Satakunta University of Applied Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

SELAMAT DATANG KE SAMK!

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) terletak di pantai barat Finland, di rantau Satakunta. Terdapat kira-kira 6,000 pelajar dan lebih daripada dua ratus pelajar antarabangsa yang belajar di kampus kami setiap tahun. Adakah anda bersedia untuk menyertai kami? SAMK menawarkan kedua-dua ijazah sarjana muda dan sarjana dalam fakulti Kesihatan dan Kebajikan, Logistik dan Teknologi Maritim, Perniagaan dan Teknologi Perkhidmatan.

KAMPUS-BRAND-NEW

Kami mempunyai kampus di bandar-bandar terbesar di rantau Satakunta.

Kampus SAMK-Pori adalah kemudahan baru yang terletak di pusat bandar Pori di sebelah pusat pengangkutan awam. Kampus baru adalah persekitaran pembelajaran yang paling moden di Finland. Kampus moden dan serba boleh menawarkan pendidikan dalam perniagaan, penjagaan kesihatan dan perkhidmatan sosial, teknologi dan pelancongan.

Kampus SAMK-kampus Rauma baru-baru ini telah diubahsuai dan terletak berhampiran dengan pelabuhan. Kampus ini merupakan pusat pembelajaran serba boleh dan antarabangsa untuk teknologi luar pesisir, perniagaan antarabangsa dan logistik.

Bandar-bandar ini menawarkan keadaan hidup yang luas dan selamat, banyak alam hijau dan peluang yang sangat baik untuk aktiviti riadah. Bandar-bandar ini cukup besar untuk menawarkan semua perkhidmatan yang diperlukan tetapi juga cukup kecil untuk mempunyai suasana yang selesa dan mesra.

52620_SAMK052016166.jpg

PENDIDIKAN TERBAIK

SAMK dikenali dengan kualiti pendidikannya: menurut lulus Ijazah Sarjana Muda, SAMK adalah universiti sains yang terbaik di Finland dari segi kemampuan mengajar. Di samping itu, pelajar-pelajar ijazah Sarjana di SAMK secara amnya sangat berpuas hati dengan kajian mereka. Kajian itu telah dibuat oleh Kementerian Kebudayaan dan Pendidikan Finland

PROFIL DAN VISI SAMK

Profil SAMK itu sendiri sebagai institusi pengajian tinggi industri.

Profil SAMK didasarkan pada keperluan kawasan dan SAMK memberi tumpuan kepada pendidikan, penyelidikan, inovasi dan aktiviti pembangunan, yang menyokong penyusunan semula industri. Kawasan Satakunta mempunyai struktur ekonomi dan perindustrian yang serba boleh. Oleh itu, SAMK perlu menyediakan program penyelidikan dan komprehensif dalam teknologi, perniagaan dan pentadbiran serta penjagaan sosial dan kesihatan walaupun pada masa akan datang.

Visi kami ialah semua pelajar SAMK akan diambil bekerja.

Pelajar diberi kemahiran terbaik untuk pekerjaan oleh pendidikan yang disesuaikan dengan keperluan kawasan, kerjasama yang komprehensif dengan pasaran pekerjaan dan sikap keusahawanan.

SAMK dalam angka

 • Bandar: 4
 • Kampus: 4
 • Pelajar Ijazah 2017: c. 5,500
 • Ijazah pelajar setiap bandar 2017: Pori 3,622, Rauma 1,344, Huittinen 454 dan Kankaanpää 111
 • Pelajar antarabangsa: c. 350
 • Pelajar dalam kajian terbuka: c. 1,100
 • Ahli kakitangan 2016: c. 400, dengan ijazah PhD atau Licentiate: 71
 • Program ijazah Sarjana Muda: 19
 • Program ijazah Sarjana: 9
 • Program Ijazah dalam Bahasa Inggeris: 10
 • Ijazah Sarjana Muda 2016: 953
 • Ijazah Sarjana 2016: 83
 • Darjah yang diberikan sepenuhnya: lebih 18,000

Lokasi

Pori

Alamat
Tiedepuisto Campus
Tiedepuisto 3

28601 Pori, Finland

Pori

Alamat
Tiilimäki Campus
Maamiehenkatu 10

28601 Pori, Finland

Rauma

Alamat
SAMK Campus Rauma
Satamakatu 26
Suojantie 2 (Merimäki)

26101 Rauma, Finland

Huittinen

Alamat
Kuninkainen Campus
Risto Rytin katu 70

32701 Huittinen, Finland

Kankaanpää

Alamat
Fine Arts Campus
Paasikivenkatu 24

38701 Kankaanpää, Finland

Finland Online

Alamat
Finland Online, Finland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami