Savonia University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Savonia Universiti Sains Gunaan adalah salah satu Universiti yang terbesar dan paling serba boleh Sains Gunaan di Finland. Organisasi kami pakar mendidik profesional kukuh dalam enam bidang pengajian. Program Ijazah serba boleh kami menawarkan peluang kepada pelajar untuk belajar sebagai pelajar sepenuh masa atau di samping tugas mereka (Ijazah Sarjana dan kajian khusus) atau secara fleksibel di Universiti Terbuka Sains Gunaan. Kampus kami terletak di Kuopio, Iisalmi dan Varkaus.

Savonia UAS ingin berkhidmat kehidupan kerja di sekitarnya secara aktif. Aktiviti R & D kami menawarkan perkhidmatan yang berkualiti tinggi dan penyelesaian yang khusus dibuat untuk keperluan pembangunan perniagaan dan komuniti kerja. Kerjasama, rangkaian dan pengantarabangsaan adalah faktor penting dalam kejayaan kami. Pada Savonia, transdisciplinarity dicagar dengan menganjurkan RDI ke dalam paksi utama dipanggil Kecekapan Networks. Rangkaian-rangkaian adalah produk Kebajikan dan perkhidmatan, Tenaga, Alam Sekitar dan Keselamatan dan Reka Bentuk Perindustrian.

Savonia Universiti Sains Gunaan dijalankan oleh Universiti Savonia Sains Gunaan ltd. Pengurus daripada ltd dan Presiden Savonia UAS adalah Puan Mervi Vidgrén.

YURAN TUISYEN

Savonia Universiti Sains Gunaan telah membuat keputusan untuk memperkenalkan yuran pengajian bagi pelajar bukan EU / EEA. Yuran pengajian dikenakan kepada pelajar memulakan pengajian mereka pada 1 Ogos 2017 atau kemudian. Kadar yuran pengajian yang dikenakan bagi setiap tahun akademik dan ia perlu dibayar pada 31 Ogos.

Bayaran adalah:

Bacelor kajian 5000 € setiap tahun akademik Sarjana kajian 6000 € setiap tahun akademik

Semua pelajar bukan EU / EEA daripada Savonia Universiti Sains Gunaan boleh memohon biasiswa selepas mereka telah diterima masuk ke program Bayaran-pengisian Ijazah Sarjana Muda atau Ijazah Sarjana dan mereka telah mendaftar diri mereka sebagai hadiah. Pada tahun akademik pertama biasiswa meliputi 70% daripada yuran pengajian; pada tahun-tahun akademik berikutan biasiswa meliputi 50% daripada yuran tuisyen. Untuk layak menerima biasiswa selepas tahun akademik yang pertama, pelajar perlu mendapat sekurang-kurangnya 55 kredit daripada kajian terperinci dalam pelan pembelajaran peribadi mereka bagi setiap tahun akademik.

Lokasi

Kuopio

Savonia University of Applied Sciences

Alamat
Savonia University of Applied Sciences
Mail: P.O. Box 6 FI-70201 KUOPIO
Street adress: Microkatu 1, KUOPIO
Tel. +358 17 255 6000
Fax. +358-17-255 5014

FI-70201 Kuopio, Finland
Telefon
+358 17 2556000