University of Trento – Faculty of Law

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1984, Fakulti Undang-undang Universiti Trento adalah salah satu universiti terkemuka di Itali. Secara konsisten kedudukan antara lima sekolah undang-undang Itali untuk kedua-dua penyelidikan dan pengajaran, Fakulti Undang-undang Trento mendapati nilai tambahnya dalam pendekatan perbandingan untuk kajian undang-undang.

Di University of Trento, undang-undang yang diajar sebagai realiti kompleks, termasuk domestik, antarabangsa, undang-undang supranasional dan interaksi timbal balik mereka. Dalam perspektif ini, undang-undang perbandingan dikerahkan sebagai kaedah pilihan untuk meneroka sistem undang-undang domestik dan fenomena undang-undang tertentu. Oleh itu, memilih untuk belajar undang-undang di Trento menawarkan pelajar pengalaman pembelajaran yang mencabar, membawa pelajar ke alam-undang dalam kedua-dua aspek perbandingan dan transnasional itu.

Dengan latar belakang ini, dan mempertimbangkan globalisasi pasaran dan peningkatan hubungan antarabangsa, Fakulti Undang-undang akan dilancarkan pada 2017/2018 program sarjana muda tiga tahun baru dalam pengajian undang-undang bertajuk "Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pengajian Perbandingan, Eropah dan Perundangan Antarabangsa" (atau CEILS), diajar dalam bahasa Inggeris sepenuhnya. Program CEILS bertujuan untuk menggabungkan kedua-dua dimensi antarabangsa utama dalam etos Fakulti Trento dan permintaan yang semakin meningkat bagi profesional Eropah dan transnasional dalam pengajian undang-undang.

Dengan mengumpulkan pelajar dalam dan luar negara dan menggunakan kaedah pengajaran state-of-the-art yang diperolehi daripada pengalaman fakulti tempatan dan antarabangsa kami, pelajar-pelajar CEILS akan didedahkan dengan pelbagai kaedah, tradisi disiplin dan bidang kuasa, manakala kursus program ini akan meliputi pelbagai bidang dan meningkatkan dimensi perbandingan, antarabangsa dan merentas sempadan undang-undang.

pelajar CEILS akan mempunyai peluang untuk memohon program latihan di institusi kebangsaan dan antarabangsa. Kepelbagaian masyarakat pelajar akan meningkatkan komitmen pembelajaran mereka dan meningkatkan hubungan mereka dengan budaya lain dalam tempoh latihan mereka. Akhirnya, setelah berjaya menyelesaikan program ini, CEILS graduan akan dapat memuat menamatkan pendidikan mereka dengan ijazah Itali atau antarabangsa Sarjana, atau untuk segera memulakan kerjaya dalam pasaran antarabangsa profesion undang-undang.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Law LLB »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Video

Presentation of the University of Trento

Contact
Alamat lokasi
Faculty of Law of the University of Trento
via Verdi, 53

Trento, Trentino-South Tyrol, 38122 IT