Ritsumeikan University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kenapa memilih program Sarjana Muda Bahasa Inggeris di Ritsumeikan University ?

Program Sarjana Muda Bahasa Inggeris membolehkan akses kepada pelbagai kursus akademik untuk pelajar yang tidak cukup baik dalam bahasa Jepun.

Selepas pendaftaran, pelajar antarabangsa akan mendapat peluang belajar bahasa Jepun di dalam / luar kurikulum.

Kursus yang ada dalam AY 2018.

-International Relations (GS Major)

-International Relations (Program gelar bersama Universiti Amerika)

-Policy Science (CRPS Major)

-Informasi Sains dan Kejuruteraan (Kursus ISSE)

Kepelbagaian pelajar adalah salah satu ciri yang paling menarik dari RU. Pada tahun 2017, pelajar antarabangsa dari 1890 pelajar dari 61 buah negara belajar dalam program siswazah dan siswazah. RU sentiasa memberi anda banyak peluang untuk bertemu pelajar dari kawasan dengan budaya yang sangat berbeza. Kepelbagaian pelajar menjadikan kehidupan universiti anda menarik dan menyumbang kepada aktiviti akademik yang bermanfaat di Jepun.

Ritsumeikan University mempunyai empat buah kampus di rantau Kansai. Program ijazah sarjana bahasa Inggeris ditawarkan di tiga kampus ini. Major Studies Global didasarkan pada Kampus Kinugasa di barat laut Kyoto City. Pengajian Dasar Komuniti dan Serantau Major berpangkalan di Kampus Osaka Ibaraki yang dibuka pada tahun 2015 di Ibaraki City, Wilayah Osaka. Kursus Sistem Sains dan Kejuruteraan Maklumat, sebuah program baru dari tahun 2017, berpusat di Kampus Biwako - Kusatsu di Kusatsu City, Shiga Prefecture. Tiga bandaraya ini mudah dicapai antara satu sama lain. Dari Kyoto ke Ibaraki (Osaka) dan ke Kusatsu (Shiga) hanya mengambil masa 20 hingga 30 minit dengan kereta api.

Ritsumeikan University telah mengkaji perjanjian di luar negara dengan lebih daripada 130 universiti di 30 negara dan wilayah. Pelajar digalakkan untuk mengambil bahagian dalam program pengajian di luar negara atau kerja lapangan di luar negeri bergantung kepada jurusan dan bidang akademik mereka. Di samping itu, RU mengendalikan Program Sarjana Muda Sarjana Muda (DUDP), di mana pelajar boleh mendapat ijazah sarjana muda dari kedua-dua RU dan universiti bersekutu.

RU menawarkan banyak program seperti aktiviti sukarela di luar kampus, latihan, aktiviti sokongan rakan sebaya di kampus dan pelbagai jenis kelab dan kalangan yang dikendalikan oleh para pelajar. Pelajar antarabangsa dengan pelajar Visa boleh memohon biasiswa pengurangan tuisyen. Penginapan di apartmen yang dilengkapi atau asrama kampus boleh didapati untuk pelajar-pelajar program sarjana muda Inggeris yang menyediakan pelajar dengan persekitaran yang baik untuk menumpukan perhatian kepada pembelajaran mereka dan komunikasi sehari-hari dengan pelajar lain.

- Skim Pengurangan Tuisyen

Berikut adalah maklumat mengenai skim pengurangan tuisyen untuk penerimaan tahun 2017.

 • Pengecualian tuisyen 100%
 • 50% pengurangan tuisyen
 • Pengurangan tuisyen sebanyak 20%

Pengurangan tuisyen ditawarkan pada mulanya selama satu tahun, berdasarkan penilaian kemasukan pelajar. Dalam tahun kedua dan seterusnya, pengurangan tuisyen diberikan berdasarkan gred pelajar semasa tahun pengajian terdahulu.

Ritsumeikan University Sekilas

 • Ritsumeikan University dipilih oleh kerajaan Jepun sebagai salah satu universiti untuk "Projek Universiti Global Top" pada tahun 2014. Universiti yang terpilih diperlukan untuk secara aktif mempromosikan globalisasi di kalangan universiti Jepun.
 • Ditubuhkan pada tahun 1900 , Ritsumeikan mempunyai sejarah lebih daripada 110 tahun.
 • RU adalah universiti bersepadu dengan 14 kolej dan 21 sekolah siswazah.
 • Kami mempunyai 4 Kampus di Kyoto City, Prefektur Kyoto, Kusatsu City, Prefektur Shiga , dan Ibaraki City Osaka Prefecture .
 • RU mempunyai rangkaian alumni di seluruh dunia dengan 24 cawangan di luar negara.
 • 1890 pelajar antarabangsa dari 61 buah negara, Plus 180 pelajar antarabangsa bukan darjah dari 27 negara pada 2017AY.
 • RU menduduki tempat No.1 untuk ahli fakulti yang paling asing di universiti Jepun pada 2016AY.
 • RU mempunyai rangkaian global 435 institusi rakan kongsi di seluruh dunia. Kami juga telah mengkaji perjanjian di luar negara dengan 137 universiti di 30 negara dan wilayah.
 • 99% pelajar antarabangsa dalam program sarjana muda bahasa Inggeris yang memohon biasiswa menerima bantuan kewangan pada 2016AY.
 • Lebih daripada 95% siswazah antarabangsa berjaya mendapat pekerjaan pada 2014AY.
 • RU berada di kedudukan ke- 3 dalam Kedudukan Sijil Kemampuan Majikan QS 2015 (Pilot) di kalangan universiti swasta Jepun.
 • RU mempunyai 450 kelab pelajar dan kalangan semua jenis, termasuk sukan, seni, budaya Jepun dan segala sesuatu di antara.
 • RU berada di kedudukan No.1 dalam penyelidikan yang ditugaskan oleh industri sektor swasta di seluruh negara pada 2015FY.
This school offers programs in:
 • English
 • Jepun

Lihat BAs » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:


Sarjana Muda Seni Liberal Global / Ijazah Sarjana Muda Hal Ehwal Asia Pasifik (Program Sarjana Muda dengan Universiti Kebangsaan Australia)

Campus Sepenuh masa April 2019 Jepun Osaka

Kolej Global Liberal Arts (GLA) menyediakan pelajar dengan pendidikan seni liberal yang komprehensif dalam bahasa Inggeris yang diperlukan untuk masa global kami. Program ijazah sarjana muda ditawarkan bersama oleh Kolej Global Liberal Arts (GLA) di Ritsumeikan University dan School of Coral Bell of Asia Pacific Affairs di Australian National University. Pendekatan dua ini akan membantu untuk membangunkan asas yang berdaya saing untuk kerjaya anda: menggunakan pengalaman Asia-Pasifik, kecerdasan, dan pengetahuan anda yang mendalam untuk memperluaskan amalan perniagaan di syarikat global. Ia membawa anda ke sekolah profesional dalam bidang dasar awam, undang-undang, pentadbiran perniagaan, seni bina, dan lain-lain dan mengejar pengetahuan akademik khusus di sekolah siswazah di Jepun, Australia dan kawasan lain. [+]

Program Sarjana Muda Sarjana Muda

Program ini memberikan para pelajar peluang untuk lulus dengan dua gelar sarjana muda dari dua universiti: Ritsumeikan University (RU) dan The Australian National University (ANU). Kedua-dua universiti ini menawarkan lebih daripada 16 kursus yang boleh dipertimbangkan dengan universiti rakan kongsi dan diiktiraf untuk kredit ke peringkat. Ijazah Sarjana Muda Sastera Liberal Global diberikan dari RU dan Ijazah Sarjana Muda Hal Ehwal Asia Pasifik dari ANU.

Gambaran keseluruhan program

Kolej Global Liberal Arts (GLA) menyediakan pelajar dengan pendidikan seni liberal yang komprehensif dalam bahasa Inggeris yang diperlukan untuk masa global kami. Program ijazah sarjana muda ditawarkan bersama oleh Kolej Global Liberal Arts (GLA) di Ritsumeikan University dan School of Coral Bell of Asia Pacific Affairs di Australian National University. Pendekatan dua ini akan membantu untuk membangunkan asas yang berdaya saing untuk kerjaya anda: menggunakan pengalaman Asia-Pasifik, kecerdasan, dan pengetahuan anda yang mendalam untuk memperluaskan amalan perniagaan di syarikat global. Ia membawa anda ke sekolah profesional dalam bidang dasar awam, undang-undang, pentadbiran perniagaan, seni bina dan sebagainya, dan mengejar pengetahuan akademik khusus di sekolah siswazah di Jepun, Australia dan kawasan lain.... [-]


Sarjana Muda dalam Hubungan Antarabangsa Global - American University - Program Sarjana Bersama Ritsumeikan University (JDP)

Campus Sepenuh masa April 2019 Jepun Kyoto Amerika Syarikat Washington + 2 lagi

Program ijazah bersama adalah ijazah kolaboratif yang ditawarkan oleh dua universiti yang berlainan dengan sistem sokongan pendidikan dan pelajar yang dirancang untuk membangunkan graduan yang mempunyai kemahiran dan pengetahuan dalam permintaan. Program yang baru dan menarik ini menawarkan pelajar peluang untuk sepenuhnya melibatkan diri dalam budaya dan pembelajaran persekitaran Jepun dan Amerika Syarikat, RU, dan AU. [+]

Pada April 2018, pada ulang tahun ke-30, Kolej Hubungan Antarabangsa telah menubuhkan program ijazah bersama dengan Sekolah Perkhidmatan Antarabangsa, Universiti Amerika (AU). Sebagai program sarjana muda bersama antara Amerika Syarikat dan Jepun, program ini memberikan penekanan yang besar kepada kepentingan pembelajaran mengenai kedua-dua perspektif Barat dan bukan Barat dalam mendekati kajian antarabangsa dalam erti global. Ia akan memupuk pemimpin pemikiran global yang boleh mengambil peranan aktif di pentas antarabangsa.

Gambaran keseluruhan program:

Program ijazah bersama adalah ijazah kolaborasi yang ditawarkan oleh dua universiti yang berlainan dengan sistem sokongan pendidikan dan pelajar yang dirancang untuk membangunkan graduan yang mempunyai kemahiran dan pengetahuan dalam permintaan. Program yang baru dan menarik ini menawarkan pelajar peluang untuk sepenuhnya melibatkan diri dalam budaya dan pembelajaran persekitaran Jepun dan AS, RU dan AU. Semasa berkongsi kandungan kursus GS di RU dan kursus IR di AU, pelajar juga akan mengambil kelas kohort bersama pelajar AU di RU dan AU.... [-]


Sarjana Muda Kejuruteraan -Informasi Sains dan Kejuruteraan Sistem Maklumat (ISSE)

Campus Sepenuh masa April 2019 Jepun Kusatsu Kyoto + 1 lagi

Pelajar dalam Kursus Sains dan Kejuruteraan Sistem Maklumat membina kemahiran kejuruteraan maklumat sistem yang diperlukan untuk bekerja di mana sahaja di dunia dan membawa kecekapan dan daya saing teknikal kepada setiap jenis projek dan organisasi, sambil juga mengekalkan faedah yang kuat dari personaliti dan budaya mereka yang unik. Program ini meletakkan asas dalam asas-asas kejuruteraan dan kecekapan teknikal untuk bekerja secara fleksibel dengan perkakasan, perisian, dan keperluan pengguna yang terus berkembang. [+]

Sistem maklumat moden dibangunkan oleh pasukan antarabangsa yang pelbagai dari banyak negara; Sempadan politik dan budaya tidak lagi sempadan. Tumpuan utama pendidikan dalam Kursus Sains dan Kejuruteraan Sistem Maklumat (ISSE) adalah untuk melatih orang-orang yang boleh bekerja dalam dunia teknikal yang cepat berkembang ini, sebagai ahli pasukan, sebagai inovator, dan sebagai pemimpin.

Gambaran Program:

Pelajar dalam Kursus Sains dan Kejuruteraan Sistem Maklumat membina kemahiran kejuruteraan maklumat sistem yang diperlukan untuk bekerja di mana sahaja di dunia dan membawa kecekapan dan daya saing teknikal kepada setiap jenis projek dan organisasi, sambil juga mengekalkan faedah yang kuat dari personaliti dan budaya mereka yang unik. Program ini meletakkan asas dalam asas-asas kejuruteraan dan kecekapan teknikal untuk bekerja secara fleksibel dengan perkakasan, perisian, dan keperluan pengguna yang terus berkembang.... [-]


Sarjana Muda Sains dalam Sains Dasar - Pengajian Dasar Komuniti dan Serantau Major (CRPS)

Campus Sepenuh masa September 2019 Jepun Osaka Kyoto + 1 lagi

Kolej Sains Dasar ditubuhkan pada tahun 1994 sebagai tindak balas kepada keperluan yang semakin meningkat untuk pendekatan interdisipliner untuk menyelesaikan isu-isu yang semakin kompleks dalam masyarakat dan kini merupakan salah satu pusat utama dalam kajian dasar di Jepun. [+]

Kolej Sains Dasar ditubuhkan pada tahun 1994 sebagai tindak balas kepada keperluan yang semakin meningkat bagi pendekatan interdisipliner untuk menyelesaikan isu-isu yang semakin rumit dalam masyarakat. Sains Dasar adalah bidang akademik yang bertujuan untuk menjelaskan sebab-sebab masalah sosial ini dan meneroka penyelesaian dengan cara yang memenuhi jumlah maksimum ahli atau pihak berkepentingan dalam masyarakat.

Gambaran Program:

Dasar-dasar yang dilaksanakan dengan baik dan dilaksanakan dengan baik mempunyai kuasa mengubah kehidupan orang. Pelajar sains dasar belajar bagaimana untuk melepaskan kuasa itu dengan menggabungkan pengetahuan akademik lanjutan dalam beberapa bidang dengan tumpuan untuk menyelesaikan masalah kehidupan sebenar. Isu-isu seperti kemiskinan, perubahan demografi, urbanisasi dan perubahan alam sekitar diiktiraf sebagai cabaran global, tetapi mereka semua menuntut tindak balas yang terletak di dalam negara. Sains dasar menghubungkan pengamal maju dan global yang tempatan dan tempatan untuk menyampaikan penyelesaian kreatif yang memenuhi semua pihak berkepentingan.... [-]


Sarjana Muda Seni Dalam Hubungan Antarabangsa - Pengajian Global Major (GS)

Campus Sepenuh masa September 2019 Jepun Kyoto

Di dunia hari ini, hampir semua isu adalah global dan kompleks. Keupayaan untuk memahami dan menganalisis hal-hal global dari perspektif interdisipliner akan menjadi penting apa sahaja yang anda jalankan pada masa akan datang. Pengajian Global Major dirancang untuk memberi pelajar kemahiran dan pengetahuan untuk berjaya dalam dunia global. [+]

Kolej Hubungan Antarabangsa bertujuan membantu para pelajar untuk membangunkan kemahiran dan pengetahuan yang penting dalam dunia global yang semakin berubah: kreativiti, keupayaan untuk berfikir dan bertindak pada skala global, kemahiran bahasa dan komunikasi, dan pemahaman tentang budaya yang berbeza.

Gambaran Program:

Program ini direka bentuk untuk menjadi fleksibel, dengan pelajar dapat merancang program pembelajaran mereka berdasarkan minat dan matlamat kerjaya mereka. Pada tahun pertama, pelajar mengambil pelbagai kursus pengenalan dan asas serta kursus kemahiran akademik, yang membentuk asas untuk pengajian mereka. Dari tahun kedua, pelajar memulakan pengajian kursus teras dan pengajian kawasan dari senarai terperinci di bawah. Pelajar tahun kedua juga mengambil bahagian dalam permainan Global Simulation Gaming, sebuah kelas yang diambil bersama pelajar Jepun. Mereka terus memperdalam pengajian mereka pada tahun ketiga, terutamanya melalui penyelidikan yang difokuskan pada Seminar Lanjutan, sebelum menulis tesis kelulusan mereka pada tahun keempat mereka.... [-]


Video

AY2016 Introduction of the Ritsumeikan Academy

Students' Voice

A Day with Our Students

English-medium Undergraduate Programs, [International Relations]

English-medium Undergraduate Programs, [Policy Science]

English-medium Undergraduate Programs, [Information Science and Engineering]

Contact
Alamat lokasi
56-1 Tojiin Kitamachi, Kita Ward, Kyoto, Kyoto Prefecture 603-8577, Japan
Kyoto, Kyoto Prefecture, JP
Media sosial
Alamat lokasi
Osaka, Osaka Prefecture, JP