Oulu University of Applied Sciences (OAMK)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Belajar di OAMK

Lebih 9,000 pelajar, termasuk lebih daripada 300 pelajar antarabangsa, memastikan bahawa Oulu University of Applied Sciences (OAMK) adalah tempat yang penting dan inovatif untuk belajar.

Kajian di OAMK adalah berorientasikan kehidupan kerja dan menggabungkan kajian teoretikal dengan kemahiran profesional. Kami mendidik profesional yang sangat bernilai untuk memenuhi keperluan kehidupan bekerja di Finland dan di peringkat antarabangsa.

Kami mempunyai 28 program ijazah Sarjana Muda, di mana tiga diajar dalam bahasa Inggeris. Program ijazah memberikan anda kemahiran dan pengetahuan yang anda perlukan untuk bekerja sebagai pakar profesional, untuk mengikuti dan mempromosikan trend pembangunan terbaru bidang kepakaran anda dan untuk menubuhkan pembelajaran sepanjang hayat.

Bandar Oulu penuh dengan kemungkinan

Universiti Sains Gunaan ( OAMK ) adalah salah satu universiti ilmu pengetahuan terpilih Finland yang paling menarik. Terletak di utara dari Helsinki, rantau Oulu adalah salah satu kawasan yang paling pesat berkembang di negara ini. Hanya satu jam penerbangan dari Helsinki dan sambungan kereta api yang membawa anda terus ke pusat bandar pastikan bandar Oulu mempunyai akses mudah dari Finland Selatan. Dengan 200,000 penghuninya, rantau ini merupakan pusat utama industri berteknologi tinggi, akademik, sains, perkhidmatan dan budaya yang inovatif.

Oulu mempunyai kemudahan pembelajaran dan pengajaran yang sangat baik dengan pelbagai aktiviti masa lapang dan sifat yang indah. Wilayah Oulu adalah destinasi yang menarik dan menarik untuk pelajar, pensyarah dan pakar, dari Finland dan luar negara. Hanya beberapa jam dari Lapland eksotik dan kemungkinan mendaki gunung membuat Oulu tempat yang sangat baik untuk pencinta alam. Sambungan bas harian ke salah satu pusat peranginan ski terbesar di Finland, Ruka, semasa musim sejuk membolehkan semua orang menikmati cerun salji dan laluan ski.

Fakta gembira mengenai Oulu

  • Sistem pendidikan Finland telah disenaraikan di antara sistem pendidikan terbaik di dunia.
  • Beberapa presiden Finland telah memulakan jalan pendidikan mereka di Oulu, termasuk Presiden Pemenang Hadiah Nobel Keamanan Martti Ahtisaari. OAMK bangga meneruskan warisan pendidikan berkualiti tinggi ini.
  • Oulu mempunyai pelbagai kepakaran ICT. Bandar ini telah dinamakan di antara tujuh komuniti yang paling bijak dalam komuniti Intelligent Community beberapa tahun berturut-turut.

Lokasi

Oulu

OAMK

Alamat
Yliopistokatu 9,
90570 OULU

90570 Oulu, Finland
Telefon
+358 20 611 0200

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami