Deggendorf Institute of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pilihannya

Kami komited untuk menghasilkan graduan global dengan ijazah antarabangsa: 190 universiti rakan kongsi di seluruh dunia memberi banyak peluang kepada para pelajar untuk menimba pengalaman dan memperoleh kredit ke tahap mereka melalui semester pertukaran asing, magang dan pengajian dua peringkat di luar negara. Sebenarnya, semua ijazah sarjana merangkumi semester magang wajib, yang boleh dilakukan di dalam atau di luar negara.

Populasi pelajar kami yang berjumlah 8,000 termasuk 30% pelajar antarabangsa, belajar pelbagai kursus ijazah yang diajar dalam Bahasa Inggeris atau Jerman.

Kami bekerjasama dengan lebih daripada 500 syarikat serantau dan multinasional, termasuk pemain global seperti BMW, MAN, Continental, ZF dan Siemens, di mana pelajar boleh mendapatkan pengalaman kerja yang tidak ternilai. Di samping itu, Perkhidmatan Kerjaya universiti menganjurkan program mentor, di mana pelajar bekerjasama dengan mentor perniagaan profesional untuk membantu mereka mencapai matlamat profesional mereka. Promosi aktif ini memperlihatkan peralihan dari akademik ke kerjaya profesional, bermakna graduan kami sangat berjaya dalam pasaran pekerjaan.

Mengajar kampus

Pelajar diedarkan sepanjang lapan fakulti di dua kampus. Kampus utama di Deggendorf mempunyai pelbagai program sarjana besar yang diarahkan dalam bahasa Inggeris atau Jerman. Di Kampus Eropah Rottal-Inn, semua pelajar diajar secara eksklusif dalam bahasa Inggeris (dengan pelajar antarabangsa yang mengikuti pelajaran bahasa Jerman). Kedua-dua kampus ini adalah satu jam perjalanan dan kedua-duanya berada di Bavaria, Jerman Selatan.

Kami menganggap gaya hidup yang hebat untuk menjadi faktor penting bagi kesejahteraan pelajar kami. Pelajar disokong dengan banyak kemudahan, seperti pelbagai kelab pelajar, program sukan yang luas (kami kini juara bola sepak universiti Jerman), Pejabat Antarabangsa, Pusat Bahasa dan Perkhidmatan Kerjaya. Kami menganjurkan acara hari terbuka di kampus dan pesta muzik setiap tahun setiap musim panas.

Semua fakulti, bengkel dan pusat khidmat untuk pelajar kami berpusat di, di sekitar kampus kami, mewujudkan persekitaran yang terbuka, mesra dan komunikatif di kalangan kakitangan, pelajar dan kakitangan pengajar.

  • Lihat kampus pengajaran kami di www.th-deg.de/en/dit/campuses

Imej kampus Deggendorf:

121525_Degcampus.jpg 121526_Degaudiolab.jpg 121527_Degcampushallway.jpg 121528_Degcampus2.jpg 121529_Degcampussnow.jpg 121530_Degcampussummer.jpg

Imej Kampus Eropah:

121531_ECcafe.jpg 121532_ECcampus2.jpg 121533_ECcampus1.jpg 121534_ECcarpark.jpg 121535_EClibrary.jpg

Lokasi

Pfarrkirchen

Alamat
European Campus Rottal-Inn
Max-Breiherr-Str. 32
84347 Pfarrkirchen
Germany

84347 Pfarrkirchen, Bavaria, Jerman

Deggendorf

Alamat
Deggendorf Institute of Technology
Dieter-Görlitz-Platz 1
94469 Deggendorf
Germany

94469 Deggendorf, Bavaria, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami