Baca keterangan rasmi

Yang University of the South Pacific (USP) adalah pembekal utama pendidikan tinggi di rantau Pasifik dan pusat kecemerlangan antarabangsa untuk mengajar, perundingan penyelidikan dan latihan pada semua aspek budaya Pacific, alam sekitar dan keperluan pembangunan sumber manusia.

Mengenai universiti

USP - Pengenalan

Universiti Pasifik Selatan merupakan institusi pengajian tinggi utama bagi rantau Pasifik, unik diletakkan di dalam suatu kawasan yang mempunyai kepelbagaian fizikal, sosial dan ekonomi yang luar biasa.

Ditubuhkan pada tahun 1968, USP adalah salah satu daripada hanya dua universiti seumpamanya di dunia. Ia dimiliki bersama oleh kerajaan daripada 12 negara anggota: Kepulauan Cook, Fiji, Kiribati, Kepulauan Marshall, Nauru, Niue, Kepulauan Solomon, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu dan Samoa. Universiti mempunyai kampus di semua negara anggota. Kampus utama, Laucala, di Fiji. Kampus Alafua dalam Samoa adalah di mana Sekolah Pertanian dan Teknologi Makanan terletak, dan Kampus Emalus dalam Vanuatu adalah lokasi untuk Pusat Pengajian Undang-undang.

Sekolah akademik, Institut dan Pusat di Universiti Pasifik Selatan dibahagikan kepada tiga fakulti dan diketuai oleh Dekan.

Ini adalah: Fakulti Sastera, Undang-undang dan Pendidikan; Fakulti Perniagaan dan Ekonomi; dan Fakulti Sains, Teknologi dan Alam Sekitar. Setiap fakulti terdiri daripada beberapa buah sekolah yang menawarkan pelbagai program akademik dan kursus di prasiswazah dan pascasiswazah.

Universiti juga menawarkan program melalui jarak jauh dan pembelajaran fleksibel dalam pelbagai mod dan teknologi di seluruh 14 kampus USP.

teknologi komunikasi canggih melalui USPNet digunakan untuk mencapai pelajar jarak jauh dan pembelajaran fleksibel seluruh expanses luas Lautan Pasifik.

Sifat pelbagai budaya kakitangan dan pelajar badan memberi USP watak yang luar biasa. Ia adalah sebuah institusi berkualiti menghasilkan darjah yang setanding dengan yang dianugerahkan oleh universiti-universiti di Australia, New Zealand dan United Kingdom. Graduan dari USP terdapat dalam jawatan eksekutif penting di sektor awam dan swasta di semua negara anggota dan di banyak negara di seluruh dunia.

Universiti telah menetapkan standard yang tinggi untuk kualiti dalam penyelidikannya. komitmen penyelidikan utama termasuk pengurusan perniagaan, pendidikan guru, kajian Pacific, kajian marin, pertanian, sains dan teknologi.

Universiti Rantau

Universiti rantau Pasifik Selatan merebak seluruh 33 juta kilometer persegi lautan, kawasan lebih daripada tiga kali saiz Eropah. Sebaliknya, jumlah jisim tanah adalah lebih kurang sama dengan bidang Denmark. Populasi berbeza dari segi saiz dari Tokelau dengan 1600 orang ke Fiji dengan lebih daripada 800,000. Jumlah penduduk kira-kira 1.3 juta.

direktori lapangan terbang laluan antara Australia, Jepun, Korea, New Zealand dan Amerika Syarikat menghubungkan beberapa negara-negara pulau. Ada juga syarikat yang perkhidmatan rantau ini. Dalam negara, antara pulau penghantaran digunakan untuk mencapai pulau-pulau yang lebih kecil tanpa perkhidmatan udara.

Kerana kedudukannya Kemudahan dan strategik, USP menarik ulama terkenal dan kakitangan dari seluruh dunia.

Pentadbiran universiti

USP ditadbir oleh Majlis sendiri, yang termasuk wakil-wakil daripada kerajaan negara-negara anggota, staf akademik, pelajar, masyarakat dan pemimpin perniagaan, Forum Sekretariat Kepulauan Pasifik, Sekretariat Komuniti Pasifik, Majlis Amerika Pelajaran, Majlis Privy, Australia dan New Zealand.

Dewan Negara adalah pihak berkuasa akademik Universiti, yang bertanggungjawab bagi perkara-perkara seperti pengajaran dan penyelidikan.

Majlis dan Senat dihidangkan oleh jawatankuasa kerja dalam bidang seperti Kewangan, Pengurusan Sumber Manusia dan Perancangan Akademik. jawatankuasa lain berurusan dengan projek-projek khas dan kerja-kerja hari-hari Universiti.

Ketua upacara Universiti adalah Canselor. Canselor USP telah disediakan dari pihak para pemimpin kerajaan ahli Universiti dan termasuk Perdana Menteri, Presiden dan Ketua Negara. Pro Canselor adalah Pengerusi Majlis dan ketua eksekutif Universiti ialah Naib Canselor. Naib Canselor dibantu oleh dua orang Timbalan Naib Canselor dan dua Pro Naib Canselor.

Kumpulan Pengurusan Kanan bertanggungjawab bagi kebajikan masyarakat USM. Pengarah Eksekutif Kewangan berkenaan dengan mengawal kewangan Universiti. Pengarah Eksekutif Sumber Manusia menguruskan sumber manusia Universiti. Secara keseluruhan, USP mempunyai lebih daripada 1,500 kakitangan.

USP Visi, Misi dan Nilai

Visi Kami

Mencapai kecemerlangan dan inovasi untuk pembangunan mampan Negara Island Pacific

Misi Kita

 • Untuk menyediakan rakyat Pasifik dengan pelbagai jenis kelulusan pendidikan tinggi yang sangat baik dan yang berkaitan;
 • Untuk menyampaikan faedah penyelidikan canggih dan aplikasinya;
 • Untuk menyediakan komuniti dan negara-negara di rantau Pasifik dengan berkesan dan mampan penyelesaian berkaitan, kos, termasuk keusahawanan, cabaran utama mereka; dan
 • Untuk menjadi teladan pendidikan tinggi untuk Kepulauan Pasifik dalam kualiti, tadbir urus, penggunaan teknologi dan kerjasama dengan institusi pengajian tinggi negara.

Nilai-nilai Kami

 • Komitmen dan kesetiaan kakitangan dan pelajar kepada institusi dan rantau ini;
 • piawaian tertinggi dalam tadbir urus, kepimpinan, kebebasan akademik, integriti dan ketelusan;
 • piawaian tertinggi kreativiti, inovasi, kerja berpasukan dan fleksibiliti dalam mengejar kecemerlangan;
 • Pelaburan dalam kakitangan, memberi ganjaran kepada kecemerlangan kakitangan dan memperkasakan semua pasukan USP;
 • Menghormati sifat tersendiri dan kepelbagaian dalam warisan Pasifik dan pembangunan, pemeliharaan dan penyebaran;
 • Komitmen kerjasama dan integrasi serantau;
 • persekitaran pembelajaran dan kehidupan yang positif dan inklusif untuk kecemerlangan pelajar;
 • Sokongan untuk pelajar fleksibel dalam semua lokasi untuk kejayaan dalam kerja, hidup dan kewarganegaraan;
 • Perlindungan dan memupuk alam sekitar;
 • hubungan yang kukuh untuk membimbing penglibatan dengan kerajaan negara, masyarakat Pasifik dan rakan pembangunan;
 • Rendah diri dalam prestasi, belajar daripada orang lain, menghargai kepercayaan yang diberikan, dan menghormati Pacific pengetahuan, konteks dan aspirasi.

Akhirnya, kedua-dua Visi dan Misi Pelan Strategik ini akan dicapai melalui sumbangan dan sifat-sifat graduan dan kakitangan USP. Ini adalah pemacu utama Pelan Strategik.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

University of the South Pacific USP

Ditawarkan oleh Pusat Pengajian Sains Sosial, Psikologi melibatkan kajian individu dan kumpulan - bagaimana kita berfikir, bertindak, bertindak balas dan berinteraksi. pe ... [+]

Program Sarjana Muda Sastera (BA) terdiri daripada 24 kursus yang mana 8 kursus adalah pada 100 peringkat, 8 kursus adalah pada 200 peringkat dan 8 kursus adalah pada 300 peringkat termasuk 2 kursus universiti x 100 peringkat dan 2 x 200- kursus peringkat universiti. Disiplin dibenarkan sebagai utama bagi Ijazah Sarjana Muda Sastera pada tahun 2017 adalah:

Ijazah Sarjana Muda dalam Psikologi

Ditawarkan oleh Pusat Pengajian Sains Sosial, Psikologi melibatkan kajian individu dan kumpulan - bagaimana kita berfikir, bertindak, bertindak balas dan berinteraksi. permohonan adalah berdasarkan kepada dua prinsip asas, iaitu kebaikan individu, kumpulan dan masyarakat hidup dan ketiadaan bahaya. ... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Mengkaji sejarah membantu anda untuk menjadi pemikir kritikal, penyelidik bebas, dan warganegara global yang teliti. Sebagai seorang ahli sejarah anda belajar tentang mas ... [+]

Program Sarjana Muda Sastera (BA) terdiri daripada 24 kursus yang mana 8 kursus adalah pada 100 peringkat, 8 kursus adalah pada 200 peringkat dan 8 kursus adalah pada 300 peringkat termasuk 2 kursus universiti x 100 peringkat dan 2 x 200- kursus peringkat universiti. Disiplin dibenarkan sebagai utama bagi Ijazah Sarjana Muda Sastera pada tahun 2017 adalah:

Ijazah Sarjana Muda dalam Sejarah

Mengkaji sejarah membantu anda untuk menjadi pemikir kritikal, penyelidik bebas, dan warganegara global yang teliti. Sebagai seorang ahli sejarah anda belajar tentang masyarakat yang lalu, dan memeriksa proses yang mendasari peristiwa global dan tempatan. Anda belajar bagaimana untuk menimbang dengan teliti bukti dan datang ke kesimpulan yang disokong. Anda juga belajar bagaimana untuk bertindak balas secara kritikal kepada hujah-hujah orang lain. Anda akan tahu jawapan kepada beberapa soalan besar, seperti Mengapa China membina Tembok Besar? Mengapa Karl Marx berfikir semua pekerja berada dalam rantaian? Dan soalan-soalan penting yang lain yang berkaitan dengan Sejarah Kepulauan Pasifik. ... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Selain Sarjana Muda yang ditetapkan bagi program Undang-Undang (LLB), Undang-undang juga ditawarkan sebagai satu disiplin yang boleh diambil dalam kombinasi dengan disipl ... [+]

Program Sarjana Muda Sastera (BA) terdiri daripada 24 kursus yang mana 8 kursus adalah pada 100 peringkat, 8 kursus adalah pada 200 peringkat dan 8 kursus adalah pada 300 peringkat termasuk 2 kursus universiti x 100 peringkat dan 2 x 200- kursus peringkat universiti. Disiplin dibenarkan sebagai utama bagi Ijazah Sarjana Muda Sastera pada tahun 2017 adalah:

Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Undang-undang

Selain Sarjana Muda yang ditetapkan bagi program Undang-Undang (LLB), Undang-undang juga ditawarkan sebagai satu disiplin yang boleh diambil dalam kombinasi dengan disiplin kawasan yang berbeza kepentingan. Ditawarkan oleh Pusat Pengajian Undang-Undang (SOL) untuk menyediakan anda dengan pengalaman yang kaya dan memberi ganjaran dalam pendidikan undang-undang. ... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Sosiologi ditawarkan oleh Pusat Pengajian Sains Sosial, dan melengkapkan pelajar dengan kemahiran analitikal yang unik dan kukuh dan kecekapan untuk manfaat kerjaya masa ... [+]

Program Sarjana Muda Sastera (BA) terdiri daripada 24 kursus yang mana 8 kursus adalah pada 100 peringkat, 8 kursus adalah pada 200 peringkat dan 8 kursus adalah pada 300 peringkat termasuk 2 kursus universiti x 100 peringkat dan 2 x 200- kursus peringkat universiti. Disiplin dibenarkan sebagai utama bagi Ijazah Sarjana Muda Sastera pada tahun 2017 adalah:

Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Sosiologi

Sosiologi ditawarkan oleh Pusat Pengajian Sains Sosial, dan melengkapkan pelajar dengan kemahiran analitikal yang unik dan kukuh dan kecekapan untuk manfaat kerjaya masa depan mereka dalam pelbagai bidang seperti dasar sosial, pendidikan, keadilan jenayah, jantina, kesihatan awam, perancangan bandar, kebajikan sosial kawasan, pentadbiran awam, hubungan antarabangsa, pengurusan, dan lain-lain ... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Ditawarkan oleh Pusat Pengajian Pendidikan (SOE) di bawah program yang berbeza untuk memenuhi matlamat pendidikan dan pembangunan semasa dan baru daripada negara-negara p ... [+]

Program Sarjana Muda Sastera (BA) terdiri daripada 24 kursus yang mana 8 kursus adalah pada 100 peringkat, 8 kursus adalah pada 200 peringkat dan 8 kursus adalah pada 300 peringkat termasuk 2 kursus universiti x 100 peringkat dan 2 x 200- kursus peringkat universiti. Disiplin dibenarkan sebagai utama bagi Ijazah Sarjana Muda Sastera pada tahun 2017 adalah:

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan

Ditawarkan oleh Pusat Pengajian Pendidikan (SOE) di bawah program yang berbeza untuk memenuhi matlamat pendidikan dan pembangunan semasa dan baru daripada negara-negara pulau Pasifik. sekolah menawarkan program dalam bidang berikut: Pendidikan Awal Kanak-Kanak, Khas dan Pendidikan Inklusif, Pendidikan Asas dan Sederhana, Perpustakaan Kajian / Maklumat, Non-Formal Pendidikan, Penilaian Pendidikan, Kepimpinan Pendidikan dan Perubahan dan Tertiary Mengajar. Program-program pendidikan guru secara berterusan dirasionalisasikan dan dibangunkan untuk memastikan ia menggabungkan nilai-nilai Pacific, etika, sistem pengetahuan dan pedagogi pribumi di mana mungkin. Ia juga mengambil kira amalan terbaik dan 'pintar' maju serantau dan global.... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Pusat Pengajian Geografi, Sains Bumi, dan Alam Sekitar (SGESE) menawarkan Ijazah Sarjana Muda Sastera (Pengurusan Alam Sekitar) bersama-sama dengan program-program lain, ... [+]

Pusat Pengajian Geografi, Sains Bumi, dan Alam Sekitar (SGESE) menawarkan Sarjana Muda Sastera (Pengurusan Alam Sekitar) bersama-sama dengan program-program lain, untuk memberi kefahaman bersepadu Bumi, persekitaran biofizikal dan rakyat yang mendiaminya. Ini adalah masa yang menarik bagi mereka yang terlibat dalam bidang ini. Akibat daripada perubahan alam sekitar meliputi sudut-sudut terpencil di Bumi dan memberi kesan kepada semua penduduknya. Hubungan antara aktiviti manusia dan alam semula jadi lebih kuat daripada pada bila-bila dalam sejarah. Dan skala spatial telah tujahan ke hadapan dalam penyiasatan alam sekitar. Dalam apa-apa konteks yang, mereka yang mempunyai pemahaman tentang tingkah laku alam sekitar fizikal, interaksi manusia dengan alam sekitar itu, dan keupayaan untuk memahami operasi sistem global pada skala sinoptik dan di luar kekangan disiplin tradisional adalah permintaan yang tinggi.... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

University of the South Pacific USP

Bahagian Biologi menyediakan kursus biologi bagi program pengajian ijazah dan lepasan ijazah dalam Fakulti Sains dan Teknologi. Kursus-kursus yang disediakan oleh bahagia ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains adalah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus; yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus pada 200 peringkat, dan lapan kursus di 300-peringkat. Disiplin dibenarkan sebagai besar atau kecil bagi ijazah Sarjana Muda Sains pada tahun 2017 adalah:

Ijazah Sarjana Muda dalam Biologi

Bahagian Biologi menyediakan kursus biologi bagi program pengajian ijazah dan lepasan ijazah dalam Fakulti Sains dan Teknologi. Kursus-kursus yang disediakan oleh bahagian ini mengimbangi pengajian tradisional dalam biologi dan kemajuan moden dalam penyelidikan biologi di peringkat yang terdiri daripada molekul kepada masyarakat.

The University of the Pacific South terletak di lokasi strategik untuk menawarkan kursus peringkat ijazah yang berkualiti tinggi. Khususnya, ia menyediakan peluang yang sempurna untuk mendalam, kajian tangan pertama daripada dua yang paling pelbagai, namun berbeza ekosistem di dunia - hutan hujan tropika dan terumbu karang (kedua-duanya boleh dikunjungi dari kampus Laucala pada hari yang sama) . Beberapa kursus lanjutan kami menekankan ekologi dan pemuliharaan sistem ini, yang penting di seluruh rantau Pasifik Selatan.... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Kimia adalah sains pusat. Semua aspek pembangunan teknikal memerlukan orang yang mempunyai kepakaran dalam bidang kimia. A pendidikan kimia asas diperlukan oleh doktor, d ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains adalah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus; yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus pada 200 peringkat, dan lapan kursus di 300-peringkat. Disiplin dibenarkan sebagai besar atau kecil bagi ijazah Sarjana Muda Sains pada tahun 2017 adalah:

Ijazah Sarjana Muda dalam Kimia

Kimia adalah sains pusat. Semua aspek pembangunan teknikal memerlukan orang yang mempunyai kepakaran dalam bidang kimia. A pendidikan kimia asas diperlukan oleh doktor, doktor gigi, jurutera, petani, perhutanan, pengurus kilang, dan lain-lain Oleh itu, terdapat keperluan berterusan untuk guru-guru kimia di rantau ini. Selain itu, terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk graduan dengan beberapa latar belakang kimia untuk kerja-kerja dalam industri sebagai kakitangan kawalan kualiti, pengurus pengeluaran dan dalam pelbagai kerajaan dan penyelidikan swasta makmal, contohnya eksplorasi mineral, pemantauan pencemaran alam sekitar, pertanian. Sumbangan kimia lulusan pembangunan wilayah adalah besar. ... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

pelajar BSc berminat untuk belajar Fizik boleh memilih untuk mengambil Fizik sebagai Major Single, Double Major atau Minor. pelajar katil boleh memilih Fizik sebagai Majo ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains adalah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus; yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus pada 200 peringkat, dan lapan kursus di 300-peringkat. Disiplin dibenarkan sebagai besar atau kecil bagi ijazah Sarjana Muda Sains pada tahun 2017 adalah:

Ijazah Sarjana Muda dalam Fizik

Fizik adalah sains asas yang memberikan kita pemahaman yang kuantitatif alam sekitar fizikal kita. Fizik juga asas kejuruteraan dan teknologi. Pemahaman undang-undang asas fizik adalah penting dalam pelbagai pekerjaan. Sebagai contoh, kelulusan dalam Fizik mempunyai aplikasi langsung dalam pengajaran sains, meteorologi, komunikasi, sains alam sekitar, komputer dan elektronik. Klik di sini atas sebab-sebab mengapa anda perlu belajar Fizik. Kemahiran umum yang diperolehi dengan mengkaji Physics - kemahiran analitikal, pemikiran logik, pengukuran, penyelesaian masalah dan teknik eksperimen - memberi pelajar persediaan unik luas, terpakai dalam banyak bidang.... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Program ini tidak mengikut keperluan program biasa untuk disiplin utama dan kecil tetapi sebaliknya mempunyai set ditetapkan kursus, merentasi sempadan disiplin. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains - Ditetapkan Program adalah program tiga tahun terdiri daripada dua puluh empat kursus; lapan kursus pada 100 peringkat, lapan kursus pada 200 peringkat, dan lapan kursus di 300-peringkat.

Ijazah Sarjana Muda Sains Marin

Program ini tidak mengikut keperluan program biasa untuk disiplin utama dan kecil tetapi sebaliknya mempunyai set ditetapkan kursus, merentasi sempadan disiplin. Program-program yang ditawarkan oleh Sekolah Pengajian Marin (SMS), dengan misi untuk:

Membantu Kepulauan Pasifik untuk memahami, memelihara, membangun, mengurus dan menggunakan sumber hidup dan bukan hidup mereka di dunia yang pesat berubah. Menyediakan Kepulauan Pasifik dengan pelbagai seluas mungkin peluang untuk penyelidikan, pendidikan, latihan dan pekerjaan dalam sektor marin. Menggalakkan kerjasama dalam institusi The University of the South Pacific, negara-negara pulau, badan-badan serantau dan antarabangsa untuk pembangunan mampan sumber marin ... [-]
Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

sains pengkomputeran (CS) menjangkau julat dari teori melalui pengaturcaraan untuk pembangunan canggih penyelesaian pengkomputeran. sains komputer menawarkan asas yang me ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains adalah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus; yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus pada 200 peringkat, dan lapan kursus di 300-peringkat. Disiplin dibenarkan sebagai besar atau kecil bagi ijazah Sarjana Muda Sains pada tahun 2017 adalah:

Sarjana Muda Sains Komputer

sains pengkomputeran (CS) menjangkau julat dari teori melalui pengaturcaraan untuk pembangunan canggih penyelesaian pengkomputeran. sains komputer menawarkan asas yang membolehkan graduan menyesuaikan diri dengan teknologi baru dan idea-idea baru. Kerja-kerja saintis komputer jatuh ke dalam tiga kategori: a) perisian mereka bentuk dan membina; b) membangunkan cara-cara yang berkesan untuk menyelesaikan masalah komputer, seperti menyimpan maklumat dalam pangkalan data, menghantar data melalui rangkaian atau menyediakan pendekatan baru untuk masalah keselamatan; dan c) merangka cara-cara baru dan lebih baik untuk menggunakan komputer dan menangani cabaran-cabaran tertentu dalam bidang seperti kecerdasan buatan. Kebanyakan program sains komputer memerlukan beberapa latar belakang matematik.... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

disiplin ini, yang ditawarkan oleh Pusat Pengajian Geografi, Bumi Sains & Alam Sekitar, memperkenalkan pelajar kepada kajian alam sekitar Bumi biofizikal, bidang yang ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains adalah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus; yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus pada 200 peringkat, dan lapan kursus di 300-peringkat. Disiplin dibenarkan sebagai besar atau kecil bagi ijazah Sarjana Muda Sains pada tahun 2017 adalah:

Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Geografi

disiplin ini, yang ditawarkan oleh Pusat Pengajian Geografi, Bumi Sains & Alam Sekitar, memperkenalkan pelajar kepada kajian alam sekitar Bumi biofizikal, bidang yang luas geografi manusia, dan juga kursus-kursus lain yang mengajar Geografi dengan penekanan di Kepulauan Pasifik seperti alam semula jadi dan pengagihan sumber tumbuhan dan haiwan di dunia di Pasifik. ... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Satu kajian dalam matematik adalah satu kajian dalam prinsip-prinsip yang dikongsi bersama oleh semua dan di dalam alat-alat yang boleh didapati oleh semua untuk menerang ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains adalah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus; yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus pada 200 peringkat, dan lapan kursus di 300-peringkat. Disiplin dibenarkan sebagai besar atau kecil bagi ijazah Sarjana Muda Sains pada tahun 2017 adalah:

sarjana muda dalam matematik

Matematik dianggap sebagai asas semua sains. Ia adalah bahasa yang digunakan oleh kejuruteraan, sains gunaan, sains hayat, sains sosial, dan perniagaan.

Terdapat permintaan yang tinggi bagi orang-orang dengan pemahaman matematik yang kukuh, dan ahli matematik bekerja dengan orang dalam semua bidang.

Satu kajian dalam matematik adalah satu kajian dalam prinsip-prinsip yang dikongsi bersama oleh semua dan di dalam alat-alat yang boleh didapati oleh semua untuk menerangkan dan menganalisis dunia. Graduan dengan ijazah dalam mata pelajaran Matematik dinilai untuk kemahiran analisis dan keupayaan mereka untuk mendekati dan menyelesaikan masalah menggunakan logik dan pemikiran abstrak.... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Program ini tidak mengikut keperluan program biasa untuk disiplin utama dan kecil tetapi sebaliknya mempunyai set ditetapkan kursus, merentasi sempadan disiplin. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains - Ditetapkan Program adalah program tiga tahun terdiri daripada dua puluh empat kursus; lapan kursus pada 100 peringkat, lapan kursus pada 200 peringkat, dan lapan kursus di 300-peringkat.

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Marine

Program ini tidak mengikut keperluan program biasa untuk disiplin utama dan kecil tetapi sebaliknya mempunyai set ditetapkan kursus, merentasi sempadan disiplin. Program-program yang ditawarkan oleh Sekolah Pengajian Marin (SMS), dengan misi untuk:

Membantu Kepulauan Pasifik untuk memahami, memelihara, membangun, mengurus dan menggunakan sumber hidup dan bukan hidup mereka di dunia yang pesat berubah. Menyediakan Kepulauan Pasifik dengan pelbagai seluas mungkin peluang untuk penyelidikan, pendidikan, latihan dan pekerjaan dalam sektor marin. Menggalakkan kerjasama dalam institusi The University of the South Pacific, negara-negara pulau, badan-badan serantau dan antarabangsa untuk pembangunan mampan sumber marin ... [-]
Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

University of the South Pacific USP

Bacelor Commerce ialah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus adalah pada 200 peri ... [+]

Bacelor Commerce ialah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus adalah pada 200 peringkat dan lapan kursus adalah pada 300 peringkat termasuk dua 100-tahap dan dua 200-tahap kursus universiti.

Disiplin dibenarkan sebagai utama bagi Ijazah Sarjana Muda Perdagangan pada tahun 2017 adalah:

perakaunan Pengurusan Perniagaan Antarabangsa Pengurusan Sumber Manusia Pengurusan pelancongan Perbankan EKONOMI Pengurusan, Tourism

perakaunan

Ditawarkan oleh Pusat Pengajian Perakaunan dan Kewangan (SOAF) yang merupakan yang terbesar daripada tujuh buah sekolah di Fakulti Perniagaan dan Ekonomi. Objektif utama sekolah termasuk menyediakan kursus dalam bidang Perakaunan dan Kewangan yang boleh diakses dan relevan kepada semua pelajar di rantau ini, dengan pengajaran berkualiti tinggi, pembelajaran dan perkhidmatan sokongan; dan untuk melibatkan diri dalam penyelidikan yang mempunyai sumbangan penting dengan tatatertib perakaunan dan implikasi dasar berkaitan.... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Ijazah Sarjana Muda Perdagangan dalam program ijazah Pelancongan dan Pengurusan Hospitaliti telah direka untuk memenuhi permintaan majikan bagi kemahiran strategik, tekno ... [+]

Yang Ijazah Sarjana Muda Perdagangan Pengurusan Pelancongan dan Hospitaliti program ijazah telah direka untuk memenuhi permintaan majikan bagi kemahiran strategik, teknologi dan pengurusan yang dianggap perlu dalam industri ini menarik dan dinamik.

Program ini menggabungkan teori dan pengetahuan anda mendapat manfaat daripada program ijazah tradisional dalam pentadbiran perniagaan dan pelancongan kajian, bersama-sama dengan pembelajaran berasaskan pengalaman dalam sektor industri pelancongan. Sepanjang program ini, anda akan terlibat dalam menganalisis satu siri senario perniagaan dan pengurusan yang mana anda akan menyediakan cadangan dan penyelesaian. Program ini juga memberi perspektif antarabangsa melalui kajian kes yang mencerminkan sifat global industri pelancongan... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Ijazah Sarjana Muda Perdagangan dalam Professional Accounting ialah program ditetapkan dan wujud untuk pelajar yang sudah berada di dalam bidang perakaunan atau mempunyai ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Perdagangan dalam Professional Accounting ialah program ditetapkan dan wujud untuk pelajar yang sudah berada di dalam bidang perakaunan atau mempunyai pengalaman kerja sebelumnya dalam bidang perakaunan, dan ingin untuk meneruskan kerjaya mereka di sebuah firma perakaunan profesional.

Program ini terdiri daripada 24 kursus, yang mana lapan adalah pada 100 peringkat, lapan adalah pada 200 peringkat dan lapan pada 300 peringkat.

[-]
Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan ialah program empat tahun yang terdiri daripada tiga puluh dua kursus, lapan pada 100-tahap, lapan pada 200 peringkat, enam belas di 300 ... [+]

Kejuruteraan Program, yang ditawarkan oleh Pusat Pengajian Kejuruteraan dan Fizik (SEP) menyediakan latihan bagi memenuhi keperluan tenaga kerja di rantau ini terutamanya bagi negara-negara anggota USP.

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik

telah menerima akreditasi daripada Institute of Professional Engineers New Zealand (IPENZ)

ijazah kejuruteraan yang diiktiraf oleh IPENZ diiktiraf sebagai memenuhi keperluan akademik awal untuk jurutera profesional.

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan ialah program empat tahun yang terdiri daripada tiga puluh dua kursus, lapan pada 100-tahap, lapan pada 200 peringkat, enam belas di 300 peringkat ditambah lampiran dan amalan bengkel komponen perindustrian. ... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan ialah program empat tahun yang terdiri daripada tiga puluh dua kursus, lapan pada 100-tahap, lapan pada 200 peringkat, enam belas di 300 ... [+]

Kejuruteraan Program, yang ditawarkan oleh Pusat Pengajian Kejuruteraan dan Fizik (SEP) menyediakan latihan bagi memenuhi keperluan tenaga kerja di rantau ini terutamanya bagi negara-negara anggota USP.

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal

telah menerima akreditasi daripada Institute of Professional Engineers New Zealand (IPENZ)

ijazah kejuruteraan yang diiktiraf oleh IPENZ diiktiraf sebagai memenuhi keperluan akademik awal untuk jurutera profesional.

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan ialah program empat tahun yang terdiri daripada tiga puluh dua kursus, lapan pada 100-tahap, lapan pada 200 peringkat, enam belas di 300 peringkat ditambah lampiran dan amalan bengkel komponen perindustrian. ... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Perisian (BSE) adalah bertujuan untuk menghasilkan kualiti, graduan bertaraf dunia dalam bidang yang pesat membangun ini. tahap ini telah ... [+]

kejuruteraan perisian adalah satu pendekatan yang sistematik dan berdisiplin untuk membangunkan perisian. Ia terpakai prinsip dan amalan kedua-dua sains komputer dan kejuruteraan untuk penubuhan, pengendalian dan penyelenggaraan sistem perisian.

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Perisian (BSE) adalah bertujuan untuk menghasilkan kualiti, graduan bertaraf dunia dalam bidang yang pesat membangun ini. tahap ini telah direka khas bagi memenuhi permintaan industri untuk menghasilkan jurutera perisian graduan dengan keupayaan projek sistem perisian. Graduan yang boleh menawarkan kemahiran dalam bidang ini adalah permintaan oleh organisasi perniagaan dan kerajaan yang terlibat dengan pembangunan perisian. Graduan akan disediakan untuk kerjaya semua industri sebagai Software Engineers, Aplikasi Developers, Programming Specialists, and Systems Analyst. USP menawarkan Ijazah Sarjana Muda Ijazah Kejuruteraan Perisian. Ini adalah ijazah profesional empat tahun.... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of the South Pacific USP

pengkomputeran bersih-centric merangkumi pelbagai sub-kepakaran termasuk: konsep komunikasi rangkaian komputer dan protokol, sistem multimedia, piawaian Web dan teknologi ... [+]

Kemajuan terkini dalam komputer dan telekomunikasi rangkaian telah meningkat kepentingan rangkaian teknologi dalam bidang pengkomputeran. pengkomputeran bersih-centric adalah satu cabang yang agak baru pengkomputeran, dan ia merupakan satu anjakan paradigma kepada model pengkomputeran internet.

pengkomputeran bersih-centric merangkumi pelbagai sub-kepakaran termasuk: konsep komunikasi rangkaian komputer dan protokol, sistem multimedia, piawaian Web dan teknologi, keselamatan rangkaian, pengkomputeran wayarles dan mudah alih, dan sistem teragih. Setelah tamat pengajian, graduan kita boleh mengharapkan untuk mencari peluang pekerjaan di sektor awam dan swasta di mana ICT digunakan. Pelbagai pilihan kerjaya termasuk tetapi tidak terhad kepada, Network Administrator, Network Analyst, Consultant, dan Aplikasi Pemaju untuk Internet dan persekitaran mudah alih. USP menawarkan Ijazah Sarjana Muda pengkomputeran Net-centric. Ini adalah ijazah profesional empat tahun.... [-]

Fiji Suva
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu