Kalinga University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Kalinga

Kalinga University , sebuah institusi pengajaran dan penyelidikan utama di negara ini, ditubuhkan di bawah Akta Perindustrian Swasta (Penubuhan dan Operasi) Chhattisgarh 2005 dan di bawah seksyen 2 (f) Akta UGC 1956.

Kajian akademik anda akan mencabar. Kami menawarkan pengalaman akademik berkualiti tinggi dan mengharapkan anda cemerlang dengan Penekanan keaslian. Perkhidmatan sokongan cemerlang dan responsif kami akan tersedia secara aktif kepada anda dari awal peralihan ke kehidupan universiti sehingga akhir ijazah anda.

Piawaian akademik kami tinggi. Kampus berdaun kami yang mulia, yang boleh dikatakan, tidak dapat ditandingi di negara ini, memberikan latar belakang untuk kehidupan seharian dan belajar hari anda. Program Universiti memberi tumpuan kepada pembinaan kedalaman pemahaman, keupayaan pembelajaran dan penyelidikan interdisipliner, kemahiran analisis, pemikiran kritis dan komunikasi dalam suasana kebebasan akademik dan integriti.

Misi

Tujuan utama Kalinga University adalah untuk menyediakan persekitaran pembelajaran di mana fakulti, kakitangan dan pelajar dapat menemui, memeriksa secara kritikal, memelihara dan menghantar pengetahuan, kebijaksanaan dan nilai-nilai yang akan memastikan kelangsungan hidup generasi akan datang dan meningkatkan kualiti hidup untuk semua . Universiti ini bertujuan untuk membantu pelajar membangunkan pemahaman dan penghargaan untuk dunia budaya dan fizikal yang kompleks di mana mereka hidup dan untuk merealisasikan potensi intelektual, fizikal dan manusia yang paling tinggi.

Visi

Kalinga University bertujuan untuk menjadi institusi yang cemerlang untuk Pembangunan Bakat dan Pengetahuan Pengetahuan untuk masyarakat yang bersemangat dan inklusif.

Kenapa Kalinga University ?

Infrastruktur

 • Menyelami 35 Acres wi-fi kampus
 • Dilengkapi IT, Kejuruteraan, Sains, makmal Sains Komputer
 • Perpustakaan Terpendam
 • Bilik kelas multimedia
 • Ruang meletak kereta yang luas
 • Asrama
 • Bilik umum yang berasingan untuk Girls and Boys

Kemudahan Pelajar

 • Kantin
 • Dalam dan Permainan Luaran
 • Maklumat akademik yang didayakan oleh Web dan Mudah Alih
 • Pengangkutan Universiti128666_rsz_javier-trueba-iqpr1xkf5f0-unsplash.jpg

Di luar bilik darjah

Ke Arah Pertumbuhan Holistik - Pergi ke Universiti bukan sekadar mendapatkan ijazah. Ia mengenai mencuba perkara baru dan mempelajari kemahiran baru juga.

KU percaya kepada pertumbuhan keseluruhan pelajarnya. Ia menawarkan kemudahan ekstrakurikuler yang banyak dan menyediakan platform yang berbeza untuk pelajar belajar, mengamalkan, menghiburkan, menikmati, melaksanakan, bersaing dan memanfaatkan masa mereka dengan berkesan. Pada pembelajaran Kalinga adalah percakapan, bukan sekadar ceramah. Pengalaman Universiti anda melibatkan lebih daripada darjah anda.

Kami menawarkan banyak peluang untuk membangunkan kemahiran dan merangkul pengalaman dan cabaran baru di luar kursus anda. Pelajar boleh terlibat dalam kumpulan, masyarakat dan aktiviti sukarela untuk bersenang-senang, mencapai sesuatu dan membuat perbezaan. Terdapat juga manfaat tambahan untuk menyertai kumpulan dan sukarelawan, yang mana banyak dapat meningkatkan CV anda. Pengalaman yang melengkapi kajian akademik anda akan menambah nilai kepada pencapaian akademik anda, meningkatkan peluang pekerjaan dan mengembangkan kemahiran yang akan berguna sepanjang hidup anda.

Kelebihan Kalinga

Hidup dan belajar saling berhubungan di Kalinga. Aktiviti kokurikulum, persembahan, persidangan, bengkel, seminar, acara sukan adalah sebahagian daripada kehidupan pelajar. Kami menyediakan pelajar dengan kebebasan yang tiada tandingan untuk menyeberangi sempadan jabatan dan menemui semangat intelektual dan peribadi. Pemikiran kreatif, penyelesaian masalah dan penyelidikan adalah pusat kepada program akademik.

Kami bekerjasama untuk memastikan setiap pelajar mempunyai pendidikan terbaik dan kami mengambil inisiatif yang berterusan dan menyediakan sumber yang memperkayakan pengalaman akademik pelajar di Kalinga, memajukan kepelbagaian, menyediakan pemimpin dan memposisikan Kalinga di barisan hadapan inovasi dalam pendidikan Universiti.

Kami menolak sempadan pengetahuan

 • Kami bentuk masa depan: Kami menawarkan banyak peluang untuk membangunkan kemahiran dan merangkul pengalaman dan cabaran baru di luar kursus anda untuk menjadikan anda bersedia untuk Industri. Anda akan menerima pengalaman pembelajaran luar biasa di sini.
 • Kami menawarkan pengajaran yang terbaik: Kuliah adalah di mana anda akan mendengar pakar-pakar yang berkongsi pengetahuan dan penemuan mereka dalam cara-cara yang mencabar dan pemikiran. Sebagai pelajar KU, anda akan menjadi sebahagian daripada elit akademik dan akan belajar daripada pakar terkemuka. Kajian anda akan menjadi cabaran dan inspirasi. Fakulti kita memastikan bahawa pembelajaran adalah perbualan, bukan sekadar ceramah.
 • Kami menyediakan peluang untuk minda terbaik: Kami mengalu-alukan pelajar dari pelbagai latar belakang sosial dan budaya dan mempercayai mempromosikan pemikir asal, memupuk dan merangsang minda yang ingin tahu untuk membuat pelajar mempunyai idea, perspektif dan pendekatan inovatif.

Lokasi

Naya Raipur

Alamat
Kalinga University Kotni Near Mantralaya
SLT Water Front First Floor 301-303
Naya Raipur– 492101 (CG) India

Naya Raipur, Chhattisgarh, India