University of Asia and the Pacific

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang University of Asia dan Pasifik (UA & P) ialah, bukan untuk keuntungan institusi pengajian tinggi swasta yang menawarkan beberapa program akademik paling cemerlang dalam Asia. Ia menyediakan kombinasi yang kuat pendidikan liberal dan pengkhususan profesional. Pembentukan UA & P pelajar dibantu oleh persekitaran yang kondusif untuk pembelajaran, guru-guru yang berkelayakan dan berdedikasi, nisbah fakulti kepada pelajar yang lebih tinggi dan kemudahan diselenggarakan dengan baik.

Sejarah Ringkas

UA & P bermula pada tahun 1967 sebagai Pusat Penyelidikan dan Komunikasi, pemikir menjalankan penyelidikan dan menawarkan kursus ijazah dalam bidang ekonomi dan pengurusan. CRC bermula kecil dan tdk, tetapi beransur-ansur berkembang aktiviti pendidikannya. Ia telah dianugerahkan status universiti pada tahun 1995, dan walaupun ia telah pun dikenali sebagai University of Asia dan Pasifik, misi tetap sama: pembangunan sepenuhnya segala-galanya yang adalah manusia dalam diri individu.

Presiden

Presiden UA & P adalah Dr Winston Conrad Padojinog. Beliau dilantik sebagai Presiden Universiti keempat pada tahun 2015.

Fakulti

UA & P fakulti terdiri daripada ahli akademik setia dan cekap dan pengamal industri.

Alumni

UA & P alumni membezakan diri mereka di tempat kerja sebanyak oleh etika kerja dan disiplin mereka dengan kekuatan teknikal mereka. Mereka menanggung bahawa pendidikan yang luas, penyediaan profesional, dan pembentukan peribadi yang mereka telah diterima sebagai pelajar universiti telah dilengkapi dengan baik di tempat kerja.

Lokasi

Pasig

Alamat
University of Asia and the Pacific
Pearl Drive, Ortigas Center

1605 Pasig, Metro Manila, Filipina

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami