Baca keterangan rasmi

SAE adalah pendidik terkemuka di dunia dalam industri media kreatif. Ditubuhkan pada tahun 1976, kita kini menjangkau dunia dengan 55 kampus di 28 negara.

Di Dubai, SAE menyediakan kursus kepada lebih daripada 300 pelajar.

SAE menawarkan kursus yang diiktiraf oleh kerajaan termasuk sijil, diploma, dan sarjana muda. Program kami meliputi 5 aliran disiplin pakar:

 • Animasi
 • Audio
 • Reka bentuk
 • Filem
 • Permainan

Di SAE kami bangga menyampaikan program luar biasa dalam kemudahan bertaraf dunia. Kami memastikan pelajar kami mendapat pendidikan cemerlang, kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, dan kemahiran berkaitan industri.

Graduan kami benar-benar mempunyai daya saing.

SAE DUBAI

Terletak di tengah-tengah, SAE Dubai adalah sebahagian daripada bandar-bandar Media dan Internet yang berkembang maju dan bertenaga di bandar serta Kampung Pengetahuan Dubai. Ini adalah masyarakat seni dan kebudayaan di bandar ini. Kampus ini mempunyai komuniti pelajar yang besar dan pelbagai dan kakitangan yang berdedikasi, profesional berpengetahuan yang berkomitmen untuk mengamalkan pengajaran dan pembelajaran terbaik.

SAE Dubai menawarkan anda:

 • Satu-satu perhatian dan peluang pembelajaran kolaboratif
 • Peralatan dan kemudahan standard industri
 • Kursus pendek khusus
 • Kelas tuan khusus
 • Pautan dengan pelbagai studio di komuniti kreatif jiran
 • Majlis Perwakilan Pelajar yang aktif dan mengalu-alukan
 • Hubungan yang kuat dengan pelbagai reka bentuk audio, filem, reka bentuk grafik, web, permainan dan pembangunan animasi

Kemudahan:

 • Kemudahan Kelas Dunia sejak tahun 2005
 • Kampus Dubai yang baru dengan suasana yang hebat
 • Analog dan Digital studio rakaman seimbang akustik
 • Bilik kawalan pelbagai
 • Skrin hijau dan studio fotografi bersaiz super
 • Suite edit dalam talian yang besar
 • Pelantar lampu overhead
 • Kamera mewah
 • Perisian Utama Industri

Sejarah kita

SAE AUSTRALIA

SAE ditubuhkan di Australia pada tahun 1976 sebagai institut kejuruteraan audio pertama di dunia. Kejayaan awal SAE dan permintaan untuk latihan praktikal, berasaskan teori dan industri yang relevan dengan cepat membawa kepada penubuhan kampus lain di seluruh negara. Menjelang tahun 1982, SAE mempunyai kampus di Brisbane, Sydney, Melbourne, Adelaide dan Perth. Kampus Byron Bay yang dibina khas, menawarkan kemudahan audio yang tiada tandingan, dibuka pada tahun 2003.

Dari penubuhan institut dan kursus pertama SAE, kelayakan VET dan kelayakan pendidikan tinggi yang diperakui oleh kerajaan telah diperkenalkan. SAE kini telah berkembang menjadi pemimpin global dalam pendidikan media kreatif.

Pada tahun 2004, SAE memperoleh Qantm College, pendidik media digital terkemuka yang mengkhusus dalam animasi 3D, reka bentuk permainan dan pengaturcaraan, pembangunan web dan reka bentuk grafik.

Qantm, salah satu penyedia pendidikan pertama yang menawarkan program ijazah dalam reka bentuk permainan, mempunyai silsilah yang mengagumkan. Kolej ini ditubuhkan pada tahun 1996 dengan sokongan kolektif:

 • Jabatan Pembangunan dan Inovasi Negeri Queensland
 • Seni Queensland
 • Kerajaan Wilayah Utara
 • Universiti Queensland
 • Universiti Queensland Selatan
 • Universiti James Cook
 • Griffith University
 • TAFE Queensland

Dengan SAE, Qantm telah berkembang ke arena global sebagai pendidik media digital yang terkenal.

Pada bulan Februari 2011, Institut SAE dan Kolej Qantm menjadi sebahagian daripada Navitas, penyedia pendidikan global terkemuka.

Kepakaran dan sumber yang disatukan oleh SAE, Qantm dan Navitas memastikan para pelajar mempunyai kemahiran dan pengetahuan industri yang mereka perlukan untuk kerjaya yang bermanfaat dalam industri media hiburan dan kreatif.

Institut SAE dan Kolej Qantm, sebagai sebahagian daripada Navitas, kini dikenali sebagai SAE Australia.

SAE INTERNATIONAL

Berikutan dari kejayaan SAE di Australia, kampus SAE asing pertama dibuka di London pada tahun 1985. Seperti di Australia, di arena antarabangsa, SAE terbukti sangat berjaya dalam memberikan kurikulum yang berkualiti, praktikal dan teori kepada calon-calon yang berpengalaman dalam industri muzik.

Tidak lama selepas kampus London dibuka, SAE mendirikan institut Eropah pertama di Munich. Munich menjadi yang pertama banyak Institut SAE bahasa asing di seluruh dunia.

SAE ditubuhkan di Eropah, Asia dan New Zealand pada pertengahan 90-an. Yang pertama di 7 kampus dibuka di Amerika Syarikat pada tahun 1998.

Dari awal studio Sydney yang meriah, SAE hari ini menjangkau dunia dengan 53 kampus di 27 negara. Bermula dengan Audio, SAE International telah berkembang selama bertahun-tahun, dan kini juga menawarkan kualifikasi dalam disiplin media kreatif yang lain - Animasi, Rekaan, Kewartawanan Digital, Filem, Permainan, dan Web

Semua kursus kami mengikuti prinsip penubuhan SAE - pilihan pendidikan berkualiti tinggi, industri yang fokus, praktikal dan teori bagi individu yang kreatif dan berbakat.

Mengenai Navitas

Navitas adalah peneraju pendidikan global Australia yang menawarkan program pra-universiti dan universiti, kursus Bahasa Inggeris, perkhidmatan pendidikan dan penyelesaian pendatang, pendidikan media kreatif, pengambilan pelajar, pembangunan profesional dan perkhidmatan latihan korporat kepada lebih daripada 80,000 pelajar di seluruh rangkaian lebih daripada 100 kolej dan kampus di 23 negara. Navitas adalah Syarikat ASX Top 200.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

SAE Institute UAE

Melaksanakan Sarjana Muda Animasi di SAE dan membina kepakaran anda dalam semua aspek Animasi. Pelajar akan membangunkan kemahiran asas dan pengetahuan dalam industri yan ... [+]

Melaksanakan Sarjana Muda Animasi di SAE dan membina kepakaran anda dalam semua aspek Animasi. Pelajar akan membangunkan kemahiran asas dan pengetahuan dalam industri yang menarik ini dalam bidang seperti pemodelan 3D, animasi watak, rigging, tekstur, pengurusan projek, kerja berpasukan, pencahayaan, rendering, dan penggubahan.

Membangunkan pemahaman yang kukuh tentang bidang-bidang ini menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh dan konteks untuk kajian lanjut sebelum meneroka secara terperinci bidang-bidang pakar.

Sepanjang masa anda di SAE, anda akan belajar mengenai perisian standard industri seperti Maya, Autodesk 3D MAX, dan Adobe Creative Suite.

Anda akan menjalankan unit khusus yang direka untuk pelajar untuk mengambil bahagian dalam projek dunia sebenar di bawah bimbingan pakar SAE pakar. Dengan gaya pengajaran yang unik ini, anda akan menunjukkan kemahiran dan pengetahuan teknikal dalam persekitaran pembelajaran berasaskan studio dan kolaboratif.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
6 - 8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute UAE

Melaksanakan Sarjana Muda Audio di SAE dan membina kemahiran anda untuk kerjaya dalam industri audio. Memohon kemahiran dan pengetahuan dalam bidang pengeluaran studio, p ... [+]

Melaksanakan Sarjana Muda Audio di SAE dan membina kemahiran anda untuk kerjaya dalam industri audio. Memohon kemahiran dan pengetahuan dalam bidang pengeluaran studio, pasca produksi dan bunyi hidup menggunakan perisian standard industri dan meja audio berskala besar dari gergasi industri seperti Neve, SSL, Audient, dan lain-lain.

Sepanjang masa anda di SAE, anda akan belajar mengenai pelbagai perisian standard industri termasuk Pro Tools, Logic Pro X, Ableton Live dan banyak lagi.

