Indonesia International Instutite for Life Sciences (i3L)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Indonesia Institut Antarabangsa bagi Sains Hayat (i3L) adalah sebuah institusi pengajian tinggi antarabangsa yang memberi tumpuan dalam bidang sains hayat dengan enam program pengajian sebagai tonggak utama mereka iaitu Bioperubatan, Bioinformatik, Bioentrepreneurship, Bioteknologi, Sains Makanan, Dan Teknologi Makanan. i3L juga mempunyai penyelidikan satelit dan kemudahan makmal terlebih dahulu di mana pelajar boleh menjalankan aktiviti tugasan makmal atau terlibat dalam aktiviti penyelidikan. Disokong oleh helices tiga konsep yang melibatkan ahli akademik, penyelidikan dan kerjasama industri mewujudkan titik keunikan i3L sebagai institusi sains hayat antarabangsa yang terkemuka di Indonesia. i3L terletak di Jakarta, Ibu negeri Indonesia. Sibuk dengan top-negara dan antarabangsa fakulti dan kakitangan, i3L boleh menyokong Pelajar antarabangsa untuk menjalankan program sarjana muda, latihan atau program latihan musim panas dan boleh menyumbang kepada aktiviti latihan dan kemampanan program ini.

i3L mempunyai tumpuan kepada aspek-aspek pelaksanaan kemahiran pengetahuan, perniagaan-ciptaan baru dan ia kecekapan, penglibatan pelajar dalam projek penyelidikan antarabangsa yang sebenar, laluan untuk perdagangan, penyelidikan dan inovasi, pendedahan pelajar dan lawatan ke industri, bahasa dan latihan budaya , dan pengalaman hidup yang berkualiti antara lain.

10 Sebab anda perlu menyertai i3L

Top Kualiti Pembelajaran Alam Sekitar - bilik darjah Custom direka, makmal dan pusat-pusat penyelidikan, semua dilengkapi dengan bertaraf dunia state-of-the-art kemudahan yang unik di rantau ini. Kepimpinan Penyelidikan - The i3L fakulti mempunyai lebih penerbitan dan petikan dari mana-mana pusat penyelidikan yang lain dalam apa jua bentuk di Indonesia. Top Perkongsian Akademik - pelajar i3L boleh pergi untuk belajar di luar negara program dan mengambil bahagian dalam kerjasama penyelidikan dengan rakan-rakan mereka di terkemuka sains hayat universiti di peringkat antarabangsa. Keusahawanan dan Inovasi Focus - Fokus inovasi terbina dalam ke semua bahagian pendidikan i3L dan pelajar digalakkan untuk mencabar pemikiran sedia ada dan terlibat dalam pembentukan idea-idea baru. i3L Taman Sains - The i3L Taman Sains menghubungkan pelajar pintar dengan nasihat pakar dan sumber modal untuk membolehkan mereka untuk keusahawanan berjaya. Pengantarabangsaan - i3L mempunyai bilangan tertinggi fakulti antarabangsa, perkongsian akademik dan kerjasama penyelidikan di Indonesia. Integrasi Industri - Semua pelajar di i3L melibatkan diri dalam projek-projek perindustrian sebenar sebagai sebahagian daripada pendidikan mereka. Peluang Kerjaya Global - Pelajar mempunyai peluang yang unik untuk penempatan kerjaya antarabangsa melalui pusat kerjaya i3L yang berkaitan di seluruh dunia. Personalized Pendekatan Pedagogi - Pelajar di i3L berinteraksi dengan fakulti kami yang berkualiti tinggi di dalam kelas peribadi dan menggunakan pendekatan pedagogi terkini termasuk pembelajaran dicampur dan bilik darjah yang berkaitan di seluruh dunia. Pembelajaran holistik - Pelajar di i3L melibatkan diri dalam membina kemahiran di luar bilik darjah melalui aktiviti kurikulum, termasuk berdebat dan dialektik, input dasar awam, dan pelbagai kuliah tetamu oleh pemimpin pemikiran antarabangsa.

Mengenai Indonesia dan Jakarta Mempesonakan Indonesia

Indonesia merupakan negara terbesar di Asia Tenggara. Sebagai sebuah negara membangun, Indonesia mempunyai lebih 250 juta penduduk. Sebagai negara kepulauan terbesar di dunia dengan lebih daripada 17,508 pulau dan Indonesia mempunyai salah satu pantai terpanjang di dunia dengan beberapa pantai dan pulau-pulau.

Indonesia terdiri daripada sekurang-kurangnya 300 kumpulan etnik, yang tersebar di kawasan 1.8 juta km2 6,000 pulau yang berpenghuni. Ini mewujudkan kepelbagaian budaya, diburukkan lagi oleh Hindu, Buddha, Islam dan pengaruh penjajah Eropah.

Indonesia adalah rumah kepada pelbagai yang kaya dengan gaya hidup yang terdiri daripada ultra luar bandar harmoni yang rapat dengan unsur-unsur alam semula jadi kepada setanding ultra moden kepada mana-mana bandar-bandar besar di dunia.

Transformasi Ekonomi Indonesia:

Indonesia menghadapi transformasi menarik dan mencabar ekonominya 2015 - integrasi ekonomi serantau pada tahun 2015 (The Komuniti Ekonomi ASEAN)

Indonesia Hari ini 2030

Dunia Ekonomi Kedudukan 16 7

Pengambilan Kelas 45 Juta 135 Juta

Penduduk di Bandar / KDNK 53% / 74% 71% / 86%

Pekerja Mahir 55 Juta 113 Juta

Peluang pasaran $ 0,5 triliun $ 1.8 trilion

Jakarta Vibrant - Indonesia Negara dan Modal Perniagaan Selamat datang ke bandar raya mega yang menarik kami! Di samping memelihara banyak kepentingan budaya yang unik ke bandar dan Indonesia kami, Jakarta adalah bandar terkapar kosmopolitan yang menawarkan lebih budaya, hiburan, membeli-belah, berjalan-jalan dan daripada mana-mana tempat-tempat lain di Indonesia. Merebak di kawasan seluas lebih daripada 650 sq.km (410 batu persegi).

Ekonominya amat bergantung pada perkhidmatan kewangan, perdagangan, dan pembuatan. Pada tahun 2009, 13% daripada penduduk mempunyai pendapatan per kapita lebih AS $ 10,000 (Rp 108,000,000). Secara rasmi, Jakarta bukan bandar, tetapi lebih kepada wilayah dengan status khas sebagai ibu negara Indonesia. Ia ditadbir seperti mana-mana wilayah lain di Indonesia.

Lokasi

Bandung

Indonesia International Institute for Life-Sciences (i3L)

Alamat
Indonesia International Institute for Life Sciences
Jl. Pulomas Barat Kav 88

13210 Bandung, Jawa Barat, Indonesia
Telefon
+62 21 29567888

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami