Baca keterangan rasmi

DEKRA | Hochschule für Medien adalah universiti yang diiktiraf oleh negeri yang diiktiraf oleh Wissenschaftsrat dan beribu pejabat di Berlin-Friedrichshain.

Ia menawarkan tiga program sarjana muda: Filem dan Televisyen, Kewartawanan dan PR dan Pengurusan Komunikasi. Spektrum peluang pengkhususan adalah luas dan merangkumi reka bentuk media, komunikasi pemasaran dan psikologi komunikasi kepada kewartawanan dalam talian, kewartawanan TV, kesederhanaan dan PR untuk mengarahkan, kamera, pengeluaran, pasca produksi dan audio.

Universiti ini merupakan sebahagian daripada Rangkaian Akademi DEKRA, salah satu penyedia pendidikan swasta terbesar di Jerman.

Kaitan praktikal dan rangkaian yang kuat

Semua kursus di DEKRA | Hochschule für Medien mengikuti pendekatan berorientasikan aplikasi. Fokusnya ialah latihan praktikal untuk media dan industri kreatif berdasarkan pengajaran saintifik. Salah satu cara kami untuk memastikan latihan dan pembelajaran sepanjang hayat adalah melalui kerjasama dengan pelbagai rakan kongsi: syarikat media, organisasi bukan untung dan kerajaan, dan institusi pendidikan lain.

Penjagaan rapi dan persekitaran pembelajaran yang menarik

Kami menawarkan pelajar kami perkhidmatan peribadi yang khusus menangani kekuatan dan keperluan masing-masing. Di samping itu, persekitaran pengajaran dan pembelajaran yang menyenangkan dan biasa adalah salah satu ciri khas universiti. Ceramah berlaku dalam kumpulan kajian kecil. Dalam konteks ini, guru bertindak sebagai penjana dorongan yang menggabungkan pengalaman dan kepakaran mereka dari sains dan sektor swasta ke dalam pengajian mereka. Malah di luar kuliah, pensyarah mengambil masa untuk soalan-soalan pelajar kami.

Anda penting kepada kami - dari awal

Keperluan rasmi untuk ijazah Sarjana Muda di DEKRA | Kolej Media adalah kelayakan masuk universiti (Abitur atau Fachhochschulreife) atau latihan vokasional dengan beberapa tahun pengalaman profesional. Tiada nombor clausus (NC). Di samping itu, tiada folder, filem, artikel, dan lain-lain mesti dikemukakan terlebih dahulu. Yang paling penting untuk kajian yang berjaya di sini ialah motivasi anda sendiri: Oleh itu, kami memberi perhatian khusus kepada maklumat terperinci dan perundingan individu. Penyelidikan, bengkel, acara, kaunseling belajar peribadi hanyalah beberapa tawaran tetap untuk calon pelajar.

Faedah anda sepintas lalu

 • Kajian yang diluluskan oleh negara di sebuah universiti yang ditubuhkan
 • Pengajaran yang cemerlang dengan profesor dan pensyarah dari lapangan
 • Kaitan praktikal yang konsisten dengan pelbagai projek
 • Rangkaian besar dengan rakan kongsi dari media, perniagaan dan masyarakat
 • Sokongan individu maksimum - pembelajaran intensif dalam kumpulan kecil
 • Suasana pembelajaran terbuka dan kreatif
 • Pinjaman teknikal juga untuk projek swasta
 • Tiada yuran tersembunyi - model pembiayaan menarik
 • Tiket semester dimasukkan
 • Lokasi pusat di tengah-tengah Berlin dengan sambungan hebat

Kami berada di sana untuk anda secara peribadi

Anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai program pengajian, mempunyai soalan tentang pembiayaan atau universiti am? Perkhidmatan penasihat pelajar kami dengan senang hati membantu.

Wawasan terbaik yang anda dapatkan secara langsung di laman web. Oleh itu, kami dengan sukacitanya mengajak calon pelajar menghadiri acara kami di universiti.

Program diajar dalam:
 • Jerman
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:


DEKRA Hochschule für Medien

Program sarjana ini mengajar asas-asas teoretikal yang diperlukan, seperti sejarah filem, analisis filem, kerja skrip, filem dan teknologi video serta teknologi audio. Da ... [+]

Mempelajari filem dan televisyen memberi tumpuan kepada banyak langkah pengeluaran - dari idea itu kepada artikel yang telah siap.

Program sarjana ini mengajar asas-asas teoretikal yang diperlukan, seperti sejarah filem, analisis filem, kerja skrip, filem dan teknologi video serta teknologi audio. Dalam praktiknya, terutamanya kaedah dan teknik pengeluaran filem dan televisyen ditangani. Komunikasi dan pembelajaran berorientasikan projek adalah fokus kajian dalam filem dan televisyen. Di samping pengetahuan saintifik dan teknikal, para pelajar memperoleh pengalaman praktikal yang komprehensif.

Selepas menamatkan pengajian asas, pelajar memilih antara pengkhususan mengarahkan, kamera, pengeluaran, pasca produksi atau audio. Mereka menulis, menembak, memfilter, memotong dan menghasilkan filem pendek, dokumentari, video muzik dan filem dan perdana TV yang pertama. Pensyarah kami menyokong mereka. Kajian ini diselesaikan dengan tesis sarjana khusus mata pelajaran.... [-]

Jerman Berlin
Oktober 2019
English,Jerman
Sepenuh masa
6 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
DEKRA Hochschule für Medien

Program kajian Kewartawanan dan PR bertujuan untuk pemohon yang berorientasikan amalan dan kreatif yang ingin bekerja dalam bidang multimedia dan kerja kreatif dengan fok ... [+]

Program kajian Kewartawanan dan PR bertujuan untuk pemohon yang berorientasikan amalan dan kreatif yang ingin bekerja dalam bidang multimedia dan kerja kreatif dengan fokus pada TV, kesederhanaan dan bidang dalam talian atau bidang aktiviti perhubungan awam.

Program ini menawarkan campuran yang seimbang terutamanya seminar dan kerja penyuntingan praktikal. Modul-modul wajib semua bidang pengajian menyampaikan kecekapan asas dalam bidang media dan sistem politik Republik Persekutuan Jerman, statistik dan penyelidikan media, etika media, undang-undang media serta kemahiran asas reka bentuk dan pengeluaran dalam bidang penulisan dan penulisan, fotografi, teknologi video, teknologi audio, sistem pengeditan , Jabatan dan pelanggan format.... [-]

Jerman Berlin
Oktober 2019
Jerman
Sepenuh masa
6 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
DEKRA Hochschule für Medien

Program ijazah pengurusan komunikasi memberi tumpuan kepada konsep strategi komunikasi dan produk media serta pelaksanaan kreatif mereka. Sektor komunikasi dan media meru ... [+]

Program ijazah pengurusan komunikasi memberi tumpuan kepada konsep strategi komunikasi dan produk media serta pelaksanaan kreatif mereka. Sektor komunikasi dan media merupakan salah satu industri pertumbuhan terbesar di dunia. Itulah sebabnya pakar yang berkelayakan sangat memerlukan.

Ijazah sarjana dalam pengurusan komunikasi mengajar asas-asas ekonomi, pengurusan projek, fotografi dan reka bentuk, pengurusan perniagaan dan komunikasi, pasaran dan penyelidikan media dan pemasaran sosial. Pengetahuan yang diasaskan ini digunakan secara sengaja dalam projek-projek praktikal dan memperdalam interdisipliner.

Dalam fasa lanjutan kajian ini, pelajar boleh mengkhususkan diri dalam tiga bidang reka bentuk media, psikologi komunikasi dan komunikasi pemasaran. Pada akhir pengkhususan, semua jabatan akan bersama-sama menyedari projek cross-media interdisipliner untuk pelanggan dari lapangan. Kajian ini diselesaikan dengan tesis sarjana khusus mata pelajaran.... [-]

Jerman Berlin
Oktober 2019
Jerman
Sepenuh masa
6 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu