Accra Institute Of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Cradle kami Kecemerlangan Mission

Misi kami adalah untuk menjadi sebuah buaian kecemerlangan pendidikan, latihan dan penyelidikan dengan menyediakan kepimpinan dalam pendidikan dan dunia teknologi dengan memilih pelajar watak, integriti, kesungguhan dan motivasi dengan teliti, dan memilih individu watak cemerlang, komitmen, kebolehan dan wawasan untuk berkhidmat sebagai pemegang amanah, pegawai dan fakulti.

Kami oleh misi ini komited untuk mengikuti bidang-bidang pengajaran, latihan, penyelidikan dan biasiswa yang akan paling membantu untuk membangunkan individu, dan menggalakkan pengetahuan, kecemerlangan, dan industri dalam perkhidmatan kepada manusia.

Selaras dengan misi kami, AIT nilai integriti, kerjasama, kecekapan, inovasi dan keterangkuman dalam semua bahawa ia dan bertujuan untuk menggalakkan dan menyokong kecemerlangan dalam pendidikan untuk pelajar, fakulti, jabatan dan universiti secara keseluruhan.

AIT, dalam menurut "buaian misi kecemerlangan" mereka, berbangga dengan moto: berkhidmat kepada manusia, kepimpinan dan kejayaan dalam biasiswa.

Pernyataan wawasan

AIT akan menjadi institusi pelajar berfokuskan kelas pertama pengajian tinggi, latihan profesional dan penyelidikan berusaha untuk kecemerlangan dalam pengajaran, pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan. Ia akan menyediakan pelajar, fakulti dan kakitangan pengalaman yang mencabar dan memberi ganjaran akademik dan kerja sokongan dan persekitaran pembelajaran yang membawa keluar daripada mereka masing-masing yang terbaik.

AIT akan berusaha untuk menarik dan membangunkan pelajar-pelajar cemerlang dan akan diiktiraf sebagai pemimpin dalam menyediakan petah kelas atasan, inovatif, yakin, percaya diri dan profesional mahir graduan yang boleh tanpa ragu-ragu berjaya bersaing di pasaran kerja antarabangsa dan bertapak di kerjaya yang mereka pilih.

AIT akan menjadi canggih R & D dan institusi penyelidikan intensif dan akan menarik, merekrut dan mengekalkan yang terbaik fakulti, kakitangan penyelidikan dan pelajar yang kerja-kerja penyelidikan dapat meningkatkan pengajaran dan pembelajaran di universiti dan menyumbang asasnya kepada kemajuan masyarakat.

AIT akan responsif kepada kemajuan teknologi, perubahan trend dalam masyarakat dan ekonomi menurut buaian misi kecemerlangan dan kehendak dalam segala usaha yang hidup sehingga moto: berkhidmat kepada manusia, kepimpinan dan kejayaan dalam biasiswa.

Matlamat kami

AIT komited untuk mendidik dan melatih pemimpin global esok dalam semua disiplin dan bidang-bidang melalui inovasi dalam pengajaran dan penyelidikannya.

tanggungjawab tertinggi kami sebagai sebuah universiti adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar kita yang akan tinggal sebahagian besar hidup mereka pada abad ke-21, abad yang pasti akan menyediakan graduan kami dengan cabaran baru yang penting dan jangkaan opportunities.The adalah bahawa sepanjang tempoh bekerja mereka, majoriti graduan kita akan berubah bukan hanya pekerjaan, tetapi profesion beberapa kali, yang memerlukan penyesuaian dengan keadaan yang berubah.

Mereka di dalam segala kepastian memerlukan kemahiran yang luar biasa untuk memahami peningkatan eksponen maklumat sepanjang hayat mereka. Mereka akan memerlukan keupayaan untuk berfungsi secara berkesan dalam konteks global dan juga akan perlu untuk menghadapi peluang dan risiko yang berkaitan dengan mengembangkan kemajuan teknologi dan kapasiti. Sebagai sebahagian daripada komitmennya untuk membuat sesuatu yang berlainan menurut visi, AIT komitmen untuk: 1. Menawarkan program akademik yang ketat yang memenuhi keperluan industri dan perdagangan untuk kakitangan terlatih dan profesional mahir.

 1. Menggalakkan kecemerlangan akademik melalui membuat keputusan yang baik dan tindakan berani yang berpandangan ke hadapan, imaginatif, dan responsif kepada kemajuan dalam teknologi, sains, masyarakat dan ekonomi secara keseluruhannya.

 2. Bercita-cita untuk menjadi sebuah institusi akademik kelas pertama berpusatkan pelajar, di mana sokongan untuk pembangunan peribadi dan akademik pelajar tertanam ke dalam etos universiti 4. Menarik pelajar cemerlang dan rajin dan menyediakan mereka dengan persekitaran pembelajaran dalam bidang akademik yang mencabar, moden dan kondusif, disokong oleh fakulti dan kakitangan yang akan menggalakkan dan memberi kuasa kepada pelajar untuk berusaha ke arah keupayaan intelektual mereka sepenuhnya mampu dan bersemangat.

 3. Menggalakkan dan meningkatkan pembangunan diri pelajar supaya mereka akan menjadi bermaklumat dan berkesan dalam semua aktiviti pendidikan dan kerjaya yang berikutnya.

 4. Menawarkan pelajarnya asas yang kukuh untuk pembangunan peribadi dan akademik dan kejayaan sivik untuk memastikan bahawa mereka membangunkan kemahiran intelektual mereka ke tahap yang paling tinggi dan bersedia untuk cemerlang dalam profesion yang dipilih

Pada AIT, pelajar diajar untuk berjaya dengan menguasai perbuatan makhluk:

 • * Tuhan-orang yang bertakwa, jujur ​​dan boleh dipercayai
 • * Berdisiplin dan ditentukan
 • * Bertanggungjawab dan boleh dipercayai
 • * Tenang, bijaksana, sabar dan yakin
 • * Lembut, setia dan bangga
 • * Rendah hati dan penuh hormat
 • * Sukar, berdikari, gigih dan keras kerja-
 • * Teratur, kemas dan bersedia
 • * Ingin tahu dan boleh diajar
 • * Sihat dan pintar
 • * Bertenaga dan bersemangat
 • * Baik hati, ramah, suka menolong dan murah hati
 • * Berani, berani dan pengambilan risiko
 • * Moral dan beretika dalam segala urusan mereka dengan rakan-rakan dan musuh

AIT Pentauliahan

Yang Accra Institute of Technology (AIT) adalah sebuah universiti teknologi berfokuskan bebas yang diiktiraf oleh Lembaga Akreditasi Negara (NAB) Ghana.

AIT bergabung dengan Kwame Nkrumah Universiti Sains dan Teknologi (KNUST).

AIT bergabung dengan Universiti Terbuka Malaysia (OUM).

Lokasi

Accra

Alamat
Accra Institute of Technology (AIT)
University Tower Seaview Campus, Weija.

233 Accra, Greater Accra Region, Ghana