Murdoch University Dubai

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Belajar di Murdoch

Sebagai pelajar Murdoch, anda akan mempunyai struktur, sokongan, dan ruang untuk menempa laluan anda sendiri, jadi anda akan menamatkan pengajian bukan hanya bersedia kerja, tetapi siap hidup. Terokai pelbagai kursus kami dan cari cara untuk memohon untuk menyertai komuniti global pemikir percuma hari ini.

Murdoch University Dubai adalah cabang utama Murdoch University, yang berpusat di Perth, Australia Barat. Kampus kami yang meriah di Dubai memenuhi permintaan yang semakin meningkat bagi para profesional mahir di pelbagai industri. Semua kursus mengikuti keperluan akademik yang sama seperti kursus yang ditawarkan di Australia, yang diajar oleh pensyarah antarabangsa yang berkelayakan. Ijazah yang dianugerahkan dikeluarkan dari Australia dan sama persis dengan yang diberikan di kampus di Australia.

Kampus Dubai telah dirasmikan pada tahun 2008 oleh Tuan Yang Terutama Sheik Nahayan Bin Mubarak Al Nahayan, Menteri Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik UAE, dan terletak di Dubai International Academic City. Cawangan ini dilesenkan oleh pengatur Kerajaan Dubai, Lembaga Pengetahuan dan Pembangunan Manusia (KHDA).

Pilihan pembelajaran fleksibel kami disesuaikan untuk membolehkan anda merancang kursus pengajian anda mengikut keperluan peribadi anda sendiri. Kenapa pilih antara Perniagaan dan Media apabila anda boleh melakukan kedua-duanya? Pilihan utama dua kami membolehkan anda menggabungkan dua disiplin yang berbeza ke dalam satu pendidikan yang bulat tanpa memperluaskan masa anda di universiti.

Di Murdoch, kami berbangga mempunyai pengajaran fakulti yang berkualiti di peringkat antarabangsa yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Tidak kira sama ada anda seorang pelajar program asas atau pelajar sarjana atau pascasiswazah, kualiti guru dan program yang ditawarkan adalah bertaraf dunia.

Belajar di Murdoch University Dubai bukan hanya tentang pembelajaran di bidang pilihan anda. Ia juga mengenai meneroka cara berfikir baru, menemui perspektif yang berbeza dan mencari cara untuk membuat perbezaan.

Kami mendapat sokongan, kemudahan, dan kelenturan untuk membantu anda memperoleh kemahiran, pengetahuan dan pengalaman hidup yang anda perlukan untuk mencapai matlamat anda.

 • Top 100 global: Kedudukan di antara 100 universiti muda teratas di dunia (Ranking Universiti Young 2017, Times Higher Education)
 • Penilaian Lima Bintang: Untuk gaji permulaan graduan dan pengalaman pendidikan (The Good Universities Guide 2018)
 • Kecemerlangan dalam penyelidikan: Standard bertaraf dunia atau di atas dalam 85 peratus disiplin penyelidikan (Majlis Penyelidikan Australia Kecemerlangan dalam Penyelidikan untuk Australia (ERA) 2015)128515_photo-1517486808906-6ca8b3f04846.jpg

Mengapa memilih Murdoch di Dubai?

 • Gaya hidup yang menarik untuk pelajar: Perbelanjaan hidup di Emiriah Arab Bersatu (UAE) adalah antara yang paling rendah di kalangan negara-negara membangun dan negara maju. Dikelilingi oleh bukit-bukit pasir, bandar ini mempunyai bahagian yang adil dari pantai-pantai yang indah dan air yang hangat dan menerima cahaya matahari sepanjang tahun. UAE juga menjadi negara yang sangat selamat dan moden, dengan jenayah kekerasan dan jenayah harta tanah yang sangat rendah.
 • Bandar multikultural dan kosmopolitan: Budaya Arab sangat berakar di Dubai, tetapi dengan UAE menjadi negara bekas, terdapat banyak kepelbagaian budaya. Pelajar dapat menikmati gaya hidup kosmopolitan dan antarabangsa di Dubai, dengan banyak peluang untuk berinteraksi dengan orang dari pelbagai bangsa dan budaya. Anda akan merasa sangat di rumah di Dubai selagi anda mematuhi undang-undang dan menghormati budaya dan nilai-nilai.
 • Nikmati kerja sambilan semasa belajar: Murdoch pelajar di atas permit kerja dibenarkan untuk bekerja sambilan dalam zon bebas. Tidak ada sekatan formal pada jam, selagi ia disimpan dengan jadual kajian yang munasabah.
 • Bandar peluang: Graduan di Dubai mempunyai banyak peluang pekerjaan yang terbuka kepada mereka apabila mendapat ijazah mereka, kebangkitan peluang profesional telah didorong oleh perkembangan pesat sektor bukan minyak seperti industri pembinaan.
 • Tanah ajaib: Dubai tidak hanya masak dengan tarikan semula jadi, terdapat juga tarikan buatan manusia yang cukup untuk membuat anda sibuk. Belajar di Dubai, anda akan mendapat banyak peluang untuk menghairankan tarikan terkenal ini.

Kemudahan Kampus

Murdoch University Dubai , yang terletak di Dubai International Academic City, menyediakan kemudahan canggih dan teknologi bertaraf dunia supaya para pelajar mempunyai akses kepada standard pendidikan tertinggi di dunia.

Kemudahan di kampus kami di Dubai termasuk teater kuliah moden, pejabat pentadbiran, dan perkhidmatan sokongan pelajar. Kampus ini mempunyai TV berteknologi tinggi profesional sepenuhnya serta kemudahan pasca pengeluaran. Perpustakaan yang terletak di pusat bertindak sebagai pusat sehenti untuk pembelajaran dan perkhidmatan pelajar. Ia juga menawarkan pelajar akses kepada semua pangkalan data elektronik yang disediakan oleh kampus utama di Australia.128516_pexels-photo-1543895.jpg

Kemudahan kampus:

 • Studio filem
 • Suite pengeditan
 • Makmal komputer
 • Bilik umum
 • Perpustakaan
 • Pengangkutan pelajar

Bandar Akademik Antarabangsa Dubai

Bandar Akademik Antarabangsa Dubai (DIAC) adalah satu-satunya Zon Percuma yang didedikasikan untuk Pendidikan Tinggi. Ditubuhkan pada tahun 2007 sebagai sebahagian daripada TECOM Investments, DIAC bermatlamat untuk membangunkan kumpulan bakat di rantau ini dan mewujudkan UAE sebagai ekonomi berasaskan pengetahuan.

DIAC adalah destinasi utama bagi Pengajian Tinggi di rantau ini, yang terletak di sebuah kampus 18 juta kaki persegi yang lengkap dengan kemudahan moden yang canggih. DIAC kini menjadi tuan rumah 21 Kampus Cawangan Antarabangsa sebagai sebahagian daripada jumlah UAE 37, jumlah terbesar di mana-mana satu lokasi.

Dengan pelbagai pusat runcit, Dubai International Academic City adalah komuniti yang mencukupi yang menawarkan penyewa dan pelawat makanan dan minuman outlet (termasuk Costa Coffee, Subway, Bombay Chowpatty dan All Day Minimart), institut memandu, kemudahan sewa penjagaan, agensi pelancongan, pembibitan kanak-kanak, panti kecantikan, dan klinik pergigian dan perubatan.

Lokasi

Dubai

Alamat
Block 10, 4th Floor, Dubai International Academic City, Academic City Road
Dubai, Dubai, Emiriah Arab Bersatu

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami