Doshisha University, The Institute for the Liberal Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Institut Kesenian Liberal (ILA) di Universiti Doshisha, Salah sebuah universiti bertaraf tertua dan terkemuka di Jepun, menawarkan pengalaman akademik bertaraf dunia. Sebagai kajian pelajar ijazah mereka, mereka mendapat pengalaman antarabangsa di Jepun dan mempunyai peluang untuk memperoleh pengalaman di luar negeri, untuk pelatih, dan belajar Jepun di Pusat diiktiraf kami untuk Bahasa Jepun dan Kebudayaan. Belajar di ILA menawarkan yang terbaik daripada kedua-dua dunia: Institut kecil dalam universiti yang besar.

fakulti antarabangsa yang pelbagai kami adalah semua penyelidik aktif dan inovator dalam bidang masing-masing. kecil seni liberal kolej suasana dan seminar Institut membolehkan pelajar akses yang luas kepada kepakaran fakulti. Sebagai pelajar belajar untuk ijazah mereka, ahli-ahli fakulti mencabar pelajar untuk bukan sahaja mencari jawapan yang menarik, tetapi untuk merumuskan dan bertanya soalan yang menarik.

pendekatan ILA untuk pengajian ijazah adalah antara disiplin, memberikan pemeriksaan yang mendalam Jepun yang memudahkan kajian perbandingan yang lebih luas. pasukan Institut ahli akademik dan pentadbir semua memahami kepentingan konteks tempatan dan global, dan bersama-sama dengan pelajar, memanfaatkan pengalaman mereka sendiri hidup dan penyelidikan di seluruh dunia. Dalam dunia hari ini, pendidikan antarabangsa, pengalaman latihan, rangkaian global, dan kemahiran bahasa akan memberikan anda kelebihan kompetitif untuk membantu anda berjaya.

yuran pengajian kami adalah sangat kompetitif dan semua pelajar antarabangsa yang masuk (pemegang visa kolej) akan dipertimbangkan untuk pengurangan yuran pengajian. Doshisha menawarkan biasiswa lain yang berdaya saing untuk pelajar.

Pada tahun 2011, kami mengalu-alukan pelajar pertama kami dan kami yakin dapat berkembang lebih jauh pada masa akan datang. kelas ILA disertai oleh pelajar Doshisha dari jabatan-jabatan di seluruh universiti, dan pelajar pertukaran dari rangkaian kami di seluruh dunia universiti rakan kongsi.

Seperti bandar yang bersejarah dan dinamik Kyoto, kami mempunyai mata kita memberi tumpuan kepada dunia global masa depan dengan kaki kita diletakkan dengan kukuh kepada pengetahuan tempatan tradisi.

tetapan Kyoto menyediakan pengalaman budaya yang luar biasa, menggabungkan yang terbaik daripada tradisi, kehidupan malam, dan peluang pekerjaan dinamik di Jepun moden. Doshisha menerima mencari pelanggan untuk kira-kira 600 peluang pekerjaan setiap tahun untuk pelajar antarabangsa dan 98% daripada graduan berjaya mendapatkan pekerjaan.

Universiti Doshisha fakta utama:

universiti swasta yang ditubuhkan pada tahun 1875 14 fakulti dan 16 buah sekolah siswazah 2,000 ahli fakulti 25,000 pelajar dan 2,400 graduan
This school offers programs in:
  • English

Lihat BAs »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Ba dalam seni liberal

Campus Sepenuh masa April 2019 Jepun Kyoto

BA dalam Liberal Arts Program di ILA merupakan kemuncak kepada pendekatan bertaraf dunia ke universiti liberal pendidikan seni. Institut menggabungkan suasana kolej seni liberal Amerika Utara swasta dan pendekatan pendidikan dengan penekanan kepada membina perkongsian antara pelajar dan profesor di kecil, kelas interaktif pengajaran dalam bahasa Inggeris. Pelajar dicabar untuk bertanggungjawab ke atas pembelajaran mereka sendiri, membangunkan literasi kritikal melalui intensif membaca, renungan, bertulis, dan perbincangan. Ahli-ahli fakulti Institut mencabar pelajar untuk bukan sahaja mencari jawapan yang menarik, tetapi untuk merumuskan dan bertanya soalan yang menarik. [+]

BA dalam Seni Liberal

BA dalam Liberal Arts Program di ILA merupakan kemuncak kepada pendekatan bertaraf dunia ke universiti liberal pendidikan seni. Institut menggabungkan suasana kolej seni liberal Amerika Utara swasta dan pendekatan pendidikan dengan penekanan kepada membina perkongsian antara pelajar dan profesor di kecil, kelas interaktif pengajaran dalam bahasa Inggeris. Pelajar dicabar untuk bertanggungjawab ke atas pembelajaran mereka sendiri, membangunkan literasi kritikal melalui intensif membaca, renungan, bertulis, dan perbincangan. Ahli-ahli fakulti Institut mencabar pelajar untuk bukan sahaja mencari jawapan yang menarik, tetapi untuk merumuskan dan bertanya soalan yang menarik.... [-]


Contact

Doshisha University

Alamat Doshisha University, Kamigyo-ku
602-8580 Kyoto, Kyoto Prefecture, Jepun
Website http://www.doshisha.ac.jp/
Telefon +81 75-251-3120