Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Dunia Media

Bagaimana buku dicetak? Bagaimanakah maklumat diarkib dan didokumenkan? Apakah maksud "komunikasi"? Bagaimanakah dunia maya dicipta? Apa yang berlaku di sebalik tabir di studio TV? Apa yang penting dalam reka bentuk pembungkusan dan bagaimana iklan benar-benar berfungsi? Pelajar di Hochschule der Medien bimbang dengan ini dan banyak soalan lain.

111634_ScreenShot2019-03-07at4.24.13PM.png

Sejak 1 September 2001, Hochschule der Medien telah menyatukan pengetahuan gabungan dari bekas Universiti Percetakan dan Media, sebuah institusi pendidikan dengan lebih dari 100 tahun tradisi, dan Universiti Pustakawan dan Maklumat yang sejarahnya kembali ke 1942. Dengan 16 program ijazah Sarjana dan 6 program ijazah Sarjana, MBA paruh masa, dan program kedoktoran, Hochschule der Medien merangkumi kepelbagaian kepakaran media: dari media cetak ke media elektronik, dari media massa dan teori media kepada pengeluaran media, dari reka bentuk media untuk membuat media tersedia.

111633_ScreenShot2019-03-07at4.24.25PM.png

Di Hochschule der Medien , pelajar belajar di teater kuliah moden serta di bengkel dan studio, di mesin cetak atau di belakang kamera. Projek-projek praktikal yang menarik di makmal Universiti atau dengan kerjasama syarikat-syarikat rakan kongsi melengkapi pengetahuan teoritis dan kaedah kerja saintifik. Pada asalnya universiti mempunyai dua kampus. Sejak 2014 universiti ini terdiri daripada satu kampus utama di Stuttgart Vaihingen dengan bangunan fakulti baru, yang melambangkan "satu dunia media".

Program diajar dalam:
  • English
  • Jerman

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Sarjana Muda Kejuruteraan ini menyediakan pendidikan teknikal di Jerman manakala pelajar akan bersenjata dengan kemahiran profesional, kreatif dan rentan budaya yang dipe ... [+]

Sarjana Muda Kejuruteraan ini menyediakan pendidikan teknikal di Jerman manakala pelajar akan bersenjata dengan kemahiran profesional, kreatif dan rentan budaya yang diperlukan untuk berjaya di rumah dan di luar negara.

Di Jerman, Print Media Technologies merupakan program sarjana muda yang pertama dan tunggal dalam bidang kejuruteraan yang ditujukan kepada media, yang semata-mata diajar dalam bahasa Inggeris dan direka untuk pelajar dari seluruh dunia. Ia adalah subjek unik yang menggabungkan kreativiti, sains, teknologi, kajian antara budaya, pengurusan korporat, dan bahasa.

Graduan menikmati pekerjaan berkualiti tinggi. Kadar penempatan adalah 100%. Program ini adalah untuk membentuk pemimpin dan pengamal berpengetahuan mengenai isu media; yang termasuk kedudukan teknikal, pengurusan dan pemasaran kanan di seluruh dunia. Graduan bekerja dalam perniagaan yang berkembang di peringkat antarabangsa. Program ini direka dengan kuat untuk mempromosikan kecekapan dalam bidang kejuruteraan media; Di samping itu, pelajar akan membangunkan kemahiran berfikir kritis dan kemahiran berbahasa awam.... [-]

Jerman Stuttgart
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
Hochschule der Medien
Nobelstrasse 10

Stuttgart, Baden-Württemberg, 70569 DE