Baca keterangan rasmiDatang dan melihat bagaimana masa depan anda di World Fashion akan! Menyertai Ferrari Fashion School dan mencipta masa depan profesional anda dengan kami. Memilih "yang ditempah khas" Kursus untuk anda dan meletakkan bakat dan kreativiti anda untuk menguji. Ferrari Fashion School adalah sebuah akademi fesyen yang mengada-adakan pihak yang terbabit baru fesyen, melalui pendidikan yang khusus yang memberikan "pengetahuan" dan "pengetahuan" kepada pelajarnya.

Ferrari Fashion School adalah sebuah akademi fesyen di mana semangat adalah sumber berterusan tenaga dan inspirasi bagi orang-orang muda dari seluruh dunia, untuk menjadi profesional terbaik di masa hadapan. Ferrari Fashion School menyimpan hubungan kerjasama dengan banyak syarikat dunia fesyen dan dengan pelajar, kedua-dua orang-orang yang semasa dan lulus, untuk menawarkan mereka pekerjaan, pembangunan dan peluang pertumbuhan untuk semua peringkat kerjaya mereka.

Menyertai sekolah fesyen ini bermakna anda akan menjadi sebahagian daripada laluan pendidikan peringkat tinggi, dan tergolong dalam kumpulan yang unik profesional yang dihormati dan dihargai.

Sila lihat di laman web kami untuk maklumat lanjut mengenai Kursus Profesional dan Masters: Stylist, Illustration Fesyen, Designer, Jahitan, Fashion Photography, Cad Designer, 2D dan artis 3D, dan lain-lain lagi!

Di Milan, sebuah bandar yang yang memang terkenal sebagai modal fesyen, ikon gaya dan Design Kecemerlangan Ferrari Fashion School mempunyai ibu pejabat barunya di Via Savona 97, di tengah-tengah Daerah fesyen baru di bandar itu, yang kini menjadi tuan rumah yang paling penting antarabangsa Fesyen Rumah dan Bilik Pameran, antaranya Armani, Canali, Fendi, Diesel, Elisabetta Franchi, dan lain-lain lagi.

Ia hanya di sini, beberapa langkah dari hakikat ini penting, di mana Ferrari Fashion School menjalankan tugasnya, di mana mereka menentukan gaya dan trend baru, dan ia juga satu pentas untuk acara antarabangsa terbesar yang berkaitan dengan fesyen.

Bukan hanya School tetapi sebuah "syarikat fesyen" sebenar yang mengada-adakan profesional masa depan dunia fesyen.

Dunia fesyen adalah dalam evolusi yang berterusan dan perubahan, dan ia sentiasa mencari anak-anak muda yang telah mencapai, semasa laluan pendidikan mereka, bukan sahaja tahap tinggi kemahiran teknikal dan teknik, tetapi juga pendekatan dan kaedah kerja yang lebih dekat dengan dunia kerja dan syarikat.

Kelajuan pembelajaran dan kualiti kursus kami adalah dijamin oleh banyak faktor:

  • Kelas pelupusan individu: guru secara individu berikut setiap pelajar dengan menghormati sepenuhnya kreativiti / beliau dan rasa peribadi.
Rancangan kajian adat: Bergantung kepada tahap pengetahuan pelajar ia mungkin untuk menubuhkan, selepas temu bual dengan guru, yang "adat" pelan pengajian.
<strong>Guru papan:</strong> dipilih di kalangan profesional terbaik dalam industri, yang ingin berkongsi pengalaman dan profesionalisme mereka, dengan memberikan pelajar kami "pengetahuan" dan "pengetahuan".
<strong>Ujian berkala dan peperiksaan:</strong> untuk menilai peningkatan pelajar dan segera bertindak dalam kes isu-isu atau tunggakan tentang rancangan kajian.
<strong>Bahan Pendidikan:</strong> memotong tepi dan disediakan dengan dan sentiasa up-to-date kandungan lengkap, mengikuti trend dan kaedah antarabangsa terkini.
<strong>Kerjasama:</strong> untuk membangunkan kemahiran hubungan yang baik dan menawarkan peluang yang menarik untuk berurusan dengan tokoh-tokoh profesional industri.
<strong>Bilik darjah:</strong> bilik darjah dilengkapi dengan alat-alat moden dan profesional, yang membenarkan pelajar untuk menggunakan peralatan yang sama mereka akan ada dalam dunia pekerjaan pada masa depan.
<strong>Peluang untuk menyertai bengkel, seminar dan pertandingan:</strong> semua pelajar-pelajar kita mempunyai peluang untuk mengakses analisis yang mendalam atau pengkhususan, dan kerja dalam hubungan yang rapat dengan orang-orang profesional industri.

Buku teks dan bahan Pendidikan

Bahan pendidikan terdiri daripada buku teks, template dan dataran, disediakan kepada pelajar-pelajar kami secara percuma. Kandungan adalah lengkap dan sentiasa up-to-date, dengan mengikuti trend dan kaedah antarabangsa terkini.
Selain itu, kami memberi semua pelajar kami kemungkinan untuk mengakses Perpustakaan sekolah, di mana mereka boleh merujuk buku-buku dan bahan, dalam usaha untuk membangunkan beberapa projek sepanjang tahun.

Ferrari Fashion Lab

Bilik darjah dibekalkan peralatan tepi lengkap dan sentiasa memotong, yang benar-benar disediakan untuk pelajar-pelajar kita dan membolehkan mereka untuk menggunakan alat dan bahan yang mereka akan mencari semula dalam dunia pekerjaan itu.

Tidak benar-benar biasa "bilik darjah" tetapi persekitaran yang pelbagai fungsi: dari Pejabat Gaya, Di mana Stylists and Designers membangunkan koleksi mereka dan memberi bolong kepada kreativiti mereka yang berinteraksi dengan yang Modeling and Tailoring Lab, Di mana reka bentuk dan pengeluaran koleksi keseluruhan mengambil tempat.

Sebuah sekolah, diilhamkan sebagai Fesyen Syarikat sebenar, Di mana anda boleh bekerja dalam satu pasukan dan secara langsung membandingkan diri anda dengan beberapa tokoh profesional, dan ia mungkin untuk merancang dan membangunkan identiti Jenama real, Dengan mengikuti reka bentuk keseluruhan dan kitaran pengeluaran koleksi, dari konsep untuk produk akhir.

Events and Shows Runway

Milan memang terkenal sebagai modal fesyen tidak dipertikaikan dan mempunyai kalendar yang penuh dengan peristiwa-peristiwa yang berkaitan dengan dunia sistem fesyen, berlaku sepanjang tahun.

Ferrari Fashion School adalah sebuah akademi fesyen yang memberikan pelajarnya peluang untuk menyertai aktiviti dan persembahan semasa Minggu Fesyen Milan dan melawat pameran dan muzium serta pameran perdagangan industri fesyen yang paling penting dalam gambaran antarabangsa.

Bengkel dan Seminar

Pada tahun ini, pelajar-pelajar kita mempunyai peluang untuk menyertai bengkel dan seminar tentang mata pelajaran yang berkaitan dengan fesyen dunia, reka bentuk dan jahitan, dan bagi orang-orang profesional industri dan juga untuk menjadi sebahagian daripada acara, pameran dan pertunjukan landasan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Ferrari Fashion School

Kursus Fotografi dengan pengkhususan Fesyen Fotografi bertujuan untuk melatih seorang tokoh profesional yang mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang mendalam dalam bidan ... [+]

Kursus Fotografi dengan pengkhususan Fesyen Fotografi bertujuan untuk melatih seorang tokoh profesional yang mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang mendalam dalam bidang Fesyen: seorang pengarang dan seorang artis, yang mempunyai kemahiran kreatif dan reka bentuk, bersama dengan kepekaan estetik yang bertujuan untuk fesyen, dan mampu Gunakan imej fotografi sebagai saluran komunikasi visual. Fotografer profesional Fesyen menggabungkan kompetensi teknikal dengan kreatif dan estetika, memberi perhatian kepada persepsi dan komunikasi gaya hidup yang berkaitan dengan fesyen.

cawangan profesional: Pada akhir laluan pendidikan, pelajar boleh beroperasi di sektor kerja persekitaran fesyen: penerbitan, kami, televisyen, agensi fotografi, pasca produksi, bebas, bekerja sebagai Jurugambar, pakar penerbitan Fesyen Fotografi, gaya fotografi, Seni Pembeli, Pengurus Studio, Editor foto.... [-]

Itali Milan
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ferrari Fashion School

Kursus ini menggambarkan secara terperinci teknik pewarnaan dan lukisan dengan membebaskan imaginasi dan penciptaan beberapa model pakaian dan aksesori. Kursus ini lengka ... [+]

Dengan masa, angka pereka fesyen telah banyak berubah. Bermula dari tempoh kedua selepas perang, dengan perindustrian fesyen, kegiatannya mempengaruhi perubahan sosial budaya negara kita, mengubah suasana dan tabiat sosial.

Hari ini, pereka fesyen bukan sekadar orang yang menarik koleksi, tetapi orang yang mencipta trend fesyen dan sering meramalkan keperluan pasaran melalui intuitinya.

Tokoh profesional dengan pengetahuan teknik yang hebat tentang bahan-bahan, yang sering bekerja di pejabat-pejabat perunding atau syarikat-syarikat yang mempunyai hubungan rapat dengan kawasan komersil, prototaip, kawalan kualiti dan pengeluaran.

Objektif Kursus

Kursus ini menggambarkan secara terperinci teknik pewarnaan dan lukisan dengan membebaskan imaginasi dan penciptaan beberapa model pakaian dan aksesori. Kursus ini lengkap dan biarkan pelajar mempelajari karya dan kaedah reka bentuk grafik koleksi dalam setiap peringkat: dari kajian trend ke lakaran fesyen, dari kesedaran grafik melalui perisian (Adobe Photoshop dan Illustrator), melalui Kajian sejarah Komoditi Fesyen dan tekstil, teknik teknikal dan teknik ilustrasi; Dari kajian teknik rendering kepada pengeluaran portfolio.... [-]

Itali Milan
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
20 - 36 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ferrari Fashion School

Tujuan utama kursus ini adalah untuk menyediakan profesional dapat menguruskan sepenuhnya keseluruhan kitaran pengeluaran, dari idea konsep kepada kesedaran konkrit, mela ... [+]

Ia adalah satu angka profesional lengkap yang mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk mereka bentuk dan membuat koleksi fesyen, di atas semua terima kasih kepada keupayaan untuk menterjemahkan imaginasi beliau pada garis-garis dan warna.

Ia adalah daya penggerak pasukan di mana dia bekerja dan menyediakan bakat untuk mewujudkan model yang inovatif dan permintaan pasaran.

Fashion Designer bekerja dengan jenama fesyen, dengan orang-orang yang membangunkan dan membina tisu, dengan pakar-pakar pemasaran, dengan pembuat corak dan tukang jahit, dengan model yang akan memakai koleksi, dengan orang yang bertanggungjawab untuk bilik pameran dan jurugambar.

Selain daripada gerak hati, kreativiti dan ketepatan, seorang pereka fesyen mesti tahu bagaimana untuk bekerja dalam satu pasukan, bagaimana untuk memenuhi tarikh akhir dengan mengambil kira standard kualiti & harga syarikat itu dia bekerja untuk.... [-]

Itali Milan
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
20 - 36 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu