Hong Kong Raffles School Of Continuing Education

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Raffles Education Corporation Limited

Raffles Education Corporation Limited ("RafflesEducation" atau "Kumpulan") adalah pembekal pendidikan swasta utama, pemilik dan pengurus aset dan kemudahan pendidikan, dan pelabur dan pemaju hartanah berkaitan pendidikan.
Sejak mendirikan kolejnya yang pertama di Singapura pada tahun 1990, RafflesEducation telah berkembang untuk memberikan spektrum perkhidmatan pendidikan melalui rangkaian luas 25 kolej dan universiti di 23 bandar di 13 negara di seluruh dunia: Australia, Kemboja, China, India, Indonesia, Malaysia, Mongolia, Arab Saudi, Singapura, Sri Lanka, Switzerland dan Thailand. Lebih daripada 20,000 pelajar yang mendaftar di program-program pengajian tinggi RafflesEducation mendapat manfaat daripada pendidikan berkualiti yang menyediakan pengalaman lepasan yang berpengalaman yang berkaitan dengan industri.
Kumpulan juga melabur dan menguruskan portfolio aset pendidikan yang berkembang di Asia dan Eropah.
Beribu pejabat di Singapura, RafflesEducation menggunakan hampir 2,000 staf akademik dan pentadbiran dan disenaraikan di Papan Utama Bursa Singapura.

Persekitaran Pembelajaran Antarabangsa

Di Raffles International College Hong Kong, kami menyediakan pelajar dengan persekitaran pembelajaran bahasa Inggeris yang kaya melalui pasukan akademik antarabangsa dan badan pelajar. Mempelajari dalam persekitaran antarabangsa membolehkan pelajar kami mengembangkan rangkaian peribadi mereka dan terdedah kepada perspektif antarabangsa. Ia juga membantu membentuk pelajar kami keperibadian reka bentuk yang unik.

Pensyarah Raffles International College Hong Kong pensyarah datang dari seluruh dunia. Mereka semua adalah pereka profesional atau profesional yang berpangkalan dengan latar belakang industri yang kuat dan banyak pengetahuan teknikal. Mereka komited untuk menyampaikan pengalaman industri kehidupan sebenar mereka kepada pelajar.

Pelajar Raffles International Hong Kong juga berasal dari lebih daripada 30 negara di seluruh dunia - contohnya Australia, Kanada, Colombia, Perancis, Hong Kong, Indonesia, India, Korea, Malaysia, New Zealand, Filipina, Rusia, United Kingdom, Amerika Syarikat, Singapura dan banyak lagi. Dengan latar belakang budaya dan pendidikan yang pelbagai, kelas kami dipenuhi dengan interaksi dinamik dan pertukaran idea dan nilai yang menarik.

Pasukan Akademik Profesional

Pendidik kami lebih daripada guru. Mereka adalah pengamal dan pakar kreatif dalam profesion mereka sendiri, membawa pelajar rapat dengan industri dan membantu pelajar meneroka peluang pekerjaan yang berbeza. Secara kolektif, pelbagai latar belakang dan kekayaan pengetahuan budaya dan industri diterjemahkan ke dalam kelebihan pembelajaran tambahan untuk pelajar.

Dengan saiz kelas kecil, setiap pelajar menerima perhatian peribadi dan mentor. Pensyarah menyedari kekuatan dan kemajuan setiap pelajar dan membantu mereka mencapai potensi unik mereka.

Kampus dan sumber E

Kami komited untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang terbaik untuk pelajar kami yang membantu mereka dalam perjalanan pembelajaran mereka. Terletak di tengah-tengah bandar dengan hanya 5 minit berjalan kaki ke stesen MTR, pelajar kami berada berdekatan dengan adegan runcit kota yang dinamik. Kampus kami terdiri daripada dua peringkat, perumahan 6 bilik darjah, 6 bilik khusus dan perpustakaan.

Bilik-bilik khusus kami (Bilik fesyen, Bilik jahit, Bilik visual, Bilik fotografi, bilik 3D, Bilik ilustrasi) menyediakan pelajar kami dengan peralatan terkini dan aplikasi teknologi. Dengan rangkaian tanpa wayar, pelajar boleh mendapat akses percuma ke sumber-sumber dalam talian di mana sahaja dan bila-bila masa di seluruh kampus.

E-Sumber

Untuk membantu pelajar Raffles dalam mempelajari dan menerima bahan berkaitan, kami menawarkan sistem e-sumber dan e-perpustakaan. Dengan log masuk mereka sendiri, pereka Raffles boleh mengakses pelbagai e-sumber termasuk bahan penyelidikan dan panduan rujukan Harvard.

  • Pangkalan Data Gale untuk pelajar Raffles HK: http://infotrac.galegroup.com/itweb/hkric
  • Laman web Perpustakaan Raffles College (RCDC): http://www.rafflescollegelibrary.com/
This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Diploma Lanjutan »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

BA (Hons) dalam Fesyen

Campus 1 - 1  April 2019 Hong Kong

Kursus reka bentuk fesyen kami di Hong Kong sangat sesuai untuk mereka yang ingin mencipta trend terkini dan mengembangkan label fesyen mereka sendiri dengan identiti kreatif yang unik. [+]

Dengan kerjasama Universiti Derby, UK, dalam kursus ini anda akan diajar dengan pelbagai kaedah pembelajaran dan pengajaran yang meliputi: - penyelesaian masalah, amalan reflektif, analisis masalah yang diberikan dengan sintesis penyelesaian, bangunan portfolio, kerja kelompok, penggunaan fail pengaruh, penulisan laporan, kritikan kumpulan, pembelajaran yang dirundingkan, persembahan dan demonstrasi

Pengajian kontekstual dan Pembangunan Profesional Berterusan (CPD) akan berterusan sehingga tahun terakhir ini memberikan anda kelebihan positif dalam industri fesyen dan tekstil. Penyepaduan kemahiran dan pengetahuan ini telah menghasilkan pereka tekstil dan fesyen yang inovatif dan kreatif.... [-]


BA (Hons) dalam Fesyen

Campus Sepenuh masa April 2019 Hong Kong

Berminat untuk masuk ke dalam pemasaran fesyen? Pelajar Hong Kong boleh bergantung kepada Raffles Design Institute untuk memberikan kursus mendalam yang akan melengkapkan anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk mencapai kecemerlangan dalam industri. [+]

Dengan kerjasama Universiti Derby, UK, kursus ijazah sarjana satu tahun adalah untuk sesiapa sahaja yang ingin menjadi kreatif dan strategik. Ia direka untuk mereka yang ingin belajar tentang perniagaan fesyen tetapi mempunyai keinginan untuk mereka bentuk dan membuat. Akhirnya, kursus ini adalah untuk sesiapa sahaja yang ingin mengejar kerjaya sentris pemasaran fesyen.

Kursus ini akan membantu anda mengembangkan kemahiran reka bentuk fesyen, dan mengembangkan pengetahuan anda tentang aspek perniagaan utama melalui gabungan kajian kreatif dan praktikal.

Universiti Derby (UoD) adalah universiti yang bercita-cita tinggi, inovatif dan moden yang memberi tumpuan kepada pembelajaran dunia sebenar. Dengan reputasinya untuk program ijazah yang berkaitan dengan industri, UoD menawarkan peluang yang sukar ditandingi untuk mendapatkan pengalaman kerja profesional di samping pelajaran anda. Ini adalah komitmen untuk pembelajaran dunia sebenar yang akan membezakan anda dalam pasaran pekerjaan.... [-]


BA (Hons) dalam Reka Bentuk Dalaman

Campus Sepenuh masa April 2019 Hong Kong

Jika anda ingin menjadi penghias atau pereka dalaman, ia memerlukan lebih daripada sekadar mata yang baik untuk warna untuk berjaya. Raffles boleh membantu anda mendapatkan kemahiran yang anda perlukan untuk menjadi pakar dalam industri. [+]

Dengan kerjasama University of Derby, UK, kursus ijazah sarjana satu tahun ini akan membolehkan anda untuk merancang penyelesaian kreatif yang boleh memberi inspirasi dan menyampaikan tujuan ruang. Anda akan mendapat gambaran yang unik mengenai hubungan antara ruang dalaman dan luaran.

Universiti Derby (UoD) adalah universiti yang bercita-cita tinggi, inovatif dan moden yang memberi tumpuan kepada pembelajaran dunia sebenar. Dengan reputasinya untuk program ijazah yang berkaitan dengan industri, UoD menawarkan peluang yang sukar ditandingi untuk mendapatkan pengalaman kerja profesional di samping pelajaran anda. Ini adalah komitmen untuk pembelajaran dunia sebenar yang akan membezakan anda dalam pasaran pekerjaan.... [-]


BA (Hons) dalam Reka Bentuk Grafik

Campus Sepenuh masa April 2019 Hong Kong

Adakah anda sedang mencari sekolah reka bentuk grafik di Hong Kong? Adakah anda berminat untuk mengkaji proses komunikasi visual di salah satu institusi pendidikan terbaik di Asia Pasifik? Dapatkan gelar sarjana muda dengan pakar di Raffles Hong Kong. [+]

Kursus ijazah top-up adalah studio berdasarkan, praktikal, hands-on dan kreatif. Ia menawarkan banyak cara yang berbeza untuk membuat kerja reka bentuk grafik semasa anda meneroka konteks dan format yang berbeza di mana reka bentuk grafik dialami. Ia membolehkan anda memutuskan jenis pereka yang anda mahu. Ia akan menguji dan mencabar anda untuk mengembangkan pemahaman dan pengetahuan anda mengenai reka bentuk grafik, apa yang boleh dilakukan dan apa untuknya.

Anda akan diperkenalkan kepada tipografi dan susun atur, melukis sebagai pemerhatian dan penyelesaian masalah, identiti dan penjenamaan, pembungkusan dan titik pembelian, reka bentuk pameran, penerbitan dan percetakan, dan imej bergerak digital. Kursus ini mempunyai asas sumber yang hebat untuk anda gunakan. Biasanya pelajar kami bekerja di Apple Mac di makmal komputer, cetakan skrin dan cetakan Letterpress di Studio Percetakan kami dan membina prototaip dalam bengkel kayu dan logam.... [-]


Contact

Alamat 1/F & 21/F, Centre Point, 181-185 Gloucester Road, Wanchai, Hong Kong. Tel: +852 2520 6838 Email: enquiry@raffles.edu.hk
Hong Kong, Hong Kong