Baca keterangan rasmi

Pilih seni liberal. Di Jepun.

Kolej Antarabangsa Seni Liberal di Yamanashi Gakuin University ialah 4 tahun, kediaman, gaya Amerika seni liberal kolej, dengan semua kursus yang ditawarkan dalam bahasa Inggeris. Kajian di iCLA membawa kepada ijazah Sarjana Muda Sastera Liberal Antarabangsa. Pelajar boleh memilih daripada pelbagai program dan kursus dalam pelbagai bidang, dan, selepas satu tahun Kursus Foundation, boleh membuat keputusan mengenai salah satu daripada lapan kepekatan yang iCLA kini menawarkan: EKONOMI, Sains Politik, sosiologi, Bahasa Sastera (Kesusasteraan, Linguistik), Falsafah dan Pengajian Agama, MUSIC, ARTS, Dan Seni Persembahan.

Picturesquely terletak di kaki Gunung Fuji, di tengah-tengah apa yang dikenali dalam zaman pertengahan sebagai Kai Negara, Kampus YGU Sakaori adalah rumah kepada iCLA kompleks (Residential Halls dan Bangunan Bilik Darjah). iCLA hanya 90 minit barat Tokyo, dan menawarkan pelajar peluang yang unik untuk melibatkan diri dalam intipati Jepun dan budayanya.

lapan Sebab

 1. A Liberal True Arts pendidikan: Engagement disiplinPelajar melibatkan diri dalam pelbagai mata pelajaran, mengikuti keluasan pengetahuan dalam pelbagai domain. Pendekatan ini menggalakkan manusia dengan mendalam dan wawasan: sepanjang hayat pelajar. Pelajar memilih kursus yang mencabar andaian, nafsu menyalakan, dan menyalakan impian.
 2. Kelas Diajar dalam Bahasa Inggeris: Satu Fakulti Antarabangsa Sebahagian besar daripada ahli-ahli fakulti iCLA warganegara negara-negara selain Jepun dan hampir semua kelas diajar dalam bahasa Inggeris, dengan pengecualian beberapa kursus seni tradisional Jepun. Pendidikan di iCLA memenuhi standard antarabangsa.
 3. EAE Intensive Program Bahasa Inggeris: English Kecemerlangan AkademikProgram bahasa Inggeris untuk program Kecemerlangan Akademik (EAE) adalah bahasa Inggeris komponen akademik intensif yang menanam membaca, mendengar, bercakap, dan kemahiran menulis dengan objektif untuk memupuk kecekapan yang mencukupi untuk mendaftar dalam kursus-kursus akademik yang ketat dalam bahasa Inggeris. Bergantung kepada kemahiran, semua bukan penutur asli bahasa Inggeris mungkin perlu mendaftar dalam program ini pada tahun pertama pengajian di iCLA.
 4. Satu Tahun Pengajian Abroad: A World of OptionsiCLA telah menubuhkan satu rangkaian dengan berpuluh-puluh universiti di tiga benua di mana pelajar boleh belajar pada tahun wajib pengajian mereka di luar negara.
 5. Kelas kecil dan A Nisbah Rendah Fakulti-pelajar: Komunikasi langsung dengan Pengajarkelas interaktif kecil adalah teras pendekatan pedagogi kami. nisbah fakulti kepada pelajar yang rendah memupuk hubungan rapat antara pengajar dan pelajar, dan meningkatkan komunikasi dan kerjasama di kalangan pelajar sendiri.
 6. Kritikal, kreatif, bebas, dan Global Pemikiran: CCIG PemikiranKurikulum iCLA telah direka untuk memupuk pemikiran kritis, kreatif, bebas, dan global. pelajar iCLA belajar bagaimana untuk memperoleh dan menganalisis pengetahuan bagi mewujudkan jawapan mereka sendiri untuk soalan usia tua.
 7. Penulisan Di seluruh Kurikulum (WAC) yang: Kemahiran MemperluasDalam tempoh empat tahun komponen akademik WAC, pelajar menulis satu siri kertas berpusat pada topik tunggal pilihan mereka dipilih daripada senarai masalah yang berkaitan dalam dunia kontemporari.
 8. Hidup silang budaya dalam Kemudahan Inovatif: Asrama AntarabangsaApabila tiba di iCLA, semua pelajar tahun pertama mesti hidup di asrama untuk sekurang-kurangnya satu tahun. asrama khusus gender mempunyai satu bilik dibahagikan kepada unit yang lebih besar dengan campuran pelajar antarabangsa.

Pengalaman College Global. Di Kaki Gunung Fuji.

Kelas kecil dan Pengajar sangat terlatih:

kohort diterima adalah dihadkan kepada 80 pelajar dan saiz standard mana-mana golongan yang diberi adalah kurang daripada 20. fakulti kami memegang ijazah lanjutan daripada institusi elit dan hujan batu dari seluruh dunia. saiz kelas kecil kami dan fakulti yang berpengalaman meletakkan premium kepada pembelajaran berpusatkan pelajar - asas pendidikan di iCLA.

Misi kami adalah untuk mewujudkan persekitaran di mana pelajar mencari di mana nafsu mereka berbohong. Persimpangan bakat, minat, dan pengetahuan memberitahu penerusan pengajian di iCLA. Pengajar membawa kelas melalui perbincangan, memupuk penyertaan pelajar aktif.

An Kurikulum disiplin dalam kemudahan State-of-the-Art

Kurikulum iCLA menawarkan pelbagai kursus asas yang meliputi kemanusiaan, sains sosial, penaakulan kuantitatif, kesihatan dan pendidikan jasmani dan sains semula jadi. Selain kepekatan lapan yang kami tawarkan - Ekonomi, Sains Politik, Sosiologi, Falsafah dan Pengajian Agama, Seni, Muzik, Seni Bahasa (Kesusasteraan, Linguistik), Seni Persembahan - iCLA menawarkan yang unik Program Pengajian Jepun, menggabungkan kuliah akademik dengan tangan bengkel on. Melalui kedua, pelajar memperoleh kemahiran dan pengetahuan tidak lagi mudah didapati seperti bermain alat muzik tradisional Jepun atau pembelajaran struktur harmoni majlis teh. Dengan mengalami apa iCLA tawarkan pelajar mencari celah antara pengetahuan, kemahiran, naluri dan penglihatan.

Bangunan iCLA dan asrama direka oleh terkenal di dunia, Pritzker memenangi Hadiah arkitek Toyo Ito dan dilengkapi dengan peralatan teknikal terkini untuk arahan akademik. Asrama, begitu juga, moden dan elegan. Ijazah-mencari pelajar Jepun dan antarabangsa, dan juga pelajar pertukaran, tinggal bersama-sama di asrama, manakala kafeteria tingkat pertama mewakili ruang yang sesuai untuk perbualan dan persamaan.

Bertaraf dunia Bahasa Jepun dan Jepun Kajian Programs

Yang Jepun Program Pengajian terdiri daripada Kajian Kawasan Program Jepun dan Program Bahasa Jepun. kursus Jepun Kajian Kawasan tertanam dalam kurikulum seni liberal untuk memastikan mereka mempunyai asas akademik yang kukuh untuk mengajar para pelajar mengenai Jepun dari beberapa perspektif disiplin. The Japan Kajian Kawasan Program dengan bangganya menjadi tuan rumah beberapa bengkel mengenai tradisi Jepun dan seni mempertahankan diri yang diajar oleh pakar-pakar. Antara mereka, pelajar-pelajar kita boleh mengalami teater noh, koto (kecapi Jepun) dan Shakuhachi (seruling buluh), Zen Buddha, Shodo (kaligrafi), (upacara teh) Sado, kado (bunga mengatur), serta Aikido, judo, dan karate, untuk menamakan beberapa. Program Bahasa Jepun menawarkan semua peringkat kursus bahasa, termasuk penulisan profesional Jepun, membaca surat khabar, dan pengucapan awam. The Language Acquisition Center menyediakan Jepun Perkhidmatan Meja Penulisan untuk menyokong pelajar Jepun dan antarabangsa menyempurnakan kemahiran penulisan mereka.

4yicla

Tahun pertama

Pada tahun pertama pengajian di iCLA, pelajar memberi tumpuan kepada bahasa Inggeris atau pembangunan bahasa Jepun (bagi mereka yang memerlukannya) serta kursus asas.

A Pusat Pertukaran Antarabangsa

Pelajar-pelajar yang diterima untuk iCLA menyertai masyarakat dengan mengambil kediaman di asrama pelajar. asrama kami menempatkan kumpulan eklektik - ijazah mencari pelajar Jepun dan antarabangsa, dan juga pelajar pertukaran - mewujudkan persekitaran global yang menggalakkan pertukaran antarabangsa. Ini persekitaran antarabangsa memberikan banyak peluang untuk mengamalkan kemahiran bahasa asing, sama ada Jepun atau bahasa Inggeris.

Tahun kedua

Pada tahun kedua, pelajar mesti memilih kepekatan yang di antara berikut kini ditawarkan: Ekonomi, Sains Politik, Sosiologi, Falsafah dan Pengajian Agama, Seni, Muzik, Seni Bahasa (Kesusasteraan, Linguistik), dan Seni Persembahan.

Penulisan Di seluruh Kurikulum

Sebahagian daripada kurikulum iCLA itu, Penulisan Merentasi Kurikulum (WAC) Komponen berakar umbi dalam kepercayaan bahawa pendidikan seluruh orang melibatkan, antara lain, keupayaan untuk menyuarakan topik penyelidikan canggih secara bertulis di seluruh bidang pengajian dan kepakaran. The WAS cabaran komponen pelajar untuk membangunkan penulisan dan kemahiran berfikir, dan menggalakkan mereka untuk mensintesis pelbagai domain pengetahuan yang dihadapi sepanjang pengajian ijazah pertama.

tahun ketiga

Menjelang tahun ketiga, pelajar dijangka cekap mensintesis pengetahuan yang diperolehi dan bersedia untuk membangunkan kedudukan mereka sendiri dalam hal tumpuan dan topik yang dipilih oleh penyelidikan. Kajian di luar negara destinasi memainkan peranan penting dalam memupuk peluang pendidikan yang semakin canggih.

Memilih Destinasi Luar Negara Kajian

Semua pelajar iCLA dikehendaki belajar di luar negara dua semester. Mereka boleh memulakan kajian komponen di luar negara mereka pada tahun kedua atau ketiga pengajian mereka dan memilih institusi tuan rumah dari 45 universiti rakan kongsi kami di 33 negara di mana mereka boleh terus mengembangkan pengetahuan dan pengalaman yang akan menyumbang kepada pengajian mereka di kawasan mereka tumpuan. Seperti semua program di luar negara kajian iCLA adalah berdasarkan kepada perjanjian pengecualian tuisyen bersama, pelajar-pelajar kita mendapat akses mudah ke universiti terkemuka di seluruh dunia.

Tahun Keempat

Dalam tahun keempat, pelajar melengkapkan keperluan akhir kursus asas mereka dan juga sebagai projek tamat pengajian dalam kepekatan mereka.

Projek Penyelidikan Pengijazahan

Setelah selesai kredit tumpuan dan mengumpul sejumlah 124 kredit, bahasa Jepun, belajar di luar negara dan semua keperluan akademik yang lain, pelajar menulis tesis yang membawa bersama-sama apa yang dipelajari sepanjang empat tahun pengajian mereka di bawah bimbingan teliti penasihat mereka. bimbingan peribadi pada pilihan selepas tamat pengajian juga boleh didapati untuk setiap pelajar. Graduan daripada iCLA akan menerima Ijazah Sarjana Muda Sastera (BA) dalam bidang Seni Liberal Antarabangsa.

Cara Memohon

Untuk memohon kemasukan, pemohon mestilah memenuhi kriteria berikut: 1. Pemohon adalah warganegara asing atau Jepun dengan dua kerakyatan.

 1. Pemohon memegang atau dijangka akan mengadakan diploma sekolah tinggi, atau boleh menunjukkan kebolehan akademik yang setaraf dengan ijazah SMA Jepun seperti Perkara 150 Ordinan Penguatkuasaan Akta Pendidikan School.
 2. (Boleh digunakan hanya kepada pelajar-pelajar daripada bukan berbahasa Inggeris negara) Pemohon yang boleh menunjukkan penguasaan Bahasa Inggeris dengan skor TOEFL iBT 76, skor TOEFL PBT 540, atau skor IELTS 5.5 untuk mengambil kursus iCLA dalam bahasa Inggeris.

Prosedur permohonan:

 1. Mendaftar dan melengkapkan permohonan dalam talian di https://ygu.applyjapan.com/.
 2. Mengemukakan semua dokumen yang diperlukan (dokumen rasmi dan salinan yang disahkan).
 3. Bayar yuran pemeriksaan melalui sistem permohonan online. (Yuran Saringan untuk pelajar antarabangsa: 10,000JPY)

Pemeriksaan kaedah:

Permohonan adalah dinilai berdasarkan kepada kajian yang menyeluruh terhadap semua dokumen, termasuk esei (Penyata Tujuan), dan temu bual.

Pengumuman Keputusan: Pemohon akan dihubungi secara individu melalui e-mel mengenai kemasukan dan keputusan biasiswa. Untuk maklumat lanjut, sila lihat Garis Panduan Permohonan kami (2016-2017) di bawah: https://www.icla.jp/news_data/09292016FINAL.pdf

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Kursus ini dibahagikan kepada tujuh bahagian: (1) pengenalan; (2) bagaimana pasaran berfungsi; (3) pasaran dan kebajikan; (4) ekonomi sektor awam; (5) kelakuan tegas dan ... [+]

Sarjana Muda dalam Seni Liberal Antarabangsa: Ekonomi

Mikroekonomi

Kursus ini dibahagikan kepada tujuh bahagian: (1) pengenalan; (2) bagaimana pasaran berfungsi; (3) pasaran dan kebajikan; (4) ekonomi sektor awam; (5) kelakuan tegas dan organisasi industri; (6) ekonomi pasaran buruh; dan (7) topik untuk kajian lanjut. Pembelajaran kita dianjurkan di dalam konsep dan tema berikut: kaedah saintifik dan peranan andaian dalam analisis ekonomi; memahami apa model ekonomi dan bagaimana ia digunakan; positif berbanding analisis normatif; kuasa pasaran permintaan dan penawaran; keanjalan dan aplikasinya; kecekapan pasaran; kos cukai; Perdagangan Antarabangsa; pelbagai jenis eksternal; konsep barang awam; reka bentuk sistem cukai; kos pengeluaran; persaingan yang sempurna, persaingan monopoli, oligopoli, dan monopoli; pasaran untuk faktor pengeluaran; ketidaksamaan pendapatan dan kemiskinan; teori pilihan pengguna; dan sempadan mikroekonomi.... [-]

Jepun Kofu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Kursus ini adalah jemputan untuk meneroka tempat-tempat yang jauh dan masa yang jauh dari perspektif global. Kami akan mengkaji perjalanan di seluruh dunia manusia, baran ... [+]

Sarjana Muda Sastera Liberal Antarabangsa: Falsafah dan Pengajian Agama Sejarah dunia

Kursus ini adalah jemputan untuk meneroka tempat-tempat yang jauh dan masa yang jauh dari perspektif global. Kami akan mengkaji perjalanan di seluruh dunia manusia, barangan, dan idea-idea dalam tempoh dua milenium lalu. Kita akan belajar bagaimana perdagangan, penghijrahan dan pertukaran intelektual global mengubah dunia. Kita akan mengkaji kedatangan teknologi baru dan bagaimana mereka mengubah ekonomi global. Kami juga akan melihat kebangkitan dan kejatuhan empayar berkuasa dan asal-usul dan selepas konflik bersenjata antarabangsa. pendekatan global kami akan membolehkan kami mengenal pasti peristiwa-peristiwa besar dalam sejarah dunia dan menilai implikasinya terhadap dunia yang kita hidup sekarang.... [-]

Jepun Kofu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Kursus ini berfungsi sebagai pengenalan yang luas dan lembut kepada psychoacoustics, psikologi muzik, dan akustik muzik. Hubungan antara pengeluaran, fizik, dan persepsi ... [+]

Sarjana Muda dalam Seni Liberal Antarabangsa: Muzik

Bagaimana Kami Dengar Muzik: Asas Persepsi Muzik, Kognisi, dan Akustik

Kursus ini berfungsi sebagai pengenalan yang luas dan lembut kepada psychoacoustics, psikologi muzik, dan akustik muzik. Hubungan antara pengeluaran, fizik, dan persepsi bunyi, serta persamaan dan perbezaan antara muzik dan bahasa diterokai. Fenomena seperti padang mutlak (sempurna), synaesthesia, dan amusia dibincangkan. Aktiviti kursus termasuk ceramah, bacaan, eksperimen dalam kelas, dan persembahan pelajar.

Objektif

Apabila selesai kursus ini, pelajar harus dapat (i) memahami lebih lanjut tentang bagaimana alat muzik dan suara manusia beroperasi; (ii) mendapatkan kesedaran yang lebih tinggi mengenai parameter muzik, dimensi fizikal bunyi, dan sistem pendengaran manusia; (iii) mendapat pengalaman dalam merekabentuk dan menjalankan eksperimen asas; dan (iv) mengaplikasikan pengetahuan dan pengalaman yang diperoleh dari kursus ini ke kursus seterusnya dalam bidang muzik dan bidang yang berkaitan.... [-]

Jepun Kofu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Kursus ini memberi asas rangka kerja analisis dan teori untuk memahami Sains Politik kontemporari. Lukisan pada para ahli falsafah sejarah politik, ahli-ahli teori politi ... [+]

Sarjana Muda Sastera Liberal Antarabangsa Sains Politik Pengenalan kepada Sains Politik

Kursus ini memberi asas rangka kerja analisis dan teori untuk memahami Sains Politik kontemporari. Lukisan pada para ahli falsafah sejarah politik, ahli-ahli teori politik moden dan saintis politik empirikal, aspek-aspek asas ilmu politik (siapa dapat apa, mengapa, bila, dan bagaimana?) Akan diterokai. Perhatian khusus akan diberikan kepada model utama Sains Politik yang membimbing penyelidikan terkini dalam kerajaan, hubungan antarabangsa dan dasar awam.

Objektif

Pada akhir kursus ini, pelajar akan dapat (i) untuk mengenal pasti dan digunakan dalam rangka kerja yang menilai teori-teori penting dan model Sains Politik, (ii) untuk menyatakan dengan jelas sumbangan besar tokoh-tokoh utama dalam Sains Politik dari Plato ke Rawles (iii) untuk menyatakan dengan jelas dalam bentuk lisan atau bertulis hujah mengenai isu-isu dasar utama menggunakan rangka kerja intelektual yang sesuai ditemui dengan kesusasteraan Sains Politik. Selain itu, pelajar-pelajar (iv) akan memahami kepentingan politik berkesan dan tadbir urus yang baik untuk warga masyarakat yang semakin kompleks.... [-]

Jepun Kofu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Kursus ini mempunyai empat objektif: Pertama, ia memperkenalkan kosakata dan konsep, prinsip dan elemen reka bentuk, teori warna, dan sebagainya, membolehkan perbincangan ... [+]

Sarjana Muda dalam Seni Liberal Antarabangsa: Seni

Art Apprecionati

Kursus ini mempunyai empat objektif: Pertama, ia memperkenalkan kosakata dan konsep, prinsip dan elemen reka bentuk, teori warna, dan sebagainya, membolehkan perbincangan artikulasi seni. Kedua, ia memperkenalkan pelbagai jenis seni dan artis, dan peranan mereka dalam masyarakat dan agama, baik secara sejarah dan sezaman. Ketiga, ia memperkenalkan istilah dan teknik studio asas yang digunakan dalam mencetak, arca, keramik, lukisan, dan lain-lain. Keempat, ia memperkenalkan konsep dan kaedah untuk membuat penilaian kritikal untuk menguji kebaikan pelbagai karya seni. Semasa kuliah, banyak karya seni yang penting diperkenalkan sebagai contoh. Walau bagaimanapun, tujuannya adalah untuk tidak menghafal nama-nama terkenal, sebaliknya, untuk belajar menghargai dan menilai semua karya seni, terkenal atau tidak. Penilaian adalah melalui peperiksaan akhir dan esai kritikal akhir.... [-]

