ALCHIMIA Contemporary Jewellery School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah perhiasan Alchimia kontemporari diarahkan oleh Lucia Massei. Program BFA dan MFA selama dua tahun yang luas telah dibangunkan selama lebih dari satu dekad pengalaman dalam kerjasama erat dengan satu pasukan guru dan penasihat antarabangsa, semua pemimpin dalam bidang kreatif masing-masing.

Objektif Alchimia adalah untuk mengajar para pelajar untuk menyatakan kreativiti mereka melalui barang kemas kontemporari, membangun kemahiran teknikal dan teori yang berkualiti tinggi. Dengan menggunakan perkembangan teknologi zaman kita dan trend budaya yang paling eksperimen, Alchimia menggalakkan para pelajarnya untuk meningkatkan bakat mereka. Fokusnya adalah mengenai semakan dan penggunaan teknik tradisional dan bahan-bahan terpilih yang digabungkan dengan pendekatan percubaan dan percubaan untuk merancang, mengajar pelajar bagaimana mengubah idea dan laluan penyelidikan dalam objek perhiasan dan reka bentuk, dan bagaimana untuk mengakses konteks kerja.

Para pelajar Alchimia dibimbing dan diajar oleh sekumpulan ahli dalam perhiasan, reka bentuk, dan seni visual. Semasa menggunakan pengalaman mereka sendiri sebagai rujukan, tutor menganggap teknik, kecenderungan, dan perkembangan dalam bidang perhiasan kontemporari dan kemunculan kemunculan dalam kreativiti peribadi dengan menawarkan bimbingan dan penilaian yang disesuaikan sepanjang tahun akademik pelajar.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Program BFA dalam Perhiasan Perhiasan dan Perhiasan Kontemporari

Campus Sepenuh masa September 2019 Itali Florence

Program BFA dua tahun menawarkan asas komprehensif dalam perhiasan dan perhiasan kontemporari untuk mereka yang tidak mempunyai pengalaman atau memiliki kemahiran pembuatan perhiasan dalam masa yang agak singkat. Kursus ini bermula dengan teknik tradisional dan kemahiran dalam pembinaan dan reka bentuk perhiasan dan kemudian memperkenalkan pelajar kepada teknologi baru, penggunaan sumber kreatif, dan ungkapan material untuk keaslian dalam reka bentuk. [+]

Program BFA dua tahun menawarkan asas komprehensif dalam barang kemas dan hiasan kontemporari untuk mereka yang tidak mempunyai pengalaman atau memiliki kemahiran membuat barang kemas dalam masa yang agak singkat.

Kursus ini bermula dengan teknik dan kemahiran tradisional dalam pembinaan dan reka bentuk barang kemas, dan kemudian memperkenalkan pelajar kepada teknologi baru, penggunaan sumber kreatif, dan ungkapan material untuk keaslian dalam reka bentuk.

Program ini dibahagikan kepada enam modul 14 minggu yang menyediakan, melalui proses pencerobohan penuh yang mencabar tetapi organik, gabungan prinsip praktikal dan teoritis yang seimbang.

Dalam urat falsafah Alchimia, program ini memupuk pendekatan pembelajaran yang menggabungkan teori, pragmatik, dan pengalaman untuk membangunkan keyakinan, kemahiran, kreativiti dan imaginasi. Ia disesuaikan untuk setiap pelajar secara individu, dengan guru menyediakan latihan peribadi, dan membina pelbagai pengalaman profesional yang berbeza, termasuk lawatan belajar yang dipilih dengan teliti di dalam dan di luar negara.... [-]


Contact

Alamat Piazza Piattellina 3/r
50124 Florence, Tuscany, Itali