Baca keterangan rasmi

Visi Zayed University

Zayed University adalah peneraju inovasi pendidikan kebangsaan dan serantau. Ditubuhkan pada tahun 1998 dan dengan bangganya membawa nama Pengasas Negara, almarhum Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, institusi perdana ini adalah perwujudan moden cita-cita Presiden dan harapan yang tinggi untuk pendidikan tinggi di Emiriah Arab Bersatu.

Hari ini, Zayed University terkenal kerana merangkumi dua kampus moden di Abu Dhabi dan Dubai yang mengalu-alukan pelajar kebangsaan dan antarabangsa dari dalam UAE, rantau Teluk yang lebih luas dan di seluruh dunia.

Zayed University diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Akademik (CAA) - badan jaminan kualiti dan akreditasi dalaman UAE - dan di peringkat antarabangsa oleh Suruhanjaya Tinggi Negeri Amerika Syarikat (Higher Education), salah satu daripada enam badan akreditasi serantau di Amerika Syarikat yang memberi jaminan program yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dari universiti yang dijamin berkualiti.

Misi 2017-2021

  • Untuk menyediakan pendidikan bertaraf dunia untuk semua pelajar melalui penyediaan dua buah negeri kampus seni di Abu Dhabi dan Dubai yang akan memberi inspirasi, sokongan dan memupuk kebolehan pelajar melalui akses kepada fakulti dan staf yang berdedikasi tinggi.
  • Menawarkan program akademik dan siswazah yang pelbagai dan diiktiraf di peringkat antarabangsa yang memberikan pengalaman pelajar yang menarik dan inklusif. Graduan akan bersedia menyumbang dan mempromosikan, kesejahteraan sosial dan ekonomi masyarakat UAE dan profesion masing-masing.
  • Menyumbang untuk membina masyarakat berasaskan pengetahuan melalui penyelidikan, biasiswa, aktiviti kreatif, jangkauan, dan perkhidmatan pendidikan yang berterusan. Untuk menyebarkan pengetahuan kepada masyarakat tempatan, serantau dan global.

Mengenai Zayed University

Walaupun sebuah negara yang muda, Emiriah Arab Bersatu memainkan peranan khas di Timur Tengah kerana lokasinya yang strategik, kualiti infrastrukturnya yang moden, dan pemikiran ke depan dan penglihatan yang jauh dari pemimpin negara. Para pemimpin ini telah mengenal pasti pendidikan yang sangat penting untuk masa depan UAE, seperti yang ditunjukkan oleh kata-kata Late Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, pengasas UAE:

"Kecemerlangan dalam bidang pendidikan dan pengetahuan adalah laluan untuk kemuliaan. Ini hanya boleh dicapai melalui usaha berterusan dan kemajuan akademik. Pendidikan adalah tonggak utama kemajuan dan pembangunan, dan negara telah tidak berusaha untuk menyediakan keperluan yang diperlukan dalam sektor pendidikan. Negara ini amat memerlukan upaya semua warganya yang berpendidikan dalam proses pembangunan. "

Zayed University , sebuah institusi yang disokong kerajaan, ditubuhkan pada tahun 1998 untuk menyediakan pemimpin yang akan meramalkan kemungkinan dan menawan peluang untuk tindakan yang akan mewujudkan masa depan Emiriyah Arab Bersatu.

Universiti ini mempunyai kampus yang terletak di dua bandar terbesar di UAE, Abu Dhabi dan Dubai, di bawah satu pentadbiran pusat. Pendaftaran di setiap kampus adalah lebih daripada 4000 pelajar. Universiti ini cukup kecil untuk membolehkan interaksi peribadi antara pelajar dan fakulti, namun cukup besar untuk menawarkan pelajar pelbagai program gelar yang mencabar. Di Zayed University , pelajar mengalami persekitaran pembelajaran yang menggalakkan dan menyokong keperluan akademik mereka dan memupuk kejayaan mereka.

Asas pengalaman akademik di Zayed University adalah Model Program Akademik, yang memberi tumpuan kepada hasil pembelajaran dan penilaian. Model ini menyediakan pelajar dengan program akademik yang seimbang dan berkaitan yang jelas menentukan hasil, memastikan sumber-sumber menyokong matlamat pendidikan, dan menekankan pencapaian dan kejayaan pelajar. Model Program Akademik disokong melalui program pendidikan lengkap termasuk Program Jambatan Akademik yang memastikan kemahiran pelajar dalam bahasa Inggeris; kurikulum teras Pendidikan Am yang menyediakan asas antara disiplin yang luas untuk kawasan pengajian pilihan pelajar; kajian mendalam yang ditawarkan oleh tujuh Kolej; latihan yang menyediakan pengalaman praktikal; dan penilaian berkala pencapaian pelajar dalam Hasil Pembelajaran Zayed University .

Dalam tempoh tiga semester pertama mereka dalam program sarjana muda, pelajar mendaftar di program Pendidikan Am di Universiti College, yang terdiri daripada kurikulum teras yang menyediakan pengalaman intelektual yang dikongsi oleh semua pelajar dan yang mewujudkan rangka kerja yang menyokong Zayed University 's Learning Outcomes . Melalui satu siri kursus antara disiplin yang berkait rapat, pelajar membangunkan kebolehan mereka dalam pemikiran kritis, kesedaran global, aplikasi komputer, penalaran saintifik dan kuantitatif, literasi maklumat, dan kemahiran bahasa dalam bahasa Inggeris dan bahasa Arab.

Di Zayed University , pelajar mempunyai pilihan program ijazah yang direka untuk memenuhi kepentingan akademik peribadi dan matlamat kerjaya mereka. Program ini direka untuk memenuhi piawaian akademik antarabangsa yang tertinggi. Dalam program pengajian mereka yang dipilih, para pelajar secara aktif mengambil bahagian dalam proses pembelajaran yang mengharuskan mereka untuk menggunakan pengetahuan mereka dalam tetapan dunia sebenar dan untuk mengembangkan pemahaman yang luas tentang isu dan amalan semasa. Oleh kerana kapasiti intelektual mereka berkembang, pelajar mengambil tanggungjawab yang lebih tinggi untuk belajar sendiri. Para graduan Zayed University cemerlang dalam bahasa Arab dan bahasa Inggeris dan berpegang teguh dalam bidang akademik, mahir dalam kemahiran komputer, berpengetahuan tentang budaya dan warisan mereka yang kaya, global dalam perspektif mereka, dan berpengalaman di tempat kerja profesional. Kejayaan mereka di Zayed University mempersiapkan mereka untuk menjadi pemimpin dalam keluarga mereka, komuniti mereka, dan negara mereka.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Zayed University

Sarjana Muda Seni dalam Pengajian Antarabangsa memberikan pendidikan yang ketat dalam aspek politik, ekonomi, dan sosio-budaya dari segi hubungan yang kompleks yang ada d ... [+]

Gambaran keseluruhan

The

Dalam masyarakat yang berkembang maju dan berubah seperti Emiriah Arab Bersatu, orang yang memahami sifat dinamik globalisasi masyarakat, institusi, masalah, dan peluang mereka dapat memajukan perkembangan sosial, ekonomi dan politik yang berkesan.

Membina asas fakulti merentas disiplin dalam bidang sains sosial dan kemanusiaan (antropologi, kajian filem dan kesusasteraan, sejarah, hubungan antarabangsa, sains politik, dan sosiologi), pelajar dalam program Pengajian Antarabangsa ditawarkan peluang untuk mengkhususkan diri dalam salah satu tiga konsentrasi selepas menyelesaikan sekurang-kurangnya 57 kursus kredit teras. Kepekatan dalam Hubungan Antarabangsa, Ekonomi Politik... [-]

Emiriah Arab Bersatu Mohammed Bin Zayed City Dubai
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Zayed University

Ijazah Sarjana Muda dalam Kewangan menyediakan pelajar dalam tiga bidang: Kewangan Korporat, Pelaburan, dan Perbankan dan Kewangan Islam. ... [+]

Gambaran keseluruhan

The

Kewangan korporat: Pelajar memberi tumpuan kepada alat dan teknik untuk menilai aset produktif, memilih cara membiayai mereka dan mengukur kejayaan kewangan. Tumpuan adalah untuk menyelaraskan strategi korporat dan keputusan kewangan dan meningkatkan nilai tegas melalui keputusan kewangan yang bijak.Pelaburan: Pelajar memahami sifat dan dinamik pasaran kewangan, termasuk pasaran saham, bon dan derivatif. Mereka belajar bagaimana untuk melabur dalam pasaran ini untuk meningkatkan pulangan dan mengurangkan risiko.Perbankan dan Kewangan Islam: Pelajar mempelajari prinsip kewangan dan kontrak Islam asas. Mereka belajar tentang bagaimana bank Islam moden; syarikat insurans dan firma pengurusan wang mengubah dan menyesuaikan amalan tradisional untuk mematuhi prinsip Syariah. Wawasan unik ini menyediakan mereka untuk kerjaya dalam industri Kewangan Islam yang sedang berkembang.Hasil Pembelajaran Program... [-]
Emiriah Arab Bersatu Mohammed Bin Zayed City Dubai
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Zayed University

Kurikulum yang diikuti oleh pelajar-pelajar yang dalam Komunikasi dan Sains Media secara luas mendidik mereka dalam bidang seni, kemanusiaan, sains sosial, dan sains guna ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kurikulum diikuti oleh pelajar yang berada di

Semua konsentrasi mengambil kursus pengenalan dalam Sejarah Media, Kritikan Media dan Budaya, Cerita Bercakap Media, Etika Media, Komunikasi Digital Terapan, dan Bercakap dan Persuasi Awam, serta kursus lanjutan dalam Penyelidikan dan Analisis Komunikasi dan Media, Undang-undang Media, dan Pelatih. Daripada berfokus pada satu bentuk atau medium komunikasi, pelajar mengkaji pelbagai media dan teknologi, termasuk audio, video, web, multi-media, dan cetakan. Pendekatan ini memberikan integrasi pengajaran dan aplikasi praktikal yang tersendiri.

Program akademik mengikuti model program yang diakui oleh Persatuan Pengiklanan Antarabangsa, Majlis Akreditasi Pendidikan Kewartawanan dan Komunikasi Massa, dan Persatuan Perhubungan Awam Amerika. Ini memastikan pendidikan seni liberal yang luas dan kedalaman dalam memahami dan menerapkan prinsip, kemahiran, dan kecekapan profesional. Model ini menjadikan program Komunikasi dan Media Media Zayed University unik ke Emiriyah Arab Bersatu dan ke Timur Tengah.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Mohammed Bin Zayed City Dubai
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Zayed University

Program Sarjana Muda Pendidikan menyediakan calon guru, pekerja sosial dan psikologi dan profesional pembangunan manusia dengan persediaan yang kukuh dan ketat untuk mema ... [+]

Gambaran keseluruhan

The

Zayed University menerangkan pemahaman ini dalam program persediaan kerja guru dan sekolah. Graduan psikologi dan perkhidmatan manusia disediakan dengan asas yang kukuh dalam psikologi, membantu kemahiran, penglibatan dan perkhidmatan masyarakat, dan pemahaman bahawa ijazah siswazah akan menjadi elemen penting dalam penyediaan profesional dalam bidang ini.

Prospek pekerjaan di Uni Emirat Arab sangat baik. Dalam konteks ini, persediaan di Zayed University , dengan penekanan kefasih berbahasa Inggeris dan Arab, kemahiran teknologi dan penyelidikan, dan persediaan untuk kepimpinan, melayani UAE

Kepekatan Pendidikan Awal Kanak-kanak menyediakan calon guru untuk mengajar kanak-kanak dari lahir hingga lapan tahun. Guru dalam kepekatan ini mempunyai amalan yang luas di semua peringkat dan bersedia untuk memupuk perkembangan bahasa dan literasi, numerasi dan penalaran kuantitatif, dan kemahiran penyiasatan.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Mohammed Bin Zayed City Dubai
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Zayed University

Pelajar Sains Alam Sekitar dan Kemampanan dalam Sains Alam Sekitar dan Kemampanan mempunyai kepentingan dalam isu sains dan alam sekitar. Ijazah ini menumpukan pada topik ... [+]

Gambaran keseluruhan

Pelajar dalam

Kajian alam sekitar memerlukan pemahaman yang kukuh terhadap sains, dan persiapan ini boleh digunakan untuk kajian perubatan siswazah kerana pelajar dapat mencapai semua keperluan untuk pra-med, dengan syarat bahawa pilihan di luar program adalah kursus psikologi. Oleh itu, laluan kerjaya adalah fleksibel dan boleh membawa kepada kerjaya alam sekitar, atau untuk mengikuti pengajian siswazah seperti perubatan, atau mana-mana disiplin lain yang memerlukan persediaan saintifik yang kukuh. Kerjaya dalam sains alam sekitar termasuk perlindungan alam sekitar, pengurusan alam sekitar, teknologi lestari, kesihatan alam sekitar, sains alam sekitar, sains kemampanan, atau sains tenaga.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Mohammed Bin Zayed City Dubai
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Zayed University

Program akademik Kolej Inovasi Teknologi adalah praktikal, berasaskan kompetensi, dan direka bentuk untuk mempersiapkan para siswa untuk jawatan penting dalam bidang tekn ... [+]

Gambaran keseluruhan

The

Keselamatan

Hasil Pembelajaran Program

Apabila berjaya menyiapkan program ini, pelajar akan dapat:

Pemikiran Kritikal dan Penalaran Kuantitatif dalam IT (ITCTQR): Para graduan program dapat menggunakan proses pemikiran kritis dan kuantitatif untuk mengenal pasti, menganalisis dan menyelesaikan masalah, dan menilai penyelesaian dalam konteks IT.

2. Aplikasi Teknologi Maklumat (ITA): Program graduan akan dapat memilih alat dan prosedur IT yang sedia ada dan canggih untuk membangunkan modul dan sistem yang memenuhi keperluan organisasi untuk operasi dalam persekitaran global.

3. Pengurusan Teknologi Maklumat (ITM): Para graduan program dapat menilai dan menentukan keperluan sumber maklumat untuk masalah semasa untuk mengembangkan penyelesaian yang sesuai untuk IT dan pengurus perniagaan yang beroperasi dalam persekitaran multinasional dan multi-budaya.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Mohammed Bin Zayed City Dubai
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Zayed University

Dalam Reka Bentuk Grafik, para pelajar memperoleh pengetahuan teori dan praktikal dalam reka bentuk dan latihan sambil membangunkan pelbagai kemahiran dalam reka bentuk c ... [+]

Gambaran keseluruhan

In

Hasil Pembelajaran Program

Apabila berjaya menyiapkan program ini, pelajar akan dapat:

Teori dan Sejarah Reka Bentuk Grafik: Menunjukkan pemahaman tentang evolusi reka bentuk grafik dan menggunakan gaya dan analisa teori untuk penyelesaian visual umum.Amalan Reka Bentuk Grafik Profesional:Menguji pengetahuan akademik dalam senario sebenar dengan menyampaikan idea kepada pelbagai khalayak sambil mengikuti standard profesional, pengurusan masa, dan kemahiran komunikasi yang sesuai.Berpikir Kritis: Tentukan, analisa masalah, empati dengan penonton, serta konseptualisasikan dan evaluasi solusi desain potensial.Literasi Visual: Menunjukkan pemahaman tentang asas-asas bahasa visual untuk berkomunikasi secara efektif dan menyampaikan idea dan / atau mesej melalui penyelesaian reka bentuk yang inovatif.Teknologi Maklumat: Mengintegrasikan teknologi reka bentuk berganda dengan pengetahuan dan kemahiran dalam media yang bersesuaian.Kerja berpasukan dan Kepimpinan: Mengambil bahagian dalam dinamik pasukan sebelum mencapai matlamat yang dinyatakan dan memahami kepentingan kolaborasi sambil memikul tanggungjawab untuk hasil sendiri dan pasukan.Kurikulum... [-]
Emiriah Arab Bersatu Mohammed Bin Zayed City Dubai
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Zayed University

Alamat
Zayed University, P.O. Box 144534
Mohammed Bin Zayed City, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu
Website
Telefon
02 599 3593
Alamat
Zayed University, P.O. Box 19282
Dubai, Dubai, Emiriah Arab Bersatu
Website
Telefon
04 402 1444