The University Of Aizu

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ambil Dunia Dengan Kejutan

Anda boleh menjadi orang yang seterusnya yang menakluki dunia

The University Of Aizu adalah universiti pertama di Jepun yang semata-mata khusus untuk sains komputer dan kejuruteraan. Sains komputer dan kejuruteraan adalah disiplin yang menjanjikan dan canggih dengan aplikasi yang luas, dan menjadi teras untuk teknologi mengenai pengeluaran pengetahuan. Dengan prinsip penubuhan "Bermula dari Komuniti Lokal ke Dunia" dan "Mempromosikan Pengetahuan untuk Kemanusiaan" (membuat terobosan yang menyumbang kepada keamanan dan kemakmuran umat manusia), The University Of Aizu telah menjalankan penyelidikan dan pendidikan sains komputer dan kejuruteraan untuk memimpin dunia sejak pembukaan Universiti, dengan lebih banyak ahli fakulti bukan Jepun yang telah mencapai pencapaian penyelidikan yang luar biasa daripada mana-mana universiti lain di Jepun.

Mengenai UoA

  1. Memupuk bakat yang akan mengetuai kepimpinan dalam masyarakat berasaskan pengetahuan.
  2. Memupuk saintis komputer dan jurutera komputer yang berkemahiran tinggi yang akan mencipta dan mengeksploitasi "pengetahuan" untuk era baru.
  3. Mempunyai ahli fakulti kelas pertama dari hampir dua puluh negara di seluruh dunia.
  4. Memberi persekitaran komputer yang luar biasa yang tidak dapat ditandingi oleh universiti lain.
  5. Membuka dunia, di mana bahasa Inggeris digunakan sebagai bahasa umum.
  6. Meningkatkan kreativiti tanpa sempit pelajar dengan melatih pemikiran kritikal dan menghargai rasa ingin tahu mereka, bebas daripada idea-idea yang telah dipelajari sebelumnya.

111560_UoA.jpg

Matlamat Institusi

untuk Memperluas Pengetahuan untuk Kemanusiaan Misi The University Of Aizu adalah "Memperluas Pengetahuan untuk Kemanusiaan," atau dengan kata lain, untuk membuat penemuan dan penemuan yang akan menyumbang kepada keamanan dan kemakmuran rakyat. The University Of Aizu berjanji untuk meletakkan pelajar-pelajar kami terlebih dahulu dan menghasilkan pencapaian yang akan dinilai dengan sangat baik di dalam akademik, dengan inovasi untuk pertumbuhan mapan di Wilayah Fukushima, Jepun, dan dunia. Moto Universiti adalah "Shine as Pioneers" dengan rasa ingin tahu, mimpi dan semangat yang mencabar.

Ciri-ciri unik

Pendidikan Sains Komputer Terulung

The University Of Aizu telah menyesuaikan sistem berasaskan UNIX seperti Mac, Linux, dan Solaris untuk persekitaran komputer asasnya untuk memastikan penglihatan maklumat mengenai operasi dalaman dan prestasi keseluruhan yang tinggi, termasuk aliran rangkaian, dan mewujudkan suasana pendidikan dan pembelajaran yang stabil. Mesin dan peralatan yang digunakan di Bilik Latihan Komputer dan Bengkel Perkakasan akan diganti setiap tiga tahun. Kebanyakan makmal dan komputer boleh didapati 24 jam sehari, 7 hari seminggu.

111556_PC1.jpg 111557_PC2.jpg

Persekitaran Antarabangsa

Fakulti bertaraf dunia dan di peringkat tertinggi direkrut dari seluruh dunia

Akibat pengantarabangsaan yang telah dipromosikan di The University Of Aizu sejak penubuhannya, kami merekrut orang-orang luar biasa dari Jepun dan luar negeri, dan memohon fakulti yang cemerlang dengan mengkaji semula pencapaian mereka dalam bidang masing-masing melalui peperiksaan terperinci, dan ini mengakibatkan kira-kira 40% fakulti bukan bahasa Jepun. Kami juga telah mempromosikan penyelidikan kolaboratif dengan universiti luar negara. Perjanjian dengan lebih 80 universiti dan institut penyelidikan di seluruh dunia telah selesai.

133054_img-infographic-5_2019.jpg 111555_foreignFaculty.jpg

Kadar Pekerjaan Tinggi

Kadar Purata Pekerjaan Mencapai Hampir 100%

graduan kami bekerja dengan kadar hampir 100% setiap tahun. Ramai pelajar kami, baik Jepun dan antarabangsa, mendapat tawaran kerja dan bekerja di syarikat-syarikat Jepun yang terkenal dalam pelbagai bidang, khususnya pembangunan perisian, elektronik dan teknologi komunikasi, dan perkhidmatan rangkaian. Kakitangan kami boleh memberi arahan kepada individu mengenai perkembangan kerjaya, serta kemahiran memburu pekerjaan kepada pelajar. Selain itu, orang yang bertanggungjawab ke atas pekerjaan dari syarikat terkemuka dan pakar yang berkaitan dari majalah pekerjaan dijemput ke mesyuarat bimbingan pekerjaan kami.

111554_counselor.jpg

Masuk ke Dunia

Ciri-ciri antarabangsa Universiti kami bukan sahaja disebabkan oleh penyelidik antarabangsa kami, tetapi juga kepada banyak peluang untuk pelajar memainkan peranan utama di dunia. Pelajar diberi peluang untuk memperoleh pengetahuan praktikal dengan mengikuti latihan dalam syarikat Jepun, luar negara, pertandingan, dan pertandingan.

110559_SVintership.jpg

Laman web The University Of Aizu

http://www.u-aizu.ac.jp/

Program Global ICT Lanjutan

http://www.u-aizu.ac.jp/sgu/program/freshman/index.html

Pengenalan pada Kekuatan Aizu

https://www.youtube.com/watch?v=iy6NGm9awEw&t=51s

Lokasi

Aizuwakamatsu

Alamat
Aizu-Wakamatsu, Fukushima Pref.
965-8580 Aizuwakamatsu, Wilayah Fukushima, Jepun

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program