Ferrari Fashion School

Pengenalan

Baca keterangan rasmiDatang dan lihat bagaimana masa depan anda di Dunia Fesyen akan! Sertai Ferrari Fashion School dan buat masa depan profesional anda bersama kami. Pilih kursus "buatan" untuk anda dan meletakkan bakat dan kreativiti anda untuk ujian. Ferrari Fashion School adalah akademi fesyen yang memupuk protagonis Fesyen baru, melalui pendidikan yang sangat khusus yang memberikan "pengetahuan" dan "pengetahuan" kepada para pelajarnya. Ferrari Fashion School adalah akademi fesyen di mana semangat adalah sumber tenaga yang berterusan dan inspirasi untuk golongan muda dari seluruh dunia, untuk menjadi profesional terbaik masa depan. Ferrari Fashion School terus menjalinkan hubungan perkongsian dengan banyak syarikat di dunia fesyen dan dengan para pelajar, kedua-dua mereka yang lulus dan lulus, untuk menawarkan mereka pekerjaan, pembangunan dan peluang pertumbuhan untuk semua peringkat kerjaya mereka. Menyertai sekolah fesyen ini bermakna anda akan menjadi sebahagian daripada jalan pendidikan peringkat tinggi, dan tergolong dalam kumpulan unik profesional yang dihormati dan dihargai.

Lihat laman web kami untuk maklumat mengenai Kursus Profesional dan Sarjana: Stylist, Ilustrasi Fesyen, Pereka, Jahitan, Fotografi Fesyen, Pereka Cad, 2D, dan artis 3D, dan banyak lagi! Di Milan, sebuah bandar yang dikenali sebagai modal Fesyen, ikon Gaya dan Rekaan Kecemerlangan, Ferrari Fashion School mempunyai ibu pejabat barunya di Via Savona 97, di tengah-tengah Daerah Fesyen yang baru di bandaraya, yang kini menjadi tuan rumah paling ramai rumah fesyen antarabangsa yang penting dan bilik pameran, di antaranya Armani, Canali, Fendi, Diesel, Elisabetta Franchi, dan banyak lagi. Hanya di sini, beberapa langkah jauh dari realiti penting ini, di mana Ferrari Fashion School menjalankan tugasnya, di mana mereka menentukan gaya dan trend baru, dan ia juga merupakan peringkat untuk acara antarabangsa terbesar yang berkaitan dengan Fesyen.

Bukan sekadar Sekolah tapi sebenarnya "fesyen syarikat" yang menjurus kepada masa depan profesional Fesyen dunia.

Dunia fesyen sentiasa berubah dan berubah, dan sentiasa mencari anak-anak muda yang telah mencapai, semasa jalur pendidikan mereka, bukan sahaja teknik dan teknik teknikal peringkat tinggi tetapi juga pendekatan dan kaedah kerja yang lebih dekat dengan dunia kerja dan syarikat.

Kelajuan pembelajaran dan kualiti kursus kami dijamin oleh banyak faktor:

  • Kelas pelupusan individu: Guru secara individu mengikuti setiap pelajar dengan sepenuhnya menghormati kreativiti dan rasa peribadinya.
  • Rancangan kajian kustom: Bergantung pada tahap pengetahuan pelajar itu mungkin dibuat, selepas wawancara dengan guru, rancangan pembelajaran "adat".
  • Lembaga Guru: Terpilih di kalangan profesional terbaik dalam industri, yang ingin berkongsi pengalaman dan profesionalisme mereka, dengan memberi "pengetahuan" dan "pengetahuan" kepada pelajar kami.
  • Ujian dan peperiksaan berkala: Untuk menilai penambahbaikan pelajar dan bertindak dengan segera sekiranya isu atau tanggungan mengenai rancangan kajian.
  • Bahan Pendidikan: Potong tepi dan disediakan dengan kandungan yang lengkap dan sentiasa terkini, mengikuti trend dan kaedah terkini antarabangsa.
  • Kerja berpasukan: Untuk membangunkan kemahiran hubungan yang baik dan menawarkan peluang yang menarik untuk berurusan dengan tokoh profesional industri.
  • Bilik darjah: Bilik-bilik kelas dilengkapi dengan alat moden dan profesional, yang membolehkan para pelajar menggunakan peralatan yang sama yang akan mereka temukan dalam dunia kerja di masa depan.
  • Peluang untuk menyertai bengkel, seminar dan pertandingan: Semua pelajar kami mempunyai peluang untuk mengakses analisis mendalam atau pengkhususan dan bekerja rapat dengan orang profesional industri.

Buku Teks dan Bahan Pendidikan

Bahan pendidikan yang terdiri daripada buku teks, templat, dan dataran, diberikan kepada pelajar kami secara percuma. Isinya lengkap dan sentiasa terkini, dengan mengikut trend dan kaedah terkini antarabangsa.
Lebih-lebih lagi, kami memberi semua pelajar kami peluang untuk mengakses Perpustakaan sekolah, di mana mereka dapat berunding dengan buku dan bahan, untuk mengembangkan beberapa projek sepanjang tahun.

Makmal Fesyen Ferrari

Bilik darjah disediakan dengan peralatan lengkap dan sentiasa canggih, yang boleh didapati sepenuhnya untuk pelajar kami dan membolehkan mereka menggunakan alat dan bahan yang akan mereka temukan semula di dunia kerja ketika itu. Tidak semestinya "kelas" tetapi persekitaran pelbagai fungsi : dari Office Style , di mana Stylists and Designers membangunkan koleksi mereka dan memberi budi kepada kreativiti mereka yang berinteraksi dengan Makmal Modeling dan Tailoring , di mana reka bentuk dan pengeluaran koleksi keseluruhan berlaku. Sebuah sekolah yang diilhamkan sebagai Syarikat Fesyen yang sebenarnya , di mana anda boleh bekerja dalam satu pasukan dan secara langsung membandingkan diri anda dengan beberapa angka profesional, dan mungkin untuk merancang dan membangunkan identiti jenama sebenar , dengan mengikuti seluruh kitaran reka bentuk dan pengeluaran koleksi , dari konsep untuk produk akhir .

Acara dan Rancangan Larian

Milan selalu dikenali sebagai modal Fesyen yang tidak dipertikaikan dan mempunyai kalendar penuh dengan peristiwa-peristiwa yang berkaitan dengan dunia sistem fesyen, berlangsung sepanjang tahun. Ferrari Fashion School adalah akademi fesyen yang memberi peluang kepada pelajarnya menyertai acara dan pameran semasa Minggu Fesyen Milan dan melawat pameran dan muzium serta pameran perdagangan industri fesyen yang paling penting mengenai gambaran keseluruhan antarabangsa.

Bengkel dan Seminar

Pada tahun ini, para pelajar kami mempunyai peluang untuk menyertai bengkel dan seminar tentang topik yang berkaitan dengan dunia fesyen, reka bentuk, dan jahitan, dan untuk bertemu dengan orang profesional industri serta menjadi sebahagian daripada acara, pameran, dan pertunjukan landasan.

Lokasi

Milan

Alamat
Via Savona 97
20144 Milan, Lombardy, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: