Triatma Mulya Stenden

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Universiti Stenden

Bertauliah Degrees BBA Belanda (pendidikan Belanda berada di kedudukan antara yang terbaik di dunia)

Dibayar amali (Worldwide, contohnya; Amerika Syarikat, UAE, kapal Cruise), secara amnya membawa kepada pekerjaan serta-merta

8 Stenden kampus di 5 Negara, belajar satu tahun di Belanda

Pelajar Antarabangsa dan Kakitangan, bimbingan peribadi dan pembangunan kerjaya

Misi

Merealisasikan potensi pelajar, kakitangan dan masyarakat sekeliling

Visi

Berkhidmat untuk membuat dunia yang lebih baik

Stenden

Matlamat kami adalah untuk membangunkan golongan profesional muda untuk menjadi pemimpin yang sahih dan penyelesai masalah, bersedia untuk mengambil bahagian dalam persekitaran yang pelbagai budaya dan tempat-tempat pasaran cepat berubah. bimbingan peribadi dan fokus yang lebih kepada pembelajaran praktikal memainkan peranan penting dalam program pengajian yang ditawarkan di Stenden. Tambahan pula, anda akan diberi banyak peluang untuk membangunkan diri anda sebagai seorang individu, yang gagal menerima yang terbaik daripada diri sendiri dan untuk mengembangkan horizon anda.

Stenden University Bali telah ditubuhkan pada 2009 dan merupakan sebahagian daripada Stenden University Sains Gunaan, sebuah institusi awam Belanda dengan lebih daripada 100 tahun pengalaman dalam bidang pendidikan, yang telah berkembang menjadi sebuah universiti global dengan lebih daripada 11,000 pelajar dengan lebih daripada 100 negara di seluruh kampus di Bali, Belanda, Afrika Selatan, Qatar dan Thailand. rangkaian global kami memberikan anda banyak peluang untuk belajar bahagian program di luar negara untuk meluaskan ufuk anda. Pada Stenden University Bali semua mata pelajaran diajar dalam bahasa Inggeris oleh pensyarah dari bahagian-bahagian yang berlainan di dunia. Pelajar-pelajar kita mewakili campuran negara, mewujudkan persekitaran pembelajaran yang benar-benar pelbagai budaya.

12 Sebab-sebab membuat Stenden University Bali Pilihan Anda 'Pengajian Tinggi International!

Kaji satu tahun di Belanda Kajian di Bali - tiada Indonesia. destinasi pelancongan 1 yuran pengajian yang berpatutan Safe & berpatutan menarik berhampiran dengan kampus Kurikulum Belanda (diajar sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris) berkualiti tinggi persekitaran pembelajaran praktikal (contohnya; Alila Hotel dan Resorts) Ijazah BBA Bertauliah Belanda (pendidikan Belanda berada di kedudukan antara yang terbaik di dunia) bimbingan peribadi dan pembangunan kerjaya latihan dibayar (Worldwide, contohnya, Amerika Syarikat, UAE, Cruise kapal), secara amnya membawa kepada pekerjaan serta-merta 8 Stenden laman kampus di 5 negara yang berbeza pelajar dan kakitangan antarabangsa Innovative masalah berdasarkan konsep pembelajaran

Campus dan Kemudahan

Kampus Stenden University Bali terletak di selatan pulau, kawasan pelancongan utama di mana majoriti hotel, restoran dan kedai-kedai boleh didapati. Kampus ini terletak di kawasan yang tenang di Dalung, di kawasan kejiranan yang mana banyak institusi pendidikan berada. Pantai-pantai Seminyak dan Canggu hanya beberapa minit memandu dari kampus 20 hingga 30. Di kampus anda akan disambut dalam suasana belajar yang menyenangkan, profesional dengan persahabatan, keluarga seperti suasana. Yang berpangkalan di Bali bukan sahaja memberikan anda peluang untuk belajar di salah satu destinasi pelancongan yang paling popular di seluruh dunia, tetapi ia juga menawarkan persekitaran yang memberi inspirasi, dengan alam semula jadi yang menakjubkan dan agama Hindu yang unik. Selain itu, Bali dianggap sebagai salah satu daripada tempat yang paling mesra bahawa anda akan mengalami dan merupakan tempat yang agak selamat dan berpatutan untuk hidup.

Stenden University Bali mempunyai semua kemudahan state-of-the-art yang anda perlukan untuk pembelajaran profesional:

Auditorium; bilik kelas Bilik Mesyuarat (bilik PBL) Makmal komputer Perpustakaan (dan perpustakaan digital) Wine makmal merasa kawasan ruang luar; Canteen bilik meditasi

Semua bilik adalah berhawa dingin dan ada internet tanpa wayar di seluruh kampus. pelajar dan kakitangan kami mewakili campuran negara, mewujudkan persekitaran pembelajaran yang benar-benar pelbagai budaya.

Kehidupan pelajar

Semasa belajar di Stenden, mengapa tidak mengembangkan pengalaman anda dan membangunkan kemahiran anda dengan menyertai aktiviti ko-kurikulum kita? Menjadi ahli Majlis Perwakilan Pelajar dan membangunkan kemahiran organisasi dan kepimpinan anda dan mengatur pelbagai aktiviti untuk pelajar-pelajar anda (pihak, futsal, lawatan, dll). Atau, jika anda suka mengambil bahagian dalam pemasaran dan komunikasi, mengapa tidak menyertai Promosi pasukan Stenden yang membantu Jabatan Pemasaran dalam mempromosikan Stenden melalui pameran dan acara. Libatkan diri dalam komuniti pelajar dan kakitangan antarabangsa kami yang mempunyai lebih 15 negara yang berbeza!

Minggu Mula kajian

Bagi pelajar baru kami, kami menganjurkan Minggu Mula Pengajian. Ini adalah satu minggu pengenalan untuk mengenali rakan-rakan pelajar anda, kampus dan kaedah pendidikan; dengan menyertai semua jenis menyeronokkan aktiviti pembinaan pasukan, fieldtrips dan bengkel. Pengenalan minggu bermula seminggu sebelum permulaan program ini, jadi pastikan anda tiba di Bali pada masa agar tidak terlepas peluang hebat ini! Tiada kos tambahan yang terlibat.

Lokasi

Denpasar

Alamat
Triatma Mulya Stenden
Jl. KubuGunung, BanjarTegal Jaya,
Dalung, Kuta Utara Badung,
Bali

80361 Denpasar, Bali, Indonesia