Mena College of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Mena College of Management adalah Institusi Pengajian Tinggi yang inklusif, yang bertujuan untuk menghasilkan graduan cemerlang dan cemerlang dengan menawarkan 4 program ijazah Sarjana Muda. Dengan mengambil kira peluang pekerjaan dan keperluan pasaran, MCM meliputi skop keperluan pengurusan, perniagaan dan industri yang besar.

MCM berasaskan kampus baru di Jumeriah, yang sering dikenali sebagai jantung Dubai, menawarkan persekitaran pembelajaran dan pembangunan yang luar biasa. Kampus ini dilengkapi dengan lebih daripada 13 ruang kelas dan makmal, ruang sosial dan bengkel dan mempunyai kapasiti pelajar melebihi 1,300; dari fakulti kepada sesama pelajar setiap orang mendapat manfaat daripada kepelbagaian dan inklusiviti kolej.

Kunci Membuka Potensi Kerjaya Anda

Seperti yang kita semua tahu, pendidikan adalah kunci untuk membuka peluang kerjaya anda. Ramai orang kembali ke pendidikan tinggi untuk meneruskan pendidikan mereka kerana tidak kira apa kerjaya anda, lanjut perkembangan kemahiran profesional anda akan membantu anda. Anda boleh meningkatkan keyakinan diri anda, mencapai perkembangan kerjaya dan meningkatkan potensi pendapatan anda.

Mena College of Management (MCM) adalah institusi pengajian tinggi yang terletak di Jumeirah, di jantung Dubai, UAE. MCM menawarkan program Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan (MoE) dan Lembaga Pembangunan Ilmu Pengetahuan dan Kemajuan (KHDA) Dubai.

MCM menyedari keperluan pasaran dan industri yang memimpin jalan untuk perniagaan di rantau MENA dan, seterusnya, menawarkan empat program ijazah Sarjana Muda yang direka dengan baik.

Di samping menyediakan pendidikan tinggi yang berkualiti, Mena College of Management menawarkan persekitaran yang pelbagai budaya dan fakulti yang menyokong dan antarabangsa.

124342_pexels-photo-1595391.jpeg

Visi kami

MCM bercita-cita untuk menjadi kolej utama diiktiraf di peringkat serantau yang menawarkan pelbagai program akademik yang berkualiti tinggi yang disokong oleh penyelidikan dan aplikasi dunia praktikal.

Misi kita

Sebagai sebuah Kolej yang mengkhusus dalam pendidikan tinggi berkualiti tinggi pelajar, MCM menawarkan pengalaman dan kemudahan pembelajaran yang melengkapkan graduan untuk berjaya dalam kerjaya mereka yang dipilih; menggalakkan dan menyokong penyelidikan dan penyebarannya; dan menangani keperluan sosio-ekonomi komuniti melalui penyediaan pendidikan berterusan dan latihan dalam bidang Pengurusan, dan melalui projek-projek penglibatan komuniti.

Nilai teras

Tujuh nilai MCM menyokong jalan di mana ia menjalankan semua aktiviti dan menyumbang kepada pencapaian Visi dan Misi.

Collegiality

MCM komited untuk membangun dan mengekalkan persekitaran pembelajaran yang sepatutnya di mana semua orang diperlakukan dengan hormat.

Integriti

MCM menjalankan aktiviti berkaitan dengan pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan, operasi dan semua hubungannya mengikut piawaian etika tertinggi.

Ketangkasan

Sebagai institusi pengajian tinggi yang lebih tinggi, MCM komited untuk memberi respons kepada peluang-peluang baru dan fleksibel dalam memenuhi cabaran-cabaran yang berubah-ubah dan trend global dalam pendidikan tinggi.

Kecemerlangan

MCM komited terhadap kecemerlangan dalam semua usaha dalam fungsi teras pengajaran dan pembelajaran, penyelidikan dan penglibatan masyarakat, serta dalam semua operasi dan aktiviti sokongannya.

Pelajar-centric

MCM dengan tegas menempatkan pelajar itu di tengah semua aktiviti pendidikan dan berkaitannya.

Pembelajaran sepanjang hayat

MCM mengakui pentingnya pembelajaran sepanjang hayat dan menyokongnya menerusi aktiviti jangkauan dan perkembangan profesionalnya.

Objektif MCM

Kejayaan Pelajar

Kami menyediakan pelajar hari ini untuk komuniti dan tempat kerja esok.

Akses Kepada Pendidikan Tinggi

Kami membangunkan program yang komprehensif, pelbagai Pathways dan sokongan kepada pelajar untuk mencapai matlamat pendidikan mereka.

Pembelajaran

Kami menyediakan kecemerlangan dalam pendidikan dan pembangunan kemahiran dengan menggalakkan semua pelajar MCM dan orang lain dalam masyarakat untuk menjadi pelajar seumur hidup.

Penyelidikan Gunaan

Kami menyumbang secara ekonomi dan sosial dengan aktiviti penyelidikan yang berasaskan penyelesaian dengan kerjasama perniagaan, industri, agensi sosial, institusi pengajian tinggi lain dan kerajaan.

Inovasi

Kami membangunkan budaya yang menggalakkan inovasi, keusahawanan, dan fleksibiliti serta merangkul perubahan demi kepentingan efektiviti organisasi.

Komitmen Kami Kepada Rakyat

Kami mewujudkan komuniti pembelajaran dan dinamik yang menghargai orang, menyokong kemasukan, inisiatif, pembangunan peribadi dan kesejahteraan bersama.

Komitmen Kami Kepelbagaian Dan Ekuiti Dalam Pekerjaan

Kami meningkatkan tenaga kerja yang pelbagai yang menggalakkan, mencerminkan dan menyokong komuniti kolej kami yang pelbagai.

Pengantarabangsaan

Program MCM kini sedang dalam proses pengiktirafan di Kementerian Pengajian Tinggi (KKM) di Jordan, Syria, dan Yemen.

124341_pexels-photo-1438072.jpeg

Lokasi

Dubai

Alamat
Al Safa 1, Street 8B, Building 43 (Near Al Ittihad Pvt.School) Jumeirah
Dubai, Dubai, Emiriah Arab Bersatu