Universidad Galileo de Guatemala

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Galileo adalah institusi pendidikan unggul, hasil kerja selama 40 tahun dan usaha berterusan dari sekumpulan profesional yang diketuai oleh Dr Eduardo Suger Cofiño, Ph.D., pengasas dan Rektor, yang telah berjaya membentuk cadangan pendidikan yang sama sekali berbeda dengan yang tradisional dan yang didorong oleh moto yang sangat jelas: "Untuk mendidik adalah untuk menukar visi dan mengubah kehidupan."

Ia telah diberi kuasa oleh Majlis Pendidikan Tinggi Swasta Guatemala, badan pentadbir universiti swasta negara pada Oktober 2000, yang menjadikannya universiti pertama di Guatemala dengan tumpuan teknologi.

"Kami mahu anda mengejar semangat anda, memberi anda peluang untuk menemui, mencipta, mengubah, menjadikan mungkin mustahil dan anda boleh melampaui mana yang tidak ramai."

Dr. Eduardo Suger Cofiño Ph.D.

Pengasas dan Rektor Universiti Galileo

Falsafah Institusi

Universiti Galileo mengasaskan aktivitinya kepada individu sebagai manusia; mengiktiraf keperluan untuk menyokong perkembangan orang Guatemala secara umum dan menyedari sepenuhnya bahawa pendidikan adalah alat utama untuk pertumbuhan orang.

Percaya dalam mengajar prinsip-prinsip etika, hukum dan ekonomi untuk masyarakat yang bebas dan bertanggungjawab, dalam kehidupan bersama secara damai orang tanpa kepentingan agama, atau kaum, atau kebijakan.

Percaya pada guru sebagai faktor perubahan yang paling penting dalam masyarakat kita, mengandung kebutuhan mendesak untuk menawarkan pilihan pendidikan untuk menerima dan ikut serta dalam proses pengekalan ulang pendidikan, serta dalam pelatihan yang efisien generasi baru.

Percaya dalam kebutuhan mendesak untuk menyediakan kepada masyarakat pendidikan negara, alat teknologi yang diperlukan untuk pelatihan yang lebih baik.

Percaya dalam keperluan mendesak untuk memperbaiki kondisi lingkungan kita, untuk menciptakan lingkungan ekologi yang sesuai untuk generasi mendatang, membuat kita memikirkan proyek-proyek impak nasional dalam disiplin ini. Beliau juga percaya bahawa keadaan ekologi negara kita dan kedudukan geografi kita menjemput kita untuk memimpin kepimpinan di Amerika Latin.book, read, studentgeralt / Pixabay

misi

Latihan profesional dengan kecemerlangan akademik bertaraf dunia, semangat keadilan yang tinggi dan nilai-nilai manusia dan etika, dalam perkhidmatan masyarakat kita, menggabungkan sains dan teknologi kontemporari.

Kami komited ke negara kita untuk memberi anda peluang untuk mengakses kajian universiti kepada semua orang tanpa perbezaan kaum, status sosial atau lokasi geografi.

pandangan

Kami mempromosikan evolusi pemikiran manusia, merevolusikan pendidikan tinggi.

objektif

Pembentukan peserta benar dalam penyelesaian masalah pembangunan sosial masyarakat Guatemala. Kami adalah entiti pendidikan yang menggalakkan penggunaan sains dan teknologi untuk penyelesaian masalah negara.

Lokasi

Guatemala City

Alamat
4A Calle,7a. Avenida
01010 Guatemala City, Jabatan Guatemala, Guatemala

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami