Jade University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Nilai teras Jade University of Applied Sciences

Nilai-nilai Teras Jade University of Applied Sciences universiti kepada tanggungjawab sosial dan menentukan kerangka untuk merancang pembangunan dan objektifnya. Nilai teras menggambarkan budaya yang ingin kita terapkan di Jade University of Applied Sciences .

Inovatif

Di Jade University of Applied Sciences , kami menyokong budaya inovatif yang secara aktif menyokong kreativiti dan mengembangkan keupayaan untuk menerapkan idea-idea baru secara sistematik. Ini adalah bagaimana kita mewujudkan kebebasan yang diperlukan untuk keintelektualan dan pemikiran segar. Jade University of Applied Sciences membawa inovasi ke rantau ini melalui pengajaran dan penyelidikan yang berpusat di dunia nyata dan dengan melatih graduan yang berkelayakan.

Kompeten

Jade University of Applied Sciences adalah pusat idea baru dan pemikiran antara disiplin. Kami menjadikan pengetahuan dan kecekapan kami tersedia untuk masyarakat. Kami mengembangkan kemahiran menyelesaikan masalah yang mengambil kira keperluan masa depan pasaran pekerjaan dan sains. Dalam pendidikan akademik dan pekerjaan harian kami, kami menggabungkan kecekapan profesional dan sosial.

Koperasi

Bersama-sama, kita mewujudkan suasana pengajaran dan pembelajaran yang membina. Kerjasama terbuka membentuk asas budaya kerja dan penyelidikan yang berjaya di Jade University of Applied Sciences . Kami mengekalkan hubungan rapat di rantau ini dan seterusnya. Ini bermakna kita sentiasa bertukar dengan institusi akademik lain dan juga bekerjasama pada tahap praktikal dengan rakan kongsi kita. Sebagai universiti yang terbuka untuk dunia yang lebih luas, kami menghargai program kerjasama antarabangsa dan antara budaya.

Pelbagai

Kami menghargai kepelbagaian sebagai pengayaan kehidupan kita dan bekerjasama. Ia juga meningkatkan kesan akademik universiti kami. Jade University of Applied Sciences adalah tempat di mana kita bersama-sama mengembangkan tujuan untuk kursus, pengajaran dan penyelidikan, dan di mana kita mencapai tujuan ini dengan penuh dedikasi. Jade University of Applied Sciences memberikan bakat yang bersemangat akses ke spektrum pendidikan yang luas.

Terbuka kepada orang lain

Kami mendekati orang lain dengan terbuka dan hormat dan mengambil kira pengalaman dan situasi mereka yang berbeza. Kami selalu memandang serius masalah individu. Komunikasi terbuka memberikan orientasi. Bagi kami, ini adalah komponen penting dari sikap telus dan adil kami di Jade University of Applied Sciences .

Profil Jade University of Applied Sciences

Nilai-nilai kemanusiaan, orientasi masa depan, keadaan penyelidikan yang baik, dan kualiti pengajaran adalah tonggak Universiti Jade dengan tiga lokasinya di barat laut Jerman.

Asal nama

Pada penubuhannya pada tahun 2009, universiti baru memerlukan nama yang bersemangat. Nama yang sempurna tidak sukar dicari, kerana sungai Jade menghubungkan tiga kampus Wilhelmshaven, Oldenburg, dan Elsfleth. Jade adalah sungai di Lower Saxony sepanjang 22 km dengan sumbernya berhampiran Oldenburg. Ia berliku-liku melalui Oldenburg District di wilayah Weser Marsh dan akhirnya sampai ke laut di Jade Bay di sebelah selatan Wilhelmshaven.

Lebih baik untuk anda

 • Terdapat banyak alasan yang baik untuk mempertimbangkan universiti.
 • Jade University of Applied Sciences menetapkan bar yang tinggi untuk dirinya sendiri dan komited untuk peningkatan berterusan.
 • Dengan keadaan optimum - kumpulan kecil, orientasi praktikal, dan sokongan peribadi - Jade University of Applied Sciences adalah pilihan tepat untuk anda.

Fakta yang menyeronokkan

Setahun sekali pada bulan November, kira-kira 30 profesor dari Jade University of Applied Sciences dan Universiti Oldenburg mengambil alih meja putar di kelab Oldenburg yang popular. Malam Prof sangat menyeronokkan dan menarik lebih daripada 2,000 pelajar yang mengenal profesion mereka dari sudut yang sama sekali berbeza. Para profesor di Wilhelmshaven juga kerap meletakkan rentak untuk pelajar mereka.

Kompetensi meyakinkan

Di Jade University of Applied Sciences , apa yang menonjolkan pengajaran dan penyelidikan adalah pendekatan inovatif, kerjasama yang membawa anda maju dan persekitaran yang menyokong. Di semua bidang, universiti menerapkan Prinsip kepakaran dan kepelbagaiannya. Tumpuannya pada praktik, hubungan rapat dengan perniagaan dan pengijazahan dalam jangka masa yang wajar telah meletakkannya dalam kedudukan ranking selama bertahun-tahun.

50 atau lebih Kursus dalam Seni Bina, Kejuruteraan Awam, Geoinformasi, Teknologi Kesihatan, Kejuruteraan, Perniagaan, Pengajian Maritim, Logistik atau Pengurusan / IT / Teknologi, Sains Komputer dalam Pembinaan, Terapi Pertuturan, Ilmu Bidan menawarkan sesuatu untuk pelbagai minat dan cita-cita.

Masyarakat yang rapat

Di Jade University of Applied Sciences , tidak ada yang belajar sendiri. Dalam suasana yang hampir seperti keluarga, pelajar dapat mencari rakan dengan mudah dan dapat memanfaatkan banyak program sokongan yang membantu mereka sepanjang pengajian. Guru besar sentiasa bersedia untuk berbual dengan pelajar. Tenaga pengajar kami semua berasal dari latar belakang praktikal dan menjaga hubungan dengan perniagaan. Sebagai pelajar, anda akan terus mendapat manfaat daripada ini.

Jade University of Applied Sciences adalah universiti yang mesra keluarga yang memastikan semua kakitangan dan pelajarnya dapat mengajar, belajar dan bekerja sambil mengekalkan keseimbangan kerja-dan kehidupan yang baik. Itu termasuk waktu kerja yang fleksibel dan juga kemudahan penjagaan anak.

Lebih-lebih lagi, kami komited untuk mendapatkan peluang dan nilai sosial yang sama, dan menyokong khususnya pelajar generasi pertama agar mereka dapat menaiki tangga sosial.

Pengetahuan mendorong kemajuan

Bakat akademik muda banyak menyumbang hasil penyelidikan di Jade University of Applied Sciences . Sekarang, lebih daripada lima puluh Ph.D. pelajar menjalankan penyelidikan di jabatan dan institusi pakar kami. "Dengan menyediakan kontrak dan program beasiswa yang baik, kami menawarkan keselamatan akademik muda kami untuk rancangan kerjaya mereka," kata Presiden Universiti Dr. Manfred Weisensee. Dan tentu saja, selain daripada pelajar kami, kira-kira 200 profesor menyumbang potensi ilmiah yang mengagumkan.

Kualiti menjadikan gred

Jade University of Applied Sciences adalah universiti muda, namun ia menggunakan tradisi pendidikan yang panjang. Kenapa? Kerana universiti kami ditubuhkan pada tahun 2009 dengan menggabungkan dua kolej teknikal. Oleh itu, anda akan dapati konsep pengajaran yang paling terkini di sini serta pengalaman dan kepakaran yang mantap dari institusi pendidikan dari tahun 1832.

134158_pexels-photo-1595391.jpeg

Fakta dan angka

 • Tahun penubuhan: 2009
 • Jumlah pelajar: 7,600
 • Wilhelmshaven: 4,800
 • Oldenburg: 2,100
 • Elsfleth: 700
 • Kursus: 37 kursus Sarjana Muda dan 13 Sarjana
 • Bilangan kakitangan: lebih kurang 650 orang
 • di mana lebih daripada 200 profesor
 • 90 universiti rakan kongsi di luar negara

Lokasi

Jade University of Applied Sciences mempunyai tiga Kampus di barat laut Jerman.

 • Wilhelmshaven
 • Oldenburg
 • Elsfleth

134159_pexels-photo-1438072.jpeg

Lokasi

Wilhelmshaven

Alamat
Friedrich-Paffrath-Straße 101
26389 Wilhelmshaven, Lower Saxony, Jerman

Oldenburg

Alamat
Ofener Straße 16/19
26121 Oldenburg, Lower Saxony, Jerman

Elsfleth

Alamat
Weserstr. 52
26931 Elsfleth, Lower Saxony, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami