Independent College Dublin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa Kolej Bebas

Kerana kita komited untuk kecemerlangan akademik

Kami bertekad untuk menyediakan semua pelajar kami dengan pendidikan yang memberi ganjaran, profesional, dan karier yang berkualiti tinggi. Ahli fakulti kami komited untuk mengekalkan kecemerlangan akademik bukan hanya melalui pengajaran yang hebat tetapi melalui sokongan peribadi, individu.

Oleh kerana tuisyen kami tiada

Pensyarah dan tutor kami adalah antara ahli akademik yang paling dihormati di dalam bidang mereka. Pensyarah kami adalah orang yang berpengalaman dan wawasan industri. Saiz kelas kecil supaya semua orang boleh menyumbang kepada perdebatan dan perbincangan dan tiada siapa yang akan ditinggalkan.

Kerana keputusan kami adalah yang terbaik di negara ini

Sekolah Undang-undang adalah penyedia terbesar di Negeri untuk penyampaian program persediaan untuk peperiksaan masuk ke Undang-undang Persatuan Ireland. Bagi empat daripada lima tahun yang lalu, pelajar-pelajar dari program ini telah selesai secara keseluruhan 1 dalam peperiksaan masuk di seluruh negeri ini. Program penyediaan sekolah untuk Peperiksaan Masuk ke King's Inns dan Peperiksaan Bar New York telah terbukti sangat berjaya.

Kerana kita berada di tengah-tengah pusat bandar yang bertenaga

Independent College Dublin mempunyai lokasi yang sempurna untuk kehidupan pelajar di Dublin: kita betul-betul di pusat bandar, dikelilingi oleh tarikan budaya, akademik dan masa lapang.

Kerana ini adalah persekitaran pembelajaran yang ideal

Teater kuliah kami dibina dengan tujuan untuk menawarkan yang terbaik dalam keselesaan, gaya dan teknologi: mereka semua berhawa dingin dan mempunyai akses internet dan rangkaian tanpa wayar berkelajuan tinggi bersama-sama dengan persembahan terkini dan peralatan persidangan video.

Kerana kelayakan anda akan diiktiraf di peringkat antarabangsa

Program Independent College Dublin disahkan kepada piawaian tertinggi kedua-dua negara dan antarabangsa. Kelayakan baru anda adalah pencapaian akademik tetapi juga pemahaman yang lebih mendalam tentang subjek anda secara praktikal dan ini sangat bernilai dalam bidang anda.

Kerana anda akan menikmati masa anda di sini

Apa sahaja subjek dan kelayakan yang anda pilih, kami berjanji bahawa anda akan mempunyai pengalaman pembelajaran yang menarik dan pemikiran di mana anda akan menantikan setiap kelas. Kehidupan pelajar anda akan diperkayakan bukan sahaja oleh kolej dan kursus, tetapi oleh rakan-rakan baru, rakan sekerja dan bandar yang indah.

Mengenai Kolej Bebas

Sebagai Presiden Independent College Dublin , saya gembira kerana anda sedang mempertimbangkan melanjutkan pengajian akademik dengan kolej kami.

Matlamat utama Independent College Dublin adalah untuk membawa pelajar kami melalui program pembelajaran yang relevan, tinggal bersama anda selama-lamanya, adalah asas kejayaan masa depan anda dan menghasilkan kelayakan yang sangat dihormati di bidang pilihan anda.

Apabila selesai, anugerah siswazah, pascasiswazah atau profesional dalam pelbagai disiplin akan diiktiraf di mana sahaja anda pergi, sama ada di Ireland dan luar negara.

Kami adalah kolej berorientasikan karier yang fokus pada matlamat. Kami bangga dengan tuisyen kami yang diperibadikan, dihantar ke piawaian akademik tertinggi dalam persekitaran pembelajaran interaktif oleh kakitangan pengajar yang sangat berkelayakan dan mesra.

Waktu anda di Independent College Dublin , sekiranya anda mendaftar dengan kami, akan menjadi satu yang menyenangkan dan akademik yang bermanfaat apabila anda bersedia untuk bab seterusnya dalam hidup anda. Anda akan belajar dari beberapa pensyarah yang paling berpengalaman dan berpengalaman dalam bidang anda dalam komuniti akademik yang bersemangat intelektual. Ia akan memberikan anda bukan hanya dengan batu loncatan untuk kerjaya yang anda pilih tetapi juga dengan pelajaran kehidupan dan persahabatan dan sambungan yang akan berlangsung dengan baik ke masa depan.

Kami berharap dapat mengalu-alukan anda sebagai sebahagian daripada pengambilan pelajar kami yang seterusnya.

Padraig Hourigan

Ketua Pegawai Eksekutif

130766_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Perkhidmatan Pelajar

Independent College Dublin positif, persekitaran tenaga yang tinggi, fakulti dan kakitangan yang sangat komited dan rangkaian sistem sokongan yang kuat menjadikannya tempat yang sesuai untuk anda mencari niche anda - secara akademik, sosial, dan profesional.

Induksi Akademik

Menghadiri kolej untuk kali pertama boleh menjadi prospek yang menarik. Walau bagaimanapun, ramai juga mendapati prospek bergerak dari peringkat kedua ke institusi peringkat ketiga boleh menjadi pengalaman yang menakutkan. Di Independent College Dublin kami ingin memastikan bahawa peralihan ini tidak menyakitkan mungkin. Atas sebab ini, kami mengatur induksi pelajar sebelum permulaan setiap program sarjana. Ini membolehkan semua pelajar berpeluang bertemu dengan Ketua Pengurus Fakulti, Penyelaras Kursus dan rakan-rakan mereka.

Sokongan Akademik

Setiap program akademik mempunyai anggota staf berdedikasi yang menangani isu akademik yang mungkin dihadapi oleh pelajar. Staf pentadbiran fakulti mempunyai dasar pejabat terbuka dari 9.30 pagi - 17.30 malam Isnin hingga Jumaat.

Nasihat Kerjaya

Independent College Dublin menyedari akan cabaran yang semakin meningkat yang dihadapi oleh pelajar. CV yang baik adalah penting apabila memohon pekerjaan. Ia juga amat penting untuk membuat persediaan untuk temu bual. Pegawai Kerjaya kami akan membantu pelajar tahun akhir menulis CV anda dan menawarkan bimbingan dan nasihat dalam persediaan untuk temuduga anda.

Perkhidmatan Pengkomputeran

Akses kepada perkhidmatan seperti Moodle, sumber dalam talian dan jurnal, akses internet tanpa wayar, dan penyimpanan dalam talian disediakan secara percuma kepada semua pelajar berdaftar.

Pelajar

Sama ada anda mencari sukan dan kecergasan, organisasi pelajar, kehidupan malam tempatan atau aktiviti pelajar, Independent College Dublin menawarkan anda sumber-sumber yang hebat dan akses kepada kemudahan terbaik. Independent College Dublin pusat bandar lokasi mempunyai banyak kemudahan di depan pintu kami.

Diskaun Pelajar

Gunakan kad pelajar Independent College Dublin untuk mendapatkan diskaun eksklusif ini:

  • Energie Fitness, Clarendon Street
  • Rekod Menara - 10%
  • Hughes
  • The Farm, Dawson Street- 10%
  • KC Peaches, Nassau Street - 10% dan skim kad kesetiaan
  • Cafe Sol, Dawson Street - 15% dan skim kad kesetiaan
  • Hickey's Pharmacy - 15% diskaun dan 10% item lain
  • Doktor, Suffolk Street - € 10 dari yuran perundingan

Kebajikan Pelajar

Kami menawarkan nasihat dan sokongan kepada semua pelajar di Kolej. Sama ada prihatin terhadap peperiksaan, tugasan, penginapan atau kewangan, Pegawai Perkhidmatan Pelajar boleh membantu menyelesaikan masalah anda. Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan bantuan tambahan dan ingin bercakap dengan Kaunselor Kolej, anda akan diberikan rujukan.

Perkhidmatan ini adalah percuma dan sepenuhnya sulit.

Perkhidmatan Pelajar Antarabangsa

Perkhidmatan spesifik disediakan untuk pelajar antarabangsa sebelum mereka pergi ke Ireland dan, kemasukan pos, untuk membantu peralihan mereka ke Ireland.

Sponsored by Google ChromebooksBrooke Cagle / Unsplash

Lokasi Kami

Kampus utama Kolej Bebas terletak di The Steelworks, Foley Street, Dublin 1. Steelworks adalah bangunan lima tingkat yang mengagumkan dengan 40 bilik darjah

Kompleks Steelworks terletak di pusat bandar antara Talbot St dan Amiens St di sekitar IFSC. Kampus ini terletak kira-kira 600 meter dari kawasan membeli-belah utama Henry St

Hidup di sini

Dublin mempunyai pelbagai pilihan pangsapuri, tempat tidur, penginapan, rumah tumpangan dan asrama di mana pelajar membuat rumah mereka setiap tahun. Terdapat begitu banyak yang perlu dilakukan dan dilihat dengan beribu-ribu pub, restoran dan kelab tradisional dan kontemporari. Bandar ini mempunyai lebih banyak bahagian muzium, galeri dan bangunan sejarah yang adil.

Sukan

Croke Park hanyalah Utara sungai dan rumah kepada sukan kebangsaan Ireland yang tergempar dan bola sepak Gaelic. Dengan kapasiti 82,300, ia adalah stadium ketiga terbesar di Eropah. Rugby dimainkan di Stadium Aviva yang baru di Southside sementara terdapat beratus-ratus bola sepak, ragbi, bola sepak Gaelic, hurling, tenis, berenang dan kelab lain di seluruh bandar.

Seni

Dublin mempunyai sejarah sastera yang terkenal di dunia, yang menghasilkan banyak tokoh sastera terkemuka, termasuk pemenang Hadiah Nobel William Butler Yeats, George Bernard Shaw dan Samuel Beckett. Penulis dan pemain drama berpengaruh lain termasuk Oscar Wilde, Jonathan Swift dan Bram Stoker. Pada bulan Julai 2010, Dublin dinamakan Bandar Sastera UNESCO, Edinburgh, Melbourne dan Iowa City dengan tajuk tetap. Terdapat beberapa teater di pusat bandar dan yang paling terkenal termasuklah Gaiety, Abbey, Olympia, Gate dan Grand Canal.

Hiburan

Dublin mempunyai kehidupan malam yang menarik dan terkenal sebagai salah satu bandar paling muda di Eropah, dengan anggaran 50% penduduk yang berusia lebih muda dari 25 tahun. Terdapat banyak pub di pusat bandar, dengan kawasan sekitar St Stephen hijau dan Grafton Street, terutama Harcourt Street, Camden Street, Wexford Street dan Leeson Street, mempunyai kelab malam dan pub yang paling popular. Kawasan yang paling terkenal untuk kehidupan malam adalah Temple Bar, di selatan Sungai Liffey. Muzik secara langsung popular di jalan-jalan dan di tempat seluruh Dublin secara umum.

131223_pexels-photo-697244.jpegHelena Lopes / Peksel

Lokasi

Dublin

Alamat
The Steelworks, Foley Street
D01 X997 Dublin, County Dublin, Ireland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami