Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1945, Henley Business School adalah sekolah perniagaan pertama di UK dan merupakan salah satu yang tertua dan paling dihormati sekolah di Eropah. Dengan lebih 7,000 peserta, kami adalah salah satu sekolah perniagaan perkhidmatan penuh terbesar di Eropah.

Henley Business School sentiasa disenaraikan antara 50 buah sekolah perniagaan terbaik di dunia oleh Financial Times dan The Economist. Kami juga merupakan antara sekolah-sekolah perniagaan sangat sedikit - bahagian 1% di dunia - menjadi tiga diiktiraf oleh UK terkemuka, Eropah dan Amerika Syarikat akreditasi badan (AMBA, EQUIS dan AACSB) untuk kualiti dan keupayaan fakulti dan keluaran kami .

Henley Business School menyediakan ketat, mencabar dan berorientasikan kerjaya program yang menetapkan standard yang tinggi pembelajaran. Anda dibentangkan dengan merangsang konsep dan pemikiran baru yang segera berkenaan di tempat kerja. Selain itu, anda akan mendapat keupayaan untuk menggunakan pengetahuan kepada situasi kehidupan sebenar. hasilnya akan menjadi nyata, ketara dan kekal.

Kami berhasrat untuk memperkasakan individu untuk menjadi profesional yang besar dan pemimpin perniagaan cemerlang yang berfikir dengan jelas dan bertindak dengan yakin dan kesalahan. Kekuatan kami terletak pada pendekatan kita. Kami membolehkan orang untuk lebih memahami diri mereka sendiri dan tanggungjawab mereka dan pada masa yang sama mengadun amalan dan teori perniagaan yang berjaya.

Henley Alumni rangkaian adalah masyarakat yang dinamik dan menarik lebih daripada 70,000 orang di lebih daripada 170 buah negara.

Henley Business School diiktiraf bagi

Sebagai sebuah sekolah perniagaan benar-benar antarabangsa Kecemerlangan pengalaman pembelajaran kita penyelidikan bertaraf dunia dan pemikiran semangat kemasyarakatan kita dan tanggungjawab Kekuatan rangkaian kami Keluasan dan kedalaman hubungan kita dengan industri

Sebagai sebahagian daripada University of Reading, Henley beroperasi dalam lingkungan jarak sebuah institusi akademik yang diletakkan di dalam bahagian 1% daripada semua universiti global.

Di Finland, Henley Business School telah menyediakan program MBA sejak 1986. Hari ini, portfolio kami termasuk Henley Executive MBA serta program Pendidikan Eksekutif disesuaikan dan terbuka.

Financial Times dan kedudukan Economist

Kualiti fakulti, peluang rangkaian, pembangunan peribadi dan potensi untuk meningkatkan gaji anda adalah penting dalam memilih MBA, Executive MBA atau pembekal Pendidikan Eksekutif. Hanya beberapa sekolah perniagaan dan program MBA di dunia yang menduduki tempat yang tinggi secara tetap.

Di rantau Nordic, tidak ada sekolah selain daripada Business School Henley untuk memecahkan jalan ke tempat-tempat tinggi dalam ranking global dengan begitu banyak program pendidikan pengurusan.

Pada 2016, Henley Business School bangkit semula dalam ranking Financial Times of terbaik program Eksekutif MBA dan mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu dunia bahagian 50 dan 20 buah sekolah perniagaan terkemuka di Eropah. Juga, untuk program Pendidikan Eksekutif, Financial Times hasil tempat Henley Business School ke-20 di dunia dan ke-12 di Eropah.

Tempat Economist nombor Henley Business School 36 di dunia dan 10 teratas di Eropah pada kedudukan 2015 untuk program Eksekutif MBA.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

The Henley Flexible Executive MBA

Henley Business School Finland MBA Alumni – Jirimiko Oranen

Henley Business School Finland MBA Alumni – Vesa Erolainen

Henley Business School Finland MBA Alumni – Mikko Jääskeläinen