University of Eastern Finland - Institute of Photonics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Photonics menggabungkan semua penyelidikan dan pendidikan dalam bidang optik dan fotonik di Universiti Eastern Finland. Ia menyediakan kombinasi unik expertize dan kemudahan di fotonik.

penyelidik Photonics datang dari:

  • JABATAN Fizik dan Matematik
  • Jabatan Alam Sekitar dan sains biologi
  • Pengajian Pengkomputeran

Pada UEF, interdisciplinarity bukan sesuatu yang kita lakukan, ia adalah siapa kita. Kami berusaha untuk menjadi nombor satu di Finland apabila ia datang kepada persekitaran pembelajaran akademik. Kami menawarkan pendidikan kelas pertama yang bakal membuat perbezaan.

Kami adalah salah satu daripada universiti terbesar di Finland, dan rumah kepada kira-kira 15,000 pelajar dan 2,800 kakitangan.

kampus kami terletak di Joensuu, Kuopio dan Savonlinna.

UEF merupakan sebuah universiti pelbagai disiplin, yang menawarkan pengajaran di lebih daripada 100 mata pelajaran utama. Kami mempunyai empat fakulti: Fakulti Falsafah, Fakulti Sains dan Perhutanan, Fakulti Sains Kesihatan dan Fakulti Sains Sosial dan Pengajian Perniagaan.

Aktiviti kami menekankan multidisciplinarity. bidang penyelidikan antara disiplin utama kami dibina sekitar empat cabaran global. Cabaran ini Penuaan, gaya hidup dan kesihatan; Pembelajaran dalam masyarakat digital; pertemuan budaya, mobilities dan sempadan; dan perubahan alam sekitar dan kecukupan sumber semula jadi.

Selain standard yang tinggi pengajaran, kami menawarkan pelajar-pelajar kita belajar yang moden, yang berada di bawah pembangunan yang berterusan. Pelajar kesejahteraan adalah antara kebimbangan utama kami.

Kami mempunyai hubungan antarabangsa yang luas dan terlibat dalam beberapa rangkaian antarabangsa. kakitangan dan pelajar pengajaran dan penyelidikan kami adalah aktif dalam menyertai pelbagai program mobiliti. Kami telah membuat kesimpulan perjanjian kerjasama dua hala dengan kira-kira 100 universiti di luar negara. Tambahan pula, kami terlibat dalam beberapa rangkaian antarabangsa dan projek disiplin tertentu.

Bersama-sama dengan rangkaian kami, kami menyokong pembangunan kesejahteraan dan positif timur Finland. Matlamat kami adalah untuk berada di kalangan 200 universiti penyelidikan yang terkemuka di dunia dan di kawasan-kawasan penyelidikan yang kukuh, antara 50 universiti penyelidikan yang terkemuka di dunia.

UEF adalah tempat kerja yang bebas asap rokok.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Contact
Alamat lokasi
Yliopistokatu 2, 80100 Joensuu, Finlande
Joensuu, FI
Media sosial