Dubai Institute of Design and Innovation (DIDI)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Reka Bentuk dan Inovasi Dubai (DIDI) menawarkan pendidikan reka bentuk yang unik, dalam bentuk Sarjana Muda Rekabentuk (BDes) empat tahun. Yang pertama seumpamanya di rantau ini, kurikulum DIDI telah dibuat dengan kerjasama Institut Teknologi Massachusetts (MIT), dan Parsons School of Design , dan menawarkan program tersendiri, tertanam dengan kuat dalam pemikiran reka bentuk dan penyelesaian masalah kreatif.

Membuka pintu pada Kejatuhan 2018, DIDI adalah sebuah Institut Reka Bentuk yang bersifat peribadi, bukan untuk keuntungan.

58560_DSC_9866_2-min.jpg

Institut Reka Bentuk dan Inovasi Dubai percaya bahawa pendidikan reka bentuk masa depan adalah disiplin, transformatif, disruptive dan lintas disiplin. Kami berhasrat untuk menjadi sekolah pilihan bagi pembuat perubahan generasi akan datang yang akan hamil dan mewujudkan penyelesaian reka bentuk yang mampan untuk masalah hari ini untuk kepentingan masyarakat esok.

DIDI menyediakan pelajar untuk memberi respons yang berkesan kepada dunia yang pantas berubah dengan kemahiran yang boleh dipindahkan yang disiplin dan menyelesaikan masalah dengan reka bentuk. Kami akan melengkapkan para pembuat perubahan generasi akan datang untuk menggunakan reka bentuk sebagai alat untuk mencipta perubahan positif. Pelajar kami akan mempelajari kefahaman visual dan keupayaan teknologi untuk mencipta, membentuk dan mewujudkan masa depan yang mampan. DIDI akan menyokong bakat reka bentuk baru muncul di rantau ini melalui pendekatan sumber terbuka dan kolaborasi yang menghargai kerjasama dan perkongsian. Kami melabur dalam inovasi kurikulum bersepadu dan eksperimen teknologi.

  • DIDI akan mewujudkan pemimpin dan penyokong abad ke-21.
  • DIDI akan menyampaikan kurikulum bertaraf dunia dan penyelidikan global untuk mencipta generasi baru yang mahir di rantau ini.
  • DIDI akan menyediakan pengalaman pembelajaran ekosistem yang baru.
  • DIDI akan menyediakan pelajar dengan bimbingan dan akses kepada sokongan inkubasi.
  • DIDI akan menggunakan reka bentuk sebagai bahasa baru perubahan.

58555_16123_104_Aerial_View_01-min.jpg

DIDI'S CAMPUS TAWARAN SPACE UNTUK KREATIF MINDS UNTUK DIJAMIN.

Kampus DIDI akan menyediakan ruang kerja interaktif dan kontemporari untuk pereka muda di UAE, di tengah-tengah Komuniti Kreatif di d3.

Direka oleh Foster + Partners, kampus ini mewujudkan persekitaran pembelajaran yang unik untuk pelajar memupuk dan mempamerkan inovasi dan kreativiti mereka.

Tangga 'sosial' di tengah-tengah bangunan menghubungkan semua enam tingkat, mewujudkan ruang tidak formal untuk interaksi, perbahasan dan paparan, dan menghubungkan studio bersama-sama. Pelan lantai berbeza di setiap peringkat mewujudkan teres dalaman dinamik yang mengabaikan atrium pusat.

Ruang ini dibentangkan dalam suasana studio 'mega' , bersama dengan kemudahan bertaraf dunia, yang membolehkan kerjasama antara disiplin reka bentuk, membawa pelajar dan fakulti bersama dalam persekitaran dinamik. Kampus ini tersebar di sekitar 100,000 kaki persegi dalam Komuniti Kreatif di d3 dan akan mempunyai kapasiti untuk menampung 550 pelajar.

BEYOND THE STUDIO

Pelajar yang tinggal di Dubai, akan mempunyai akses yang mencukupi untuk kalendar acara reka bentuk yang luar biasa yang merangkumi Dubai Design Week, Dubai Design Days Fashion Forward, dan Abwab. Kota futuristik Dubai menawarkan pantai keemasan, padang pasir, dan seni dan jalan yang semakin berkembang adegan kebudayaan, yang menonjolkan pemandangan kaki langit Dubai.

Futuristik, multikultural dan selamat, Dubai adalah bandar inovasi yang mengalu-alukan pembuat perubahan esok.

Lokasi

Dubai

http://didi.ae/

Alamat
Dubai Design District (d3), Building 4, Ground Floor
Dubai, Dubai, Emiriah Arab Bersatu
Telefon
+971 3434 392

Program-program