CODE University of Applied Sciences Berlin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

CODE adalah universiti sains terakreditasi negeri yang berpusat di Berlin yang menawarkan program ijazah sarjana muda dalam bidang Pembangunan Produk Digital.

Kadang-kadang idea yang baik memerlukan satu dekad untuk masak

Apabila Thomas Bachem - jurutera dan pereka perisian diajar sendiri - sedang mencari program pengajian untuk mempromosikan usahanya sebagai usahawan internet, dia kecewa melihat bahawa landskap akademik kebanyakannya memberi tumpuan kepada prinsip asas Sains Komputer yang tidak pernah berubah daripada peluang baru yang menarik di internet dan peluangnya.

Beliau memutuskan untuk belajar Ekonomi di sebuah sekolah perniagaan swasta di Cologne, di mana dia secara langsung mengalami pemanduan radikal untuk menerapkan teori akademik ke dunia nyata dan persekitaran pembelajaran peribadi yang menyokong. Daripada kedua-dua carian sia-sia untuk program kejuruteraan perisian yang benar-benar diterapkan dan pengalaman revolusionernya di universiti swasta, idea CODE dilahirkan: CODE adalah untuk Sains Komputer apa sekolah perniagaan untuk program-program Ekonomi klasik.

Satu dekad kemudian, Thomas telah menubuhkan beberapa pemula internet yang berjaya. Sebagai seorang usahawan dan majikan, beliau telah menemui masa dan masa lagi bahawa jurutera perisian, pereka dan pengurus produk yang baik - penggerak utama untuk syarikat digital bercita-cita tinggi - adalah sumber yang jarang berlaku di Eropah dan Jerman khususnya kerana program universiti klasik jarang memenuhi syarat untuk lelaki dan wanita muda untuk cabaran ekonomi baru.

Disokong oleh komuniti akademik

Majlis akademik kami memberikan kita gambaran terbaru dalam penyelidikan bidang kami, hubungan yang kuat dengan komuniti saintifik, dan dekad pengalaman dalam mewujudkan persekitaran pembelajaran yang bermakna. Mereka membantu kami mengenal pasti profesor, penyelidik, dan pensyarah yang berkongsi pemacu kami untuk kecemerlangan, misi bersama kami, dan menyokong pendekatan pendidikan kami.

Mengenai misi untuk memperkasakan Perintis Digital esok

CODE menawarkan pengalaman belajar berasaskan projek dan berorientasikan cabaran yang merangsang pertumbuhan peribadi dan membolehkan pelajar membangunkan kecekapan profesional serta kemahiran berkomunikasi dan sosial. CODE disokong oleh dua belas usahawan internet yang paling terkenal di Jerman dan menyediakan model pembelajaran tunda tertangguh berasaskan pendapatan untuk menarik pelajar yang paling berbakat tanpa mengira latar belakang kewangan peribadi mereka.

Lokasi

Berlin

Alamat
Lohmühlenstr. 65
12435 Berlin Berlin, Berlin, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami