Baca keterangan rasmi

Cradle kami Kecemerlangan Mission

Misi kami adalah untuk menjadi sebuah buaian kecemerlangan pendidikan, latihan dan penyelidikan dengan menyediakan kepimpinan dalam pendidikan dan dunia teknologi dengan memilih pelajar watak, integriti, kesungguhan dan motivasi dengan teliti, dan memilih individu watak cemerlang, komitmen, kebolehan dan wawasan untuk berkhidmat sebagai pemegang amanah, pegawai dan fakulti.

Kami oleh misi ini komited untuk mengikuti bidang-bidang pengajaran, latihan, penyelidikan dan biasiswa yang akan paling membantu untuk membangunkan individu, dan menggalakkan pengetahuan, kecemerlangan, dan industri dalam perkhidmatan kepada manusia.

Selaras dengan misi kami, AIT nilai integriti, kerjasama, kecekapan, inovasi dan keterangkuman dalam semua bahawa ia dan bertujuan untuk menggalakkan dan menyokong kecemerlangan dalam pendidikan untuk pelajar, fakulti, jabatan dan universiti secara keseluruhan.

AIT, dalam menurut "buaian misi kecemerlangan" mereka, berbangga dengan moto: berkhidmat kepada manusia, kepimpinan dan kejayaan dalam biasiswa.

Pernyataan wawasan

AIT akan menjadi institusi pelajar berfokuskan kelas pertama pengajian tinggi, latihan profesional dan penyelidikan berusaha untuk kecemerlangan dalam pengajaran, pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan. Ia akan menyediakan pelajar, fakulti dan kakitangan pengalaman yang mencabar dan memberi ganjaran akademik dan kerja sokongan dan persekitaran pembelajaran yang membawa keluar daripada mereka masing-masing yang terbaik.

AIT akan berusaha untuk menarik dan membangunkan pelajar-pelajar cemerlang dan akan diiktiraf sebagai pemimpin dalam menyediakan petah kelas atasan, inovatif, yakin, percaya diri dan profesional mahir graduan yang boleh tanpa ragu-ragu berjaya bersaing di pasaran kerja antarabangsa dan bertapak di kerjaya yang mereka pilih.

AIT akan menjadi canggih R & D dan institusi penyelidikan intensif dan akan menarik, merekrut dan mengekalkan yang terbaik fakulti, kakitangan penyelidikan dan pelajar yang kerja-kerja penyelidikan dapat meningkatkan pengajaran dan pembelajaran di universiti dan menyumbang asasnya kepada kemajuan masyarakat.

AIT akan responsif kepada kemajuan teknologi, perubahan trend dalam masyarakat dan ekonomi menurut buaian misi kecemerlangan dan kehendak dalam segala usaha yang hidup sehingga moto: berkhidmat kepada manusia, kepimpinan dan kejayaan dalam biasiswa.

Matlamat kami

AIT komited untuk mendidik dan melatih pemimpin global esok dalam semua disiplin dan bidang-bidang melalui inovasi dalam pengajaran dan penyelidikannya.

tanggungjawab tertinggi kami sebagai sebuah universiti adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar kita yang akan tinggal sebahagian besar hidup mereka pada abad ke-21, abad yang pasti akan menyediakan graduan kami dengan cabaran baru yang penting dan jangkaan opportunities.The adalah bahawa sepanjang tempoh bekerja mereka, majoriti graduan kita akan berubah bukan hanya pekerjaan, tetapi profesion beberapa kali, yang memerlukan penyesuaian dengan keadaan yang berubah.

Mereka di dalam segala kepastian memerlukan kemahiran yang luar biasa untuk memahami peningkatan eksponen maklumat sepanjang hayat mereka. Mereka akan memerlukan keupayaan untuk berfungsi secara berkesan dalam konteks global dan juga akan perlu untuk menghadapi peluang dan risiko yang berkaitan dengan mengembangkan kemajuan teknologi dan kapasiti. Sebagai sebahagian daripada komitmennya untuk membuat sesuatu yang berlainan menurut visi, AIT komitmen untuk: 1. Menawarkan program akademik yang ketat yang memenuhi keperluan industri dan perdagangan untuk kakitangan terlatih dan profesional mahir.

 1. Menggalakkan kecemerlangan akademik melalui membuat keputusan yang baik dan tindakan berani yang berpandangan ke hadapan, imaginatif, dan responsif kepada kemajuan dalam teknologi, sains, masyarakat dan ekonomi secara keseluruhannya.

 2. Bercita-cita untuk menjadi sebuah institusi akademik kelas pertama berpusatkan pelajar, di mana sokongan untuk pembangunan peribadi dan akademik pelajar tertanam ke dalam etos universiti 4. Menarik pelajar cemerlang dan rajin dan menyediakan mereka dengan persekitaran pembelajaran dalam bidang akademik yang mencabar, moden dan kondusif, disokong oleh fakulti dan kakitangan yang akan menggalakkan dan memberi kuasa kepada pelajar untuk berusaha ke arah keupayaan intelektual mereka sepenuhnya mampu dan bersemangat.

 3. Menggalakkan dan meningkatkan pembangunan diri pelajar supaya mereka akan menjadi bermaklumat dan berkesan dalam semua aktiviti pendidikan dan kerjaya yang berikutnya.

 4. Menawarkan pelajarnya asas yang kukuh untuk pembangunan peribadi dan akademik dan kejayaan sivik untuk memastikan bahawa mereka membangunkan kemahiran intelektual mereka ke tahap yang paling tinggi dan bersedia untuk cemerlang dalam profesion yang dipilih

Pada AIT, pelajar diajar untuk berjaya dengan menguasai perbuatan makhluk:

 • * Tuhan-orang yang bertakwa, jujur ​​dan boleh dipercayai
 • * Berdisiplin dan ditentukan
 • * Bertanggungjawab dan boleh dipercayai
 • * Tenang, bijaksana, sabar dan yakin
 • * Lembut, setia dan bangga
 • * Rendah hati dan penuh hormat
 • * Sukar, berdikari, gigih dan keras kerja-
 • * Teratur, kemas dan bersedia
 • * Ingin tahu dan boleh diajar
 • * Sihat dan pintar
 • * Bertenaga dan bersemangat
 • * Baik hati, ramah, suka menolong dan murah hati
 • * Berani, berani dan pengambilan risiko
 • * Moral dan beretika dalam segala urusan mereka dengan rakan-rakan dan musuh

AIT Pentauliahan

Yang Accra Institute of Technology (AIT) adalah sebuah universiti teknologi berfokuskan bebas yang diiktiraf oleh Lembaga Akreditasi Negara (NAB) Ghana.

AIT bergabung dengan Kwame Nkrumah Universiti Sains dan Teknologi (KNUST).

AIT bergabung dengan Universiti Terbuka Malaysia (OUM).

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

Accra Institute Of Technology

Program BEng dalam Kejuruteraan Awam di AIT dirancang untuk: (i) menyediakan graduan untuk pekerjaan dalam Kejuruteraan Awam dan disiplin yang berkaitan di agensi-agensi ... [+]

Program-program kejuruteraan di AIT direka untuk menghasilkan graduan yang berkemahiran dari segi teknikal dan teknologi yang juga mempunyai pengetahuan tentang proses kejuruteraan - bagaimana hal-hal dirancang, ditapis, dan dimasukkan ke dalam pengeluaran - sementara mengambil kira keperluan dan kekangan kejuruteraan dunia sebenar. Program kejuruteraan kami memberi penekanan kepada reka bentuk proses kejuruteraan, sistem, dan output.

Yang BEng dalam program Kejuruteraan Awam Di AIT direka untuk:

Sediakan graduan untuk pekerjaan dalam Kejuruteraan Awam dan disiplin yang berkaitan dengan agensi kerajaan dan sektor swasta Menyediakan graduan dengan kecekapan asas yang diperlukan untuk mengikuti pengajian dan penyelidikan lanjutan dalam Kejuruteraan Awam dan disiplin yang berkaitan dan Sediakan graduan untuk peluang kepimpinan. Program ini menawarkan pengajaran dan peluang penyelidikan dalam kejuruteraan alam sekitar, geoteknik, struktur, pengangkutan, dan sumber air serta kuantiti kejuruteraan awam dan bangunan. ... [-]
Ghana Accra
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 4 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Accra Institute Of Technology

Objektif program - yang selaras dengan misi AIT, adalah untuk menghasilkan graduan berkaliber tinggi dalam Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik menggunakan kurikulum bert ... [+]

Program kejuruteraan di AIT direka bentuk untuk menghasilkan graduan yang berkemahiran teknikal yang juga mempunyai pengetahuan mengenai proses kejuruteraan - bagaimana hal-hal yang direka, diperhalusi, dan dimasukkan ke dalam pengeluaran - sementara mengambil kira keperluan dan kekangan kejuruteraan dunia sebenar. Program kejuruteraan kami memberi penekanan kepada reka bentuk proses kejuruteraan, sistem, dan output. Objektif program - yang selaras dengan misi AIT, adalah untuk menghasilkan graduan berkaliber tinggi dalam Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik dengan menggunakan kurikulum bertanda antarabangsa. Oleh itu, Program ini direka untuk memenuhi keperluan IEEE dan keperluan. Program ini direka untuk memberi pelajar kami pengetahuan dan kemahiran bersekutu dalam bidang yang luas Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik. ... [-]

Ghana Accra
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 4 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Accra Institute Of Technology

Program kejuruteraan di AIT direka bentuk untuk menghasilkan graduan yang berkemahiran teknikal yang juga mempunyai pengetahuan mengenai proses kejuruteraan - bagaimana h ... [+]

Program kejuruteraan di AIT direka bentuk untuk menghasilkan graduan yang berilmu dari segi teknikal yang juga mempunyai pengetahuan mengenai proses kejuruteraan - bagaimana hal-hal dirancang, ditapis, dan dimasukkan ke dalam proDuction-sementara mengambil kira keperluan kejuruteraan dunia dan kekangan. Program kejuruteraan kami memberi penekanan kepada reka bentuk proses kejuruteraan, sistem, dan output.

AIT mengambil pandangan bahawa semua jurutera adalah pereka asas. Kebanyakan jurutera sebagai sebahagian daripada kerja mereka contohnya terlibat dalam reka bentuk proses kejuruteraan, eksperimen, produk, sistem, peralatan struktur, produk antara lain. Oleh itu, pelajar-pelajar kejuruteraan kami dikehendaki setidaknya mengenali aspek reka bentuk produk dan sistem yang dihasilkan dari proses akhir-ke-akhir.... [-]

Ghana Accra
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 4 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Accra Institute Of Technology

Objektif program Sains Komputer - yang dalam talian dengan misi AIT, adalah untuk melahirkan graduan yang berkaliber tinggi dalam Sains Komputer menggunakan kurikulum dit ... [+]

Yang Objektif program Sains Komputer - Yang selari dengan misi AIT, adalah untuk melahirkan graduan yang berkaliber tinggi dalam Sains Komputer menggunakan kurikulum ditanda aras di peringkat antarabangsa. Oleh itu Program ini direka untuk memenuhi ketentuan IEEE dan keperluan untuk ijazah pengkomputeran. Program ini direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang berkaitan dalam bidang yang luas sains komputer. Sejak program empat tahun pelbagai berasaskan kemahiran, subjek generik akan dapat dikekalkan dalam usaha untuk membangunkan pelajar sebagai graduan serba boleh dan sebagai "pelajar sepanjang hayat. Pelajar program ini akan memperoleh reka bentuk sistem, dan kemahiran komunikasi dan bersedia untuk bekerja di spektrum luas pengkomputeran, atau untuk kajian yang berterusan di peringkat lepasan ijazah.... [-]

Ghana Accra
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Accra Institute Of Technology

Objektif program Teknologi Maklumat (Pembangunan Perisian) - yang adalah sejajar dengan misi AIT, adalah untuk melahirkan graduan yang berkaliber tinggi dalam Teknologi M ... [+]

Objektif program Teknologi Maklumat (Pembangunan Perisian) - Yang selari dengan misi AIT, adalah untuk melahirkan graduan yang berkaliber tinggi dalam Teknologi Maklumat menggunakan kurikulum ditanda aras di peringkat antarabangsa.

berasaskan kemahiran program ini direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang berkaitan dalam bidang meluas Teknologi Maklumat Sejak program empat tahun pelbagai, subjek generik akan dapat dikekalkan dalam usaha untuk membangunkan pelajar sebagai graduan serba boleh dan sebagai 'belajar sepanjang hayat'. Pelajar program ini akan memperoleh reka bentuk sistem, dan kemahiran komunikasi dan bersedia untuk bekerja di spektrum luas pengkomputeran, atau untuk kajian yang berterusan di peringkat lepasan ijazah. Objektif oleh itu untuk memastikan bahawa: Setiap graduan dari program ini akan menunjukkan keupayaan untuk memperoleh, memohon, dan mensintesis pengetahuan baru dalam bidang teknologi maklumat seperti yang diperlukan untuk berjaya.... [-]

Ghana Accra
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Accra Institute Of Technology

Objektif program Teknologi Maklumat - yang dalam talian dengan misi AIT, adalah untuk melahirkan graduan yang berkaliber tinggi dalam Teknologi Maklumat menggunakan kurik ... [+]

Objektif program Teknologi Maklumat - Yang selari dengan misi AIT, adalah untuk melahirkan graduan yang berkaliber tinggi dalam Teknologi Maklumat menggunakan kurikulum ditanda aras di peringkat antarabangsa.

berasaskan kemahiran program ini direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang berkaitan dalam bidang meluas Teknologi Maklumat Sejak program empat tahun pelbagai, subjek generik akan dapat dikekalkan dalam usaha untuk membangunkan pelajar sebagai graduan serba boleh dan sebagai 'belajar sepanjang hayat'. Pelajar program ini akan memperoleh reka bentuk sistem, dan kemahiran komunikasi dan bersedia untuk bekerja di spektrum luas pengkomputeran, atau untuk kajian yang berterusan di peringkat lepasan ijazah. Objektif oleh itu untuk memastikan bahawa: Setiap graduan dari program ini akan menunjukkan keupayaan untuk memperoleh, memohon, dan mensintesis pengetahuan baru dalam bidang teknologi maklumat seperti yang diperlukan untuk berjaya.... [-]

Ghana Accra
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Best Science and Technology University in Ghana.

AIT Open University