University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebagai universiti negeri, FHWS menawarkan ijazah yang diiktiraf di seluruh dunia. FHWS menawarkan pelbagai program latihan yang berorientasikan dan kajian yang berorientasikan masa depan dengan kursus lebih daripada 30 darjah pada sepuluh fakulti dan lima institut penyelidikan. Hampir 9,000 pelajar mendaftar di fakulti di dua lokasi di Würzburg dan Schweinfurt yang kurang dari 40 km selain dan terletak di selatan Jerman.

Belajar di FHWS mempunyai ciri-ciri kumpulan-kumpulan belajar kecil dan guru-nisbah pelajar yang rendah /. Oleh bahagian yang besar kertas seminar pelajar belajar untuk bekerja secara bebas. Selain itu, projek menggalakkan kebolehan pasukan kerja pelajar. Hampir 230 profesor dengan pengalaman profesional yang kukuh daripada industri dan perniagaan menyediakan pendidikan saintifik dengan perkaitan khas untuk aplikasi dan amalan. Kursus diadakan di bilik kuliah dan makmal-makmal moden yang dilengkapi dengan teknologi inovatif dan keadaan peralatan seni. Universiti itu bekerjasama rapat dengan perniagaan serantau dan trans-serantau. Pelajar mendapat manfaat daripada kerjasama rapat ini dengan mampu melakukan latihan dan dengan kemungkinan untuk menulis tesis sarjana muda di salah satu daripada syarikat-syarikat ini.

Selain itu, mereka mempunyai peluang untuk membina satu rangkaian untuk kerjaya masa depan mereka. FHWS cemerlang oleh orientasi antarabangsa: Selama lebih daripada 20 tahun sudah universiti mengalu-alukan pelajar dari lebih 40 buah negara. Worldwide FHWS sepadankan dengan lebih daripada 130 universiti. Dalam strategi pengantarabangsaan FHWS menawarkan berbahasa Inggeris ijazah sarjana muda bermula dengan semester musim sejuk 2014/15. Semua kursus ijazah English disertai dengan kursus-kursus pendidikan budaya dan bahasa untuk menyediakan dan menggalakkan integrasi mungkin yang terbaik dari semua pelajar antarabangsa.

Mengapa FHWS? The FHWS menawarkan kursus-kursus ijazah tujuh semester Sarjana Muda program berkembar. Oleh itu anda boleh memilih antara Inggeris atau Jerman sebagai bahasa pengantar. Terima kasih kepada pelbagai jenis industri yang beroperasi di kawasan tersebut dan kerjasama antara FHWS dan rakan-rakan industri, pelajar mempunyai peluang yang baik untuk semester praktikal dan tesis. Rantau ini juga menawarkan peluang kerjaya yang cemerlang.

State-of-the-art digunakan kemudahan sains

Laboratories (Realiti Maya, Cube Creative, Logistik, Perancangan Kilang, Kilang Optimisation, Ergonomik, ERP-Systems) Ketahui Fab (sebuah syarikat sebenar untuk melatih pelajar di tempat kerja) Kes yang unik mengkaji dengan rakan-rakan industri serantau kami

Industri Terdapat banyak syarikat-syarikat multinasional di kawasan berhampiran seperti Fresenius, SKF, Shaeffler, ZF dan Bosch-Rexroth. Ini memberikan banyak peluang untuk pelajar-pelajar kita untuk melakukan projek-projek, latihan dan tesis.

This school offers programs in:
  • English
  • Jerman

Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat MBA Sambilan » Lihat MA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Sarjana Muda dalam Logistik

Campus Sepenuh masa September 2019 Jerman Würzburg Schweinfurt + 1 lagi

Sarjana Muda dalam Logistik di FHWS membuka pintu kepada pelbagai kerjaya yang mungkin. Tugas masa depan anda adalah untuk menjamin daya saing perusahaan yang anda kerjakan dengan menyimpan inventori yang rendah sambil memastikan kepuasan pelanggan dengan mengekalkan masa penghantaran yang singkat dan dengan penghantaran tepat pada saat pengiriman stok yang dipesan. [+]

Sarjana Muda dalam Logistik di FHWS membuka pintu kepada pelbagai kerjaya yang mungkin. Tugas masa depan anda adalah untuk menjamin daya saing perusahaan yang anda kerjakan dengan menyimpan inventori yang rendah sambil memastikan kepuasan pelanggan dengan mengekalkan masa penghantaran yang singkat dan dengan penghantaran tepat pada saat pengiriman stok yang dipesan. Seluruh proses perancangan, mengatur, menyelia dan memeriksa aliran bahan, kewangan dan maklumat dalam perusahaan serta rantaian bekalan antara pembekal dan pelanggan dianjurkan oleh pengurus logistik.

Untuk membolehkan anda menangani isu-isu yang rumit dalam persekitaran perniagaan anda pada masa hadapan, anda akan memperoleh asas menyeluruh dalam bidang-bidang berikut dalam rangka kursus ijazah antara disiplin:... [-]


Sarjana Muda Pengurusan Antarabangsa

Campus Sepenuh masa 7 - 8  September 2019 Jerman Würzburg Schweinfurt + 1 lagi

Program Sarjana Muda antarabangsa yang baru ini menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam persekitaran perniagaan antarabangsa di Jerman atau di luar negara. Pelajar asing dapat mengetahui budaya dan bahasa Jerman manakala pelajar Jerman akan disediakan secara profesional dan budaya untuk pekerjaan masa depan di sebuah syarikat antarabangsa. [+]

Program Sarjana Muda antarabangsa yang baru ini menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam persekitaran perniagaan antarabangsa di Jerman atau di luar negara. Pelajar asing dapat mengetahui budaya dan bahasa Jerman manakala pelajar Jerman akan disediakan secara profesional dan budaya untuk pekerjaan masa depan di sebuah syarikat antarabangsa.

Dalam tiga semester pertama, asas pengurusan antarabangsa diajar, misalnya perakaunan, HR, dan kewangan. Anda kemudiannya boleh memutuskan sama ada anda ingin menghabiskan semester keempat di salah satu universiti rakan kongsi antarabangsa kami atau semester kelima sebagai pelatih dengan syarikat di luar negara.

Kredit dari universiti rakan kongsi kami akan diterima oleh FHWS .... [-]


Sarjana Muda Perniagaan dan Kejuruteraan

Campus Sepenuh masa September 2019 Jerman Würzburg Schweinfurt + 1 lagi

Ijazah perniagaan dan kejuruteraan menggabungkan dua bidang akademik yang berbeza, yang membolehkan anda mencari kerja di arena kejuruteraan teknikal, khusus dan industri pengurusan. [+]

Ijazah perniagaan dan kejuruteraan menggabungkan dua bidang akademik yang berbeza, membolehkan anda mencari pekerjaan di kedua bidang kejuruteraan teknikal, khusus dan industri pengurusan.

Pelajar akan dilatih untuk pelbagai bidang profesional, contohnya syarikat perkilangan, pejabat kejuruteraan, bank, insurans, firma perunding, perusahaan komersil dan perkhidmatan awam. Graduan kami mendapat manfaat daripada peluang yang sangat baik untuk memulakan karier mereka, dan akan terus mempunyai prospek yang baik pada masa akan datang.

Gabungan modul kajian teknikal dan bukan teknikal berfungsi sebagai asas bagi kedua-dua bidang konvensional dan baru: jualan dan pemasaran, logistik, pengurusan bahan dan pembelian, pengeluaran dan pembuatan, pengendalian, perakaunan, organisasi dan pemprosesan data.... [-]