Ritsumeikan University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kenapa memilih program Sarjana Muda Bahasa Inggeris di Ritsumeikan University ?

Program Sarjana Muda Inggeris yang membolehkan akses kepada pelbagai kursus akademik untuk pelajar tanpa atau terhad kemampuan bahasa Jepun.

Selepas pendaftaran, pelajar antarabangsa akan mendapat peluang belajar bahasa Jepun di dalam / luar kurikulum.

Kepelbagaian pelajar adalah salah satu ciri yang paling menarik dari RU. Pada tahun 2019, 2441 pelajar antarabangsa yang mencari gelar dari 66 negara belajar dalam program siswazah dan siswazah kami. RU sentiasa memberikan anda peluang untuk bertemu pelajar dari seluruh dunia dan budaya yang berbeza. Kepelbagaian pelajar menjadikan kehidupan universiti anda menarik dan menyumbang kepada aktiviti akademik yang bermanfaat di Jepun.

Ritsumeikan University mempunyai empat buah kampus di rantau Kansai. Program ijazah sarjana bahasa Inggeris ditawarkan di tiga kampus ini. Program Pengajian Global dan Program Ijazah Bersama terletak di Kampus Kinugasa di barat laut Kyoto City. Pengajian Dasar Komuniti dan Serantau Major dan Global Liberal Arts adalah berdasarkan di Kampus Osaka Ibaraki yang dibuka pada 2015 di Ibaraki City, Prefektur Osaka. Kursus Sains dan Kejuruteraan Sistem Maklumat berpusat di Kampus Biwako - Kusatsu di Kusatsu City, Shiga Prefecture. Tiga bandaraya ini mudah dicapai antara satu sama lain. Kyoto ke Ibaraki (Osaka) dan ke Kusatsu (Shiga) hanya mengambil masa 20 hingga 30 minit dengan kereta api.

Ritsumeikan University telah mengkaji perjanjian di luar negara dengan lebih daripada 120 universiti di 32 negara dan wilayah. Pelajar digalakkan untuk mengambil bahagian dalam program pengajian di luar negara atau kerja lapangan di luar negeri bergantung kepada jurusan dan bidang akademik mereka. Di samping itu, RU mengendalikan Program Sarjana Muda Sarjana Muda (DUDP), di mana pelajar boleh mendapat ijazah sarjana muda dari universiti dan universiti bersekutu.

RU menawarkan banyak program seperti aktiviti sukarela di luar kampus, latihan, aktiviti sokongan rakan sebaya di kampus dan pelbagai jenis kelab dan kalangan yang dikendalikan oleh para pelajar. Pelajar antarabangsa dengan pelajar Visa boleh memohon biasiswa pengurangan tuisyen. Penginapan di apartmen yang dilengkapi atau asrama kampus disediakan untuk pelajar tanpa pengalaman sebelumnya yang tinggal di Jepun. Ini menyediakan pelajar-pelajar program sarjana muda dalam bahasa Inggeris dengan persekitaran yang baik untuk memberi tumpuan kepada pembelajaran mereka dan komunikasi sehari-hari dengan pelajar lain.

- Skim Pengurangan Tuisyen

Berikut adalah maklumat mengenai skim pengurangan tuisyen untuk kemasukan 2020.

 • Pengecualian tuisyen 100%
 • 50% pengurangan tuisyen
 • Pengurangan tuisyen sebanyak 20%

Pengurangan tuisyen ditawarkan pada mulanya selama satu tahun, berdasarkan penilaian kemasukan pelajar. Dalam tahun kedua dan seterusnya, pengurangan tuisyen diberikan berdasarkan gred pelajar semasa tahun pengajian terdahulu. Biasiswa ini boleh berubah jadi Sapukan sedini mungkin.

Ritsumeikan University Sekilas

 • Ritsumeikan University dipilih oleh kerajaan Jepun sebagai salah satu universiti untuk "Projek Universiti Global Top" pada tahun 2014. Universiti yang terpilih diperlukan untuk secara aktif mempromosikan globalisasi di kalangan universiti Jepun.
 • Diasaskan pada tahun 1900 , Ritsumeikan mempunyai sejarah hampir 120 tahun.
 • RU adalah sebuah universiti bersepadu dengan 16 kolej dan 22 sekolah siswazah.
 • Kami mempunyai 4 Kampus di Kyoto City, Prefektur Kyoto, Kusatsu City, Prefektur Shiga , dan Ibaraki City Osaka Prefecture .
 • RU mempunyai rangkaian alumni di seluruh dunia dengan 24 cawangan di luar negara.
 • 2441 pelajar antarabangsa dari 66 buah negara, Plus 180 pelajar bukan darjah antarabangsa dari 27 buah negara.
 • RU menduduki tempat No.1 untuk ahli fakulti asing paling banyak di universiti Jepun.
 • RU mempunyai rangkaian global 441 institusi rakan kongsi di seluruh dunia. Kami juga telah mengkaji perjanjian di luar negara dengan 137 universiti di 30 negara dan wilayah.
 • 99% pelajar antarabangsa dalam program sarjana muda bahasa Inggeris yang memohon biasiswa menerima bantuan kewangan.
 • Lebih daripada 95% siswazah antarabangsa berjaya mendapat pekerjaan.
 • RU berada di kedudukan ke- 3 dalam Kedudukan Sijil Kemampuan Majikan QS 2015 (Pilot) di kalangan universiti swasta Jepun.
 • RU mempunyai 450 kelab pelajar dan kalangan semua jenis, termasuk sukan, seni, budaya Jepun dan segala sesuatu di antara.
 • RU berada di kedudukan No.1 dalam penyelidikan yang ditugaskan oleh industri sektor swasta di seluruh negara.

Lokasi

Kyoto

Alamat
56-1 Tojiin Kitamachi, Kita Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture 603-8577, Japan
Kyoto, Prefektur Kyoto, Jepun

Osaka

Alamat
Osaka, Osaka Prefecture, Jepun

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami