Sunyani Technical University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sunyani Politeknik kini telah ditukar kepada Universiti Teknikal Sunyani (STU) dengan mandat ditakrifkan semula untuk menyediakan pendidikan yang lebih tinggi dalam bidang kejuruteraan, sains, dan disiplin berasaskan teknologi, dan pendidikan teknikal dan vokasional dan latihan, seni dan disiplin yang berkaitan digunakan. Ini dinyatakan dengan jelas dalam Akta Universiti Teknikal, 2016 Akta 992 yang diluluskan oleh Parlimen Republik Ghana dan diperkenankan oleh Presiden Ghana pada 31 Ogos 2016.

penukaran ini telah membentangkan institusi dengan peluang yang unik untuk mengubah semula dirinya dan meningkatkan pendidikan teknikal dan vokasional dan latihan sebagai pembekal utama sumber manusia yang kritikal yang terlatih bagi industri untuk merangsang kepada pembangunan negara. Ia juga telah mewujudkan perkembangan dan laluan kerjaya yang jelas dan pembangunan untuk graduan institusi teknikal dan vokasional di negara ini. Sehingga ini, graduan itu telah diserap pertengahan ke dalam penyelidikan arus perdana tertumpu pendidikan universiti tradisional, dan dengan itu memendekkan pendidikan praktikal dan latihan yang mereka telah diterima.

Berikutan perkembangan terbaru ini, STU telah mengemukakan beberapa 4 tahun Ijazah Sarjana Muda Teknologi program unik yang direka kepada badan-badan kebangsaan yang sesuai untuk kelulusan dan akreditasi seperti yang dikehendaki. Program-program ini akan ditawarkan sebagai tambahan kepada Ijazah Sarjana Muda 2 tahun Teknologi tokokan untuk graduan HND dan orang yang berkelayakan lain. STU juga akan terus berjalan juruteknik dan program kraf disahkan bukan pengajian tinggi lain yang sudah wujud. Persiapan juga sedang dijalankan untuk mendapatkan akreditasi untuk mengendalikan Sarjana Teknologi dan Doktor Teknologi program pada masa akan datang forseable.

Sunyani101

Misi, Visi & Core Values

VISI

Untuk menjadi pusat kecemerlangan bagi penyediaan praktikal berorientasikan latihan tenaga manusia peringkat pertengahan kerjaya berfokuskan untuk pembangunan sosio-ekonomi di rantau ini dan negara secara amnya.

KENYATAAN MISI

Sunyani Polytechnic adalah sebuah institusi pengajian tinggi awam yang komited untuk menyediakan pendidikan dan latihan kerjaya berfokuskan di peringkat pengajian tinggi dengan tangan kepada pengalaman dan pembangunan keusahawanan untuk mengisi pertengahan keperluan tahap tenaga kerja di negara ini.

NILAI-NILAI TERAS KAMI

  • KECEMERLANGAN
  • COMPETENCE
  • DAYA SAING
  • responsif
  • PROFESIONALISME
Sunyani102

Perhubungan perindustrian

Pelajar diberi pilihan untuk mencari laman-laman internship atau organisasi berhampiran dengan rumah mereka. Mereka yang tidak mempunyai pilihan diletakkan oleh Unit Perhubungan Industri. Bagi memudahkan penempatan pelajar untuk latihan lampiran, pensyarah dan pegawai perhubungan Pengakap untuk penempatan dalam organisasi yang disasarkan dan syarikat-syarikat di seluruh negara untuk berunding penempatan untuk pelajar. Ini adalah dengan syarat bahawa pejabat diberitahu sekurang-kurangnya empat bulan sebelum permulaan lampiran, untuk urusan yang perlu yang berkaitan dengan latihan industri adalah untuk memastikan bahawa pelaksanaan sepanjang tempoh itu tanpa sebarang halangan.

Penilaian

Jumlah program latihan praktikal untuk pelajar HND menarik sejumlah 4 kredit Latihan Berasaskan hours.Competency (CBT) program II untuk pelajar Kejuruteraan Awam memerlukan sejumlah enam belas jam (16) kredit pengalaman latihan industri untuk semester keempat. Pelajar terus dengan tiga bulan (dua belas minggu) latihan industri yang menarik kredit dua jam sebagai top up daripada minggu enam belas. Pelajar yang mengikuti program Sarjana Muda Teknologi menjalani sejumlah enam belas jam (16) kredit senaman latihan industri bagi semester.Students menulis laporan komprehensif pada akhir latihan lampiran mereka. Laporan, lembaran log harian dan laporan sulit daripada industri dinilai dan digredkan untuk setiap pelajar.

Lokasi

Sunyani

Alamat
Sunyani Technical University
P. O. Box 206

Sunyani, Brong Ahafo Region, Ghana

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: