University of Milan - Department of Social and Political Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Milan adalah universiti pengajaran dan penyelidikan awam, yang - dengan 8 fakulti dan 2 sekolah dan staf pengajar lebih daripada 2000 profesor - dibezakan oleh pelbagai bidang disiplin.

Institut utama di Itali dan Eropah untuk produktiviti saintifik, Universiti Milan adalah universiti terbesar di rantau ini, dengan kira-kira 64,000 pelajar; ia juga merupakan sumber penting bagi konteks sosioekonomi yang mana ia adalah sebahagian.

Milan, sebenarnya, ibukota Lombardy, salah satu kawasan yang paling dinamik dan antarabangsa di Kesatuan Eropah, seorang pemimpin dalam ekonomi negara yang berdiri di hadapan dalam bidang pelaburan penyelidikan dan pembangunan Itali dan komitmen terhadap inovasi teknologi.

Universiti Milan juga memiliki warisan seni dan budaya yang luar biasa yang termasuk bangunan bersejarah penting, mewarisi dan memperoleh koleksi, arkib, taman botani dan Observatori Brera lama yang diarahkan oleh Maria Teresa dari Austria.

Jabatan-jabatan Universiti ditempatkan di bangunan bersejarah penting di pusat Milan dan di bangunan moden di kawasan yang dikenali sebagai Città Studi (Kota Pengajian).

Di antara palazzos yang menempatkan kemudahan Universiti adalah Ca 'Granda lama - kompleks yang besar dari abad ke-15 di tengah-tengah pusat bandar bersejarah - Palazzo Greppi abad ke-18 yang direka oleh Giuseppe Piermarini - yang membina Teater Scala di Milan - dan Kolej Sant'Alessandro abad ke-17 yang ditugaskan oleh keluarga Arcimboldi.

Koleksi buku, yang merupakan salah satu terkaya di rantau ini, dipelihara di 47 perpustakaan, sementara Pusat APICE mengumpul stok dan arsip buku yang jarang dan berharga.

Universiti juga mempunyai Choir dan Orchestra sendiri, yang secara aktif menyumbang kepada kehidupan budaya bandar dan menerima pengiktirafan antarabangsa secara kerap.

Fakta utama mengenai Universiti dan Jabatan SPS

 • Universiti Milano adalah satu-satunya universiti Itali di antara 21 ahli LERU (Liga Universiti Penyelidikan Eropah)
 • Ia kerap berada di kedudukan tertinggi di kalangan universiti-universiti Itali dalam kedudukan antarabangsa
 • Ia menawarkan 65 program Sarjana, 54 program Sarjana, dan 31 program Doktor, dengan jumlah lebih daripada 60,000 pelajar.
 • Jabatan sains sosial dan politik telah menduduki tempat pertama di kalangan jabatan-jabatan ilmu sosial yang besar dalam latihan penilaian penyelidikan Itali terakhir.
 • Jabatan telah diiktiraf sebagai baik dalam pengajaran dan penyelidikan oleh latihan penilaian Universiti, berdasarkan sistem pengadil antarabangsa.
 • Jabatan kami mempunyai perjanjian kerjasama dengan lebih daripada 70 universiti asing di Eropah.
 • Kami telah menjadi jurusan Universiti Milan yang pertama menjalankan program Sarjana Muda yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris (selain beberapa program Sarjana lain dalam bahasa Inggeris)

Kelebihan dalam belajar di Milano

 1. Belajar di salah satu universiti Itali yang paling berprestij dan dinamik
 2. Belajar bahasa Inggeris (atau bahasa Itali jika anda suka) dalam persekitaran kosmopolitan, di sebuah bandar yang menganjurkan 6 universiti
 3. Hidup di sebuah bandar yang moden dan meriah, di sebuah negara yang terkenal dengan warisan budaya, tarikan sejarah, dan kualiti kehidupan.
 4. Pilih untuk menjadi pelajar BA pertama yang menubuhkan jambatan antara budaya, negara dan sistem pendidikan
This school offers programs in:
 • English

Lihat BAs »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Sarjana Muda Sains dalam Sains Politik

Campus Sepenuh masa September 2019 Itali Milan

Sains Politik (SPO) dalam Bahasa Inggeris difikirkan baik untuk pelajar antarabangsa dan untuk orang Itali yang ingin mengambil jalan yang mencabar dan inovatif untuk mendapatkan ijazah BA mereka. Ia menggabungkan ciri-ciri pelbagai disiplin dengan tumpuan khusus pada hubungan yang kompleks antara Politik dan Ekonomi. [+]

Sains Politik (SPO) dalam Bahasa Inggeris difikirkan baik untuk pelajar antarabangsa dan untuk orang Itali yang ingin mengambil jalan yang mencabar dan inovatif untuk mendapatkan ijazah BA mereka. Ia menggabungkan ciri-ciri pelbagai disiplin dengan tumpuan khusus pada hubungan yang kompleks antara Politik dan Ekonomi.

Dua tahun pertama termasuk modul dalam sejarah kontemporari, ekonomi, undang-undang, sains politik, dan sosiologi. Pada permulaan tempoh terakhir tahun kedua, para pelajar berpindah dari kursus generalis ke trek yang meliputi kursus metodologi seperti Falsafah Sains dan Polimetrik, kelas dalam bidang Sains dan Ekonomi Politik, serta Labs dan kursus elektif.

Ini adalah organisasi keseluruhan program tiga tahun.... [-]


Video

BA in Political Science (Politics and Economics) at the University of Milano - video

BA in Political Science (Politics and Economics) at the University of Milano - clip

International students @ Unimi

Contact

Alamat Via Festa del Perdono, 7
20122 Milan, Lombardy, Itali
Website http://www.spo.unimi.it/en/