Jepun Kofu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Pengenalan kepada Konsep Bahasa menawarkan pelajar pengenalan bahasa dengan melihat persamaan dan perbezaan di antara pelbagai bahasa dari sudut pandangan saintifik. ... [+]

Sarjana Muda dalam Seni Liberal Antarabangsa: Seni Bahasa (Sastera, Linguistik)

Pengenalan kepada Konsep Bahasa

Pengenalan kepada Konsep Bahasa menawarkan pelajar pengenalan bahasa dengan melihat persamaan dan perbezaan di antara pelbagai bahasa dari sudut pandangan saintifik. Kajian tentang keunikan bahasa manusia juga bermaksud melihat minda manusia dan hubungan kognisi kepada bahasa. Dalam kursus ini, kita akan berfikir tentang soalan seperti: Apakah bahasa itu? Apa maksudnya untuk mengetahui bahasa? Dalam cara bagaimana orang memperoleh bahasa pertamanya? Bagaimana mereka memperoleh bahasa tambahan? Bagaimana bahasa yang unik kepada spesies manusia dan evolusi kognisi dan budaya manusia? Bagaimanakah bahasa jenis tetingkap ke dalam fikiran? Bagaimana bahasa boleh mempengaruhi identiti?... [-]

Jepun Kofu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Kursus ini berfungsi sebagai pengantar tradisi teoretikal, sosial dan artistik yang penting untuk pemahaman seni dramatik peringkat Barat dan skrin. ... [+]

Sarjana Muda dalam Seni Liberal Antarabangsa: Seni Persembahan

Filem Barat

Kursus ini berfungsi sebagai pengantar tradisi teoretikal, sosial dan artistik yang penting untuk pemahaman seni dramatik peringkat Barat dan skrin. Ini akan membolehkan pelajar mengakses pelbagai kerja, sepanjang abad, sambil menggalakkan mereka untuk memikirkan bahan tersebut sebagai sebahagian daripada pemahaman keseluruhan seni / masyarakat Barat secara umum.

Objektif

Pada akhir kursus ini, pelajar harus dapat: (i) mengenal pasti istilah utama, orang dan tradisi yang penting dalam sejarah teater dan membuat filem di Barat, (ii) mengetahui cara mengakses dan membaca primer sumber untuk menggunakan perspektif kritis mengenai seni pertunjukan, mengenal pasti kebimbangan dan niat dari sumber sekunder, dan mengembangkan kesedaran tentang pendekatan yang berbeza untuk memahami seni tersebut, (iii) memahami bagaimana filem dan teater adalah seni bina dan sosial, membawa mesej yang melampaui masa atau tempat mereka sendiri, (iv) melibatkan diri secara bertulis mengenai detik-detik penting dalam sejarah seni dengan mengemukakan hujah dan mengembangkannya dengan cara yang jelas dan koheren, dan (v) belajar bagaimana mengartikulasikan dan memperbaiki idea dalam perbincangan dan persembahan.... [-]

Jepun Kofu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Teori menentukan secara sedar atau tidak sedar persepsi kita tentang realiti. Kita boleh meningkatkan pengetahuan kita tentang dunia sosial dengan menggunakan teori-teori ... [+]

Sarjana Muda Sastera Liberal Antarabangsa: Sosiologi Teori sosial

Teori menentukan secara sedar atau tidak sedar persepsi kita tentang realiti. Kita boleh meningkatkan pengetahuan kita tentang dunia sosial dengan menggunakan teori-teori yang berbeza untuk satu isu sosial tertentu, kerana kita akan dapat melihatnya dari perspektif yang berbeza. Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada teori-teori sosial utama klasik dan kontemporari. Kami membincangkan kebaikan dan keburukan mereka. Dan kami memohon teori-teori ini kepada masalah sosial kontemporari berkaitan. Ini adalah interaktif kursus kuliah-jenis. Pelajar dikehendaki menyiapkan tugasan kerja rumah sebelum kelas, untuk menyumbang kerap untuk perbincangan kelas, untuk membuat persembahan, dan menulis ujian jangka pertengahan dan kertas akhir.... [-]

Jepun Kofu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu