EMBA Europäische Medien- und Business-Akademie

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The EMBA menawarkan pelajar konsep Kajian yang paling inovatif pendidikan Jerman. amalan swasta dan kajian dengan kesimpulan daripada Universiti Negeri Mittweida ia mengatakan di sini di Hamburg, Dusseldorf dan Berlin. Pada ketika ini kami ingin memberikan anda lihat di belakang tabir. Ketahui lebih lanjut mengenai Akademi Perniagaan, pasukan kami, kolej dalam Mittweida dan semua acara EMBA!

Falsafah EMBA

amalan swasta dan kajian dengan tamatnya sebuah universiti awam. Konsep EMBA inovatif dan menjanjikan. Sebagai akademi perniagaan, EMBA adalah lebih daripada salah satu daripada institusi pendidikan biasa. Di belakangnya adalah profesional media tulen, pengurus pemasaran dan profesional dari industri.

Hubungan peribadi dengan pelajar adalah asas untuk kita. Hanya dengan sokongan individu juga perkhidmatan yang sangat baik boleh disediakan. Oleh itu, kami menawarkan pelajar-pelajar kita keadaan yang optimum untuk kajian ijazah yang berjaya.

Mereka belajar dalam kumpulan seminar yang sangat kecil sehingga 16 hingga 20 pelajar dan keuntungan terima kasih kepada kursus kajian padat selepas enam semester dengan Ijazah Sarjana Muda Sastera. Banyak perkhidmatan khas seperti kursus-kursus tambahan, kursus kemahiran lembut, kemudahan moden dan MacBook Air baru, mereka adalah sesuai dikemukakan kepada EMBA. Kaitan praktikal sempit diselesaikan oleh pensyarah dan pensyarah dari projek amalan dan amalan sebenar dari semester pertama. Pelajar telah mendapat semasa belajar di pengalaman yang luas yang EMBA serta mewujudkan hubungan penting untuk kerja masa depan bermula.

Mengkaji pembuat media adalah credo daripada EMBA. Oleh itu, tumpuan khusus diberikan terhadap kualiti pendidikan di sini. Dengan EMBA Oleh itu, adalah pada "pekerjaan selepas" bukan sahaja bersedia, tetapi juga mendahului: dengan kerja dan kehidupan.

Pengurusan Kualiti di EMBA

amalan swasta dan kajian dengan tamatnya sebuah universiti awam: Terima kasih kepada rakan kongsi kami, Universiti Negeri Mittweida, yang EMBA menawarkan pelajar salah satu konsep yang paling inovatif landskap pendidikan Jerman. Untuk kualiti yang tinggi secara konsisten latihan, EMBA kawalan ketat mata pelajaran.

Program-program yang diiktiraf oleh Penilaian Central Persidangan dan Akreditasi, serta dengan laman web individu. Selain kandungan kursus dan peralatan teknikal, pelbagai ruang, perpustakaan dan bahan pengajaran memainkan peranan.

Mengajar di EMBA sentiasa di bawah penelitian. Bagi pensyarah di Akademi Perniagaan mesti memenuhi piawaian akademik Universiti Negeri Mittweida. Ini juga terpakai kepada semua perkhidmatan ujian. Setiap persembahan ujian adalah kedua-dua cek sebelum dan juga susulan dan diluluskan untuk memenuhi kriteria Universiti Mittweida.

Semua kursus daripada EMBA bergantung kepada keperluan modul daripada universiti negeri Mittweida. Konsep substantif dan skrip guru individu harus diselaraskan terlebih dahulu dengan pengarah program. Di samping itu, EMBA komited untuk laporan kualiti tetap sebagaimana yang dikemukakan kepada Lembaga Penasihat Saintifik. Di sini, perkara utama, dan keputusan ajaran EMBA akan dipaparkan dan dibincangkan pengoptimuman dalam badan.

Di samping itu, lawatan-lawatan akademik negeri Mittweida dan sistem penilaian pelbagai peringkat untuk kajian standard sentiasa tinggi pada penjagaan EMBA itu. Pada penilaian, pelajar dalam EMBA beroperasi dengan ulasan mereka sendiri, dengan itu memastikan sangat praktikal "ujian asid" dalam tuntutan kualiti.

