Link Campus University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Link Campus University adalah Link Campus University swasta di Rom yang berada di bawah Peraturan Universiti Itali. Jejaknya adalah antarabangsa kerana sejarah dan panggilannya. Pada tahun 2011 Universiti telah diiktiraf oleh peraturan peraturan Itali Menteri Pendidikan - Universiti dan Penyelidikan no. 374 dari 21 September 2011. Link Campus University menggabungkan strategi pendidikan bahasa Inggeris dengan kaedah budaya dan didaktik Itali. Kebanyakan kursus ijazah diajar dalam bahasa Inggeris, kecuali sebahagian yang diadakan di bahasa Itali. Juga, Link Campus University mempunyai rangkaian universiti antarabangsa dan syarikat-syarikat antarabangsa. Inilah keanehan setiap kursus pengajian Link Campus University :

  • Maksimum 25 pelajar setiap kelas adalah mandatori untuk memudahkan perhubungan rapat antara pelajar dan profesor.
  • Bantuan tanpa henti dari tutor.
  • Program Mentoring (Seorang pakar dari bidang yang akan memberi bimbingan kepada para pelajar yang hampir menyelesaikan ijazahnya.)
  • Perpustakaan besar
  • Kaedah kajian perbandingan dan interdisipliner
  • Bukan sahaja ex-cathedra tetapi pengajaran interaktif
  • Pelajaran tetap diperkayakan oleh kajian kes, seminar dan mesyuarat dengan testimonial dari pelbagai bidang profesional, institusi, dan perniagaan.
  • Kalendar penuh peristiwa yang dijemput tetamu yang dihormati antarabangsa dari semua bidang berkaitan seperti Ekonomi, Undang-Undang, Politik, dan Komunikasi.
  • Rangkaian syarikat Itali dan asing yang dilanjutkan.

Matlamat utama Link Campus University adalah untuk menyediakan kelas terkemuka yang boleh beroperasi dalam sistem dan negara yang berbeza dengan memberi peluang kepada anak muda untuk berjaya dalam pasaran global yang sentiasa berubah.

WHY Link Campus University

Kerana model latihan ini bertujuan untuk mewujudkan pengurus dan usahawan profesional, mampu merancang dan mentadbir proses inovasi di dunia global. Kerana nilai tambah yang membuat tawaran Link Campus University begitu luar biasa terdiri daripada: - latihan bersepadu antara universiti dan syarikat - perhatian khusus diberikan kepada penyelesaian masalah metodologi - penggunaan alat IT yang paling maju - kehadiran wajib - kepastian untuk mengambil peperiksaan mengikut jadual berkat bantuan tutor - latihan individu yang bertujuan untuk perkembangan personaliti yang harmoni - hubungan dengan Universiti-universiti asing - Kebajikan

Lokasi

Rom

Università degli Studi Link Campus University

Alamat
Via del Casale di San Pio V,44
00165 Rom, Lazio, Itali
Telefon
+39 06 94800 190