South-Eastern Finland University of Applied Sciences, XAMK

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dialu-alukan untuk XAMK

South-Eastern Finland Universiti Sains Gunaan (XAMK) adalah nama universiti baru sains gunaan. XAMK adalah sebuah institusi pendidikan tinggi yang inovatif didorong oleh idea pembelajaran sepanjang hayat yang tidak terhad dan belajar.

semangat untuk belajar tidak terikat untuk masa, tempat atau kaedah - ia adalah satu cara untuk melihat dunia. Kami menggalakkan kesejahteraan dan pembangunan mampan melalui rangkaian global dan dengan mewujudkan penyelesaian digital baru.

Matlamat strategik adalah untuk menjadi antara lima universiti terbaik sains gunaan di Finland berkenaan dengan kepuasan pelajar, organisasi kajian dan kadar pekerjaan graduan.

Salah satu matlamat adalah untuk menjadi universiti Finland terbesar sains gunaan dari segi aktiviti RDI dan pendidikan disediakan melalui Universiti Terbuka Sains Gunaan.

Universiti baru sains gunaan mahu menjadi rakan kongsi yang kukuh dan bertanggungjawab yang mengeksploitasi sepenuhnya lokasi geografinya.

wawasan 2020

South-Eastern Finland Universiti Sains Gunaan adalah perintis dalam pembelajaran digital, keusahawanan dan Rusia kerjasama.

Aktiviti Antarabangsa

aktiviti antarabangsa menggalakkan keupayaan pelajar untuk bekerja dalam persekitaran antarabangsa dan pelbagai budaya. Kami menerima kira-kira 600 pelajar antarabangsa setiap tahun, yang mewakili lebih 20 buah negara. Para pelajar boleh belajar ijazah keseluruhan atau sebahagian daripada mereka dalam bahasa Inggeris. Lapan program ijazah diajar sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris (4 program Sarjana Muda dan 4 program Master). rangkaian antarabangsa XAMK ini menyediakan akses kepada pengajian dan penempatan kerja di luar negara. Xamk mempunyai kira-kira 350 buah sekolah rakan kongsi.

Fakta mengenai XAMK

 • 9000 pelajar
 • 750 pekerja
 • 1700 graduan setiap tahun
 • 60 program Sarjana Muda
 • 23 program Sarjana
 • 4 kampus
 • 350 institusi rakan kongsi di seluruh dunia
 • Kawasan operasi: Southern Savonia dan Kymenlaakso
 • Kedua UAS terbesar di Finland dari segi bajet; perolehan tahunan EUR 70 juta
 • aktiviti RDI menyeluruh
 • perkhidmatan serba boleh
 • Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Heikki Saastamoinen

PENDIDIKAN

XAMK menyediakan pelbagai perkhidmatan pendidikan.

 • sarjana muda dan program sarjana
 • kajian UAS terbuka dan laluan kajian
 • pendidikan berterusan pelbagai disiplin
 • pendidikan pengkhususan
 • latihan perantisan dalam pendidikan tinggi
 • pengajian sepenuh masa yang membawa kepada ijazah sarjana muda peringkat terakhir 3,5-4 tahun (210-240 ECTS).

Anda boleh memohon untuk belajar untuk ijazah sarjana jika anda mempunyai ijazah dari universiti sains gunaan atau ijazah pendidikan lain yang lebih tinggi ditambah sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja dalam bidang berkaitan pengajian. Pengajian dalam program ijazah sarjana peringkat mengambil 2.5 tahun (90 ECTS).

Ikut kami di Media Sosial

This school offers programs in:
 • English

Lihat BBAs » Lihat BScs » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:


Bachelor of Business Administration, International Business (BBA)

Campus Sepenuh masa 42  August 2019 Finland Mikkeli

Pembelajaran di Xamk adalah berdasarkan kepada model LCCE © yang memenangi anugerah yang melampaui bilik darjah tradisional dan di mana anda bekerja dalam kerjasama yang erat dengan syarikat-syarikat dalam situasi dunia sebenar. [+]

tempat belajar 40 lokasi Kouvola tempoh pengajian 3.5 tahun tempoh permohonan seterusnya: 9.-24.1.2018, 14.-28.3.2018 ADALAH ANDA SEDERHANA UNTUK MENCAPAI ANDA DALAM PERNIAGAAN ANTARABANGSA DALAM PELAJARI YANG BARU DAN MENCARI?

Pembelajaran di Xamk adalah berdasarkan kepada model LCCE © yang memenangi anugerah yang melampaui bilik darjah tradisional dan di mana anda bekerja dalam kerjasama yang erat dengan syarikat-syarikat dalam situasi sebenar dunia. Projek-projek syarikat diintegrasikan ke dalam kajian Perniagaan Antarabangsa dan menyediakan elemen tersendiri untuk CV anda dan menunjukkan majikan masa depan bahawa anda sudah bersedia untuk bekerja. Kaedah unik ini juga memberi anda peluang rangkaian untuk berhubung dengan syarikat untuk melangkah lurus dari laluan belajar anda ke laluan kerjaya anda.... [-]


Sarjana Muda budaya dan seni, reka bentuk permainan

Campus Sepenuh masa August 2019 Finland Mikkeli

Graduan Permainan tahap Design akan menguasai permainan pengeluaran dengan penekanan kepada perancangan dan membangunkan permainan dan memperoleh kefahaman yang jelas tentang industri permainan. ijazah itu memberikan kecekapan melalui tugasan penyelidikan dan pembangunan untuk menjadi seorang pakar dalam bidang-bidang tertentu reka bentuk permainan dan bidang-bidang lain yang menggunakan pemodelan 3D dan animasi seperti pengiklanan dan TV pengeluaran. [+]

Graduan Permainan tahap Design akan menguasai permainan pengeluaran dengan penekanan kepada perancangan dan membangunkan permainan dan memperoleh kefahaman yang jelas tentang industri permainan. ijazah itu memberikan kecekapan melalui tugasan penyelidikan dan pembangunan untuk menjadi seorang pakar dalam bidang-bidang tertentu reka bentuk permainan dan bidang-bidang lain yang menggunakan pemodelan 3D dan animasi seperti pengiklanan dan TV pengeluaran. Kajian asas meliputi seni dan kemahiran reka bentuk, kaedah reka bentuk dan alat profesional. Pusat-pusat pendidikan di sekitar pemodelan 3D, seni konsep, penulisan skrip dan mekanik permainan. permainan yang berbeza konsep reka bentuk akan diterokai dalam bengkel, terutama Projek pelbagai disiplin untuk mereka bentuk berorientasikan dengan kerjasama pelbagai organisasi. Program ini bertujuan untuk menyediakan kecekapan dalam permainan global reka bentuk keusahawanan dengan pengalaman hands-on dan pendekatan holistik kepada permainan konsep reka bentuk visual. Kajian di Permainan Design membolehkan pelajar dari latar belakang budaya yang berbeza untuk membina kerjaya antarabangsa.... [-]


Sarjana kejuruteraan, teknologi maklumat (b.eng)

Campus Sepenuh masa August 2019 Finland Mikkeli

Dalam program Teknologi maklumat (IT) anda akan memberi tumpuan kepada rangkaian. Bagaimana fungsi rangkaian dan diuruskan. Anda akan belajar untuk membina rangkaian data tempatan yang berwayar atau wayarles yang bersambung dengan internet. Anda boleh mengekalkan dan menaik taraf sistem pelayan.

[+]

Kajian sepenuh masa tempat belajar 25 lokasi Mikkeli tempoh pengajian 4 tahun tempoh permohonan seterusnya: 9.-24.1.2018, 14.-28.3.2018 DALAM PROGRAM-IT ANDA AKAN BERFOKUS JARINGAN Adakah anda berminat dalam pembangunan sistem dan perkhidmatan internet generasi akan datang? Adakah anda ingin membina kerjaya di bidang dinamik teknologi maklumat dan komunikasi?

Dalam program Teknologi Maklumat (IT) anda akan memberi tumpuan kepada rangkaian. Bagaimana fungsi rangkaian dan diuruskan. Anda akan belajar untuk membina rangkaian data tempatan yang berwayar atau wayarles yang bersambung dengan internet. Anda boleh mengekalkan dan menaik taraf sistem pelayan.

Pada bahagian terakhir pengajian anda, semua ini dikumpulkan bersama dan anda akan belajar membina sistem IOT (Internet of Things) dan anda akan memahami makna dan kemungkinan dalam perniagaan global.... [-]


Sarjana muda kejuruteraan, kejuruteraan alam sekitar (B.Eng)

Campus Sepenuh masa August 2019 Finland Mikkeli

Program Kejuruteraan Alam Sekitar (EE) memberi anda pendekatan yang luas untuk bidang alam sekitar sebagai profesi. Anda akan mempelajari sebab, akibat dan pencegahan masalah alam sekitar. T [+]

Kajian sepenuh masa tempat belajar 20 lokasi Mikkeli tempoh pengajian 4 tahun tempoh permohonan seterusnya: 9.-24.1.2018, 14.-28.3.2018 KESIHATAN ALAM SEKITAR DAN KESELAMATAN, TEKNOLOGI HIJAU DAN BERSIH Adakah anda berminat dengan persekitaran hidup kita dan keselamatan alam sekitar, teknologi bersih untuk memperbaiki keadaan alam sekitar dan pembangunan mampan?

Program Kejuruteraan Alam Sekitar (EE) memberi anda pendekatan yang luas untuk bidang alam sekitar sebagai profesi. Anda akan belajar sebab, akibat dan pencegahan masalah alam sekitar. Untuk melindungi persekitaran hidup yang baik, profesional yang cekap antarabangsa teknologi dan pengurusan alam sekitar yang diperlukan.

Keperluan yang semakin meningkat untuk menjaga alam sekitar bersih memerlukan lebih banyak lagi teknologi dan pakar pengurusan alam sekitar. Bidang kejuruteraan alam sekitar sedang berkembang dan membangun dengan pesat di seluruh dunia.... [-]


Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan, Pengurusan Kesejahteraan (BBA)

Campus Sepenuh masa 3 - 5  August 2019 Finland Mikkeli

Matlamat perkhidmatan kesejahteraan adalah untuk mempromosikan kualiti kehidupan, kesihatan dan keupayaan untuk bekerja. Permintaan untuk perkhidmatan kesejahteraan semakin meningkat, yang telah mewujudkan keperluan untuk dapat menilai kesesuaian dan keberkesanan perkhidmatan yang berbeza dalam pelbagai situasi dan bagi kumpulan sasaran yang berbeza. [+]

Kajian sepenuh masatempat belajar 25lokasi Mikkeli, Finlandtempoh pengajian 3.5 tahuntempoh permohonan: 5.-19.9.2018yuran pengajian: untuk warga bukan EU / EEA 6000 euro,skim biasiswa dan maklumat lanjut www.xamk.fi/tuition-fees

Adakah anda berminat dengan perniagaan dan kesejahteraan? Semasa pengajian dalam Program Ijazah dalam Pengurusan Kesejahteraan, anda akan belajar untuk membangun dan menghasilkan perkhidmatan kesejahteraan berdasarkan data dengan teknologi canggih.

Matlamat perkhidmatan kesejahteraan adalah untuk mempromosikan kualiti kehidupan, kesihatan dan keupayaan untuk bekerja. Permintaan untuk perkhidmatan kesejahteraan semakin meningkat, yang telah mewujudkan keperluan untuk dapat menilai kesesuaian dan keberkesanan perkhidmatan yang berbeza dalam pelbagai situasi dan bagi kumpulan sasaran yang berbeza.... [-]


Video

South-Eastern Finland University of Applied Sciences – XAMK

Contact

XAMK - South-eastern Finland University of Applied Sciences

Alamat Patteristonkatu 3 D 50100 Mikkeli
50100 Mikkeli, Finland
Website https://www.xamk.fi/en/frontpage/
Telefon +358 40 6550555