Baca keterangan rasmi

VAMK adalah sebuah Universiti moden dan antarabangsa Sains Gunaan terletak di Vaasa, Finland. VAMK menyediakan tahap tinggi teori dan amali pendidikan berorientasikan dalam Finland dan dalam bahasa Inggeris, di peringkat Ijazah Sarjana Muda sepenuh masa dan pendidikan sambilan serta peringkat ijazah Master's profesional.

Kekuatan kami adalah dalam teknologi tenaga dan kecekapan perniagaan antarabangsa dan dalam bidang ini kita berada dalam kerjasama rapat dengan sektor tenaga Vaasa region's.

Perkara-perkara utama yang menjadi tumpuan adalah teknologi tinggi, perniagaan antarabangsa, dan penjagaan kesihatan dan perkhidmatan sosial. VAMK mengambil berat terhadap dalam menggabungkan semangat keusahawanan tradisional rantau ini dengan kesedaran antarabangsa, bahasa dan budaya dalam pendidikan. Terdapat penekanan yang kuat terhadap pengantarabangsaan dan pengajar mengekalkan standard pendidikan yang tinggi.

VAMK mempunyai rangkaian kerjasama yang luas dengan universiti dan lain-lain institusi pendidikan dan penyelidikan di luar negara, dan juga di Finland. Kakitangan, program dan perkhidmatan bekerjasama untuk menyediakan pelbagai pilihan alternatif pembelajaran, yang menawarkan gabungan yang tiada tandingan pendidikan berkualiti di bandar moden dan mesra pelajar di Vaasa.

Pada masa ini, VAMK mempunyai 3,300 pelajar yang mendaftar dan kakitangan sepenuh masa lebih daripada 210 ahli, serta 50 sambilan atau melawat guru dan profesor. VAMK mempunyai dua kampus, satu di Palosaari - kampus tepi laut, dan satu di Raastuvankatu betul-betul di tengah-tengah pusat bandar. Kedua-dua kampus dapat dicapai dengan mudah dan hanya 1,5 kilometer antara satu sama lain.

VAMK Ltd, Universiti Sains Gunaan

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK Ltd, Universiti Sains Gunaan adalah sebuah institusi antarabangsa yang lebih tinggi pendidikan mendidik Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan, Kejuruteraan, dan Perkhidmatan Sosial serta Jururawat Berdaftar dan Jururawat Kesihatan Awam di Finland, dan dalam bahasa Inggeris untuk keperluan mendesak dalam kerjaya.

VAMK Ltd dimiliki oleh bandar Vaasa, Universiti Vaasa, Majlis Daerah Ostrobothnia dan Ostrobothnia Chamber of Commerce.

Dalam sebuah syarikat liabiliti terhad, kuasa yang paling tinggi keputusan terletak pada Mesyuarat Agung, di mana para pemegang saham menggunakan kuasa mereka mengikut hak mengundi pegangan saham mereka. Lembaga Pengarah, yang selaras dengan Akta Syarikat Liabiliti Terhad, melihat dengan pentadbiran syarikat dan organisasi yang sesuai operasinya. Rektor VAMK, ​​dengan sokongan jawatankuasa pemandu, bertindak sebagai Pengarah Urusan Oy VAMK Ab.

SEJARAH

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK, ​​Universiti Sains Gunaan, mula beroperasi sebagai sebuah politeknik sementara pada 1 Ogos 1996 dan adalah berdasarkan kepada lima institusi: Vaasa Institute of Technology, Kolej Commercial Vaasa, Vaasa College of Hotel and Restaurant Services, Vaasa College of Health Care dan Vaasa Kolej rumah dan Perkhidmatan sosial.

Tidak lama selepas institusi-institusi ini telah digabungkan kepada tiga: Vaasa Institute of Technology, Vaasa Institute of Business Ekonomi dan Pelancongan dan Vaasa Institut Penjagaan Kesihatan dan Perkhidmatan Sosial. Operasi itu diberikan lesen kekal untuk membentuk bersatu Universiti Sains Gunaan.

Institusi-institusi ini mempunyai tradisi individu luar biasa sebelum penggabungan: pendidikan perniagaan mempunyai sejarah lebih 100 tahun di Vaasa. pakar-pakar latihan dalam teknologi di Vaasa telah disediakan selama lebih 150 tahun manakala melatih pakar-pakar dalam penjagaan kesihatan telah disediakan selama 25 tahun. Selain daripada Institute of Technology, dua institut telah dipisahkan ke dalam VAMK (dengan nama Vaasa Politeknik) dan kolej pendidikan yang berkaitan dengan menerima lesen kekal pada 1 Ogos 1999.

Hari ini VAMK mempunyai tiga buah sekolah pendidikan, dua unit untuk perkhidmatan pelajar dan pentadbiran serta unit untuk penyelidikan dan pembangunan digunakan. Kekuatan VAMK adalah pendidikan pelbagai disiplin, pelbagai bahasa dan antarabangsa dengan kepakaran yang baik dalam teknologi tinggi, perniagaan antarabangsa dan pelancongan serta penjagaan kesihatan yang maju dan perkhidmatan sosial yang selaras dengan institusi sejarah pendidikan terkenal.

MISI, VISI DAN NILAI-NILAI

Vaasan ammattikorkeakoulu, Universiti Sains Gunaan (VAMK) mendidik pakar-pakar antarabangsa untuk berkhidmat kehidupan komersial dan perindustrian. VAMK adalah sebuah institusi pendidikan tinggi berbilang bahasa dan antarabangsa, yang menawarkan pendidikan dalam dua bahasa dan penyelidikan, pembangunan dan inovasi aktiviti disepadukan dalam pengajaran teknologi, ekonomi perniagaan dan penjagaan kesihatan dan perkhidmatan sosial.

VAMK menawarkan pendidikan dalam bentuk bidang pengkhususan pengajian dan program ijazah yang membawa kepada ijazah asas dan ijazah profesional Master. Satu bahagian penting dalam kajian adalah kerjasama dengan kehidupan bekerja.

Visi kami adalah

menjadi pembelajaran dan penyelidikan masyarakat bertenaga, menarik, dan antarabangsa, yang beroperasi dengan kerjasama profesional yang rapat dengan kehidupan kerja di rantau ini menyokong kejayaan di rantau ini.

Misi kami adalah

untuk melatih pakar-pakar antarabangsa untuk keperluan Ostrobothnia hayat kerja dengan menawarkan Program Ijazah Sarjana Muda Teknologi, Ekonomi Perniagaan, Penjagaan Kesihatan dan Perkhidmatan Sosial, dan dengan menjalankan penyelidikan dan pembangunan kerja berkait rapat dalam bidang ini. Operasi kami berbilang bahasa dan antarabangsa.

kawasan kami fokus adalah

Pengetahuan teknikal industri tenaga, terutama penjanaan elektrik, penggunaan dan penghantaran teknologi dan teknologi maklumat dengan memberi tumpuan kepada industri tenaga. Perniagaan pengetahuan industri eksport, terutamanya amalan perdagangan dan logistik antarabangsa. Yang tiada asas pengetahuan perkhidmatan sosial dan penjagaan kesihatan dan menggalakkan kesihatan penduduk, kesejahteraan dan keupayaan untuk bekerja.

profil kami

Profil VAMK menekankan kerjasama antarabangsa dan kesan serantau. Program Ijazah kami menumpukan perhatian kepada pakar-pakar latihan dengan kecekapan antarabangsa diperlukan oleh kedua-dua industri dan perniagaan hayat, dan kita mahu menjadi aktif membina kemahiran ini. Kesan serantau dilaksanakan melalui pendidikan dan penyelidikan yang berasaskan kepada keperluan persekitaran kerja di rantau ini. Persekitaran kerja adalah praktikal bersepadu ke dalam latihan dengan menggunakan kaedah berpusatkan pelajar pedagogi.

nilai-nilai kami termasuk

Orientasi pelanggan: Kami menjangkakan dan mengetahui keperluan dan jangkaan pelanggan, dan kami boleh memenuhi keperluan dan harapan melalui operasi fleksibel, berkualiti tinggi. Pembangunan mampan: Kami membawa nilai tambahan kepada Finland Barat dengan mengembangkan operasi kami berterusan dan inovatif dan dengan menghormati nilai-nilai alam sekitar. Kepakaran masa depan berorientasikan: Kami menyediakan persekitaran kerja dengan pakar-pakar dan memastikan pengetahuan kita sendiri dan kepakaran melalui pembelajaran berterusan. Respect: Kami membina kepercayaan bersama dengan menghormati semua orang sebagai manusia, dan kita secara terbuka memberi maklum balas positif dan membina.

VAMK secara ringkas

pelajar

3250 (560 dalam pendidikan sambilan)

Kakitangan

212 (124 ahli fakulti)

program ijazah

13 ijazah dalam pendidikan sepenuh masa 4 Ijazah Professional Master's Sehingga 10 program ijazah dalam pendidikan separuh masa setahun

Bidang pengajian

TEKNOLOGI Ekonomi Perniagaan Penjagaan Kesihatan dan Perkhidmatan Sosial Teknologi Maklumat Perniagaan

Masa kajian

Sepenuh masa ECTS pendidikan 210-240 (3,5-4 tahun) Separuh masa ECTS pendidikan 210-240 (3-5 tahun) Professional Master's Degrees 60-90 ECTS (2-3 tahun)

aktiviti antarabangsa

350 pelajar ijazah Antarabangsa 80 pelajar pertukaran masuk 180 pelajar pertukaran keluar

Kualiti tuisyen: 72% daripada tuisyen graduan gred seperti yang cekap

tesis akhir dibuat untuk persekitaran kerja: 75%

program ijazah dan kelayakan yang dianugerahkan

Sarjana Muda aras bumi:

Perniagaan Antarabangsa: Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (dalam bahasa Inggeris) Ekonomi Perniagaan: Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (dalam Finnish) Teknologi Maklumat Perniagaan: Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (dalam Finnish)

Perkhidmatan Sosial: Ijazah Sarjana Muda Perkhidmatan Sosial (dalam Finnish) Penjagaan Kesihatan: Ijazah Sarjana Muda Penjagaan Kesihatan (dalam Finnish) Public Health Care: Sarjana Muda Penjagaan Kesihatan (dalam Finnish)

Teknologi tenaga: Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (dalam Finland dan sebahagiannya dalam bahasa Inggeris) Teknologi Maklumat: Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (dalam bahasa Inggeris dan Finland) Kejuruteraan Awam: Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (dalam Finnish) Kejuruteraan Elektrik: Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (dalam Finnish) Teknologi Alam Sekitar (dalam Finnish) Kejuruteraan Mekanikal dan Pengeluaran: Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (dalam Finnish)

Master-tahap:

Pengurusan Projek: Sarjana Kejuruteraan (dalam bahasa Inggeris) Pembinaan: Sarjana Kejuruteraan (dalam Finnish) Perniagaan Competence: Sarjana Pentadbiran Perniagaan (dalam Finnish) Pembangunan dan Pengurusan dalam Penjagaan Kesihatan dan Perkhidmatan Sosial: Sarjana Kesihatan / Awam Kesihatan / Perkhidmatan Sosial (dalam Finnish)

Program diajar dalam:
English
Finland

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

VAMK University of Applied Sciences

Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa (Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan BBA) menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan dalam pelbagai pakar d ... [+]

Ijazah Sarjana Muda dalam Perniagaan antarabangsa (Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan BBA) menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan dalam pelbagai pakar dan jawatan yang mencabar. Bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar, program ini menyediakan pelajar untuk berjaya dalam persekitaran perniagaan antarabangsa. Selain pertukaran pelajar dan latihan praktikal di luar negara, pelajar-pelajar kita juga mempunyai kemungkinan untuk mengkaji Ijazah Double salah satu daripada empat universiti rakan kongsi kami di Jerman, Poland atau Perancis. Kajian termasuk tugasan praktikal dijalankan untuk region's kerja-kehidupan.

Profil Pekerjaan

Seorang pakar dalam bidang ekonomi perniagaan... [-]

Finland Vaasa
Og 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
VAMK University of Applied Sciences

Ijazah Sarjana Muda Teknologi Maklumat (B.Sc. Teknologi Maklumat) mempunyai akar dalam industri berkaitan tenaga tempatan. Kami berhasrat untuk melahirkan pakar-pakar yan ... [+]

Key Hasil Pembelajaran

Hari ini, Teknologi Maklumat (IT) meresap ke dalam kehidupan kerja kita, dan juga dalam kehidupan seharian kita, dalam banyak cara. Ini menyebabkan secara automatik dalam keperluan yang semakin meningkat untuk pakar-pakar IT dalam masyarakat moden.

Pada Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK, ​​Universiti Sains Gunaan, yang B.Sc. Teknologi Maklumat (Sarjana Muda Teknologi Maklumat) mempunyai akar dalam industri berkaitan tenaga tempatan. Kami berhasrat untuk melahirkan pakar-pakar yang boleh membantu syarikat-syarikat antarabangsa yang besar dan pemain tempatan dalam pembangunan produk mereka dan aplikasi teknikal yang berkaitan dengan IT.

Sebagai seorang pelajar IT, anda akan menjadi biasa dengan bahasa pengaturcaraan yang tertentu, seperti C dan Java, dan juga dengan beberapa alat penting teknikal, contohnya, aplikasi IP, rangkaian wayarles, pengaturcaraan Internet, dan pelbagai sistem terbenam. Kajian profesional maju menumpukan kepada pengantarabangsaan dan kerjasama dalam projek-projek, seperti pasukan robotik bola sepak dan pasukan robot humanoid NAO baru.... [-]

Finland Vaasa
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

VAMK Introduction Video 2015 - Training Tomorrow´s Professionals Today

Vaasan ammattikorkeakoulu
Alamat
VAMK, University of Applied Sciences Wolffintie 30
65200 Vaasa, Finland
Website
Telefon
+358 20 7663300