Anda akan menjalankan unit khusus yang direka untuk pelajar untuk mengambil bahagian dalam projek dunia sebenar di bawah bimbingan pakar SAE pakar. Dengan gaya pengajaran yang unik ini, anda akan menunjukkan kemahiran dan pengetahuan teknikal dalam persekitaran pembelajaran berasaskan studio dan kolaboratif.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
6 - 8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute UAE

The SAE Bachelor of Film adalah kursus pembuatan filem tangan yang meliputi unsur-unsur kemahiran keras taktikal pembuatan filem di era moden. Bentuk-bentuk baru pengedar ... [+]

The SAE Bachelor of Film adalah kursus pembuatan filem tangan yang meliputi unsur-unsur kemahiran keras taktikal pembuatan filem di era moden. Bentuk-bentuk baru pengedaran filem telah mengubah persekitaran filem-melihat tetapi kemahiran asas yang diperlukan untuk membuat filem masih teras ke masa depan pengeluaran filem.

Kemahiran lembut adalah sifat yang tidak ternilai untuk pelajar dan diajar melalui penganjuran produksi filem di peringkat pelajar. Komunikasi, penjadualan, dan kemahiran organisasi adalah inti dari Unit Studio yang disampaikan dalam Peringkat II di samping kemahiran asas yang dipelajari. Penciptaan filem pendek berkualiti tinggi dengan nilai pengeluaran yang tinggi membawa para pelajar menerusi gabungan gabungan teknikal dan orang ramai yang memberi mereka papan luncur ke semua bidang pembuatan filem.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
6 - 8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute UAE

Melaksanakan Sarjana Muda Pembangunan Permainan di SAE dan membina kepakaran anda dalam reka bentuk pengaturcaraan atau permainan. Memohon kemahiran dan pengetahuan dalam ... [+]

Melaksanakan Sarjana Muda Pembangunan Permainan di SAE dan membina kepakaran anda dalam reka bentuk pengaturcaraan atau permainan. Memohon kemahiran dan pengetahuan dalam industri yang menarik ini dalam bidang seperti reka bentuk peringkat, pembangunan permainan sosial dan mudah alih, pengaturcaraan mesin permainan, pengaturcaraan permainan, reka bentuk permainan, pengurusan projek, permainan yang serius dan banyak lagi.

Sepanjang masa anda di SAE, anda akan bekerja dengan perisian standard industri seperti Unreal Engine 4, Unity3D, Autodesk 3D Studio Max, dan Maya. Sebagai pelajar dalam Pembangunan Permainan, anda juga akan bekerja dengan teknologi seperti Oculus Rift, Android, iOS dan menggunakan bahasa pengaturcaraan standard industri seperti C, Javascript, dan C #.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
6 - 8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute UAE

Melaksanakan Sarjana Muda Reka Bentuk (Reka Bentuk Grafik) di SAE dan memulakan kerjaya anda di dunia yang tidak terhad dalam industri reka bentuk. Terokai semua bidang r ... [+]

Melaksanakan Sarjana Muda Reka Bentuk (Reka Bentuk Grafik) di SAE dan memulakan kerjaya anda di dunia yang tidak terhad dalam industri reka bentuk. Terokai semua bidang reka bentuk dari tipografi, pra-tekan, reka bentuk untuk media cetak dan digital ditambah lagi. Anda akan menumpukan pada penciptaan imej visual dan membangunkan pemahaman yang luas di semua bidang industri reka bentuk dengan fokus pada reka bentuk grafik dan komponen reka bentuk web dan seterusnya.

Anda akan mengkaji konsep dan kaedah menggambar menggunakan pelbagai media dengan penekanan pada lukisan dari kehidupan, termasuk kajian anatomi dan teknik perspektif untuk persekitaran dan pembinaan karakter.

Anda akan menjalankan unit khusus yang direka untuk pelajar untuk mengambil bahagian dalam projek dunia sebenar di bawah bimbingan pakar SAE pakar. Dengan gaya pengajaran yang unik ini, anda akan menunjukkan kemahiran dan pengetahuan teknikal dalam persekitaran pembelajaran berasaskan studio dan kolaboratif.... [-]

Emiriah Arab Bersatu Dubai
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
6 - 8 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Keiran Bartlett Introduces SAE Dubai

SAE Dubai

Bachelor's Degrees in Creative Media. Enrol now to start your career!