Kajaani University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kajaani University of Applied Sciences ( KAMK ) adalah universiti yang proaktif, benar-benar antarabangsa di tengah Finland dengan reputasi yang sangat kuat di rantau dan negara. Kami adalah komuniti pembelajaran dan pembangunan antarabangsa yang meriah, yang terdiri daripada kira-kira 2300 pelajar dan 230 pakar, yang beroperasi di kawasan kampus kami sendiri yang terletak dalam persekitaran semula jadi yang menakjubkan di Kajaani. Kami menawarkan pilihan ijazah yang banyak dihormati oleh komuniti kerja, termasuk Ijazah Sarjana Muda dan Ijazah Sarjana yang disampaikan dalam bahasa Inggeris. Jika anda berminat untuk mengambil kesempatan daripada pendidikan Finland yang terkenal, anda boleh memilih untuk mempelajari Perniagaan Antarabangsa, Perniagaan Esports, Sukan dan Pengurusan Leisure atau Pengembaraan Pelancongan di KAMK .

Kementerian Pendidikan dan CUlture mengawasi kualiti pendidikan tinggi di Finland. KAMK telah mencapai kejayaan besar di Finland dalam barometer hasil Kementerian. Khususnya, kualiti pengajaran dan kaunseling dianggap terbaik di Finland selama beberapa tahun berjalan. Kami telah dianugerahkan universiti sains gunaan terbaik di FInland pada tahun 2018 dan berdasarkan maklum balas pelajar, kepuasan pelajar kami adalah yang tertinggi di Finland (2019).

Pensyarah kami mendekati setiap pelajar sebagai individu, membantu mereka mengenal pasti dan mengembangkan bidang kepakaran mereka. Kajian ini memberi tumpuan kepada praktik mengintegrasikan pendidikan dengan kehidupan sebenar, dan melatih profesional baru sebagai tindak balas terhadap keperluan pasaran buruh semasa.

Kemudahan kampus kami menggabungkan teknologi moden seperti datacenter, reka bentuk permainan, percetakan 3D dan makmal robotika. Kami juga mempunyai gim pintar canggih, yang menggunakan teknologi permainan dalam persekitaran digital untuk memberikan latihan fizikal yang menyeronokkan dan berkesan. Semua kemudahan kami terletak dalam satu kawasan kampus berhampiran pusat bandar, dalam jarak berjalan kaki antara satu sama lain. Penginapan pelajar boleh didapati di pangsapuri-pangsapuri moden yang kemas di kampus dan para pelajar dapat menikmati persekitaran semulajadi yang luar biasa untuk pelbagai aktiviti rekreasi dan sukan.

Lokasi

Kajaani

Kajaani University of Applied Sciences

Alamat
Ketunpolku 1
FI-87100 Kajaani, Finland
Telefon
+358 8 618 991