Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke HAMK

Häme Universiti Sains Gunaan (HAMK) adalah sebuah institusi pendidikan tinggi pelbagai disiplin terletak berpusat di kebanyakan penduduk yang rea di selatan Finland. HAMK menawarkan inspirasi pendidikan tinggi dan berorientasikan pelanggan penyelidikan gunaan.

Häme Universiti Sains Gunaan diberi kuasa oleh Kerajaan Finland, dan terletak di tengah-tengah kawasan yang paling padat di negara ini, selatan Finland, di mana kira-kira penduduk separuh Finland streaming.

HAMK mempunyai 7 kampus yang terdiri daripada:

 • 7200 pelajar
 • 625 guru dan kakitangan lain
 • 31 program ijazah, yang mana 6 disampaikan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris

HAMK adalah satu daripada tiga institusi ahli Persekutuan Universiti Sains Gunaan (FUAS).

HAMK beroperasi dengan kerjasama rapat dengan Häme Vocational Institute (Hami), yang menawarkan lanjut dan pendidikan berterusan dan latihan vokasional.

serba Pendidikan

Perspektif antarabangsa adalah sesuatu yang semula jadi aktiviti harian kita. Bersama pelajar Finland kami, kami mempunyai pelajar asing dari 70 negara yang berbeza. pendidikan HAMK:

 • Sarjana muda dan ijazah sarjana
 • pendidikan guru profesional
 • Berterusan dan pendidikan lanjutan
 • kajian universiti terbuka
 • kajian pertukaran

Kami mempunyai guru-guru yang berkelayakan dan kebanyakan mereka mempunyai ijazah sarjana dan sekitar seratus ijazah kedoktoran. Lihat lebih lanjut mengenai pendidikan guru di Finland.

Kami menggunakan pelbagai alat dalam talian untuk belajar. kadar pekerjaan graduan kami adalah salah satu yang tertinggi di Finland sebagai juga kadar siswazah yang memulakan perniagaan mereka sendiri.

Sebagai Finland dalam sememangnya terkenal dengan kekuatannya dalam bidang pendidikan, di sini pada HAMK kami menawarkan produk pendidikan untuk pasaran global.

Berbakti Keperluan Sektor Awam Perniagaan, Industri dan

HAMK mempunyai hubungan yang kuat untuk perniagaan dan industri. Oleh itu, kami boleh menawarkan persekitaran pembelajaran Finland dan pelajar asing sahih kami dan tugasan untuk faedah kedua-dua pelajar dan perusahaan.

Kami menjalankan gunaan projek penyelidikan dan pembangunan berorientasikan pelanggan. empat unit penyelidikan kami menyokong perniagaan dan industri di rantau ini.

Sistem Kualiti HAMK

Sistem kualiti institusi pendidikan tinggi Finland diaudit secara sistematik oleh Pusat Penilaian Finland Pendidikan. HAMK merupakan institusi pendidikan yang pernah tinggi pertama di Finland untuk menerima status tertinggi "maju" untuk sistem kualiti.

HAMK dalam shell kacang

 • 70 00 pelajar
 • 600 kakitangan
 • 50 juta bajet Euro
 • 7 kampus
 • 5 bidang pendidikan
 • 23 program ijazah sarjana muda peringkat (4 dalam Bahasa Inggeris)
 • 7 program ijazah sarjana peringkat (2 dalam Bahasa Inggeris)
 • 4 unit penyelidikan 100 rakan kongsi universiti lain di seluruh dunia

Pastikan anda Ikut Kami di Snapchat!

Programs taught in:
English
Finland

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Häme University of Applied Sciences (HAMK)

... [+]

Kaedah kajian memerlukan kemerdekaan serta keupayaan bekerja dalam pasukan.

Peluang darjah berganda

Program Ijazah Perniagaan Antarabangsa kini mempunyai lima rakan ijazah dua di tiga negara dan kami terus berusaha untuk meningkatkan ini.

[-]
Finland Hämeenlinna
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
42 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Häme University of Applied Sciences (HAMK)

HAMK menawarkan Ijazah Sarjana Muda dalam Pentadbiran Perniagaan dalam bidang ICT - mengusahakan teknologi praktikal dengan sentuhan perniagaan kontemporari. ... [+]

Kandungan Ijazah Komputer Aplikasi

HAMK menawarkan Ijazah Sarjana Muda dalam Pentadbiran Perniagaan dalam bidang ICT - mengusahakan teknologi praktikal dengan sentuhan perniagaan kontemporari.

Skop ijazah Sarjana Muda dalam Pentadbiran Perniagaan, Aplikasi Komputer, adalah 210 kredit, dan ia selesai dalam 3.5 tahun.

Program ijazah 3.5 tahun

Kajian kecekapan teras dalam aplikasi Komputer meliputi pelbagai topik dalam pengaturcaraan. Anda akan mempelajari bahasa pengaturcaraan dan teknik yang paling biasa digunakan hari ini. Kajian termasuk juga contoh reka bentuk antara muka pengguna, sistem operasi, pembangunan web, pangkalan data, operasi awan, robotik perisian, perniagaan dan inovasi, kebarangkalian dan statistik. Selepas ini, anda akan memilih kajian mengikut kepentingan anda sendiri dan fokus seperti realiti tambahan, kecerdasan buatan atau data besar. Ia juga mungkin untuk memilih kajian profil dari program ijazah lain.... [-]

Finland Hämeenlinna
September 2019
Sepenuh masa
42 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Häme University of Applied Sciences (HAMK)

Program Kejuruteraan Bioekonomi akan melengkapkan anda sebagai seorang jurutera dengan pengetahuan dan kemahiran yang menjadikan matlamat pembangunan mampan anda bertinda ... [+]

Apa yang akan anda pelajari?

Program Kejuruteraan Bioekonomi akan melengkapkan anda sebagai seorang jurutera dengan pengetahuan dan kemahiran yang menjadikan matlamat pembangunan mampan anda bertindak. Anda akan mencapai ini dengan mendapatkan kompetensi untuk mengintegrasikan teknologi digitalisasi dan data dengan pengurusan aliran tanah biomas, hutan dan perairan. Anda akan memperoleh kemahiran kerja berpasukan untuk membentuk semula komunikasi antara bioproduksi, pemprosesan, perniagaan, pasaran dan pengguna. Prinsip-prinsip ekonomi pekeliling dan penggunaan sumber semula jadi yang tidak jelas adalah prinsip penting dalam program pengajian.

Apa yang Akan Anda Menjadi?

Selepas tamat pengajian, anda akan menjadi jurutera khusus dalam menghasilkan maklumat pintar dan penyelesaian berasaskan data untuk pengurusan bioeconomi, industri pengeluaran dan pemprosesan dan rantaian bekalan. Anda boleh bekerja dengan perniagaan dan perusahaan, agensi kejuruteraan, kerajaan, sektor awam dan pertubuhan bukan kerajaan. Jawatan khusus anda boleh dalam projek, reka bentuk, pembangunan, latihan, jualan, perundingan, pengurusan, keusahawanan dan sebagai pakar.... [-]

Finland Hämeenlinna
January 2020
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Häme University of Applied Sciences (HAMK)

Dalam tahap bahasa Inggeris untuk elektrik dan Automasi Kejuruteraan, tumpuan diberikan kepada menggunakan kejuruteraan automasi dalam bidang-bidang baru permohonan. Pera ... [+]

HAMK: Pengajian Tinggi dengan Profil Profesional

MENGENAI PROGRAM INI

Seorang jurutera khusus dalam Kejuruteraan Elektrik dan Automasi tahu bagaimana untuk merancang bekalan elektrik dan automasi kedua-dua untuk perkakas rumah biasa serta peralatan pengeluaran perindustrian rumit. Terdapat dua laluan pembelajaran alternatif untuk pelajar kejuruteraan automasi: pengeluaran jentera automasi dan automasi proses pengeluaran.

Jurutera itu tahu bagaimana untuk menggunakan teknologi maklumat dan elektrik dalam membangunkan teknologi automasi dalam aplikasi baru. Kenderaan, kedai, rumah, industri, kawalan trafik dan lampu jalan adalah contoh aplikasi yang paling biasa kejuruteraan elektrik dan automasi.... [-]

Finland Hämeenlinna
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Häme University of Applied Sciences (HAMK)

kejuruteraan dan teknologi pengeluaran mekanikal graduan mempunyai perlu reka bentuk, pengeluaran dan automasi kemahiran yang diperlukan dalam bidang kejuruteraan mekanik ... [+]

HAMK: Pengajian Tinggi dengan Profil Profesional

MENGENAI PROGRAM INI

Kejuruteraan Mekanikal dan Teknologi Pengeluaran graduan mempunyai perlu reka bentuk, pengeluaran dan automasi kemahiran yang diperlukan dalam bidang kejuruteraan mekanikal. Program ijazah kejuruteraan dan teknologi pengeluaran mekanikal membolehkan pelajar memberi tumpuan kepada sama ada sistem pengeluaran atau reka bentuk sistem mekanikal.

Di samping itu, mereka juga mahir dalam teknologi bahan, yang perlu dalam pemilihan bahan-bahan mentah. Mereka juga mempunyai dalam dan up-to-date pengetahuan mengenai sama ada reka bentuk sistem mekanikal atau sistem pengeluaran. Dalam setiap bidang ini, jurutera mekanikal dapat menggunakan alat berasaskan-komputer yang berkaitan. Para graduan juga menguasai semua keperluan kehidupan kerja am, seperti pemikiran ekonomi, keupayaan untuk bekerja dalam pasukan dan kemahiran komunikasi. Bahasa pengantar adalah Bahasa Inggeris, Dan persekitaran akademik yang benar-benar antarabangsa memastikan bahasa peringkat tinggi kemahiran andmulticultural untuk graduan. Mereka juga mempunyai kemahiran asas bahasa Finland praktikal dan profesional, supaya mereka dapat mengintegrasikan ke dalam kehidupan kerja Finland. ... [-]

Finland Hämeenlinna
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Häme University of Applied Sciences (HAMK)

Ijazah siap dalam bahasa Inggeris menyediakan jurutera pembinaan dengan kemahiran bahasa yang baik dan antarabangsa pengetahuan, sehingga memungkinkan untuk bekerja di ma ... [+]

HAMK: Pengajian Tinggi dengan Profil Profesional

Mengenai Program

Program ijazah Engineering Construction membolehkan pelajar memberi tumpuan kepada kejuruteraan struktur atau teknologi alam sekitar. Pada HAMK, kejuruteraan struktur memberi tumpuan kepada pembinaan keluli. kajian Steel Constructions termasuk mekanik, matematik, lukisan teknikal dan CAD. Memahami struktur, dan 3-D kemahiran visualisasi akan membangunkan semasa kajian.

Semasa kajian (Steel Constructions) ia adalah mungkin untuk mencapai kredit yang diperlukan oleh A-kelas kelayakan jurutera struktur:

mekanik struktur - 16 kredit pembinaan konkrit dan teknologi - 8 kredit Concrete struktur kejuruteraan - 8 kredit struktur keluli kejuruteraan - 8 kredit Wood struktur kejuruteraan - 12 kredit fizik Pembinaan - 5 kredit ... [-]
Finland Hämeenlinna
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Higher Education with a Professional Profile

Exchange Student Experiences

HAMK
Address
Häme University of Applied Sciences (HAMK) , Visamäentie 35
13101 Hämeenlinna, Finland
Website
Telefon
+358 3 6461