Bard College Berlin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Bard College Berlin

Bard College Berlin adalah universiti Jerman-Amerika yang diiktiraf yang menawarkan pendidikan yang intensif, transdisipliner dalam bidang sains dan sains sosial. Badan pelajar sangat berorientasi dan berbeza dari segi geografi, budaya, kelas, dan latar belakang ekonomi dan bertemu dengan fakulti dalam seminar kecil yang diajar dalam bahasa Inggeris. Penekanan terhadap pemikiran kritis, cita-cita intelektual, kreativiti, dan hubungan antara kehidupan di dalam dan di luar kelas adalah ciri asas. Pelajar yang berkelayakan boleh mendapat ijazah BA Amerika dan Jerman.

119436_GermanClass_IrinaStelea.jpg

Ia adalah dengan memaparkan "soalan-soalan besar" yang telah bergema dari masa ke masa, dan dengan memberikan orang-orang muda kemahiran yang diperlukan untuk memahami dan menjawabnya dalam dialog dan dengan merujuk kepada cabaran kontemporari, bahawa Bard College Berlin memajukan diri dan mempersiapkan para pelajarnya untuk menyumbang untuk masa depan global yang dikongsi.

Terletak di pusat politik, ekonomi, dan seni Eropah di mana dasar ekonomi global dan langkah-langkah penghijrahan dan keselamatan diperdebatkan dan diuji, dan di mana seni mencari ungkapan yang paling bervariasi dan eksperimen, Bard College Berlin berada dalam kedudukan yang unik untuk menawarkan pelajar mengarahkan pendedahan kepada perkembangan politik, sosial dan kebudayaan semasa melalui seminar dan aktiviti yang berakar di bandar. Program latihan menyediakan peluang untuk memperoleh pengalaman kerja dalam pelbagai bidang, seperti seni, hak asasi manusia, penerbitan, perancangan bandar, permulaan teknologi, dan pendidikan.

Tumpuan Bard dua kali dalam kajian khusus tentang warisan intelektual yang relevan dan pemikiran idea dalam kehidupan sebenar melalui penerokaan tempatan, amalan seni, perdebatan umum, dan program penglibatan sivik, telah menyediakan alumni Bard College Berlin / kreatif untuk kreatif penyelesaian masalah dan kerjasama yang berjaya di sektor awam dan swasta di peringkat tempatan, kebangsaan, dan antarabangsa. Akibatnya, mereka dapat meneruskan kerjaya dalam bidang seperti hubungan antarabangsa, dasar awam, pendidikan, kewartawanan, dan seni serta pengajian siswazah di universiti-universiti paling terkenal di dunia.

Misi Pendidikan

Bard College Berlin telah diasaskan dengan tujuan untuk mengembalikan pengajaran seminar kumpulan kecil dan pendidikan siswazah interdisiplin dalam seni liberal ke peringkat tertinggi dalam konteks universiti Eropah di mana ia bermula dari awal. Program dua gelaran yang ditawarkan oleh Bard College Berlin didasarkan pada prinsip bahwa studi khusus dalam disiplin individu harus diteruskan berdasarkan pengetahuan luas tentang tradisi intelektual dan perdebatan utama, kerja, dan transformasi yang telah mengilhami mereka. Keturunan akademik 'pemikiran sosial', yang berakar umbi di Jerman selepas perang dan di Amerika Syarikat, komited untuk mengkaji inovasi utama kehidupan manusia dan budaya dalam rangka penentuan sosial dan politik mereka. Bard College Berlin Kursus teras Bard College Berlin dalam sejarah intelektual secara langsung mencerminkan komitmen ini, tetapi ia juga merupakan panduan utama program secara keseluruhan.

119438_Screenshot_1.png

Kemanusiaan, Kesenian, dan Pemikiran Sosial

Bard College Berlin Bacelor BA di Bard College Berlin dalam bidang Kemanusiaan, Kesenian dan Pemikiran Sosial meneroka bidang utama kemanusiaan (falsafah, kesusasteraan, kajian filem, teori politik, sejarah seni) sehubungan dengan perkembangan interdisiplin mereka. Ijazah ini merangkumi peluang untuk menghubungkan seni amalan (teater dan seni studio) dengan teori seni falsafah, dan untuk mempertimbangkan hubungan sejarah umum antara pengetahuan, kraf, dan disiplin pakar.

Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Sosial

Bard College Berlin BA dalam Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Sosial memberikan latihan dalam sains sosial yang berasaskan sejarah perubahan dan refleksi budaya manusia. Kaedah asas dan model ekonomi kontemporari dikaji dalam dialog dengan gerakan sejarah intelektual, dan berkaitan dengan teori-teori politik, dan model-model fungsi sosial.

Penglibatan Sivik

Selaras dengan kepercayaan College dalam menyediakan pendidikan yang bermaklumat, kreatif dan terlibat, kajian sains sosial melibatkan peluang untuk bekerja dalam seni amalan, mengejar estetika dan projek sosial yang membina secara sosial. Pelajar-pelajar di semua program Bard College Berlin digalakkan dan disokong dalam menjalankan latihan dan penglibatan sivik. Kolej ini bertujuan memastikan pendidikan seni liberal memupuk kewarganegaraan yang aktif dan produktif.

119437_Campus_InasaBibic.jpg

Sejarah Akreditasi

Bard College Berlin : Universiti Seni Liberal diiktiraf secara institusi di peringkat kebangsaan di Jerman oleh Wissenschaftsrat sehingga 20 Januari 2017.

Kolej pertama menerima pengiktirafan negeri dari Jabatan Senat Berlin untuk Pendidikan, Belia dan Sains (Senatsverwaltung für Bildung, Jugend und Wissenschaft) mengikut sec. 123, para. 1 Akta Pendidikan Tinggi Negara Persekutuan Berlin (Berliner Hochschulgesetz - BerlHG) pada tahun 2011.

Akreditasi program untuk BA dalam Kemanusiaan, Pemikiran Seni dan Sosial telah diberikan oleh agensi akreditasi ACQUIN pada Kejatuhan 2013. Pada tahun 2015, BA dalam Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Sosial mendapat akreditasi dari ACQUIN.

Kolej Bard diiktiraf menerusi Suruhanjaya Pertengahan di Amerika Syarikat dan memperolehi gelar BA untuk pelajar menamatkan pengajian Bard College Berlin di Humaniora, Pemikiran Seni dan Sosial atau BA dalam Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Sosial di bawah kuasa yang diberikan oleh Lembaga Pendidikan Negeri New York.

Lokasi

Berlin

Bard College Berlin

Alamat
Platanenstrasse 24
13156 Berlin, Berlin, Jerman
Telefon
+49 30 437330