The Education University of Hong Kong

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai EdUHK

The Education University of Hong Kong adalah institusi pengajian tinggi yang dibiayai oleh awam yang dibina untuk kemajuan pengajaran dan pembelajaran, melalui penawaran pelbagai program akademik dan penyelidikan mengenai pendidikan guru dan sains sosial saling melengkapi dan disiplin kemanusiaan.

Kami memupuk pendidik dan pemimpin sosial yang secara intelektual, penyayang secara sosial, dan sedar secara global, menjadi agen perubahan dalam komuniti yang mereka layani. Kami memberi penekanan yang besar terhadap keupayaan penyelidikan - penyelidikan kami akan menyumbang kepada kemajuan pengetahuan, biasiswa dan inovasi, dengan kesan yang mampan terhadap kemajuan sosial dan kemajuan manusia.

EdUHK bertujuan untuk menjadi universiti utama pendidikan, mewujudkan impak dan mendefinisikan lanskap pendidikan bukan sahaja untuk Hong Kong tetapi juga rantau Asia Pasifik.

110738_110723_2.png

Mesej selamat datang

The Education University of Hong Kong (EdUHK) menempatkan pembelajaran dan pengajaran yang berkualiti di barisan hadapan kegiatannya. Kami komited untuk memupuk pendidik dan profesional yang prihatin dan prihatin yang menyumbang secara membina kepada pembangunan sosial dan ekonomi yang mampan di Hong Kong dan seterusnya.

Penemuan Laporan Audit Lembaga Jaminan Kualiti pada 2017 mengesahkan komitmen Universiti sebagai institusi pengajian tinggi dan mekanisme yang telah disediakan untuk mewujudkan budaya yang berkualiti. Laporan positif memperkuat komitmen universiti untuk memastikan kualiti pembelajaran dan pengajaran serta pengayaan pengalaman pembelajaran pelajar. Membina hasil positif, Universiti terus usaha di pelbagai bidang dan beberapa contohnya adalah:

  • untuk mengekalkan standard kualiti dan akademik seperti yang terbukti dalam pelaksanaan langkah-langkah penambahbaikan yang berkesan ke atas hasil program yang berkaitan dengan Hasil Pembelajaran Berpikir Generik, Penilaian Hasil Program, dan sebagainya;
  • untuk meningkatkan kualiti pembelajaran pelajar melalui kajian komprehensif kurikulum siswazah dan sokongan kepada pembangunan keseluruhan pelajar pelajar dengan strategi pembelajaran non-formal yang baru dan menyediakan langkah-langkah untuk memudahkan pengalaman pembelajaran bukan pelajar tempatan untuk memupuk pengantarabangsaan; dan
  • untuk berusaha untuk pembelajaran dan pengajaran yang berkualiti dengan meningkatkan penggunaan teknologi dalam mempromosikan pembelajaran yang berkesan seperti penggunaan e-Portfolio, terus mempertajam dasar dan amalan e-pembelajaran, dan menyediakan pelbagai sokongan untuk pengayaan profesional kakitangan dan perkongsian amalan yang baik .

Kesemua saksi ini usaha berterusan Universiti dalam mempromosikan, menyokong dan mengekalkan budaya berkualiti dengan memberi tumpuan kepada pembelajaran pelajar.

Laman web ini menyediakan maklumat yang komprehensif mengenai pembelajaran dan pengajaran di Universiti. Pelajar digalakkan meneroka banyak peluang yang terdapat dalam pembelajaran formal dan bukan formal untuk mencapai matlamat akademik dan peribadi. Laman web ini juga menawarkan platform untuk masyarakat EdUHK untuk berkongsi idea dan strategi untuk pembelajaran dan pengajaran. Kami mengalu-alukan pandangan, cadangan dan sumbangan anda yang penting bagi kemajuan Universiti.

Profesor John Lee Chi-kin
Naib Presiden (Akademik) dan Pengerusi Jawatankuasa Kualiti Pembelajaran dan Pengajaran

110739_110722_1.png

Kerjasama

The Education University of Hong Kong percaya bahawa kerjasama antarabangsa dan tempatan, bersama dengan perkongsian sekolah dan pertukaran menyumbang dengan ketara kepada pertumbuhan universiti sebagai pusat pendidikan berkualiti dan pendidikan guru yang diakui di Hong Kong dan di luar negara.

Di peringkat antarabangsa, interaksi Universiti dengan rangkaian rakan kongsi kolaborasi globalnya dalam persidangan dan usaha sama menawarkan kami penanda aras antarabangsa untuk kecemerlangan pendidikan guru. Sebaliknya, Universiti menunjukkan peranan kepemimpinan dengan menjangkau dan berkongsi pengalaman kami dengan masyarakat pendidikan di seluruh rantau ini dan seterusnya. Dengan menjalin hubungan dengan sekolah dan institusi di peringkat antarabangsa dan tempatan, melalui skim pertukaran untuk para sarjana dan Pusat bertaraf dunia, Universiti telah terlibat dalam projek penyelidikan dan pembangunan bersama.

Di arena pendidikan tempatan, hubungan dinamik dengan tadika dan sekolah membolehkan Universiti menghasilkan graduan yang mendapat pengalaman yang berkualiti dalam bidang ini. Bilik darjah memberi peluang kepada pelajar untuk mempraktikkan apa yang mereka pelajari dan mengembangkan kemahiran mereka. Mereka juga memberi para penyelidik peluang untuk memerhatikan dan membangun strategi yang menangani persekitaran pendidikan Hong Kong yang berubah.

Dengan menjalankan projek-projek kerjasama dan meningkatkan aktiviti perkongsian sekolah, pihak universiti akan

  • mewujudkan persekitaran pembelajaran kepelbagaian budaya dan bahasa untuk menyokong perkembangan perspektif antarabangsa;
  • menyediakan rangka kerja kurikulum yang membentuk pembelajaran sebagai respons kepada peningkatan globalisasi dan komunikasi silang budaya;
  • mengukuhkan hubungan dengan rakan serantau dan antarabangsa dan mengambil peranan kepimpinan dalam penyelidikan dan pedagogi; dan
  • menggalakkan pengantarabangsaan dan menggalakkan integrasi pelajar ke masyarakat multikultural tempatan, serantau dan luar negara.

Lokasi

Hong Kong

Alamat
10 Lo Ping Road, Tai Po, New Territories
Hong Kong, Hong Kong

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

BA
Ijazah Sarjana Muda