Baca keterangan rasmi

Sesuai dengan prinsip-prinsip pendidikan seni liberal, Bard College Berlin menawarkan program-program antara disiplin dalam bidang kemanusiaan dan sains sosial, dengan tumpuan kepada pertumbuhan individu dan pembangunan kemahiran yang penting secara bertulis dan pemikiran. Pelajar terlibat dalam siasatan bersepadu ke dalam sejarah intelektual dan budaya dunia kontemporari sebelum memilih untuk mengkhusus dalam bidang kemanusiaan atau sains sosial (ekonomi, politik, seni atau sastera). Kajian dalam program teras dan bidang pilihan pelajar pengkhususan ditambah dengan pelbagai kursus elektif dalam bidang seperti teater, filem, falsafah dan studio seni, dan dengan pelbagai bentuk penglibatan dengan bandar Berlin, termasuk lawatan ke muzium, kursus-kursus khas, dan latihan. pelajar yang layak mendapat kedua-dua BA Amerika dan BA Jerman Menjadi penasihat fakulti individu petunjuk kemajuan setiap pelajar melalui program ini, yang diajar terutamanya dalam bentuk seminar kumpulan kecil. Bahasa pengantarnya ialah bahasa Inggeris. Semua pelajar mempunyai peluang untuk belajar bahasa Jerman. Peluang untuk pertukaran dan belajar di luar negara termasuk tetapi tidak terhad kepada rangkaian Bard dengan rakan kongsi universiti dan program ijazah berkembar di Hungary, Kyrgyzstan, Palestin, Rusia, dan Amerika Syarikat (Annandale-on-Hudson, NY; New York City), antara lain .

Bard College Berlin Fakta

Kelas Bard College Berlin 2019 telah dipilih dari kolam pemohon yang kompetitif. 55 pelajar dalam kumpulan ini berasal dari lebih dari 27 negara-negara yang berbeza, dan mempunyai pelbagai kepentingan, intelek, dan juga aktif dalam sosial, budaya, dan sivik pertunangan. Pada tahun 2015, Bard College Berlin menerima 311 permohonan untuk program BA, 59% daripada pemohon ini telah diterima, dan 30% daripada mereka mendaftar. Bagi mahasiswa semasa skor IB ialah 34; Purata skor Abitur adalah 1.4, dan USGPA Purata 3.4.

Akreditasi

Bard College Berlin, A Arts University Liberal diiktiraf secara rasmi sebagai sebuah universiti swasta oleh Jabatan Senat Berlin untuk Pendidikan, Belia dan Sains (Senatsverwaltung für Bildung, Jugend und Wissenschaft) mengikut sec. 123 para. 1 Akta Pengajian Tinggi Negeri Persekutuan Berlin [Berliner Hochschulgesetz - BerlHG].

akreditasi program bagi program BA dalam Kemanusiaan, Seni dan Pemikiran Masyarakat telah berjaya diberikan oleh agensi akreditasi Acquin di Fall 2013. Dua tahun kemudian, BA dalam bidang Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Sosial menerima akreditasi daripada Acquin.

Bard College diiktiraf melalui Suruhanjaya Tengah States Pendidikan Tinggi (Amerika Syarikat) dan anugerah BA ijazah kepada pelajar melengkapkan program BA Bard College Berlin dalam Kemanusiaan, Seni dan Pemikiran Masyarakat atau BA dalam bidang Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Masyarakat di bawah kuasa yang diberikan oleh Negeri Lembaga New York Pelajaran.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Bard College Berlin

dia BA ijazah dalam bidang Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Sosial menyediakan latihan disiplin dalam bidang ekonomi dan politik dalam rangka program teras dalam sejarah i ... [+]

BA ijazah dalam bidang Ekonomi, Politik, dan Pemikiran Sosial menyediakan latihan disiplin dalam bidang ekonomi dan politik dalam rangka program teras dalam sejarah intelektual yang menggalakkan permohonan yang bernas dan budaya berpengetahuan kaedah sosial-saintifik dan prinsip. Semua pelajar menerima latihan asas dalam alat asas analisis ekonomi dan model, serta pengenalan kepada teori politik dan pengajian sosial dan sejarah. Di peringkat yang lebih maju, pelajar memilih pengkhususan sama ada dalam bidang ekonomi atau politik, dan modul lengkap mengenai isu-isu global perbandingan, akses kepada pilihan dan keputusan membuat, dan idea-idea utama, pergerakan, kaedah, dan cabaran dalam bidang masing-masing. ... [-]

Jerman Berlin
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Bard College Berlin

Bard College Berlin BA ijazah dalam Kemanusiaan, Kesenian, dan Pemikiran Sosial mampu pelajar peluang untuk mendapatkan latihan yang menyeluruh dalam bidang kemanusiaan, ... [+]

Bard College Berlin BA ijazah dalam Kemanusiaan, Kesenian, dan Pemikiran Sosial mampu pelajar peluang untuk mendapatkan latihan yang menyeluruh dalam bidang kemanusiaan, di samping memperoleh pengetahuan tentang perkembangan intelektual utama, berfungsi, dan perbahasan yang terletak di asalan disiplin sains sosial dan semula jadi dan seni mengamalkan. Program teras terdiri daripada kursus-kursus yang menangani beberapa teks yang paling penting dan artifak dalam warisan budaya Eropah dan dunia. Selain program teras, pelajar memilih salah satu daripada bidang-bidang berikut kepekatan Seni dan Estetika, Etika dan Politik, Kesusasteraan dan Rhetoric.

Elektif dalam seni studio (teater, tarian, lukisan, pengeluaran seni) juga disediakan, begitu juga pelbagai elektif dalam falsafah, sejarah seni, sastera, filem, dan teori sosial. Belajar di luar negara di Eropah (melalui rangkaian ERASMUS), atau di Amerika Syarikat (di Bard College atau program-program kampus dan gabungannya) dan di seluruh dunia (dalam rangkaian Bard atau melalui perjanjian pertukaran antarabangsa Bard College Berlin) adalah mungkin dalam ketiga tahun. Program latihan amali menyokong pengusahaan latihan praktikal atau pengalaman kerja di mana-mana peringkat ijazah. kajian bahasa dalam Jerman pada peringkat tinggi yang maju boleh didapati sepanjang program. Semua BA dalam Kemanusiaan, Kesenian, dan calon Social Thought perlu menunjukkan kemahiran pengantara dalam German oleh akhir tahun kedua mereka.... [-]

Jerman Berlin
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Debate Club at Bard College Berlin

Campus Life: Barbecue