Baca keterangan rasmi

Ini adalah Humak University of Applied Sciences

Rangkaian Sambungan Manusia

Humak University of Applied Sciences terlibat dalam pembangunan pendidikan tinggi dan pemodenan dunia kerja. Kami menyumbang untuk memajukan jenis pendidikan tinggi baru, serta penyelidikan, pembangunan, dan inovasi yang memberi perkhidmatan kepada pelajar dalam laluan kerjaya mereka dan menyokong rakan profesional kerana mereka membangunkan aktiviti mereka sendiri.

Kami adalah pendidik terbesar dan organisasi RDI di bidang kepakaran kami di Finland. Kekuatan kami adalah pekerjaan Belia dan komuniti; Kerja organisasi, komuniti kerja dan integrasi; Interpretasi dan aksesibiliti linguistik, dan pengurusan Kebudayaan dan pengangkutan .

Humak secara ringkas

Humak University of Applied Sciences adalah universiti sains yang berprofil tinggi, berpengalaman dalam pembangunan kepakaran dalam aktiviti organisasi dan kerja-kerja belia, pembangunan komuniti kerja, keusahawanan dalam pengurusan budaya dan industri kreatif, dan sektor penafsiran. Kami adalah pelakon terbesar dalam sektor kami di Finland.

Ciri khas Humak adalah akar dan pemilikannya dalam pendidikan orang dewasa liberal dan organisasi sivik. Humak ditubuhkan atas keperluan untuk memastikan pendidikan dan penyelidikan, pembangunan, dan aktiviti inovatif di peringkat universiti, universiti, dan inovasi dalam bidang sempit tetapi sosial yang penting.

Untuk memastikan ketersediaan pendidikan di seluruh negara dan kepakaran kepakaran yang kukuh - prasyarat untuk operasi berkualiti tinggi - Humak mengendalikan rangkaian di seluruh negara yang terdesentralisasi, tetapi beroperasi secara serentak.

Humak dimiliki oleh Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy. Kami mempunyai 1,500 pelajar dan sekitar 130 profesional yang bekerja dengan kami.Sponsored by Google Chromebooks Brooke Cagle / Unsplash

Humak adalah Komuniti Perkongsian Pengetahuan

Humak berusaha untuk memperhebatkan kerja dengan rakan-rakannya sekarang dan membina perkongsian baru yang aktif. Humak adalah sebuah komuniti, dan operasinya didasarkan pada perkongsian pengetahuan dan kepakaran secara terbuka dan menghasilkan maklumat baru secara kerjasama melalui pelbagai rangkaian.

Adalah matlamat kami untuk berkongsi latihan, inovasi dan proses perkhidmatan kami dengan rakan-rakan kami dan dengan itu memastikan pembangunan latihan, tuisyen dan pengetahuan baru, bersama-sama dalam rangkaian, dan lancar memindahkan pengetahuan untuk penggunaan sektor profesional.

Kerjasama dan proses bersama mewujudkan platform untuk ramalan, inovasi, dan pembangunan penyelesaian masa depan. Pelajar terlibat dalam kerja-kerja pembangunan, dan kakitangan Humak membawa kepakaran masing-masing ke proses untuk kegunaan dan faedah rakan kongsi kami.

Humak adalah sebuah entiti, kebangsaan kepakaran yang melayani bidangnya di seluruh Finland dan juga di peringkat antarabangsa.

Visi Humak adalah universiti antarabangsa dan sosial, yang terlibat dalam pembangunan Finland yang adil dan komunal. Misi kami adalah untuk menyediakan penyertaan, kesejahteraan sosial dan komuniti. Kami mewujudkan maklumat, kecekapan dan kepakaran dalam bidang kami.

Kekuatan Humak '122316_humak-strategy-strengts-expertise.jpg

Kami sedang mencari perkongsian yang kuat dengan universiti Finland dan asing. Kekuatan adalah berdasarkan kecekapan kami dan menjadikan profil kami konkrit dan menonjolkan bidang canggih dari bidang aktiviti kami. Kekuatan ini membimbing pembangunan strategik operasi kami. Kekuatan membuat kelompok dan kepakaran kompeten yang lebih kuat dan mereka juga membimbing pengurusan perkongsian kami.

  • Kerja-kerja belia dan komuniti: kami menghasilkan kemahiran untuk menghadapi golongan muda
  • Kerja organisasi, komuniti kerja dan integrasi: kami meningkatkan fungsi, daya saing dan pembangunan kaum komuniti kerja.
  • Interpretasi dan kebolehan linguistik: kami mengambil bahagian dalam pembangunan kemahiran profesional dan teknologi yang menyokong kebolehan bahasa.
  • Pengurusan budaya dan pengangkutan: kami mempromosikan kemahiran pengurusan budaya sebagai penyertaan aktiviti penyertaan, dan membangun persekitaran digital untuk produksi dan perkhidmatan budaya dan seni.

Sektor baru yang muncul dari margin kawasan kekuatan kami yang menjamin bahawa keperluan kompetensi perniagaan dan kehidupan perindustrian diambil kira dalam aktiviti kami: Peserta baru (kami mengurangkan perasaan bukan kepunyaan dan peminggiran), Keadilan baru ( kami menggalakkan pengurusan dan bimbingan berasaskan rangkaian), kepakaran komunikasi (kami mempromosikan kepelbagaian dan pengetahuan minoriti budaya), hak asasi manusia dan kesaksamaan (kami menggalakkan kesamaan masyarakat).

Nilai kami

  • Kami menghormati antara satu sama lain.
  • Kami terbuka.
  • Kami berjaya bersama.
  • Kami berani dalam cara kami memperbaharui dan diperbaharui.
Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Humak University of Applied Sciences

Kajian di Humak University of Applied Sciences , institusi pengajian tinggi terkemuka dalam pendidikan pengembaraan di Finland. Pendidik komuniti mengkaji melatih pakar d ... [+]

Perjalanan dari kepulauan Finland ke Lapland Artik Ijazah Sarjana Muda dalam Pengembaraan dan Pendidikan Luaran Sarjana Muda Kemanusiaan 210 ECTS Pendidik Komuniti, Pengembaraan dan Pendidikan Luaran

Kajian di Humak University of Applied Sciences , institusi pengajian tinggi terkemuka dalam pendidikan pengembaraan di Finland.

Pendidik komuniti mengkaji melatih pakar dalam pengembaraan dan pendidikan luar. Pengembaraan dan pendidikan luaran adalah berdasarkan metodologi pembelajaran berasaskan pengalaman dan aktiviti dan bertujuan untuk menyokong pertumbuhan, pembangunan, kesejahteraan, dan agensi individu, kumpulan dan komuniti.

Sebagai asas kajian ini adalah rangka kerja teoritis pelbagai disiplin, yang dipraktikkan dalam persekitaran pembelajaran sah yang serba boleh, seperti tasik, laut, hutan, dan jatuh dan padang belantara Lapland. Semasa pembelajaran, pelajar belajar untuk merancang dan menjalankan proses pembelajaran pengembaraan yang selamat untuk kumpulan sasaran yang berbeza dan untuk menilai dan mengembangkan aktiviti pendidikan pengembaraan.... [-]

Finland Helsinki
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
42 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu