Read the Official Description

The Edna Manley College of the Visual and Performing Arts ( EMCVPA ) adalah kolej seni utama di Caribbean yang berbahasa Inggeris yang misinya adalah untuk memperkaya kepekaan estetik dan mempromosikan kepelbagaian budaya Caribbean melalui pendidikan berkualiti tinggi dan latihan dalam visual dan seni persembahan.

Pelajar kami terdedah kepada yang terbaik dalam pengajar dalam seni yang menggabungkan teori dengan aplikasi kreatif dalam satu tahun Sijil, dua tahun Associate dan empat tahun program Sarjana Muda. Sarjana Seni dalam Pendidikan Seni juga ditawarkan bersempena dengan Ohio State University (OSU).

Kolej ini mengendalikan enam sekolah. Sekolah Seni Visual, Drama, Tarian, Muzik dan Seni Pengurusan dan Kemanusiaan menawarkan persediaan profesional yang penting kepada pelajar dalam seni dari Caribbean, Amerika Utara dan Eropah. Sekolah Pendidikan Berterusan dan Program Sekutu menawarkan masa lapang separuh masa dan setiap kursus kredit di beberapa kawasan, serta Program Junior yang menarik untuk kanak-kanak dan remaja.

Program ini diiktiraf oleh Majlis Universiti Jamaica (UCJ).

SEJARAH EMCVPA

The Edna Manley College of the Visual and Performing Arts ( EMCVPA ) telah melahirkan beberapa pengamal yang paling popular dan berbakat dalam bidang seni kreatif. Kolej ini adalah yang pertama seumpamanya di Caribbean untuk menyediakan latihan peringkat tinggi dalam bidang seni, yang menawarkan program yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang diiktiraf oleh Majlis Universiti Jamaica (UCJ).

Kolej ini mempunyai misi untuk memperkayakan kepekaan estetik di rantau Caribbean dengan memudahkan kecemerlangan dalam seni, budaya dan pedagogi; melalui penyediaan program dan latihan berkualiti tinggi. EMCVPA terus mewujudkan peluang yang akhirnya akan membawa kepada pembangunan wilayah kita melalui seni, mendesak para pelajarnya untuk membuat, bertahan dan mencapai melalui kesukaran ke arah matlamat mereka.

PELAJAR ANTARABANGSA

Pelabuhan masuk melalui udara ialah Lapangan Terbang Antarabangsa Norman Manley di Kingston (NMIA - KIN) dan Lapangan Terbang Antarabangsa Donald Sangster di Montego Bay. (DSIA - MBJ). Semua pelajar antarabangsa tahun pertama disediakan dengan perkhidmatan lapangan terbang ke Kolej. Ini hanya terpakai kepada ketibaan ke NMIA di Kingston dan oleh itu pelajar digalakkan untuk membuat pengaturan untuk mendarat di Kingston. Jadual perjalanan juga mesti dihantar dalam dua (2) minggu lebih awal.

POLISI IMIGRASI

Seperti yang ditetapkan oleh Undang-undang Imigresen Jamaica, warga negara asing dikehendaki memegang pasport dan visa masuk yang sah. Walau bagaimanapun, pengecualian untuk keperluan visa dibuat untuk pelajar dari negara-negara dalam Komanwel Inggeris, tidak termasuk pelajar dari Kepulauan Cayman, Kepulauan Virgin British, Pakistan, Sri Lanka dan Nigeria. Pelajar yang disebutkan di atas masih perlu mengemukakan visa semasa masuk ke Jamaica.

Apabila tiba di lapangan terbang, surat penerimaan, yang dikeluarkan oleh Kolej, hendaklah dikemukakan kepada Pegawai Imigresen, yang mana pasport anda akan dicop, memberikan kemasukan selama dua minggu. Sebaik sahaja anda mendaftar, Pejabat Pendaftaran akan mengeluarkan surat pendaftaran, yang perlu diserahkan kepada Pejabat Imigresen untuk memproses permohonan Visa Pelajar. Pelajar asing yang menghadiri Kolej mesti melaporkan kepada pejabat Perkhidmatan Pelajar dalam tempoh dua minggu pertama ketibaan untuk mendapatkan bantuan dalam memproses lanjutan mereka. Pelajar akan memerlukan yang berikut:

 • Surat dari Kolej (Pendaftar) mengesahkan program pengajiannya dan tempoh yang didaftarkan oleh pelajar.
 • Pasport yang sah (untuk tempoh pengajian)
 • Yuran sebanyak JA $ 2000 (lebih kurang US $ 20) untuk kad Pendaftaran Alien (untuk rakyat bukan Komanwel)
 • Dua gambar bersaiz pasport (untuk warganegara bukan Komanwel sahaja)
 • Yuran Sambungan Tetap JA $ 10,000 (lebih kurang AS $ 100)

PENGALAMAN KINGSTON

EMCVPA terletak di 1 Arthur Wint Drive, Kingston 5 yang mudah dicapai dari daerah komersial utama di Kawasan Metropolitan Kingston. Lokasi pusat kampus membolehkan akses cepat ke bank, hospital, galeri, teater, pasar raya, pusat perbelanjaan, restoran dan kemudahan sukan.

Pelajar antarabangsa juga boleh mengalami pelbagai tarikan di bandar metropolitan termasuk Emancipation Park, National Heroes Park yang menempatkan monumen yang indah kepada wira negara negara termasuk Marcus Garvey, Devon House, Port Royal yang terkenal, Galeri Nasional dan Muzium Bob Marley.

BAGAIMANA MENGGUNAKAN EMCVPA

LANGKAH 1: BORANG PERMOHONAN LENGKAP ONLINE

Borang permohonan lengkap dalam talian di www.emc.edu.jm. Permohonan menarik $ 700 tidak dikembalikan kos yang perlu dibayar apabila calon pelajar mengemukakan dokumen. Permohonan dibuka awal Januari dan ditutup lewat Mac.

LANGKAH 2: PENYERAHAN DOKUMEN SOKONGAN

Pemohon akan diminta mengemukakan dokumen berikut:

 • Resit Bayaran Permohonan
 • Sijil kelahiran
 • Sijil Perkahwinan (jika berkenaan)
 • Surat Ikatan (jika berkenaan)
 • Transkrip
 • Sijil CXC / GCE
 • 2 Surat Cadangan
 • 2 Gambar bersaiz pasport yang disahkan

LANGKAH 3: UJI PROFICIENCY

Dengan syarat bahawa tidak ada dokumen yang luar biasa, pemohon dijemput untuk menduduki Ujian Kemahiran Bahasa Inggeris dan IT College.

LANGKAH 4: EVALUASI PEMOHON

Pemohon akan dinilai berdasarkan Sekolah pilihan anda yang mungkin termasuk pemeriksaan, penilaian portofolio, ujian ujian, ujian muzik dan / atau wawancara.

LANGKAH 5: PILIHAN

Pemilihan akan dibuat selepas pengauditan selesai di Sekolah masing-masing. Maklumat mengenai pemohon yang dipilih dihantar ke Pejabat Pendaftaran dari mana surat penerimaan, penolakan atau penangguhan, dalam hal pelajar yang menunggu hasil pemeriksaan, akan dikirimkan kepada Anda dengan informasi yang diperlukan.

LANGKAH 6: PENERIMAAN

Sebaik sahaja anda diterima, anda akan dihantar Pakej Penerimaan.

NB: Pelajar luar negara dari luar bandar dan luar negara harus membuat permohonan untuk penginapan pada April, kerana ruang terhad yang terdapat di Asrama.

KAMPUS HIDUP

PERUMAHAN

EMCVPA menawarkan penginapan untuk pelajar di kampus 'Halls of Residence. Perumahan disediakan untuk semua pelajar yang mendaftar sepenuh masa dalam mana-mana program di Kolej. Setiap pemastautin diberikan penggunaan bilik penghujuran yang lengkap dengan kemudahan yang termasuk bilik mandi dan dapur berkongsi.

PERKHIDMATAN PERPUSTAKAAN

Perpustakaan Kolej ini mempunyai pelbagai bahan sumber cetakan dan audiovisual dalam kurikulum Seni Visual, Drama, Muzik, Tari dan Seni Pengurusan. Koleksi yang kaya di perpustakaan termasuk lebih dari 10,000 buku di rak terbuka dan koleksi simpanan, lebih daripada 11,000 rekod vinil dan bermacam-macam pelbagai monograf, majalah, kliping akhbar. slaid, CD

SUKAN / CLUB SUKAN

Pelajar EMCVPA mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti sukan di mahkamah pelbagai guna kampus. Pasukan sukan di Kolej termasuk Bola Sepak

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Program Jewellery menyediakan pelajar untuk amalan studio profesional. ... [+]

Sarjana Muda Jewellery

Program Jewellery menyediakan pelajar untuk amalan studio profesional. Ini termasuk seni studio, fesyen dan barang kemas industri. Pelajar mendapat pendedahan kepada asas-asas metalsmithing, menonjolkan permukaan, tetapan batu dan kemasan. Bidang penekanan adalah eksperimen dan inovasi, dipermudahkan dengan kemahiran kritikal dan teknikal yang kuat.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O' Level GCE dengan gred A hingga C. Berusia sekurang-kurangnya 17 tahun pada masa kemasukan. Bahasa Inggeris di CXC / GCE Peringkat (atau setara) adalah wajib untuk semua pemohon... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Komunikasi Visual menyediakan program reka bentuk yang menggalakkan pembangunan kreativiti, serta kemahiran teknologi, dan intelektual bagi membolehkan pelajar menjadi pe ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Visual

Komunikasi Visual menyediakan program reka bentuk yang menggalakkan pembangunan kreativiti, serta kemahiran teknologi, dan intelektual bagi membolehkan pelajar menjadi pereka dan berwawasan masa depan. Pelajar boleh memilih untuk mengkhusus dalam ilustrasi, reka bentuk grafik atau reka bentuk digital

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O' Level GCE dengan gred A hingga C. Berusia sekurang-kurangnya 17 tahun pada masa kemasukan. Bahasa Inggeris di CXC / GCE Peringkat (atau setara) adalah wajib untuk semua pemohon. Seni Visual di CXC / GCE Peringka... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Drama dalam Pendidikan telah ditakrifkan sebagai pandangan pendidikan yang mempunyai nilai-nilai tersendiri, ciri-prosedur dan implikasi untuk peranan guru dan pelajar. ... [+]

Sarjana Muda Drama dalam Pendidikan

Drama dalam Pendidikan telah ditakrifkan sebagai pandangan pendidikan yang mempunyai nilai-nilai tersendiri, ciri-prosedur dan implikasi untuk peranan guru dan pelajar. Bahawasanya adalah salah satu aspek pendidikan estetik ia juga boleh berfungsi sebagai paradigma untuk arahan kemanusiaan melalui tindakan dan bahasa dalam semua bidang kurikulum. Ia adalah di premis ini bahawa falsafah program latihan guru di Sekolah Drama berdiri. Oleh itu, tujuan program latihan guru di Sekolah Drama adalah untuk menyediakan guru-guru yang boleh menyumbang kepada pembangunan dan pelaksanaan program-program drama pendidikan peringkat formal dan tidak formal. Ini akhirnya akan menyumbang kepada pertumbuhan apa yang individu dalam setiap manusia dan pada masa yang sama menyelaraskan keperibadian ini dalam perpaduan organik masyarakat pada umumnya.... [-]

Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Fotografi memberi pendedahan yang luas kepada pelbagai amalan dan pendekatan konsep dan estetik, di samping menawarkan peluang untuk memilih trek di salah satu daripada t ... [+]

Sarjana Muda Fotografi

Fotografi memberi pendedahan yang luas kepada pelbagai amalan dan pendekatan konsep dan estetik, di samping menawarkan peluang untuk memilih trek di salah satu daripada tiga bidang: Fine Art Photography, Photo Kewartawanan dan Amalan Perdagangan. Penyediaan kepekatan akan menghasilkan jurugambar yang akan dilengkapi untuk permintaan profesional yang pelbagai dalam fotografi dan amalan yang berkaitan yang diperlukan dalam masyarakat, manakala yang mempunyai kefahaman yang sama rangka kerja konsep dan teori pengeluaran seni.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O'... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Ijazah ini direka bentuk untuk melatih pelajar untuk kerjaya dalam jazz, popular atau komersial prestasi muzik dan / atau arahan. ... [+]

Sarjana Muda Jazz dan Pengajian Muzik Popular

Ijazah ini direka bentuk untuk melatih pelajar untuk kerjaya dalam jazz, popular atau komersial prestasi muzik dan / atau arahan. Program ini bertujuan untuk membangunkan pemahaman yang mendalam tentang jazz dan muzik popular, dan hubungannya dengan masyarakat Jamaica dan Caribbean kontemporari. Instrumen utama, penambahbaikan, keharmonian jazz dan mengatur, jazz dan sejarah muzik Jamaica, serta jazz dan berkumpulan popular ditekankan dalam program pengajian ini.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O' Level GCE dengan gred A hingga C. Ber... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Program lukisan menawarkan peluang untuk meneroka kemungkinan pelbagai amalan seni kontemporari, dan uji kaji silang disiplin. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda dalam Lukisan

Program lukisan menawarkan peluang untuk meneroka kemungkinan pelbagai amalan seni kontemporari, dan uji kaji silang disiplin. Pelajar diperkenalkan dengan pendekatan tradisional dan kontemporari untuk lukisan. Penekanan diberikan kepada pembangunan perbendaharaan kata visual peribadi dengan pemikiran kritis yang kukuh dan kemahiran teknikal.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O' Level GCE dengan gred A hingga C. Berusia sekurang-kurangnya 17 tahun pada masa kemasukan. Bahasa Inggeris di CXC / GCE Peringkat (atau setara) adalah wajib untuk semua pem... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Pelajar yang mengikuti patung terdedah kepada pendekatan tradisional seperti model, mengukir dan membina, serta kemungkinan mod kontemporari tiga ungkapan dimensi. ... [+]

Sarjana Muda Arca

Pelajar yang mengikuti patung terdedah kepada pendekatan tradisional seperti model, mengukir dan membina, serta kemungkinan mod kontemporari tiga ungkapan dimensi. Penekanan diberikan kepada pemikiran bebas, serta kemahiran kritikal dan teknikal yang kuat. Bengkel teknikal dalam logam, kayu, pemutus dan imej digital adalah mandatori bagi jurusan Sculpture.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O' Level GCE dengan gred A hingga C. Berusia sekurang-kurangnya 17 tahun pada masa kemasukan. Bahasa Inggeris di CXC / GCE Peringkat (atau setara) adalah wajib untuk semua pemoh... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Program ijazah ini menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam pengajaran muzik di peringkat menengah. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Muzik

Program ijazah ini menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam pengajaran muzik di peringkat menengah. Falsafah program ini adalah berdasarkan kepada prinsip bahawa seseorang mesti menjadi ahli muzik yang baik untuk menjadi seorang pendidik muzik yang baik. Oleh itu, program ini termasuk kerja-kerja yang besar dalam teori muzik, latihan aural, ilmu musik, instrumental / kajian vokal, berkumpulan, dan menjalankan, sebagai tambahan kepada pendidikan muzik kaedah kursus dan praktikum pengajaran. Pelajar memilih sama ada kepekatan instrumental atau vokal kepekatan, atau program gabungan yang merangkumi campuran kepekatan instrumental dan vokal.

PENERIMAAN KRITERIA:... [-]

Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Program Pendidikan Seni melengkapkan pelajar dengan kemahiran pemikiran kritis, pengetahuan teknikal dan keupayaan untuk memindahkan pengetahuan seni visual dalam perseki ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Seni

Program Pendidikan Seni melengkapkan pelajar dengan kemahiran pemikiran kritis, pengetahuan teknikal dan keupayaan untuk memindahkan pengetahuan seni visual dalam persekitaran pendidikan yang formal. Pelajar yang aktif untuk menjadi agen perubahan dalam sistem pendidikan tempatan dan antarabangsa dan dicabar dan disokong untuk cemerlang dalam kerjaya yang amat mencabar dan sangat bermanfaat sebagai seorang guru. Jurusan Pendidikan Seni mengambil kursus dalam pelbagai bidang studio. Tumpuan program mereka adalah kajian profesional, dengan penekanan kepada melahirkan pendidik yang komited.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelaj... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Tarian Pendidikan bertujuan bukan sahaja untuk pengamal dalam bidang Tarian Pelajaran, tetapi juga untuk orang-orang pendidik umum yang bercita-cita untuk mengajar bentuk ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Tarian

Tarian Pendidikan bertujuan bukan sahaja untuk pengamal dalam bidang Tarian Pelajaran, tetapi juga untuk orang-orang pendidik umum yang bercita-cita untuk mengajar bentuk seni. Ianya mengambil kira keperluan Jamaica dan rantau Caribbean dalam menyampaikan pendidikan berkualiti secara khusus dalam tarian, yang akan memberi pelajar dengan pengetahuan, sikap dan kemahiran yang berkaitan dengan perancangan, melaksana, dan menilai kurikulum untuk pendidikan tarian di peringkat menengah. Siswazah dari program ini juga layak memohon pengetahuan pedagogi dan kemahiran dalam konteks pendidikan yang lain, dan juga dalam teater dan pengeluaran.

PENERIMAAN KRITERIA:... [-]

Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Kajian Tarian Tradisional dan Rakyat menarik bersama komponen yang diperlukan untuk memudahkan pembangunan artis tarian yang baik bulat-dalam pemahaman mereka tentang Car ... [+]

Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Tarian Tradisional dan Rakyat

Kajian Tarian Tradisional dan Rakyat menarik bersama komponen yang diperlukan untuk memudahkan pembangunan artis tarian yang baik bulat-dalam pemahaman mereka tentang Caribbean bentuk tarian tradisional dan rakyat. Program ini terutamanya tertumpu kepada memupuk individu yang mahir dalam sejarah, konteks budaya dan amalan tradisional dan tarian rakyat sebagai satu cara untuk pengekalan budaya, transformasi sosial, pembentukan identiti dan celik budaya.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O' Level GCE dengan gred A hing... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Ijazah ini memberi latihan kepada orang yang ingin bekerja dalam bidang pengurusan seni atau pentadbiran dan bagi orang yang sudah terlibat dalam pengurusan dan pentadbir ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni

Ijazah ini memberi latihan kepada orang yang ingin bekerja dalam bidang pengurusan seni atau pentadbiran dan bagi orang yang sudah terlibat dalam pengurusan dan pentadbiran organisasi seni dan budaya. Ia menawarkan kombinasi tersendiri teori dan kursus berasaskan projek, dan juga tangan kepada pengalaman.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O' Level GCE dengan gred A hingga C. Berusia sekurang-kurangnya 17 tahun pada masa kemasukan. Bahasa Inggeris di CXC / GCE Peringkat (atau setara) adalah wajib untuk semua pemohon. SEKOLAH TEMUDUGA: Pemohon dike... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Program pengajian direka bagi mereka yang ingin melanjutkan kerjaya dalam persembahan muzik dan / atau pengajaran studio swasta, dan juga akan menyediakan pelajar untuk p ... [+]

Sarjana Muda Prestasi

Program pengajian direka bagi mereka yang ingin melanjutkan kerjaya dalam persembahan muzik dan / atau pengajaran studio swasta, dan juga akan menyediakan pelajar untuk pengajian siswazah dalam prestasi. Penawaran kursus memasukkan latihan individu, ruang dan persembahan ensemble yang besar, sastera, pedagogi instrumen utama, teori muzik dan ilmu musik.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O' Level GCE dengan gred A hingga C. Berusia sekurang-kurangnya 17 tahun pada masa kemasukan. Bahasa Inggeris di CXC / GCE Peringkat (atau setara) adalah wajib untuk semua pemo... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Seni cetak menawarkan pelbagai pendekatan tradisional dan kontemporari termasuk relief, Intaglio, digital dan seni cetak alternatif. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda dalam seni cetak

Seni cetak menawarkan pelbagai pendekatan tradisional dan kontemporari termasuk relief, Intaglio, digital dan seni cetak alternatif. Pelajar mempunyai peluang untuk meneroka pelbagai media cetak dan membangunkan kandungan peribadi melalui uji kaji bebas. Penekanan diberikan kepada pembangunan idea-idea dan kemahiran kritikal dan teknikal yang kuat.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O' Level GCE dengan gred A hingga C. Berusia sekurang-kurangnya 17 tahun pada masa kemasukan. Bahasa Inggeris di CXC / GCE Peringkat (atau setara) adalah wajib untuk ... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Program ini bertujuan untuk memberi latihan dalam pemikiran kritikal penting, kemahiran teknikal dan estetika yang bertindak bagi pentas. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Teater Kesenian

PEMANGKUAN

Program ini bertujuan untuk memberi latihan dalam pemikiran kritikal penting, kemahiran teknikal dan estetika yang bertindak bagi pentas. Caribbean persembahan kebudayaan, moden dan pasca moden perspektif teater menyokong pendekatan kurikulum. Pelajar akan terlibat secara terus dengan analisis dan pembangunan kemahiran kreatif mereka berhubung dengan identiti budaya individu, masyarakat dan kepentingan suara bebas mereka sebagai artis teater baru muncul.

Mengarahkan

Pelajar bersedia untuk membangunkan dan mengukuhkan kemahiran mereka dalam kepimpinan kreatif. Ini dibantu melalui penerokaan teori dan amalan tentang peranan dan proses pengarah pentas sebagai artis kreatif / ejen budaya dengan penghargaan bunyi politik dan estetika persembahan tradisional dan popular.... [-]

Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Tekstil dan Kesenian Fibre menawarkan pelbagai pengalaman studio yang menyediakan artis serat, tekstil dan pereka fesyen untuk amalan profesional. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Seni Tekstil dan Fibre

Tekstil dan Kesenian Fibre menawarkan pelbagai pengalaman studio yang menyediakan artis serat, tekstil dan pereka fesyen untuk amalan profesional. Pelajar mendapat pendedahan kepada pendekatan tradisional dan kontemporari untuk menenun, reka bentuk tekstil dan reka bentuk fesyen, dan digalakkan untuk membangunkan pendekatan inovatif untuk kawasan-kawasan ini.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O' Level GCE dengan gred A hingga C. Berusia sekurang-kurangnya 17 tahun pada masa kemasukan. Bahasa Inggeris di CXC / GCE Peringkat (atau setara) ad... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Seramik menyediakan pelajar dengan peluang untuk membangunkan sebagai artis dan pereka untuk produk industri studio; memperkenalkan pelbagai kemungkinan untuk bekerja den ... [+]

Sarjana Muda Seramik

Seramik menyediakan pelajar dengan peluang untuk membangunkan sebagai artis dan pereka untuk produk industri studio; memperkenalkan pelbagai kemungkinan untuk bekerja dengan tanah liat. Pelajar mempunyai pilihan untuk membuat pengkhususan dalam studio seramik, seramik multimedia atau arca seramik. Bidang penekanan adalah uji kaji, serta kemahiran kritikal dan teknikal yang kuat.

PENERIMAAN KRITERIA:

Minimum LIMA (5) mata pelajaran CXC dengan gred 1 hingga 3 (gred 3 selepas 1998) atau minimum LIMA (5) 'O' Level GCE dengan gred A hingga C. Berusia sekurang-kurangnya 17 tahun pada masa kemasukan. Bahasa Inggeris di CXC / GCE Peringkat (atau setara) adal... [-]
Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edna Manley College of the Visual and Performing Arts

Dalam Ijazah Sarjana Muda Seni Halus dalam Prestasi dan Koreografi, pelajar dipandu ke arah pengetahuan tentang kesenian mereka, melalui tumpuan kepada aspek komunikasi, ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Seni Halus dalam Prestasi dan Koreografi

Dalam Ijazah Sarjana Muda Seni Halus dalam Prestasi dan Koreografi, pelajar dipandu ke arah pengetahuan tentang kesenian mereka, melalui tumpuan kepada aspek komunikasi, seni, teknikal dan fizikal kraf daripada persembahan tarian dan tarian koreografi. Pengetahuan kraf khusus mereka simulasi dalam kesedaran dan pemahaman konteks hari budaya, sejarah dan masa tertentu di mana persembahan tarian dan koreografi yang dicipta, berpengalaman dan terlibat kritikal / diterima di seluruh dunia, terutamanya di rantau Caribbean. Program ini juga memberikan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran penting dalam penilaian kritikal tarian dan kawasan-kawasan lain yang berprestasi, bertulis dan seni visual dan menggalakkan mereka ke arah inovasi dalam pemikiran dan persembahan seni.... [-]

Jamaika Kingston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

EMCVPA Admissions

Register NOW at EMCVPA