The Hong Kong Polytechnic University Department of English

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Di Jabatan Bahasa Inggeris, misi utama kami adalah untuk menyediakan pengajaran bahasa Inggeris yang diterapkan untuk profesion, dan kami berhasrat untuk diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai penyedia utama pengajian sarjana muda dan pascasarjana yang memberi tumpuan kepada komunikasi profesional. Kajian bahasa Inggeris yang diterapkan termasuk bukan sahaja pemerolehan tahap kemahiran bahasa Inggeris yang sangat tinggi yang diperlukan untuk berjaya secara professional tetapi juga pemahaman yang menyeluruh dan kritikal terhadap bahasa Inggeris dan kesedaran komunikasi bahasa Inggeris dalam konteks profesional multikultural.

Terdapat keperluan yang jelas di Hong Kong untuk para siswazah yang memiliki pengetahuan dan bahasa komunikasi yang tinggi, serta kemahiran berfikir kritis, yang dapat menyumbang kepada pelbagai konteks profesional dan perniagaan. Tidak kira sama ada di peringkat sarjana atau pasca siswazah, Jabatan Bahasa Inggeris merupakan salah satu penyedia utama siswazah Hong Kong yang mempunyai kemahiran dan pengetahuan komunikasi dan bahasa Inggeris yang sangat dihargai oleh profesion.

Program kami mempunyai ciri-ciri inovatif yang menjadikan mereka sangat popular dengan pelajar, ibu bapa dan majikan mereka yang akhir-akhir ini, dan membantu pelajar-pelajar kami untuk membangunkan kemahiran dan ciri-ciri yang dihargai oleh PolyU dan masyarakat keseluruhannya.

Lokasi

Hong Kong

Alamat
Room AG428 Chung Sze Yuen Building The Hong Kong Polytechnic University Hunghom, Kowloon
Hong Kong, Hong Kong

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami