Read the Official Description

SMU

Selamat datang ke World of Media

Bagaimana buku dicetak? Bagaimana maklumat arkib dan didokumenkan? Apakah maksud "komunikasi" bermakna? Bagaimana dunia maya diciptakan? Apa yang berlaku di sebalik tabir dalam studio TV? Apa yang penting dalam reka bentuk pembungkusan dan bagaimana pengiklanan sebenarnya berfungsi? Pelajar di Stuttgart Media Universiti bimbang dengan ini dan banyak soalan lain.

Sejak 1 September 2001, Stuttgart University Media telah membawa bersama-sama gabungan pengetahuan daripada bekas University of Printing and Media, sebuah institusi pendidikan dengan lebih 100 tahun tradisi, dan University of Librarianship dan Maklumat yang sejarahnya sampai kembali ke 1942. Dengan 16 program Sarjana Muda ijazah dan 6 program ijazah Sarjana, sambilan MBA dan program kedoktoran, Stuttgart Media Universiti meliputi spektrum luas kepakaran media: dari media cetak ke media elektronik, media massa dan teori media untuk pengeluaran media, dari reka bentuk media untuk membuat media yang tersedia.

SMU

Pada Stuttgart University Media, Pelajar belajar dalam dewan kuliah moden serta dalam bengkel dan studio, di mesin cetak atau di belakang kamera. projek-projek praktikal yang menarik di makmal Universiti atau dalam kerjasama dengan syarikat-syarikat rakan kongsi melengkapkan pengetahuan teori dan kaedah kerja saintifik. Originally universiti itu mempunyai dua campusses. Sejak 2014 universiti terdiri daripada satu kampus pusat di Stuttgart Vaihingen dengan bangunan fakulti baru, melambangkan "satu dunia media".

Programs taught in:
English
Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Sarjana Muda baru kami Kejuruteraan teguh tertumpu kepada PRINT MEDIA TECHNOLOGIES dan direka untuk melahirkan pemimpin yang bermaklumat dan pengamal mengenai isu-isu med ... [+]

Memulakan kerjaya Cetak Media antarabangsa anda

Kami menawarkan kemahiran kerjaya sedia dalam bidang kejuruteraan untuk pelajar yang berminat untuk belajar dalam konteks antarabangsa.

Sarjana Muda baru kami Kejuruteraan teguh tertumpu kepada PRINT MEDIA TECHNOLOGIES dan direka untuk melahirkan pemimpin yang bermaklumat dan pengamal mengenai isu-isu media; bagi meningkatkan kemahiran berbahasa dalam bahasa asing; dan untuk memberkati pelajar dengan teknologi media canggih, kritikal-pemikiran dan kemahiran pengucapan awam.

Program Ijazah Sarjana Muda menyediakan pendidikan teknikal di Jerman manakala pelajar akan bersenjata dengan kemahiran profesional, kreatif dan silang budaya yang diperlukan untuk berjaya di rumah dan di luar negara.... [-]

Jerman Stuttgart
February 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Location address
Hochschule der Medien
Nobelstrasse 10

Stuttgart, Baden-Württemberg, 70569 DE