Baca keterangan rasmi

SELAMAT DATANG KE Dayananda SAGAR UNIVERSITY

Dayananda Sagar Institusi ditubuhkan pada tahun 60-an oleh seorang berwawasan itu, lewat Sri Dayananda Sagar komited untuk mengambil ilmu kepada rakyat, mengubah pelajar hari ini menjadi warganegara yang bertanggungjawab dan pemimpin profesional esok. Dayananda Sagar University dicipta oleh satu akta yang dikeluarkan Karnataka Negeri pada tahun 2014, yang dibina di atas warisan ini comel dan diilhamkan oleh pencapaian sendiri, memenuhi keperluan pendidikan tinggi di bahagian ini di dunia.

Menguak LEGACY A

Universiti warisan besar di seluruh dunia adalah sumbangan yang tidak ternilai berwawasan tertentu kepada dunia. Universiti tidak mengeluarkan produk dengan penggunaan khusus dan kitaran hidup ditentukan. Mereka berkongsi & menyebarkan ramai sungai pengetahuan dan mencipta manusia indah - Pengamal & Disseminators pengetahuan belajar untuk menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik untuk menjadi. Ini Universiti maksud yang besar telah hidup melalui pusat-pusat abad pembentukan pengetahuan dan alumni besar Universiti tersebut.

BANGGA MENJADI SEBAHAGIAN DARIPADA DSU

DSU adalah ahli berbangga dengan keluarga Dayananda Sagar Institusi. Diasaskan oleh lewat Sri Dayananda Sagar dalam tahun enam puluhan awal (dengan hanya empat pelajar), DSI telah berubah menjadi rumah kuasa pendidikan global, tersebar di lima kampus, yang memenuhi keperluan pendidikan lebih 17,000 pelajar. Beroperasi di bawah naungan Mahatma Gandhi Vidya Peetha Percayalah Bengaluru, DSI telah membolehkan transformasi puluhan ribu warga muda India dan antarabangsa ke dalam profesional dalam pelbagai pengkhususan.

BEST-IN-CLASS KEMUDAHAN

Selain daripada tenaga pengajar yang berkaliber tinggi, pelajar dengan persekitaran akademik yang mencabar dengan teater yang lengkap kuliah, makmal, perpustakaan sempurna dan semua kemudahan rangkaian komputer. DSU juga mempunyai infrastruktur yang luar biasa untuk pelajar yang mempunyai semangat untuk sukan dan permainan. Kemudahan asrama, merangkumi keperluan budaya dan rekreasi, memenuhi kedua-dua pelajar tempatan dan antarabangsa.

INSPIRED BY INNOVATORS

Penyelidikan, Inovasi dan Inkubasi (merebak lebih 25,000 SFT makmal kualiti industri) membentuk teras DSU. Jadi ia tidak menghairankan bahawa DSU telah mengambil langkah logik seterusnya: Membiarkan asas untuk mengubah impian keusahawanan setiap rakyat muda India dan global menjadi kenyataan. Membolehkan transformasi ini adalah sokongan aktif pemimpin industri, badan-badan industri dan berdedikasi 4 lakh kaki persegi sedia untuk bergerak dalam infrastruktur moden !.

PRESTASI STELLAR - TIME AND AGAIN

Institusi Sagar Dayananda (DSI) mempunyai konsisten mengungguli carta akademik dalam setiap bidang pengetahuan berdiri keluar dari tengah-tengah lautan institusi reputasi. Kejayaannya adalah yang sukar ditandingi. Pada masa lalu baru-baru ini, DSI memperoleh 58 pangkat dari Universiti Teknologi Visvesvaraya antara 220 kolej kejuruteraan di Karnataka (pada tahun 2014).

KURSUS YANG BERBEZA UNTUK nafsu BERBEZA

Mulai Tahun Akademik 2015-16, Dayananda Sagar University akan menawarkan kursus dalam bidang Kejuruteraan, Aplikasi Komputer, Sains, Seni dan Pengurusan dalam Sarjana Muda, Sarjana dan Ph.D peringkat. Menyokong aktiviti akademik Pusat Kecemerlangan ICT, Penjagaan Kesihatan, Tenaga dan Sains Hayat, antara bidang yang cepat berkembang pengajian lain.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Dayananda Sagar University

Kursus ini direka untuk meningkatkan personaliti holistik graduan dengan itu membolehkan mereka untuk berjaya sebagai profesional. program BBA di Dayananda Sagar Universi ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA)

Kursus ini direka untuk meningkatkan personaliti holistik graduan dengan itu membolehkan mereka untuk berjaya sebagai profesional.

Gambaran keseluruhan:

program BBA di Dayananda Sagar University bertujuan untuk menjadi pemimpin global di kalangan B-Schools dengan menyampaikan kurikulum pengurusan berkaitan industri dan masyarakat.

program BBA di Dayananda Sagar University menyampaikan latihan terbaik kepada pengurus berkesan masa depan dengan campuran moden pengajaran, penyelidikan dan interaksi industri. Program ini menyediakan berorientasikan inovasi persekitaran yang cekap, beretika dan intelektual dengan fokus sepenuhnya pada kepimpinan dalam pasaran global tempat teknologi mencabar yang sentiasa berubah.... [-]

India Bengaluru
Julai 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Dayananda Sagar University

program BCA bertujuan untuk menyediakan pelajar pengetahuan teras dalam bidang sains komputer dan kebanyakannya aplikasi pengetahuan teori dilindungi semasa program ini. ... [+]

Sarjana Muda Aplikasi Komputer (BCA)

Jabatan Sains Komputer dan Kejuruteraan menawarkan ekosistem dinamik untuk kajian, penyelidikan dan pertumbuhan profesional untuk fakulti dan pelajar. Ia berusaha untuk melatih pelajar untuk menjadi kompeten profesional IT, penyelidik dan usahawan.

Gambaran keseluruhan:

Pusat Pengajian Aplikasi Komputer telah ditubuhkan untuk memupuk bakat baru dalam bidang Teknologi Maklumat melengkapkan mereka dengan pelbagai jenis kemahiran untuk memilih satu bidang yang diminati pada usia yang awal. Jabatan percaya bahawa pengetahuan teori disokong oleh mencukupi pendedahan praktikal yang mendalam perlu memenuhi cabaran medan yang sentiasa berubah ini. Ketika dunia kelihatan ke arah India untuk bakat segar dan bertenaga dalam bidang IT, misi Jabatan adalah untuk membentuk profesional IT generasi akan datang dengan asas konkrit, kemahiran diambil bekerja bersama-sama dengan sentuhan nilai etika manusia ..... [-]

India Bengaluru
Julai 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Dayananda Sagar University

Program Sarjana Muda Perdagangan (B.Com) dalam Dayananda Sagar University direka untuk merapatkan jurang antara pembelajaran konsep dan aplikasi praktikal untuk memupuk k ... [+]

Sarjana Muda Perdagangan (B.Com)

Kursus ini direka untuk meningkatkan personaliti holistik graduan dengan itu membolehkan mereka untuk berjaya sebagai profesional.

Gambaran keseluruhan:

Program Sarjana Muda Perdagangan (B.Com) dalam Dayananda Sagar University direka untuk merapatkan jurang antara pembelajaran konsep dan aplikasi praktikal untuk memupuk kepakaran korporat profesional.

Kurikulum ini telah sesuai disediakan untuk memenuhi keperluan mencabar di syarikat korporat India. Satu langkah tertentu fleksibiliti telah dibina ke dalam sistem baru, yang membolehkan pelajar untuk membuat pilihan mereka sendiri mata pelajaran daripada spektrum yang luas kursus. SCMS menyampaikan kemahiran perniagaan dan menyediakan tanah pengetahuan dan latihan yang ternyata berkaliber tinggi, cekap, profesional serba boleh.... [-]

India Bengaluru
Julai 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Dayananda Sagar University

Jabatan Sains Komputer dan Kejuruteraan menawarkan ekosistem dinamik untuk kajian, penyelidikan dan pertumbuhan profesional untuk fakulti dan pelajar. Ia berusaha untuk m ... [+]

Sarjana Muda Teknologi (B.Tech)

Sarjana Muda Teknologi (B.Tech) di Dayananda Sagar University ditawarkan dengan pilihan pengkhususan berikut:

1.Computer Science & Engineering

Jabatan Sains Komputer dan Kejuruteraan menawarkan ekosistem dinamik untuk kajian, penyelidikan dan pertumbuhan profesional untuk fakulti dan pelajar. Ia berusaha untuk melatih pelajar untuk menjadi kompeten profesional IT, penyelidik dan usahawan.

Gambaran keseluruhan:

Jabatan mempunyai ahli fakulti berkualiti baik dengan ijazah doktor falsafah daripada institusi terkenal seperti IIT / telurnya, bekerja teliti untuk memindahkan pengetahuan kepada pelajar untuk mencapai matlamatnya. Program yang ditawarkan oleh jabatan perlindungan semua disiplin dan perusahaan intelektual sains komputer dan wilayah kejuruteraan. Jabatan ini menawarkan B-Tech di CS & E, program siswazah di bawah, yang menyediakan murid bagi menghadapi cabaran semasa dan masa depan industri dan dunia penyelidikan. Dua program M-Tech dimulakan pada aspek yang penting dalam Data Besar / Internet Perkara, dan Pengkomputeran Cloud untuk memenuhi permintaan industri. Jabatan juga menawarkan program Ph.D dan ahli-ahli fakulti di jabatan ini adalah sangat aktif dalam bidang penyelidikan Wireless Networks, Data Networks, Big Data, Data Analytics, Computing Cloud, Pemprosesan Imej, mencari maklumat, dan lain-lain... [-]

India Bengaluru
Julai 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu