Technion International

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Technion - Institut Teknologi Israel adalah pusat utama sains, teknologi, dan penyelidikan gunaan, dan salah satu universiti sains dan kejuruteraan terkemuka di dunia. Technion adalah universiti awam, yang ditubuhkan pada tahun 1912, merupakan universiti tertua di Israel. Kampus Technion terletak di Gunung Carmel di Haifa, menghadap ke Laut Mediterranean.

Universiti ini menawarkan program sarjana dan siswazah sains dan kejuruteraan yang unik yang diajar dalam bahasa Inggeris. Institut ini menduduki tempat pertama dalam Pendidikan Digital di Seluruh Dunia (Times Higher Education), di peringkat 8 universiti di dunia kerana menghasilkan pemenang Nobel dan universiti ke-7 di dunia untuk Kecerdasan Buatan (Peringkat CS).

Technion adalah sumber inovasi utama dan kekuatan otak yang mendorong ekonomi. Lulusan Technion mewakili 70 peratus tenaga kerja berteknologi tinggi Israel. Mereka membangun infrastruktur perindustrian Israel, memperkuat kemampuan pertahanan teknologinya, dan mempelopori perusahaan berasaskan teknologi. Ini memperoleh reputasi negara sebagai "Startup Nation" di dunia. Terletak di kampus moden, Technion adalah rumah bagi fakulti terkemuka, di antaranya tiga pemenang Nobel baru-baru ini, dan senarai panjang alumni terkenal termasuk jurutera, saintis, doktor, profesor, dan usahawan. Institut ini juga telah diakui sebagai salah satu ekosistem keusahawanan terkemuka di dunia dan menjadi anggota keenam EuroTech Universities Alliance yang berprestij, sebuah rangkaian universiti berasaskan penyelidikan peringkat teratas yang terkenal dengan kecemerlangan ilmiah dan ekosistem inovasi yang hebat.

Technion terletak di Haifa, bandar ketiga terbesar di Israel. Ia memiliki banyak restoran, pantai, dan situs budaya, serta penduduk berbilang budaya. Haifa juga merupakan rumah bagi beberapa syarikat teknologi terbesar di dunia, termasuk Apple (satu-satunya Pusat R&D di luar AS), Microsoft, Amazon, dan banyak lagi.

137856_137725_summerschool.jpgTechnion International","author_url":"","source":""}" alt="137856_137725_summerschool.jpg" />

Technion International

Technion International mengawasi semua program akademik antarabangsa Technion dan menyokong inisiatif antarabangsa dan perjanjian akademik dengan rakan asingnya di seluruh dunia (berjumlah lebih daripada 200 universiti dan rangka penyelidikan). Ia melayani semua pelajar antarabangsa yang masuk dan sedang mendaftar di universiti dan mempromosikan integrasi mereka ke dalam komuniti Technion pada umumnya.

Alami Kecemerlangan Kejuruteraan dan Pemikiran Inovatif di Luar Negara

Sertailah pelajar dari lebih dari 30 negara dan pilih dari pelbagai program kejuruteraan, sains dan keusahawanan dan inovasi yang maju. Sebagai sebahagian daripada pengalaman anda di luar negara, bersiaplah untuk menjalani kehidupan pelajar yang bersemangat, tinggal di asrama moden di kampus, memanfaatkan kemudahan sukan yang sangat baik, belajar bahasa Ibrani (pilihan), dan mengambil bahagian dalam aktiviti sosial dan budaya yang menarik.

Program Akademik & Peluang Penyelidikan dalam Bahasa Inggeris

Pelbagai program akademik dan peluang penyelidikan terakreditasi Technion yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris ditawarkan dalam pelbagai bidang yang menarik. Gabungan unik akademik peringkat tinggi Technion, sikap interdisipliner, dan pendekatan pembelajaran langsung, yang difasilitasi melalui fakulti terkemuka dan kemudahan mutakhir, menjadikan pengalaman belajar yang mempersiapkan pelajar untuk cemerlang dalam kerjaya akademik dan profesional mereka di masa depan.

Kedai Sehenti untuk Pelajar Antarabangsa

Technion International mengurus semua perkhidmatan pelajar antarabangsa, termasuk kemasukan, pentadbiran akademik, perumahan, kaunseling, program orientasi, dan bantuan lain. Ia juga mengatur aktiviti budaya dan sosial yang merangkumi perjalanan di Israel, siri ceramah mengenai budaya Israel, dan banyak lagi.

Program Pertukaran Pelajar Keluar

Technion International menguruskan semua perkongsian akademik kolaboratif institut ini, menyediakan perkhidmatan sokongan untuk membantu pelajar Technion mendaftar atau mendaftar dalam program pertukaran pelajar di luar negara.

Peluang Seumur Hidup

Bergabunglah dengan kami untuk peluang yang tidak dapat dilupakan untuk mempelajari cara baru untuk mendekati masalah dan cabaran kejuruteraan moden dan saintifik di Israel, kaya dengan sejarah dan untuk kemajuan saintifiknya yang tidak terukur, dan juga dikenal sebagai "Startup Nation" di dunia.

137855_137726_screen.jpgTechnion International","author_url":"","source":""}" alt="137855_137726_screen.jpg" />

Lokasi

Haifa

Alamat
Technion - Israel Institute of Technology,
2nd floor Technion City

3200003 Haifa, Daerah Haifa, Israel

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami