Baca keterangan rasmi

Sejarah

Kisah Miriam College bermula pada tahun 1926 apabila Uskup Agung Manila, kemudian Reverend Michael O 'Doherty, meminta Sisters of the Maryknoll Jemaah di New York untuk memulakan program latihan guru untuk wanita di Filipina. Dalam sebuah konvensyen Augustinian lama di Malabon, Rizal, Sekolah Biasa Malabon ditubuhkan. Sekolah memindahkan laman web beberapa kali sehingga akhirnya pada tahun 1953, dengan namanya secara rasmi diubah menjadi Maryknoll College, ia meletakkan akar kekal di Diliman (atau Loyola Heights), Quezon City.

Selepas Vatican II, jemaah Maryknoll mula menilai kerja-kerjanya, bukan sahaja di Filipina tetapi di seluruh dunia, dengan terang sebagai rasul asal mereka sebagai perintah dakwah. Pada tahun 60an, jemaah Maryknoll menyaksikan kesediaan umat awam Filipina untuk meneruskan misi pendidikan yang telah mereka mulakan. Pada tahun 1977, pemilikan dan pengurusan sekolah diserahkan kepada pentadbir. Selaras dengan perjanjian itu, nama Maryknoll akan ditukar untuk membuka jalan bagi promosi identiti unik sekolah, berbeza walaupun tidak diputuskan dari identiti saudara perempuan Maryknoll. Pada tahun 1989, selepas beberapa siri konsultasi, Maryknoll College telah menamakan semula Miriam College .

Visi kami

Miriam College adalah institusi pengajian tinggi Katolik Filipina yang membentuk pemimpin dalam perkhidmatan yang menggabungkan kecekapan dengan penyayang, berakar dalam budaya Filipina dan tradisi Asia, namun merupakan warganegara dunia.

Miriam College , dengan mengintegrasikan kerja pendidikan dengan kehidupan iman, mengembangkan orang, terutama anak perempuan dan wanita muda untuk membina bangsa Filipina dan menjadi pencipta kerajaan Allah di bumi.

Miriam College berkomitmen untuk program akademik yang cemerlang yang diterapkan dengan nilai-nilai Kristian, dipertingkatkan oleh teknologi moden dan diperkaya oleh hubungan nasional dan antarabangsa.

Akhirnya, Miriam College berkomitmen untuk mewujudkan dan hidup dalam komuniti sekolah kami dengan perubahan-perubahan yang sangat kita perolehi dalam masyarakat.

Misi kita

Miriam College , dalam perkongsian dengan keluarga dan masyarakat menyediakan pendidikan Kristian yang berkualiti dan relevan yang menyediakan pelajar menjadi pemimpin yang efektif, pelajar seumur hidup, dan warga yang produktif.

Ia menawarkan program yang sangat baik di peringkat pendidikan dasar, tertiari, pasca siswazah dan pendidikan orang dewasa melalui pendekatan yang berpusatkan, berintegrasi nilai, berasaskan penyelidikan dan inovatif.

Nilai Teras kami

Kebenaran

Kami percaya kepada kekuatan pengetahuan dan kekuatan kebenaran yang membebaskan. Kami menumpukan diri kepada pencarian sistematik dan saintifik untuk kebenaran dan keadilan dan keterbukaan dalam mengejarnya. Kami menolak segala bentuk penipuan, kepalsuan dan ketidakjujuran. Kami berusaha untuk menghasilkan kualiti intelektual dan akademik yang tertinggi pada masa yang sama yang kita kenali dan menghargai kebijaksanaan hati.

Keadilan

Kami percaya bahawa semua manusia harus sama-sama diberkati untuk bertanggungjawab dan menikmati hasil perkembangan pengetahuan dan sosial. Kami mengikat diri kepada masyarakat di mana kuasa dan peluang dikongsi bersama dan di mana "telanjang berpakaian dan orang yang lapar diberi makan." Kami menolak sebarang bentuk diskriminasi terhadap mana-mana individu atau mana-mana kumpulan. Kami percaya kepada kesaksamaan jantina dan berusaha dan menyokong masyarakat manusia yang pelbagai dan saling bergantung di mana hak, kebajikan dan pemberdayaan masyarakat dinilai secara terpusat.

Keamanan

Kami percaya bahawa kita harus menjadi pembina damai. Kami juga percaya bahawa kedamaian bermaksud ketiadaan keganasan serta kehadiran nilai, sikap, tingkah laku dan cara hidup berdasarkan keganasan dan menghormati hak dan kebebasan asas setiap orang. Kami menolak keganasan setiap bentuk dan dalam setiap interaksi sosial dan semua institusi. Kami komited untuk bekerja untuk cara-cara yang kreatif dan konstruktif untuk menyelesaikan konflik dan untuk memupuk hubungan penyayang dan penyayang antara semua manusia dan antara manusia dan seluruh penciptaan.

Integriti Penciptaan

Kami percaya bahawa Tuhan telah memanggil kami untuk menjadi pengawas semua penciptaan dan bahawa kesejahteraan dan kebahagiaan generasi akan datang bergantung pada sistem dan proses pengeluaran dan penggunaan yang mampan dan saksama. Kami menolak pemusnahan alam sekitar dan pembaziran sumber semula jadi. Kami mengikat diri untuk menjaga bumi dan mengamalkan gaya hidup yang menopang kesihatan planet di mana semua kehidupan bergantung.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

Miriam College

Program Pengurusan Leisure dan Pelancongan (LTM) direka untuk mempersiapkan anda untuk menjadi pakar kerjaya dan pembuat keputusan dalam industri rekreasi dan pelancongan ... [+]

Sarjana Muda Sains dalam Leisure dan Pengurusan Pelancongan

Program Pengurusan Leisure dan Pelancongan (LTM) direka untuk mempersiapkan anda untuk menjadi pakar kerjaya dan pembuat keputusan dalam industri rekreasi dan pelancongan di Filipina dan di luar negara.

Mengapa mengambil LTM di MC?

Sebagai tambahan kepada kurikulum kuat dan ahli fakulti ahli Program LTM MC menawarkan beberapa kelebihan utama:

Mengekspos pelajar ke budaya yang berbeza dan pelbagai di dalam dan luar negara, membangunkan pemahaman latar belakang dan budaya yang berlainanMembangunkan kemahiran pelajar dalam perkhidmatan perjalanan dan tempahan, menggunakan platform yang dipasang secara langsung di biro dan makmal jabatanMengajar pelajar bagaimana untuk menyesuaikan perkhidmatan perjalanan mengikut keperluan pelangganMemastikan bahawa program dikaji secara berkala dan selaras secara konsisten dengan keperluan masaMelengkapi pembelajaran kelas dengan peluang dan pendedahan lokal dan globalPelajaran perkhidmatan adalah tempat untuk menyampaikan perkhidmatan yang sesuai dengan keperluan komunitiPermohonan sebenar pembelajaran melalui Biro Perjalanan dan Dewan Kediaman, pusat inkubasi yang menyediakan perkhidmatan kepada komuniti MCLaluan Kerjaya... [-]
Filipina Manila
November 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Miriam College

Kursus BS EPM ditujukan pada objektif kembar kelestarian alam sekitar dan pertumbuhan sosio-ekonomi yang kukuh. Kursus perancangan bandar memberi anda teknologi perisian ... [+]

Sarjana Muda Sains dalam Perancangan dan Pengurusan Alam Sekitar

Kursus BS EPM ditujukan pada objektif kembar kelestarian alam sekitar dan pertumbuhan sosio-ekonomi yang kukuh. Kursus perancangan bandar memberi anda teknologi perisian perancangan masa kini, meliputi Sistem Maklumat Geografi, pembangunan ruang bandar dan luar bandar, bahaya alam sekitar dan penilaian kerentanan tapak, dan Teknik Reka Bantu Komputer.

Mengapa mengambil EPM di MC?

Sebagai tambahan kepada kurikulum yang kuat dan ahli fakulti ahli Program pentadbiran perniagaan MC menawarkan beberapa kelebihan utama:

Mengekspos pelajar ke udara dan analisis pencemaran air sebagai input kepada penilaian impak alam sekitar untuk projek pembangunan yang berorientasikan pembangunan tetapi kritikal... [-]

Filipina Manila
November 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Miriam College

Sarjana Muda Pendidikan Awal Kanak-kanak mempersiapkan anda untuk kerjaya dalam pendidikan awal kanak-kanak, khususnya dalam pembentukan pelajar sekolah prasekolah dan se ... [+]

Sarjana Muda Pendidikan Awal Kanak-Kanak

Sarjana Muda Pendidikan Awal Kanak-kanak mempersiapkan anda untuk kerjaya dalam pendidikan awal kanak-kanak, khususnya dalam pembentukan pelajar sekolah prasekolah dan sekolah menengah.

Mengapa mengambil pendidikan awal kanak-kanak di MC?

Memimpin kepada pensijilan dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak (dari kelahiran hingga 8 tahun), membolehkan para pelajar untuk yakin mengambil Ujian Pelesenan untuk Guru.

Membuka banyak pilihan kerjaya, di antaranya: Guru-guru prasekolah, Guru Rendah (Gred 1 hingga 3), Pengarah Pusat Penjagaan Kanak-Kanak, Pentadbir, Pemilik Sekolah, pembekal perkhidmatan berasaskan rumah, pakar sokongan keluarga, perunding, penyelidik, dan pemaju sumber pendidikan.... [-]

Filipina Manila
November 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Miriam College

Sarjana Muda Seni Gunaan dalam Reka Bentuk Visual adalah pusat latihan yang ideal jika anda ingin memiliki kerjaya dalam profesi reka bentuk dan industri kreatif. Program ... [+]

Sarjana Muda Seni Gunaan utama dalam Reka Bentuk Visual

Sarjana Muda Seni Gunaan dalam Reka Bentuk Visual adalah pusat latihan yang ideal jika anda ingin memiliki kerjaya dalam profesi reka bentuk dan industri kreatif. Program ini akan memberi anda pemahaman yang kuat terhadap seni, reka bentuk dan budaya. Anda akan diajar bagaimana untuk membangunkan strategi pemikiran kreatif dan menghasilkan penyelesaian yang berkesan dan inovatif kepada cabaran reka bentuk komunikasi visual, menggunakan platform multimedia, teknik dalam lukisan klasik, dan format media digital yang baru.

Mengapa mengambil Seni Gunaan utama dalam Reka Bentuk Visual di MC?Mempunyai pengalaman pembelajaran dalam seni dan reka bentukMemberi tumpuan kepada konsep 2D- dan 3D-bentuk merentas disiplin seperti animasi, penjenamaan, fotografi kreatif, aplikasi digital, grafik alam sekitar, pengeluaran multimedia, pakejMenyediakan bimbingan khas dan penyeliaan satu-satu aktiviti bengkelMemberi peluang kerjasama melalui portfolio, pameran projek tesis, dan latihan pekerjaan (latihan)Menyediakan peluang rangkaian dengan syarikat, artis, dan pereka sebenar dalam pelbagai bidang kepakaranMeletakkan teori ke dalam amalan industri yang dinilai terhadap trend global, piawaian reka bentuk antarabangsa, dan pengalaman profesionalApa yang akan saya pelajari?... [-]
Filipina Manila
November 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

2106 90th Miriam College AVP