Read the Official Description

Take The World Oleh Surprise

Anda boleh menjadi orang yang akan datang yang mengalahkan dunia

Aizu mempunyai tradisi untuk mengubah masyarakat melalui kuasa pendidikan. Mewarisi semangat ini, Universiti Aizu terus berubah individu dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mengambil dunia. Ini adalah hasil daripada pendekatan unik kami untuk pembelajaran. Apa yang anda belajar di kampus ini akan berfungsi sebagai pintu kepada dunia yang lebih besar. Orang yang berikut untuk memberi inspirasi kepada dunia boleh menjadi anda!

Universiti Aizu (UOA) telah ditubuhkan pada tahun 1993 sebagai universiti pertama di Jepun semata-mata khusus untuk sains komputer dan kejuruteraan. Dengan kira-kira 3,000 komputer peribadi dan stesen kerja di kampus, dan persekitaran pembelajaran yang terdapat di sekitar-the-jam, UOA membantu pelajar untuk mengambil cabaran untuk berkembang menjadi pemimpin sains komputer dan bidang kejuruteraan.

tentang UOA

 1. Memupuk bakat yang akan melaksanakan kepimpinan dalam masyarakat berasaskan pengetahuan.
 2. Memupuk saintis komputer dan jurutera komputer berkemahiran tinggi yang akan membuat dan mengeksploitasi "pengetahuan" untuk era baru.
 3. Mempunyai ahli fakulti kelas pertama daripada hampir dua puluh buah negara di seluruh dunia.
 4. Menyediakan persekitaran komputer tertunggak yang sukar ditandingi oleh universiti-universiti lain.
 5. Ditubuhkan sekolah siswazah terbuka untuk dunia, di mana Bahasa Inggeris digunakan sebagai bahasa bersama.
 6. Menggalakkan pelajar kreativiti tanpa had terpendam dengan melatih pemikiran kritis dan menghargai rasa ingin tahu mereka, bebas daripada idea pendahulu.

Matlamat institusi

untuk Advance Knowledge for Humanity

Misi Universiti Aizu adalah "untuk Advance Knowledge for Humanity," atau dalam erti kata lain, untuk membuat penemuan dan ciptaan yang akan menyumbang kepada keamanan dan kemakmuran rakyat.

Universiti Aizu berjanji untuk meletakkan pelajar-pelajar kita yang pertama dan untuk menghasilkan pencapaian yang akan sangat dinilai dalam bidang akademik, dengan inovasi untuk pertumbuhan mampan Fukushima Prefecture, Jepun dan dunia.

Universiti motto adalah "Shine sebagai Pioneers" dengan rasa ingin tahu, impian dan mencabar-roh.

Tujuan Penubuhan

Pada masa kini, kita sering mendengar istilah, "pematuhan," dalam konteks pencegahan tingkah laku yang tidak sesuai di syarikat-syarikat atau organisasi lain. Terjemahan istilah ini ditukar daripada makna, "mematuhi peraturan yang berkaitan," kepada "aktiviti oleh organisasi yang berkaitan dengan mematuhi peraturan dan penyelenggaraan persekitaran memudahkan pematuhan peraturan-peraturan ini untuk meliputi pelbagai yang lebih luas mengenai pematuhan yang berkaitan. University kami bermula sejarah baru sebagai sebuah badan korporat universiti awam pada bulan April, 2006, dan matlamat jangka pertengahan dan rancangan untuk 6 tahun akan datang telah ditubuhkan dan pengurusan dan operasi Universiti telah dimulakan bagi merealisasikan matlamat ini. Untuk merealisasikan matlamat Universiti, ia akan menjadi sangat penting bagi semua kakitangan Universiti, termasuk semua eksekutif dan pekerja, untuk berkongsi pemahaman daripada misi dan matlamat Universiti dan melakukan yang terbaik dalam mengambil tanggungjawab kerja individu ke arah tujuan ini. Dalam keadaan ini, penubuhan "tatakelakuan" adalah penting sebagai panduan dan standard bagi eksekutif dan pekerja untuk meletakkan ini ke dalam amalan semasa menjalankan tugas kerja mereka.

Tujuan

Untuk merealisasikan misi dan matlamat Universiti, kami, kakitangan termasuk eksekutif dan pekerja, akan bertindak mengikut kod berikut. Kami akan:

Mematuhi undang-undang dan peraturan.
Kami, eksekutif dan pekerja, hendaklah mematuhi kaedah-kaedah dan peraturan-peraturan perbadanan universiti dengan cara yang sah, mematuhi norma-norma masyarakat, dan bertindak dengan pertimbangan yang wajar sebagai ahli masyarakat.

Mengekalkan norma-norma etika yang tinggi kedua-dua sebagai pendidik dan penyelidik.
Kami, para pendidik dan penyelidik, hendaklah menjalankan penyelidikan, mendedahkan hasil pencapaian penyelidikan, dan dengan betul menggunakan belanjawan penyelidikan yang disediakan, di samping mengekalkan norma-norma etika yang tinggi.

Meningkatkan kepuasan pelajar.
Kami, eksekutif dan pekerja, hendaklah meletakkan pelajar pertama dan menumpukan usaha kami untuk memajukan kualiti pendidikan dan penyelidikan.

Betul melaksanakan pengurusan risiko untuk mengekalkan kebolehpercayaan Universiti, dan melindungi asetnya.
Kami, eksekutif dan pekerja, hendaklah mengambil kepentingan pengurusan risiko serius dan berusaha untuk mengelakkan masalah yang boleh merendahkan kepercayaan di Universiti.
Kami juga hendaklah betul dan cekap menjaga sumber Universiti dan sewajarnya melindungi harta intelek Universiti.

Berusaha untuk mengekalkan dan meningkatkan persekitaran kerja.
Personaliti individu setiap eksekutif dan pekerja mesti dihormati untuk merealisasikan persekitaran kerja yang selamat dan mesra pengguna.

Menyumbang kepada masyarakat tempatan.
Kita mesti sedar bahawa promosi kerjasama universiti-industri adalah kewajiban yang universiti perlu memenuhi untuk masyarakat, dan berusaha untuk menyumbang kepada vitalization industri dan kemajuan budaya.

Menggalakkan hubungan antarabangsa.
Bagi merealisasikan pendidikan bertaraf dunia dan penyelidikan, pelajar dan ahli fakulti hendaklah proaktif dijemput dan diterima ke Universiti dalam menggiatkan pertukaran antarabangsa, kerjasama dan aktiviti bersama.

Aktif mendedahkan maklumat.
maklumat yang relevan boleh didedahkan dengan cara yang proaktif untuk mendapatkan pemahaman awam dan kredibiliti di Universiti.

Memastikan hubungan yang adil dengan rakan perniagaan.
Rakan niaga akan dipilih secara adil untuk urusan yang tidak berat sebelah.

Six Points penting pada Amalan Menyempurnakan Misi dan Matlamat Universiti

Kami, kakitangan Universiti, termasuk semua eksekutif dan pekerja, hendaklah bertindak dengan jujur ​​dan dengan maruah dalam perjalanan memenuhi misi dan matlamat Universiti mematuhi Universiti Aizu Tatakelakuan, menjaga berikut enam mata dalam fikiran .

 • Sama ada atau tidak laku kita adalah berdasarkan norma-norma etika yang tinggi kedua-dua sebagai pendidik dan penyelidik.
 • Sama ada atau tidak kelakuan kita telah betul bertindak balas dengan keperluan dalam masyarakat tempatan, kebangsaan dan antarabangsa.
 • Sama ada atau tidak kelakuan kita telah mempertimbangkan pandangan pelajar.
 • Sama ada atau tidak kelakuan kita telah melanggar undang-undang dan / atau Peraturan-Peraturan Perbadanan Universiti berkaitan.
 • Sama ada atau tidak kelakuan kita yang tersesat dari misi dan / atau Peraturan-Peraturan Perbadanan University.
 • Sama ada atau tidak kelakuan kita telah pergi terhadap kesopanan dan / atau etika sosial.
Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

The University Of Aizu

Program ini mengejar inovasi dan pembangunan dalam bidang ICT dan mempunyai rangkaian hotel yang luas sains komputer dan kejuruteraan. Di samping itu, mata pelajaran sepe ... [+]

Apakah itu Program Global ICT Advanced? Bermula dari tahun 1 sarjana muda, dengan mengambil kursus pendidikan umum dan kursus khusus semua dalam bahasa Inggeris, pelajar boleh lulus dari sekolah sarjana muda. Program ini mengejar inovasi dan pembangunan dalam bidang ICT dan mempunyai rangkaian hotel yang luas sains komputer dan kejuruteraan. Di samping itu, mata pelajaran seperti kursus bahasa Jepun dan "budaya dan sejarah Aizu" ditawarkan. Pelajar-pelajar akan dapat memahami identiti serantau melalui pengalaman dalam budaya Jepun dan kemudian mengambil bahagian yang aktif dalam dunia berdasarkan identiti. program ini mengamalkan peperiksaan antarabangsa seperti SAT dan IELTS, yang akan membawa kemudahan kepada pemohon asing. Begitu juga dengan bangsa Jepun dan penduduk asing di Jepun. program ini akan menawarkan jangka pendek belajar di luar negara dan latihan di luar negara sebagai kursus biasa. Tujuan Program Ini Ini adalah yang pertama semua-dalam-Bahasa Inggeris program akademik di Jepun yang mempunyai sains komputer dan kejuruteraan pendidikan profesional. Ia menyediakan pelajar ijazah peluang untuk mempelajari pengetahuan asas sains komputer dan kejuruteraan dan kemahiran praktikal dalam bahasa Inggeris. Di bawah program ini, pelajar antarabangsa dan pelajar Jepun akan mengkaji dan hidup bersama. Usaha ini menawarkan pelajar pengalaman pelbagai budaya dan global, yang bertujuan untuk pertumbuhan mereka sebagai bakat global. Kepentingan Program ini Dengan menerima jumlah yang lebih tinggi daripada pelajar cemerlang dari seluruh dunia, persekitaran pendidikan antarabangsa di universiti kita akan bertambah baik. pelajar Jepun akan mempunyai pengaruh yang indah dari pelajar antarabangsa di peringkat umur yang sama dengan mereka. Persekitaran ini membolehkan pelajar untuk berasa di luar... [-]
Jepun Iitate
October 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Location address
Aizu-Wakamatsu
Fukushima Pref.

Iitate, Fukushima Prefecture, 965-8580 JP
Social Media