Savonia University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Belajarlah dalam persekitaran moden dan antarabangsa yang menyokong cita-cita profesional anda dan pembelajaran berterusan!

Savonia University of Applied Sciences Savonia (Savonia UAS) adalah salah satu universiti sains gunaan terbesar dan paling serba boleh di Finland. Organisasi pakar kami mendidik profesional yang kuat dalam enam bidang pengajian yang berbeza. Program Ijazah serbaguna kami menawarkan peluang kepada pelajar untuk belajar sebagai pelajar sepenuh masa atau di samping pekerjaan mereka (Ijazah Sarjana dan pengajian khusus) atau fleksibel di Open University of Applied Sciences. Kampus kami terletak di Kuopio, Iisalmi dan Varkaus.

140247_Opus2020.jpg

Savonia UAS ingin melayani kehidupan kerja di sekitarnya secara aktif. Aktiviti R&D kami menawarkan perkhidmatan berkualiti tinggi dan penyelesaian khusus untuk keperluan pembangunan perniagaan dan komuniti kerja. Kerjasama, jaringan dan pengantarabangsaan adalah faktor penting kejayaan kami. Di Savonia, lintas disiplin dijamin dengan mengatur RDI ke dalam paksi utama yang disebut Kompetensi Rangkaian. Rangkaian ini adalah produk dan perkhidmatan Kebajikan, Tenaga, Alam Sekitar dan Keselamatan dan Reka Bentuk Industri.

Savonia University of Applied Sciences dikendalikan oleh Savonia University of Applied Sciences Ltd. Pengurus ltd dan Presiden Savonia UAS adalah Puan Mervi Vidgrén.

YURAN TUISYEN

Savonia University of Applied Sciences telah membuat keputusan untuk memperkenalkan yuran pengajian untuk pelajar bukan EU / EEA. Yuran pengajian dikenakan kepada pelajar yang memulakan pengajian mereka pada 1 Ogos 2017 atau lebih baru. Yuran pengajian dikenakan untuk setiap tahun akademik dan mesti dibayar pada 31 Ogos.

Yuran adalah:

  • untuk pengajian Sarjana Muda, 5000 euro setiap tahun akademik
  • untuk pengajian Master 6000 euro setiap tahun akademik

Semua pelajar bukan EU atau EEA dari Savonia University of Applied Sciences boleh memohon biasiswa setelah mereka diterima masuk dalam program Sarjana atau Sarjana yang mengenakan bayaran dan mereka telah mendaftar sebagai hadiah. Pada tahun akademik pertama, biasiswa merangkumi 70% daripada yuran pengajian; pada tahun-tahun akademik berikutnya, biasiswa merangkumi 50% daripada yuran pengajian. Untuk memenuhi syarat untuk mendapat biasiswa selepas tahun akademik pertama, pelajar mesti memperoleh sekurang-kurangnya 55 kredit pengajian yang diperincikan dalam rancangan pengajian peribadi mereka setiap tahun akademik.

Lokasi

Kuopio

Savonia University of Applied Sciences

Alamat
Savonia University of Applied Sciences
Mail: P.O. Box 6 FI-70201 KUOPIO
Street adress: Microkatu 1, KUOPIO
Tel. +358 17 255 6000
Fax. +358-17-255 5014

FI-70201 Kuopio, Finland
Telefon
+358 17 2556000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami