The Hong Kong Polytechnic University Department of Industrial and Systems Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Industri dan Kejuruteraan Sistem (ISE) adalah satu disiplin profesional yang memberi tumpuan kepada membangunkan dan melaksanakan penyelesaian yang optimum dari perspektif peringkat sistem.

Ini melibatkan orang, teknologi, kualiti, kewangan, maklumat, dan isu-isu alam sekitar. Peranan utama seorang Jurutera Industrial Systems ialah mengelola dan mengaturkan bekerja secara harmoni dengan orang lain untuk memperkemaskan prosedur operasi, meningkatkan produktiviti dan prestasi sistem secara keseluruhan. Matlamat utama adalah untuk meningkatkan kecekapan, mengurangkan kos operasi, dan meningkatkan kepuasan pelanggan.

ISE adalah berbeza daripada bidang-bidang kejuruteraan tradisional di mana pengetahuan dan kemahiran yang digunakan untuk bidang-bidang tertentu. Sebagai contoh, jurutera pembuatan tradisional biasanya bekerja dalam persekitaran pengeluaran. Sebaliknya, ISE menyediakan anda dengan peluang untuk bekerja dalam pelbagai organisasi termasuk sektor industri dan komersil. Dalam hubungan ini, Industrial and Systems Engineers mempunyai laluan kerjaya yang lebih fleksibel. graduan ISE bekerja dalam organisasi yang sedang dalam pembangunan produk baru, pengangkutan, taman tema, perkhidmatan logistik, bank, kemudahan awam, perusahaan perundingan pembangunan perniagaan, jabatan kerajaan, dan lain-lain Objektif utama disiplin ISE ini adalah untuk menyediakan kepimpinan dalam reka bentuk sistem industri dan komersil bersepadu bagi kemajuan dan kesejahteraan masyarakat.

Kemudahan di Jabatan ISE yang hebat di Hong Kong dan rantau ini. Ini termasuk:

Microsoft Pusat Systems Enterprise PolyU Pengurusan Pengetahuan dan Pusat Penyelidikan Inovasi Pusat Teknologi Microsystems Kilang Digital Makmal Utama Partner Negeri Ultra ketepatan Machining Technology Pusat Penyelidikan Teknologi Pembuatan Termaju

Kemudahan ini terdiri daripada negeri-of-the-art perkakasan dan perisian untuk maju pembangunan teknologi pembuatan, simulasi logistik, alat pembangunan sistem untuk e-perniagaan, reka bentuk bantuan komputer, untuk pembangunan produk maya.

Jabatan ini juga terlibat secara aktif dalam kerjasama dengan industri melalui projek-projek penyelidikan, perundingan, dan skim syarikat pengajaran.

Kerjasama yang kuat dengan kedua-dua industri tempatan dan serantau, bersama-sama dengan kemudahan yang sangat baik dan kepakaran kakitangan, menyediakan pelajar dengan peluang untuk tenggelam dalam persekitaran kerjasama ini yang akan memberikan manfaat yang besar kepada mereka apabila mereka menamatkan pengajian.

Lokasi

Hong Kong

The Hong Kong Polytechnic University - General Office of Department of Industrial and Systems Engineering

Alamat
General Office of Department of Industrial and Systems Engineering
Room EF625, 6/F, Core F
The Hong Kong Polytechnic University
11 Yuk Choi Road, Hunghom, Kowloon,
Hong Kong

Hong Kong, Hong Kong

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami