The Chinese University of Hong Kong, Centre for China Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Pusat Pengajian China - dahulunya Pusat Pengajian Asia Timur - Komited untuk pengajaran dan penyelidikan dalam Pengajian Cina.

program ijazah kami - semua dijalankan dalam Bahasa Inggeris - matlamat untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk meneruskan kerjaya antarabangsa berjaya melibatkan China. Dari ijazah BA / BSSC kami dalam program Pengajian China Kontemporari untuk siswazah MA, MPhil, dan program PhD dalam Pengajian Cina, kami komited untuk amali pengajaran dan pembelajaran mengenai China. Perpustakaan Universiti China dan Pusat Khidmat University mengadakan koleksi biasiswa Cina purba dan moden, dan mengira di kalangan perpustakaan yang terbaik di dunia Pengajian China. Di samping itu, koleksi seni Cina dikekalkan oleh Institut Pengajian Cina menyediakan pelajar dengan lebih dekat hubungan dengan artifak sejarah dan seni, dengan menggunakan China semalam untuk menerangi China hari ini.

Kami percaya bahawa lokasi kami di Hong Kong menyediakan persekitaran yang ideal di mana untuk meneruskan biasiswa Cina. Hong Kong adalah sebuah bandar dunia meriah di mana budaya global bertemu, campuran, dan mesh. Di Hong Kong, budaya tradisional Cina datang hidup dalam sebuah metropolis Cina kontemporari.

Di samping itu, Hong Kong adalah pintu masuk ke besar China: Shenzhen - salah satu daripada bandar-bandar pertama tanah besar China mengalu-alukan pelaburan dunia - adalah 20-minit perjalanan dengan kereta api pendek dari kampus kami.

Anda akan menemui banyak peluang yang menarik untuk belajar tentang China dengan kami di Universiti China Hong Kong. Kami berharap untuk melihat anda di kampus tidak lama lagi!

This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Ba / BSSC dalam kajian china kontemporari

Campus Sepenuh masa September 2019 China Hong Kong

Ini program pelbagai disiplin dan antara fakulti diajar dalam Bahasa Inggeris bertujuan untuk melibatkan pelajar untuk berfikir complexly tentang sejarah China, budaya, masyarakat, keadaan ekonomi dan politik dan kedudukannya dalam dunia global. [+]

Ini program pelbagai disiplin dan antara fakulti diajar dalam Bahasa Inggeris bertujuan untuk melibatkan pelajar untuk berfikir complexly tentang sejarah China, budaya, masyarakat, keadaan ekonomi dan politik dan kedudukannya dalam dunia global.

Ciri-Ciri

1. bukan Cina Bercakap-Pelajar Selamat datang

Program ini diajar dalam bahasa Inggeris; tidak mempunyai pengetahuan Cina diperlukan untuk kemasukan. Walau bagaimanapun, pelajar masih diperlukan untuk memenuhi syarat kemasukan yang ditetapkan oleh Universiti. pendidikan yang unik CUHK ini dwibahasa menyediakan persekitaran yang ideal bagi pelajar untuk belajar tentang China tanpa pengetahuan bahasa Cina.

2. Penguasaan Bahasa Cina ... [-]