Sejarah EMBA

The EMBA adalah sejak ia ditubuhkan pada tahun 2007 di Hamburg pada pertumbuhan yang berterusan. Pada tahun-tahun berikutnya, lokasi telah ditambah dalam Berlin (2009) dan Dusseldorf (2011). Sementara itu, EMBA mempunyai lebih daripada 500 pelajar dan 250 pensyarah dan fakulti.

Di bahagian atas dengan CEO Thomas Dittrich seorang profesional lama daripada perniagaan dan media, yang menjamin kajian saintifik, tetapi praktikal di EMBA. Pembawa yang EMBA adalah pendidikan dan latihan syarikat Eropah (Euba) dan Mittweidaer Academy untuk Pendidikan Multimedia dan Komunikasi (Amak AG).

Di sebalik EMBA juga sejarah lebih daripada satu ratus empat puluh tahun daripada universiti negeri Mittweida Universiti Sains Gunaan dengan alumni terkemuka seperti pengeluar makanan Hans Bahlsen, pengasas Audi August Horch dan pengeluar kereta Friedrich Opel.

Sejak awal 90-an Universiti Mittweida adalah salah satu institusi media terkemuka di Jerman - dengan sendiri dikendalikan oleh stesen radio pelajar, saluran TV digital sendiri, syarikat pengeluaran TV sendiri dan yang paling maju pusat media sebuah universiti Jerman. Oleh itu model Mittweidaer maju: Kajian Vormitttags - Petang hasil.

This school offers programs in:
  • Jerman

Lihat BAs »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Ijazah Sarjana dalam bidang pelancongan, hotel dan pengurusan acara

Campus Sepenuh masa April 2019 Jerman Hamburg Berlin Düsseldorf + 2 lagi

Ijazah sarjana muda dalam pelancongan, hotel dan pengurusan acara menawarkan pandangan tentang semua bidang yang berkaitan dengan industri: Mana pemain yang ada dalam industri pelancongan? Di manakah potensi pertumbuhan? Bagaimana pengurus acara berjaya bertindak? Strategi yang manakah yang sesuai untuk perancangan peristiwa yang berjaya? Bagaimana peristiwa dan peristiwa berjaya? [+]

Pengurusan pelancongan, hotel dan kajian pengurusan acara

Hampir mana-mana industri sedang berkembang pesat seperti industri riadah. Konsep baru muncul seperti cendawan dan hotel bergelut dengan keinginan para tetamu dengan konsep acara yang baru. Serta industri pelancongan, pelancongan, hotel dan pengurusan acara itu sendiri adalah profesion dengan prospek masa depan yang sangat baik dan peluang pekerjaan yang selamat. Jika anda ingin belajar pelancongan dan kemudian bekerja di industri, maka anda berada di tempat yang betul di EMBA!

Kajian Pelancongan Praktikal

Ijazah sarjana muda dalam pelancongan, hotel dan pengurusan acara menawarkan pandangan tentang semua bidang yang berkaitan dengan industri: Mana pemain yang ada dalam industri pelancongan? Di manakah potensi pertumbuhan? Bagaimana pengurus acara berjaya bertindak? Strategi yang manakah yang sesuai untuk perancangan peristiwa yang berjaya? Bagaimana peristiwa dan peristiwa berjaya?... [-]


Ijazah Sarjana Muda dalam Fesyen, Trend dan Pengurusan Jenama

Campus Sepenuh masa April 2019 Jerman Hamburg Berlin Düsseldorf + 2 lagi

Program ijazah sarjana muda dalam Fesyen, Trend dan Pengurusan Jenama menawarkan pemahaman saintifik dan praktikal yang komprehensif ke dalam pengeluaran, penciptaan dan pengurusan industri fesyen global serta dunia trend dan jenama produk reka bentuk. [+]

Mempelajari fesyen, trend dan pengurusan jenama

Produk fesyen dan reka bentuk adalah ungkapan keperibadian seseorang sendiri. Dengan trend dan inovasi semasa mereka, bidang ini membentuk faktor ekonomi yang semakin berkembang di peringkat antarabangsa. EMBA kini melatih pengurus trend esok. Barang berjenama hari ini ditentukan secara global oleh gaya hidup yang pelbagai dan dunia pengalaman. Jenama fesyen tidak lagi hanya nama produk untuk tekstil, tetapi "jenama" global yang menyampaikan zeitgeist di seluruh dunia.

Kajian fesyen praktikal

Program ijazah sarjana muda dalam Fesyen, Trend dan Pengurusan Jenama menawarkan pemahaman saintifik dan praktikal yang komprehensif ke dalam pengeluaran, penciptaan dan pengurusan industri fesyen global serta dunia trend dan jenama produk reka bentuk.... [-]


Ijazah Sarjana Muda dalam sukan, acara dan pengurusan media

Campus Sepenuh masa April 2019 Jerman Hamburg Berlin Düsseldorf + 2 lagi

Ijazah sarjana muda dalam sukan, acara dan pengurusan media menawarkan pandangan ke dalam semua bidang berkaitan industri: Bagaimana dunia media dan komunikasi berfungsi? Apa yang membezakan industri sukan? Bagaimana saya hamil, merancang dan menyusun acara yang berjaya? Apakah perkembangan industri media dalam bidang filem, televisyen dan pengeluaran TV? Apakah yang dilakukan oleh pengurus media? [+]

Mengurus pengurusan sukan, acara dan pengurusan media

Pengarah pengarah dan ketua agensi tahu: Siapa yang mahu bermain dalam liga pertama, bukan sahaja memerlukan jurulatih yang baik, dia memerlukan lebih daripada semua pengurus yang baik. Anda mempunyai gambaran dan tahu bagaimana untuk berjaya. Dengan pengetahuan yang mendalam, kecekapan tinggi dan persuasif yang kuat, mereka secara tidak langsung membawa kelab, jenama atau syarikat ke bahagian atas. Program pengajian sukan, acara dan media pengurusan di EMBA mencipta asas yang sangat baik untuk kerjaya dalam segmen ini.

Kajian pengurusan sukan praktikal

Ijazah sarjana muda dalam sukan, acara dan pengurusan media menawarkan pandangan ke dalam semua bidang berkaitan industri: Bagaimana dunia media dan komunikasi berfungsi? Apa yang membezakan industri sukan? Bagaimana saya hamil, merancang dan menyusun acara yang berjaya? Apakah perkembangan industri media dalam bidang filem, televisyen dan pengeluaran TV? Apakah yang dilakukan oleh pengurus media?... [-]


Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Muzik dan Konsert

Campus Sepenuh masa April 2019 Jerman Hamburg Berlin Düsseldorf + 2 lagi

Program ijazah sarjana muda dalam Pengurusan Muzik dan Pengurusan Konsert menawarkan pandangan tentang semua bidang pengurusan yang berkaitan dengan industri: Bagaimana saya mengurus artis? Saluran pengedaran ada di sana dan bagaimana saya berjaya memasarkan artis? Permintaan logistik yang dibuat pada perayaan? Bagaimanakah saya membuat jadual lawatan profesional? [+]

Menguruskan pengurusan muzik dan pengurusan konsert

Industri muzik dan hiburan telah menjalani transformasi yang menakjubkan selama bertahun-tahun. Malah di zaman Spotify, iTunes dan YouTube, menurut Persekutuan Industri Muzik hari ini 70 peratus daripada semua artis dan band bercita-cita untuk bekerjasama dengan sebuah syarikat muzik. Selalunya permintaan baru terhadap pengurus muzik dan pengurus konsert. Mereka mesti menilai peluang kejayaan para pemain dan band dan memasarkan mereka secara global dan merentasi saluran. Untuk konsert dan perayaan, mereka bertanggungjawab untuk pengurusan tiket dan konsert dan pada masa yang sama mengawasi hak artis individu. Kajian pengurusan muzik di EMBA mencipta asas yang sangat baik untuk kerjaya yang berjaya dalam perniagaan konsert dan muzik.... [-]


Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Pemasaran Digital

Campus Sepenuh masa April 2019 Jerman Hamburg Berlin Düsseldorf + 2 lagi

Kursus Pemasaran Digital Ijazah Sarjana Muda menawarkan pandangan tentang semua bidang yang berkaitan dengan industri: Apakah asas untuk pemasaran digital? Bagaimanakah proses pemasaran boleh dioptimumkan? Apa kelebihan yang dibawa oleh pemasaran mudah alih? Bagaimana kejayaan dapat diukur dan dianalisis? Bagaimanakah maklumat berasaskan data diproses secara profesional? [+]

Kajian Pemasaran Online: Kajian Pengurusan Pemasaran Digital

Masa depan pemasaran adalah digital. Google, Facebook dan YouTube sangat penting dalam pemasaran produk, perkhidmatan atau syarikat. Amazon, Zalando dan sepuluh ribu platform dalam talian lain di seluruh dunia bergantung semata-mata untuk pemasaran Internet dan digital. "Ekonomi lama" juga telah lama wujud: sama ada Otto, Mercedes, Lufthansa, Tui atau pasar raya di sebelahnya: mereka semua menggunakan saluran pemasaran digital untuk menjangkau pelanggan mereka. Proses dipercepat, kempen semakin berangkaian dan pemasaran bergerak menetapkan standard yang baru. Mempelajari sebagai Pengurus Pemasaran Digital di EMBA menyediakan graduan ideal untuk kerjaya yang berjaya dalam disiplin yang berkembang pesat dan menjanjikan.... [-]


Ijazah Sarjana Pemasaran dan Pengurusan Antarabangsa

Campus Sepenuh masa April 2019 Jerman Hamburg Berlin Düsseldorf + 2 lagi

Dalam enam semester, program Pemasaran dan Pengurusan Antarabangsa menawarkan semua pandangan mengenai bidang pengurusan yang berkaitan dengan industri: Bagaimana dan mengapa produk menjadi jenama dan bestseller? Bagaimanakah saya boleh meletakkan produk mengikut kumpulan sasaran? Peraturan mana yang terpakai di dunia pemasaran dan media antarabangsa? Apa yang membezakan pengurusan pemasaran yang berjaya? Apa ciri organisasi dan pengurusan projek dalam pemasaran? [+]

Ijazah dalam Pemasaran dan Pengurusan Antarabangsa

Produk yang baik hanya berjaya sebagai pemasarannya. Oleh itu syarikat mencari profesional yang mengetahui pasaran dan undang-undangnya, boleh meletakkan jenama dengan cara yang disasarkan dan mengetahui butang yang mereka perlukan untuk menekan dalam komunikasi dan di dunia media. Menunggu mereka adalah pelbagai tugasan yang menarik dan pada masa yang sama satu cabaran besar. Program sarjana pemasaran antarabangsa di EMBA membentuk asas untuk kerjaya yang berjaya di syarikat, organisasi dan institusi.

Kajian Pemasaran Antarabangsa

Dalam enam semester, program Pemasaran dan Pengurusan Antarabangsa menawarkan semua pandangan mengenai bidang pengurusan yang berkaitan dengan industri: Bagaimana dan mengapa produk menjadi jenama dan bestseller? Bagaimanakah saya boleh meletakkan produk mengikut kumpulan sasaran? Peraturan mana yang terpakai di dunia pemasaran dan media antarabangsa? Apa yang membezakan pengurusan pemasaran yang berjaya? Apa ciri organisasi dan pengurusan projek dalam pemasaran?... [-]


Contact

Alamat Osterfeldstrasse 12-14
22529 Hamburg, Hamburg, Jerman
Website https://www.emba-medienakademie.de/

Alamat Pfalzburger Straße 43-44
10117 Berlin, Berlin, Jerman
Website https://www.emba-medienakademie.de/

Alamat Speditionstraße 9
40221 Düsseldorf, North Rhine-Westphalia, Jerman
Website https://www.emba-medienakademie.de/