University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebagai universiti negeri, FHWS menawarkan ijazah yang diiktiraf di seluruh dunia. FHWS menawarkan pelbagai program latihan yang berorientasikan dan kajian yang berorientasikan masa depan dengan kursus lebih daripada 30 darjah pada sepuluh fakulti dan lima institut penyelidikan. Hampir 9,000 pelajar mendaftar di fakulti di dua lokasi di Würzburg dan Schweinfurt yang kurang dari 40 km selain dan terletak di selatan Jerman.

Belajar di FHWS mempunyai ciri-ciri kumpulan-kumpulan belajar kecil dan guru-nisbah pelajar yang rendah /. Oleh bahagian yang besar kertas seminar pelajar belajar untuk bekerja secara bebas. Selain itu, projek menggalakkan kebolehan pasukan kerja pelajar. Hampir 230 profesor dengan pengalaman profesional yang kukuh daripada industri dan perniagaan menyediakan pendidikan saintifik dengan perkaitan khas untuk aplikasi dan amalan. Kursus diadakan di bilik kuliah dan makmal-makmal moden yang dilengkapi dengan teknologi inovatif dan keadaan peralatan seni. Universiti itu bekerjasama rapat dengan perniagaan serantau dan trans-serantau. Pelajar mendapat manfaat daripada kerjasama rapat ini dengan mampu melakukan latihan dan dengan kemungkinan untuk menulis tesis sarjana muda di salah satu daripada syarikat-syarikat ini.

Selain itu, mereka mempunyai peluang untuk membina satu rangkaian untuk kerjaya masa depan mereka. FHWS cemerlang oleh orientasi antarabangsa: Selama lebih daripada 20 tahun sudah universiti mengalu-alukan pelajar dari lebih 40 buah negara. Worldwide FHWS sepadankan dengan lebih daripada 130 universiti. Dalam strategi pengantarabangsaan FHWS menawarkan berbahasa Inggeris ijazah sarjana muda bermula dengan semester musim sejuk 2014/15. Semua kursus ijazah English disertai dengan kursus-kursus pendidikan budaya dan bahasa untuk menyediakan dan menggalakkan integrasi mungkin yang terbaik dari semua pelajar antarabangsa.

Mengapa FHWS? The FHWS menawarkan kursus-kursus ijazah tujuh semester Sarjana Muda program berkembar. Oleh itu anda boleh memilih antara Inggeris atau Jerman sebagai bahasa pengantar. Terima kasih kepada pelbagai jenis industri yang beroperasi di kawasan tersebut dan kerjasama antara FHWS dan rakan-rakan industri, pelajar mempunyai peluang yang baik untuk semester praktikal dan tesis. Rantau ini juga menawarkan peluang kerjaya yang cemerlang.

State-of-the-art digunakan kemudahan sains

Laboratories (Realiti Maya, Cube Creative, Logistik, Perancangan Kilang, Kilang Optimisation, Ergonomik, ERP-Systems) Ketahui Fab (sebuah syarikat sebenar untuk melatih pelajar di tempat kerja) Kes yang unik mengkaji dengan rakan-rakan industri serantau kami

Industri Terdapat banyak syarikat-syarikat multinasional di kawasan berhampiran seperti Fresenius, SKF, Shaeffler, ZF dan Bosch-Rexroth. Ini memberikan banyak peluang untuk pelajar-pelajar kita untuk melakukan projek-projek, latihan dan tesis.

Lokasi

Würzburg

Alamat
Münzstraße 19
97070 Würzburg, Bavaria, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami